icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

kamino
17. srp 2015

@nonnni rozvod ci rozchod v klidu ? Bez zasti ci pocitu ublizeni ? No moc jich neznam. Sama vidis,ze dusledky jsou stejne, svereni do pece, alimenty.. tak v cem je ta pojistka ?

nonnni
17. srp 2015

@michalka_n nikde nezminuji, ze se finance nemohou investovat do spolecneho zivota, ale momentalne sedi napul na dvou uctech. Ve svem cynismu prevlecem za pesimismus sice s manzelem pocitam a dost casto si infantilne preposilame artikly o tom, jak si pary umreli po 70. letech svazku manzelskeho v naruci a klidne pusime slzu, ze tohle take chceme, ale i tak vim, ze i kdybych sla pres zavit, tak se muze stat milion veci, ktere budou mit za nasledek, ze ja, nebo manzel budeme citit potrebu se ze svazku vypoutat a pak nehodlame resit, ze nekdo vybilil tento ucet a tamtem zase neco jineho. Zejmena,, kdyby to bylo provazeno zatmenim mysli. Ano, toto je cisty pragmaticmus.

misimisi
17. srp 2015

Hele, kočky... Zakladatelka je s chlapem v pohodě, má střední školu, zakládá si rodinu. Vždyť je to super. Jen tchýně je trochu zaujatější, strach o své dítě budeme mít každá do smrti, jen tu jde vidět, jak nám více peněz může lézt na mozek, jen se pak o ně člověk bojí, a každého podezírá. Ve svém věku má zakladatelka právo být ještě trošku i najivní, koneckonců, život je vždy BUĎ A NEBO, kdykoliv komukoliv se život může podělat přes bezvadné vzdělání, bezvadnou práci či velké konto. Nebuďte takové přísné, když k tomu není důvod. Já jí fandím, ať jí to vyjde vše, jak si přeje, maličké, ať je zdravé 😉

nonnni
17. srp 2015

@zuzineckah pisi, ze delime jednorazove, vetsi platby...nepisi, ze nemame spolecny ucet, kam chodi castky, ktere plne hradi bezny provoz, dovolene, nakupy aut, deposita na nemovitosti atd.

Ano, jsme oba OSVC a delame na spolecne veci.

nonnni
17. srp 2015

@kamino nepisi, ze lide neciti ublizeni, ale ze se dokazi v klidu dohodnout. No percentualne to nevycislim, ale uvedla jsem to proto, ze ty zminujes rozvod jako duvod popotahovani po soudech a traumatu z detstvi. Ja ti jen napsala, ze toto je o lidech, ne o instituci.

Jistoty svazku manzelskeho jsem popsala, nekolikrat, v predeslych prispevcich.

zuzineckah
17. srp 2015

@nonnni no já se proto ptám, abych si to ujasnila, až tomu správně rozumím. Nicméně, když bude zakladatelce posílat přítel (jednou možná manžel, kdo ví) peníze na její účet, taky s nimi může nakládat dle uvážení. Když s ním teď konzultuje zdánlivě banality, příchodem mimina se to může změnit, chlap obvykle nemá čas (a chuť už vůbec) řešit nákup povlečení, dudlíků, plen, lahviček, hader a pod. A jak víme, nejsou to zrovna malé položky. Předpokládám, že je jen otázkou času, kdy bude mít k jeho financím neomezený přístup, nemyslím k firemním, ale osobním.
Ano, bude v situaci, že je na něm závislá. Ale svatbou by se na tom stejně nic nezměnilo.

misimisi
17. srp 2015

@nonnni Nonninko, je v pořádku, že se staráte o svůj majetek s rozmyslem 😉 Hlavně to nesmí být první věc na hodnotovém žebříčku, život je krátký, do hrobu si nic nevezmeme...

mpbk
17. srp 2015

@sonjuletka já myslím, že ženský obecně odsuzují když je někdo doma a stará se chlap, už tak jako obecně. I když by to spoustu žen uvítalo, ale s platama v Čr to není bohužel dost dobře možný. Osobně si ale myslím, že pokud ta možnost je a chlap uživí matku i dilte, tak proč ne?
Já rozhodně z mateřský ani rodičovský nevyžiju, to vím už teď. A jestli z toho někdo i ušetří, tak mu gratuluju, ale my s manželem máme prioritu takovou, aby se díte mělo dobře. Myslím kvalitní stravu, výlety, cestování, tábory, apod-což něco stojí.

Takže buď úplně v klidu. To že sis nedokončila vysokou školu je jen tvoje věc, můžeš si ji dodělat kdykoliv jindy.
Myslím si, že mě přijde daleko horší když má X žen díte s alkoholikem, násilníkem nebo někým kdo nepracuje., pak je rozvod, tahanice.. To mi přijde padlé na hlavu. Ale abych se hnala do práce jen proto, že je nějaká pravděpodobnost, že mě někdy nechá... To fakt radši budu s dětma. Svýho manžela znám moc dobře a vím, že by mě, nebo minimálně díte nenechal bez peněz.
Kdyby to někdo chtěl komentovat, tak já pracuji a míním pracovat i během mateřské a rodičovské. Jen tento styl prostě neodsuzuji.
Naopak si myslím, že tyto manželství nebo partnerství mohou vydržet i dýl. Ženská je v pohodě, vypadá dobře, doma je krásně uklizeno, navařeno... Než když přijde utrmácená domů po 12tce za kasou. Ale to jsem úplně odbočila.

A mě neodsuzuje tchýne, ale manželova babička. Nemůže pochopit, že jejímu vnukovi nevařím a ještě vrchol, mám paní na úklid. Vyřešila jsem to tak, že tam nejezdím a je mi líp. Každý ať si to dělá tak, jak mu to vyhovuje.

sonjuletka
autor
17. srp 2015

@zuzineckah no, tyhle veci (zaklad) mam nakoupeny, chlap ani nevi co vse, proc taky, staci ze to vim ja, to ja mu vzdy ukazovala nadsene nove veci tak se jen usmival... Kdyz si koupim nove tricko tak mu ho nekdy rada predvedu, nekdy jen mimochodem... A on to fakt neresi, dokud si nekupuju kraviny za x penez... Ma normalni zdravy pristup k nakupum a penezum...

zuzineckah
17. srp 2015

@nonnni tak já ti nevím, u mě byla svatba spíš pocitová záležitost než sázka na jistotu. Takhle to tedy nevnímám. Jediné co je jinak, že někteří lidé na to koukají pořád takovým tím pravěkým pohledem - že už jsme se KONEČNĚ vzali, ale zase nerozdýchali to místo 😀 Já se na tom opravdu musím jen smát...maloměšťáci se nezapřou.
Zakladatelka má podle mě fajn chlapa, akorát trochu prdlou tchýňi, ale to se s kapkou tolerance dá zvládnout. Pokud on se nechce ženit a pro ní není svatba podmínkou ke spokojenému životu, pak nevidím jediný důvod, proč to lámat přes koleno a připravit se tak o pohodou, kterou teď mají. Navíc, nikde není napsáno, že se to časem nezmění. Muži dozrávají, sama mám jednoho doma 😀 Ale o stíhačku trilkující o svatbě bude těžko někdo stát...

nonnni
17. srp 2015

@misimisi ja tvrdim, ze je to prvni vec na hodnotovem zebricku? Sama jsem psala, ze bych radila vzit kramle i od milionare, ktery kazdy den sedi v hodpode. A myslim to vazne.

Nekdo se ptal, zodpovedela jsem. A trvam si na tom, ze existence zakladatelky stoji a lezi na tim, kolik ji od pritele pristane na uctu. Coz mi proste prijde, ajko nestatne nastaveni vztahu. Nevim, jak jinak to vyjadrit.

Ze se to deje i jinde? Ano, deje. Ze se to deje i v rodinach, kde nema jeden o tolik vetsi prijem? Ano, deje. A je to spatne. A vymezila bych se proti tomu uplne stejne, ale tohle je diskuse o situaci zakladatelky.

nonnni
17. srp 2015

@zuzineckah ja nikde nepsala o stihacce trilkujici o svatbe...ostatne, sama zakladatelka psala, ze by i rada, ale bylo jit sugestivne vysvetleno, proc ne.

Ja ti nevim, asi ten cynismus ve me v tom vidi ten pulzujici prusvih...ja se nejak nemuzu dostat do te vesele nalady, se kterou tu padaji nektere prispevky o tom, jak je vlastne vsechno v poradku, vzdyt on je to takovy prima sikula, ten Petrik...mmch, ja nepopiram, ze je sikovny...ale od chlapa ocekavam vic.

ty_na
17. srp 2015

Ahojky @sonjuletka,
přiznám se, že jsem komentáře nečetla, je jich tady tolik, že mě to ani číst nebaví. Tak ti napíši jen a pouze svůj názor.
Chápu, že tvoje tchýně se k tobě takhle staví. Pravdou je, že by nemusela až tak slovně provokovat, ale tohle prostě tchýně dělají. Obzvlášť matky synů. Jsou to jejich rozmazlení miláčci, u dcer to takhle prostě není. Snaž se i přesto tchýni pochopit, i přesto, že tvým úmyslem není z přítele tahat peníze. Poznala jsi ho před rokem, skoro za chvíli jsi otěhotněla, nepracuješ a prostě se flákáš doma-promiň za ten výraz, ale to že uvaříš, uklidíš a vypereš-to není nic navíc, to děláme téměř každá. Nedívím se, že na tchýni působíš vyčůraně.
Dovol, abych tě citovala: ,, Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. " Tak tahle věta mě tedy dostala. To, že ti přítel řekne, že nemusíš pracovat a starej se o mě a o dům, to je sice moc hezké, ale to že ho na slovo poslechneš jen potvrzuješ svojí vyčůranost a využiješ toho. Věř nebo ne, ale určitě bys ho překvapila tím, kdybys i za tu pokladnu šla pracovat a možná by se tě u svojí matky i zastal. Zdá se mi, že jsi přičichla k penězům a začínáš obyčejnými pracemi pohrdat. Promiň, ale přijdeš mi líná. Když to porovnám se sebou, tak tedy nevím. Já jsem s přítelem sedm let, otěhotněla jsem v březnu. Do té doby jsem pracovala na směny jako zdravotní sestra ( ranní, denní, noční, svátky, víkendy), měla na starosti domácnost, psa a ještě studovala dálkově VŠ. Nabízí se otázka, proč mi přítel například s domácností nepomohl. Odpovím, že si nejradši všechno udělám sama, ale pokud bylo třeba, přítel mě zastoupil. Od března jsem doma kvůli rizikovému těhotenství z důvodu mého zdravotního stavu a mohu ti říct, že mám opravdu špatný pocit z toho, že mě přítel živí, byť nějakou podporu pobírám, ale je to žalostně málo a že jsem doma už takovou dobu. Třeba se nad tím zamyslíš, třeba si řekneš že přeháním a na něco si hraji. To už je na tvém úsudku, jen jsem tím chtěla říct, že v podstatě nechápu, proč tady pláčeš nad tím, že tě tchýně nechce přijmout a nedivím se jí. Možná by to chtělo trochu přibrzdit, začít být skromná a zkusit změnit myšlení. A další věc-není dobré se takto připoutat k chlapovi. Abys jednou nezůstala sama a bez ničeho.
Přeji ti, ať jsi šťastná a spokojená. 🙂 A pokud můžu radit, aspoň trochu se nad sebou zamysli 😉

halina0101
17. srp 2015

@nonnni Souhlasim, i ja jsem asi cynik a realista, ale to uz je dano i tim, ze se blizim ke ctyricitce a leccos jsem zazila.Treba kamaradku v domacnosti, ktere take partner jen preposilal urcitou castku na ucet...a take nepocitala, ze se zabije, nebude mit par mesicu do vyrizeni pozustalosti ani korunu a po letech v domacnosti ani narok na podporu, o pracovnich nabidkach nemluve.Ve vysledku by ji i ten vdovsky duchod hodne pomohl.
Laska a ziti okamzikem jsou jiste krasne veci, ale stat se muze cokoliv a ucty to nezaplati.
Tot jen obecna vsuvka, nemirit tim ted na zakladatelku.

zuzineckah
17. srp 2015

@nonnni už zas mě chytáš za slova, ty jedna pesimistko 😀 ta trilkující stíhačka byla obrazná...
A co víš očekáváš? Svatbu. To ale pro spokojený život není nic "víc", chápeš? Petr se o ní stará, dělá to z lásky (na rozdíl od ženatých, kteří to mají povinně 😝 ), zajišťuje jim slušný život bez jediné výtky, nenaváží se do ní, že je nemakačenko... řekni mi, co má ona v této chvíli čekat víc??? Budou mít spolu dítě, to je šíleně velký závazek, daleko větší něž nějaká svatba!

zuzineckah
17. srp 2015

@halina0101 to se dá řešit pojistkou. Když se nám narodil syn a nebyli jsme sezdáni, byla to první věc, kterou jsme řešili - pojistka, která pokryje hypotéku a ještě zůstane dost peněz na další život. I na to je potřeba myslet. To je o zodpovědnosti, ne o sňatku...

halina0101
17. srp 2015

@zuzineckah A myslis, ze to vyrizeni je otazkou mesice?To je snad logicke, ze nepredpokladam, ze by ji nekdo nemel.My tu mluvime o pristupu k financim, ktere potrebujes okamzite.A i o nutnosti zacit nejak zivit rodinu, coz po letech v domacnosti nebude uplne snadne.

gepe
17. srp 2015

@sonjuletka ahoj, nechapu, proc nejde, resp neslo Ti pri VS pracovat byt brigadne? Jinak uklizeny dum, vyvenceni psa, vareni a prani neni nic svetoborneho. Btw: pro dite budes mit chuvu a taky i pani na uklid? 🙂

mpbk
17. srp 2015

@nonnni píšeš takhle každý matce, která tady brečí, že zůstala sama a nemá ani korunu? A že jich je tady mraky. Tady Ti prostě leží v žaludku mladá holka, co si našla někoho kdo má peníze a vypadá to, že nebude muset nikdy makat.
Ale že si tady děla hromada ženskejch díte, když jsou oba na podpoře, tak to je v pořádku a normální.

nonnni
17. srp 2015

@zuzineckah co cekat vic? Treba ji namasirovat ty nohy. Nebo vzit smetak, kdyz ona lezi kaput na gauci a nevznaset se, dokud se ona neuzdravi. Nebo se za ni postavit uplne jasne pred tchyni a to stylem, ze tchyni vezme uplne vitr z plachet. A to, kdyz necham bokem tu svu oblibenou svatbu 😀 Dale bych si predstavovala uzavrenou pojistku na jeji jmeno, pripadne z ni udelat vecne bremeno na sve (alepson jedne) nemovitosti pro pripad, ze by zesnul. Dale bych si predstavila nejakou jednorazovou catku (rekneme v sesticisli, nekde uprostred) na jeji ucet + ty mesicni platby. Pro zacatek....

A ano! to souhalsim, dite je daleko vetsi zavazek, nez svatba...lec do svatby se nikdo nehrne, protoze musi treba dozrat, ale dite je tu hrc prc...doslova.

gepe
17. srp 2015

@mpbk ja @nonnni napriklad chapu 🙂 a dle meho nazoru zrovna ona neni ta z tech, ktera by trpela nedostatkem hmotnych statku a musela zavidet 😀 natoz mela citovou deprivaci ci spatny vztah 🙂)
Jako na jednu stranu se opravdu matce pritele tazatelky nedivim (nepisu tchyne, nejsou sezdani).

lenam
17. srp 2015

@gepe přečti si pořádně, co zakladatelka psala. Ona pracovala brigádně

halina0101
17. srp 2015

@nonnni Presne to jsem mela na mysli.Poresit okamzite hmotne zajisteni pro neocekavane situace.Nekdo v tom vidi vycuranost nebo cynismus, ja jen zdravy smysl pro realitu.

gepe
17. srp 2015

@lenam jasne, pred seznamenim nejake brigady v Brne. Moje otazka vsak zni jinak, precti si ji znovu 🙂

nonnni
17. srp 2015

@mpbk naopak, ja si vubec nemyslim, ze je to v poradku a nevim, co bych psala, to by zalezelo od jejich prispevku, ale nelezi mi v zaludku "mladá holka, co si našla někoho kdo má peníze a vypadá to, že nebude muset nikdy makat. ".... naopak, tam kde ty vidis tohle, ja vidim potencialni zadatelku o azyl. Evidentne mame kazda jine zkusenosti se zivotem a projikujem je i do teto diskuse.

Prave proto, aby zakladatelka mohla byt tou, kterou popisujes, tak bych ji radila, aby se o sebe lepe postarala a nebyla slepa ke sve situaci.

lenam
17. srp 2015

@gepe nechápu 😀 Při VŠ pracovala a ještě na VŠ je. O odklad ještě nepožádala. Pracovala před seznámením. Pak cestovala s přítelem a studovala. To asi nebrigádničila, což se nedivím, když byla často pryč a teď je těhu. Tak nepracuje, což se opět nedivím, protože to nemá zapotřebí a já si vybrat, tak než chodit na brigádu, tak bych byla také doma. Doma jsou i ženské, které chodí do práce, ale v těhu se jim dělat nechce.

mpbk
17. srp 2015

@gepe já nikde nepsala o závisti.

Jen myslím, že když tady napíše příspěvek prodavačka, že si pořídila dítě s dělníkem. Tak tady nebude zdaleka taková vlna negativních komentářů, proč si to díte pořizovala, když mají nízký přijem, proč většinou tyhle lidi mají 2 a více dětí.. Proč se zachovala takto nezodpovedně, protože kdyby ji partner opustil, tak sama nebude mit na nájem, hypotéku... ? Nikdo to řešit nebude. Protože to každýmu vadí míň, něz když má někdo peníze a nemusel pro to nic dělar.

gepe
17. srp 2015

@lenam zrejme je chyba v tom, ze nemam prectenou celou diskusi jako Ty 🙂 ja reagovala na jeji uvodni prispevek, kde nic takoveho co pises neni. Btw: kolik beres jako mluvci? 🙂 ptala jsem se tazatelky, ne Tebe.
@mpbk ze "lezi v zaludku" je tedy o cem? To by jsi se divila, kolik negativnich komentaru jsem cetla u temat, kdy si poridila nejaka dite a nemeli ani jeden penize, sondovala na jake davky ma narok a ani nepracovala nikdy atd.
Neni to o penezich a je jedno zda je delnik, ci nekdo vysoko postaveny.

lenam
17. srp 2015

@gepe Proto jsem psala, ať si to dočteš, než vyneseš soudy 😉

lenam
17. srp 2015

@gepe Hoooodně 😀 Mně už totiž nebaví číst pořád se opakující věty, je to trochu únavné. Tak jsem to chtěla trochu urychlit než číst opět stejné rady 😀

Strana