Tchyně se urazila. Jak zvládnout konflikty v rodině?
Ahojte, tak dneska mi přijel domů chlap s tím, že si mu mamka pobrecela. Na jednu stranu to asi chápu ale o co jde. Mám jít 31.10. na druhý screening, a jelikož chlap nedostane volno, tak jsem si dovolila říct před mou tchyni, že napíšu mamce aby si vzala volno, aby malou viděla. Kdyby nedostala volno (což dostala) ták bych vzala mou nejbližší osobu, bývalá přítelkyně mého bratra, kterou budeme považovat za kmotru našeho dítěte. No dnes jsem se dozvěděla, že ji naštvalo, že jsem si dovolila říct že bych vzala spíše bývalou svagrovou než ji. Já asi chapu že ji to mrzí ale vážně bych se necítila dobře mít tam tchyni i když vztahy máme dobré, prostě bych byla nesva,. Přítel se tomu nejdříve smál a když jsem řekla svůj názor tak se naštval, že dítě je i jeho a že nemusím o všem rozhodovat sama. Ano cítím se ohledně tchyně špatně ale i kdyby, raději bych jela sama. Už teď mám hrůzu z toho co bude až bude malá na světě.
@drakenn Ja tchyni hajim, protože ta situace k ni byla necitliva, nikoli ze bych si myslela, ze by tam mela byt pozvana. Na jakekoli tehotenske vysetreni bych si nikoho krome manzela nevzala.
@somalicats a zakladatelka to takhle řekla?!
@martiniquest necitlivá byla hlavně tchýně! Jako vydírat přes syna svou snachu je hnus. Kdyby tam chtěla, měla otevřít pusu a říct to. A nedělat plačku a chudáčka. Dopředu se nevyjádří, nic neřekne a sprostě vydírá!
A s tím pomlčením? Jak to asi měla zakladatelka vědět? Je snad jasnovidec?
Tchýně se nejeví jako vyzrálá dospělá osoba - ty se totiž takhle nechovají. Tečka
@drakenn No tak jak vidis, jsou zde dva nazorove tabory. A tak to v zivote je.
@drakenn A predstav si, ze tchyne vubec nemusela "vydirat", mohlo ji to vyjadreni snachy byt proste jen lidsky lito. A protoze nechtela delat dusno na navsteve, tak to rekla pouze synovi. I takovi lide existuji, nejsou vsichni jen manipulatori a vyderaci.
@drakenn Zakladatelka, jak sama napsala, rekla tchyni, ze tam chce svou mamu, aby se mohla podivat na malou, a ze kdyz mama nebude moct, tak tam vezme svou exsvagrovou. Tim mohla tchyne nabyt dojmu, ze s ni snacha jako s babickou a blizkou osobou do budoucna nepocita. A pokud to tak pochopila, tak ja chapu, ze ji to bylo lito.
@somalicats promiň, ale plakat na rámě synovu je vydírání! Normální komunikace je říct u samotné konverzaci chci tam být, nebo ráda bych tam byla. Je to možné? Ne posílat synáčka, ať to snaše natře. A další možnosti, a to bych řekla by udělala každá normal tchýně, mrzí mě to, neřekla jsem si..ale pomlcim.
@drakenn A kde čteš, že tam chtěla být? Evidentně trochu potíž s chápáním psaného textu, ne? Tchýni i dle autorky mrzelo to, že se s ní vůbec nepočítalo, ne to, že by ji tam reálně nevzala. Mám dospělou dceru, kdyby mi řekla, že mě nechce na screeningu, tak to neřeším (a i bych to chápala, že tam nikoho nechce). Kdyby mi řekla, že se na miminko půjde podívat tchýně, pak x jejích kamarádek a pak nikdo, tak mě bude hodně mrzet ten princip, že jsem až kdesi vzadu, ne to, že bych tam nemohla jít. Už to chápeš?
Chápu, já bych taky před tchýní nechtěla ukazovat svůj spodek. Skoro při každém screeningu se koukali na kluky i spodem, protože špatná průsvitnost. A to bych teda nezvládla ani s kamarádkou, ani s tchýní.

@drakenn Já bych tchýni na screeningu nechtěla. Možná bych tam vzala mamku, kdyby o to stála. Ale nevykládala bych to tchýni stylem jdu na screening, možná s sebou vezmu mamku, tebe ne. O tom je celý ten příspěvek.