Tchýně mi má hlídat syna a přijde i s dalším vnukem
Ahoj, jen mě zajímá jestli Vám to přijde normální nebo ne. Potřebuji hlídat jeden den v týdnu prcka a má hlídat tchýně s tchánem, ale dnes mi přítel oznámil, že mu rodiče mezi řečí oznámili, že přijdou,ale že sebou vezmou ještě svého vnuka, který měl být ve školce, ale nedají ho tam, protože tam brečí.
Ani se nikdo nezeptal, jestli to vadí nebo ne, což mi přijde hodně divné, prostě sem přijdou všichni tři a hotovo. Jak se na to díváte vy?
@blaablaablaa A to proč ?
@carmilla proc vykvakla? Protoze by pro tebe bylo ponizujici se z principu zeptat? Protoze o to jde: o princip. Vsadim boty, ze kdyby se tchyne zeptala, tak zakladatekla rekne: „Prosim te, jasne, v pohode. Se vubec neptej." 😉
@mandala protože nevěřím po přímých zkušenostech, že by na něj opravdu dohlédli, je to popsaně výš 🙂
@panickatlamicka Božínku, tyhlety takzvané "principy"...Já myslím, že někdy bychom do svého uvažování měli vnést trochu té obyčejné lidskosti. Pokud zakladatelce tak strašně moc vadí, že se prarodiče nezeptali předem, tak ať jim to slušně řekne - že ji to zaskočilo...tohle mi nepřijde jako problém, který by se dal řešit a vyřešit někde na diskusním fóru, naopak se dá snadno, rychle a efektivně vyřešit obyčejnou lidskou domluvou...Spíš mi připadá, že si zakladatelka chce jen vylít srdíčko, nechat si odkývat, že tchánovci jsou sociálně negramotní drzouni, ale říct by jim to nedokázala, protože se obává, že by pak byla v rodině za pipku...a podle mě oprávněně...
@blaablaablaa ona ale napsala, že jí to nevadí kvůli vnukovi, ale z principu...
Jo a navíc - tchánovci si nepřihasili s děckem bez ohlášení - oni to jasně avizovali předem, že s dalším vnoučkem přijdou. Takže o co vlastně go? Že neposlali písemnou žádost přímo jí? Bavili se o tom se svým synem - sdělili to dopředu, ten asi neměl nic proti, jenom zakladatelka to hrotí...Podle mě babi s dědou doplatili na známou pravdu, že každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. :D Chtěli vyjít vstříc oběma stranám a co za to mají? Hemzy...
@suzanna123 já taky vysvětluji svou situaci, ne zakladatelčinu 🙂
existuje služba "paní na hlídání" /za peníze/. Ta přijde určite sama 😉
Ono jestli se ví, že malý je po dohodě s prarodiči odhlášený ze školky, tak je asi všem jasné, že ho budou hlídat. Možná prarodiče ani nenapadlo (když zakladatelka ví, že hlídají místo školky), že by ji mohlo napadnout,že ho ten jeden den asi nechají samotného doma 😀
Já bych pochopila hlídání obou vnoučat u prarodičů doma. Takto se nedivím, že to tazatelku udivilo. (A ano, máme hlídací oboje prarodiče, takže nebudu psát, ať je vděčná za to, že ji někdo vůbec pohlídá)
@lenkalenka666 nevím co je na tom divného...přijde Vám lepší dítě nechat brečet ve školce? Stejně by se zachovali k vašemu synovi, buďte jen ráda že máte kolem sebe tak ochotne lidí
Nebo si najdete hlídání za peníze
Moje mamka má tři dcery, 9 vnoučat a uhlídá klidně 5... 2 děti ve dvou zvládnou levou zadni
Me by to vadilo a vadi mi to. Stejna situace...jen sestrenice. Kdyz uz jednou za uhersky rok chteji byt s nasi dceroh veznou u sestrenku. Takze se dcerce nevenuji a kdyz tak ji nuti, aby se chovala jako sestrenice. Pritom obe maji odlisnou povahu a nase je akcni a hyper, kdezto druha je takova, ze kam ju clovek posadi, tam sedi...

Holky, ale nikdo nevíte, jak to u nich v rodině je, přece není moc fér hned ze zakladatelky dělat nevděčnou ženskou. Jak jsem psala výš, mám svou tchyni i tchána moc ráda, myslím, že máme i hezké vztahy, ale kdyby mi řekli, že berou i druhého vnuka, tak bych se taky ohradila.