icon

Tchyně se urazila. Jak zvládnout konflikty v rodině?

anyna25
11. říj 2022

Ahojte, tak dneska mi přijel domů chlap s tím, že si mu mamka pobrecela. Na jednu stranu to asi chápu ale o co jde. Mám jít 31.10. na druhý screening, a jelikož chlap nedostane volno, tak jsem si dovolila říct před mou tchyni, že napíšu mamce aby si vzala volno, aby malou viděla. Kdyby nedostala volno (což dostala) ták bych vzala mou nejbližší osobu, bývalá přítelkyně mého bratra, kterou budeme považovat za kmotru našeho dítěte. No dnes jsem se dozvěděla, že ji naštvalo, že jsem si dovolila říct že bych vzala spíše bývalou svagrovou než ji. Já asi chapu že ji to mrzí ale vážně bych se necítila dobře mít tam tchyni i když vztahy máme dobré, prostě bych byla nesva,. Přítel se tomu nejdříve smál a když jsem řekla svůj názor tak se naštval, že dítě je i jeho a že nemusím o všem rozhodovat sama. Ano cítím se ohledně tchyně špatně ale i kdyby, raději bych jela sama. Už teď mám hrůzu z toho co bude až bude malá na světě.

Strana
z4
felixfelicis
13. říj 2022

@brunetka11
@evculinda kdyz se tu resi z opacne strany, ze snacha ma problem s tchyni, tak se tu bezne radi, aby to s ni resil manzel jakozto syn. Mne treba prijde uplne prirozeny, ze citlivy tema nakousne radsi s vlastnim ditetem, ke kteremu ma bliz nez ke snase. Jestli ji tou exsvagrovou vyvedla z miry, tak ne kazdy je tak asertivni, aby reagoval hned. A jestli si mu stezuje vypocitave, anebo ji to mrzi doopravdy, to fakt nemuzete vedet.

codal
13. říj 2022

Přijde mi velmi neempatické něco takového před tchýni řešit. Je samozřejmě na tobě, koho chceš na ultrazvuku, ale měla sis to nechat pro sebe. Chápu, že to tchýni mrzí, asi by mě to taky mrzelo. Je to stejně tak babička jako tvoje mamka a i když chápu, že jí na ultrazvuku nechceš, tak jsi měla alespoň mlčet. Já teda úplně nevím, co je na tom tak hrozně intimního, když to můžeš sdílet s bývalou přítelkyní tvého bratra a s tchýní ne, ale budiž, to je tvoje věc, každopádně reakci tchýně chápu.

malsinka
13. říj 2022

Tchyni bych taky neřekla.

tasimia
13. říj 2022

@anyna25 miluji svojí tchýni, ale nikdy, nikdy bych ji nebrala na gynekologii/ screening. A ji by ani nenapadlo, chtít jít. Naštěstí tohle ani moje mamka ani moje babička neřešily, důležité pro ně obě je, ze vidí vnučku po narození.
A vím, že i kdybych před ní řekla, že jde semnou ma screening mamka, nefnukala by, ba naopak potěšila by ji fotečka a hlavně, když at ji zavolám, ze je vše ok. Bavím se s ní skoro o všem, nevím proč by mělo být neempaticke zrovna tohle. Bavily jsme se o všech kontrolách, takže najednou bych měla pomlčet, jen protože nešla ona nebo bych nechtěla jí? Ježkovi oči.
A věc druhá, těhotná jsem byla já, takže celkem mi příslušelo vybrat si na tu chvíli toho, koho chci sebou já. Semnou naštěstí byl vždy manžel. Takže zakladatelko, já tě chápu.

zuzineckah
13. říj 2022

Jinak ještě jeden postřeh, takový můj, subjektivní, protože každá to máme hozené jinak. Kdybych byla rozhodnuta vzít na screening svoji maminu, tak bych stejnou možnost dala i tchyni. Prostě bych tam asi chtěla mít obě budoucí babičky, které se na vnouče moc těší, přišlo by mi nefér brát jen jednu. Já bych to tak cítila. Ale, jak píšu, JÁ! Protože máme obě babičky skvělé a milující. S tchyni mám krásný vztah a dělá mi radost, když se tyhle vazby utužují. O tom rodina je. Já jsem je tady i po porodech měla obě. Nějaký čas na střídačku, chvíli společně. I když s mužem jedeme někam na delší dobu jen my dva, tak nám hlídají děti většinou společně. Jsou absolutní součástí našich životů a životů našich dětí, které je také milují. A to je nemáme nikterak blízko, jedna je 200 km daleko, druhá téměř 400... Jsem za ně vděčná❤

michaela_2
13. říj 2022

@anyna25 ale tak chlap má pravdu ne ;) dítě je i jeho. Nebo nebudeš chtít po porodu, aby se aktivně podílel na péči o miminko? Tak proč by nemel mít právo se k tomu vyjádřit ….

Jinak souhlas s holkama. Trochu mi to připadá, jako řešit svou narozeninovou oslavu s někým, komu na závěr řeknu, že on zvaný nebude.
Tahej si tam s sebou koho chceš, ale nemusíš to přece hlásit široké veřejnosti ne ;)

mary.jane
13. říj 2022

Jak uz tu zaznelo. Screening je pro mne porad vysetreni gynekologa a fakt bych nechtela, aby u toho byl kdekdo. Bych rekla chlapovi, ze fajn, at ti tam jde venusin pahorek ocumovat tchyne, ale jen za predpokladu, ze on s sebou vezme svoji tchyni na vysetreni prostaty 😝

pettypet
14. říj 2022

@ele_nka druhý cssreening už je přes břicho vždycky...

ele_nka
14. říj 2022

@pettypet já nikde nepsala, že není. Já psala, že když jsem se na něm dozvěděla, že moje dítě má srdeční vadu, nedokážu si představit mít tam v tu chvíli tchýní.

ekou
14. říj 2022

@anyna25 tchyne to prezije...

peta73
14. říj 2022

@anyna25 Já už jsem taky tchyně a někdy v budoucnu budu i babička 😀. A ani by mě nenapadalo se urážet, že mě snacha nebere s sebou, resp. bere někoho jiného. Všechny screeningy v těhotenství jsou emocionálně náročné, ještě si pamatuji, jak se člověk bojí, aby bylo vše ok... Popřála bych jí hodně štěstí a řekla, že se těším na zprávy nebo fotečky

ai30
14. říj 2022

@mary.jane 'Ocumovat venusin pahorek'? :D U nas na gynde teda obvykle sedi doprovod u hlavy, ne u kotniku, ale proti gustu zadny disputat. :D :D Jenom premyslim tyjo, ze nektere mate ty screeningy docela divoke, kdyz je u nich toho tolik videt. To moje doktorka musi byt nejaky extra puritan, kdyz po mne chtela jen at si vyhrnu triko nad pupek. :D

polakovakl
14. říj 2022

Jako dobrý, i tchyně bude babička ale na gyndu bych si ji s sebou fakt nebrala. Ani na ten ultrazvuk teda.

mary.jane
14. říj 2022

@ai30 tak ono asi zalezi, jak mas dite usazene. Ja na vsech screeninzich musela mit vzdy hodne shrnute kalhotky, ze nedepilovat se, tak by mi byly videt pubicke chlupy. A ne, v takovehle pozici mne fakt tchyne videt nemusi. Ale to je ve vyledku jedno. Proste screening neni kino, je to lekarske vysetreni tykajici se meho tela a ja si rozhodnu, kdo tam bude. A v ramci toho je potreba si uvedomit (jak uz tu zaznelo), ze se muzes dozvedet i nehezkou lekarskou diagnozu, a to tuplem chci rozhodnout o tom, koho u sebe v ten okamzik ne/budu mit.

jola777
14. říj 2022

Tak já si na screeningu nedovedu představit nikoho jiného než manžela, ani mamku a už vůbec ne tchýni (i když je zlatá) ale asi bych to před ní neříkala. 🙂

ai30
14. říj 2022

@mary.jane No tak to je jasny, pisu to uz na zacatku, ze pro me je to lekarske vysetreni, ne kino. To tazatelka to postavila tak, ze rozhoduje, kdo se pujde 'podivat na malou'.

drakenn
14. říj 2022

Mě by fakt zajímalo, kolik přispěvatelem zde, co háji tchýni, ji u screeningu opravdu měly?!

katerina1974
14. říj 2022

@somalicats Naprosto souhlasím.Nejde jen o tebe,tak to prostě je.Člověk by měl mít pochopení a pokud ho nemá,tak je lepší mlčet.Jednou se to může obrátit proti tobě,karma je zdarma děvče☹

emillyhk
14. říj 2022

@ai30 Já měla syna hodně dole, nespolupracoval a na prvním i druhém screeningu jsem měla kalhotky skoro dole 🙈 Na tom druhém dokonce víc než na prvním 😉

ai30
14. říj 2022

@drakenn My tchyni nehajime proto, ze si myslime, ze na tom screeningu mela byt. My ji hajime protoze chapeme, ze ji prislo lito, ze to tazatelka pred ni resi timto konkretnim zpusobem.

mary.jane
14. říj 2022

@katerina1974 tvl jaka karma? Nechtit mit na vysetreni u gynekologa tchyni je uplne normalni a racionalni vec a ne zadne spolecenske faux pas, ktere si zada potrestani v podobe spatne karmy 🤦‍♀️. Jak uz jsem psala - at si zakladatelcin manzel vezme svoji tchyni na vysetreni prostaty nebo kolonoskopii a uvidi, jak se mu to bude libit 😉

ai30
14. říj 2022

@mary.jane No jen tak ze zvedavosti - chtit mit na vysetreni u gynekologa brachovu bejvalku se nachazi kde na tve stupnici normalni racionality? :D

mary.jane
14. říj 2022

@ai30 tak pise, ze je to kamaradka, kterou chce mit i jako kmotru ditete... Odhaduji i obdobnou vekovou skupinu, navic treba i nedavnou vlastni zkusenost s tehotenstvim... Ale hlavne je to ocividne clovek, ke kteremu ma duveru a treba se pred nim nestydi...

martiniquest
14. říj 2022

Tve tchyni se vubec nedivim, ze ji to bylo lito. Vůbec jsi o tom pred ni nemela mluvit, kdyz jsi nemela v umyslu ji tam brat. Trochu empatie. Bylo by na miste si s ni tuto situaci vyrikat, jinak si zadelavate na problem do budoucna. A ano, pokud budes pokracovat takto, tak se ti nedivim, ze se bojis, co bude po porodu.

ai30
14. říj 2022

@mary.jane No tak doufam, ze ta kmotra pujde s manzelem i na tu kolonoskopii. :D

katerina1974
14. říj 2022

@mary.jane To samozřejmě,jde o ale o to,slušně jí to říct,ne dělat,že je tchyně třetí kolo u vozu,prostě jí je to líto,tak jí to vysvětlím a je to v pohodě,nebylo to myšleno nějak špatně a to samé s manželem,sednu a vysvětlím.I takováhle třebaže ,,pitomá " věc může ublížit a jednou se člověku vrátí jako bumerang.Rozhodně neříkám,že má tcyhni všude tahat sebou.Ptala se na názor,tak to je můj názor.

tasimia
14. říj 2022

@drakenn no, tak to mě taky zajímá. Hlavně co, tchýně se pak urazí, že nemůže být u porodu? A ještě takové cance, že zakladatelka měla mlčet, zajímá mě proč? Jen protože si vybrala někoho jiného ? Pamatuji na diskuzi, kdy tchýně chtěla být u porodu. To tu dostávala sekec zase tchýně.. tady je to fakt ententyky..

ilonne
14. říj 2022

@anyna25 tak já ti to prelozim - ty jsi ji vlastně řekla, že není důležitá osoba v životě vašeho dítěte. Tvoje mamka může s tebou na screening, aby malou viděla. Když nebude moc, tak bývalá přítelkyně tvého bratra. Jednoduše to vnímá tak, že jsi z ji udělala někoho druhoradeho. A ono to tak opravdu zní....

michaela666
14. říj 2022

@tasimia Tchýně u porodu? 😃 Mám fajn tchýni, ale už ta představa je pro mě šílená. Docela by mě zajímaly její argumenty v diskuzi proč tam toužila tolik být. Možná svítila i u početí. 🤷

tasimia
14. říj 2022

@michaela666 pohledej. Byla i na epipi.

Strana
z4