icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

gepe
17. srp 2015

@lenam jaky soudy proboha? Koho co jsem soudila? Ja jen polozila obycejne otazky, nic vic. I kdyby ten jeji kakal zlata vejce, tak je mi to jedno. 🙂 ja mam svuj zivot komplet srovnany, v uvodnim prispevku me neco zaujalo, polozila jsem otazku, nic vic. Pak jeste na posledni strane, kam jsem psala, nektere prispevky, tak jsem reagovala.
Boze, to je fakt na chocholouska tady 🙂

lenam
17. srp 2015

@gepe to je dobře, to mně také 😉 Napsala jsem to špatně o těch soudech. Už mne nebaví číst stejné otázky, na které zakladatelka odpovídala 🙂 O tom je ta diskuze, že člověk už musí něco dočíst, minimálně příspěvky zakladatelky, aby si udělal obrázek, protože teď už nestačí přijít a přečíst si pouze začátek. To už se pak bude jen a jen opakovat, k čemuž tato diskuze už delší dobu vede. 🙂 Trochu jsem zakladatelku litovala, protože napsat jaký je problém pracovat.... je trochu útočné a ona o tom už psala. A myslím, že nonnni ji vyzpovídala docela hodně. 😀

sonjuletka
autor
17. srp 2015

@gepe tak já to ještě jednou zopakuji:

před seznámením jsem při VŠ i při střední brigádničila (různě). Po seznámení jsme se sestěhovali 200km daleko od místa školy. Priorita pro přítele nebyla abych dál pracovala a studovala, a tím neměla čas na něj a na cestování a na své koníčky. Naopak, priorita byla cestování a studium.
Kdyby přítel na tom nebyl tak dobře, i po sestěhování samozřejmě dál brigádničím a přispívám a logicky necestujem.
V červnu jsem ukončila semestr (úspěšně), tudíž ted mám 2-3 měsíce vlastně volno, jako obyčejný VŠ student či matka na MD, dejme tomu. Měla jsem si dle tebe najít brigádu v 25tt a tahat bedny s pivem? Nikdy jsem nečetla že by tady ženy na MK radily paní co je na PN od 4.měsíce, aby si honem našla brigádu a lepila obálky doma, aby nebyla budižkničemu, jak je tohle razeno mě (obrazně).

A dále - samozřejmě jakmile splním své povinnosti coby matka malých dětí a dodělám si tu školu, samozřejmě budu chtít pracovat. To ale pro mě neznamená že budu muset naskočit jako pokladní! (ano, kdyby bylo třeba, půjdu to bez keců dělat). Nabízí se i jiná možnost práce, kdo někdy řešil pronájmy nemovitostí či hotelové služby, ví že se to nedá dělat během pěti minut přes telefon. Apod.

akankeo
17. srp 2015

😀 😀 😀, tady je to fakt na psychologa, zenske, odpustte si, dovolte si nechat se hyckat, vazte si svoji prace a sveho volneho casu, jestli si teda dovolite nejaky mit :D 😀 😀. Ne, uklidit domacnost, postarat se o barak veru neni nic svetoborneho, ale je to prace a vynalozeny cas, nebo snad ne? Pani na uklid si za to taky rekne penize, totez pece o dite, chuva to taky nedela zdarma... A ze Vam vyhovuje delat chuvu, sluzku, manzelku, do toho pracovat na plny uvazek, delat na zivnost, v mezi case studovat, to byla prece Vase zivotni volba, ne, kazdy si ji opravdu zvolit nemusi a ne kazdy chlap bude s takovou zenskou chtit byt. Ja uz sem si tohle vyzkousela a dekuji, nikdy vic, neni duvod padat na hubu a financne jsme na tom doma mnohem lip, kdyz je doma klid, pohoda a nikdo se nehoni za mamonem,, tak proc si si proboha musi kazdy nutne zvolit cestu pres padani na hubu, kdyz to neni treba a povazovat to za neco svetoborneho?

gepe
17. srp 2015

@sonjuletka diky za polo odpoved, ktera je zbytecne utocna a deduktivni v zaverech, co ja si myslim, co jsem nenapsala 🙂 sama jsem studovala VS a ne jednu, tj vim jak jsou cca semestry, atd. Avsak jine nemusi vedet, tudiz dobre info pro ne.
Kde jsem psala, ze mas v tehotenstvi tahat bedny s pivem, ci jinak pracovat? Nevidim to nikde.
Taky jsem nikde nepsala, ze nebudes uz v zivote pracovat 🙂 pouze se normalne zeptala, zda budes mit pri detech chuvu a i pani na uklid. Znam x lidi, kteri maji a nevidim na tom nic spatneho. 🙂
Tak prosim vychladni a neutoc, diky.

gepe
17. srp 2015

@akankeo tak ja vubec nespadam do kategorie zen, ktere jsi popsala 😀 ja hyckana jsem uz 9 let 🙂

merunkova
17. srp 2015

Milá děvčata, je mi vás tady trochu líto, když vidím, jak dokážete několik dnů a stovky hodin plýtvat svoji energii na něco tak nedůležitého , jako snovat katastrofické scénáře budoucnosti pro ženu, kterou vůbec neznáte .Každá vaše věta vypovídá o vás samotných, tedy čím víc negace, tím je jí i ve vás, i když se to snažíte schovat za slova jako " to je realita"., to je život, mám zkušenosti, vidím to okolo sebe....nikoliv, toto je ve vás a ve vašem životě.,ať si to přiznáte nebo ne. A @sonjuletka přeji, ať se má v životě dobře a myslím, že se zde nemusíš ani obhajovat či něco vysvětlovat, některé dámy si tu budou o tvém životě klábosit i bez tebe ještě několik dnů, ono jde tady totiž dobře vysledovat, jak někdo promítá svou vlastní nespokojenost do jiných, ačkoliv tvrdí, že on má svůj život srovnaný..... 😉

terinda
17. srp 2015

No, je to pěkně výživná diskuse 😀

@sonjuletka hele, píšeš, že s tchy se dá celkem mluvit a blbé řeči má hlavně v přítomnosti Petra. Co takhle s ní zkusit na férovku promluvit v tom smyslu, že nehodláš po RD jen dřepět doma a nic nedělat, ale že se těšíš na dostudování a zajímavou práci? 😉
Na jednu stranu je normální, že se matka strachuje o svého syna... proč by nemohla mít obavy? 😉

A pokud to i tak nepochopí a bude rýpat dál, tak to časem obrátit v žert či ironii a časem se stejně ukáže, kdo měl pravdu.
Nebo ať si kecá a můžu si myslet něco o prd.li a jet po svém (tak to ostatně dělám já 😎 ).

nonnni
17. srp 2015

@sonjuletka pises: Priorita pro přítele nebyla abych dál pracovala a studovala, a tím neměla čas na něj a na cestování a na své koníčky.

Co byla tvoje priorita?

akankeo
17. srp 2015

@gepe aha, tak proc jine zene podsouvate, at se tim smerem vyda? Co z toho presne mate a cim to obohacuje Vas ci ji?

gepe
17. srp 2015

@merunkova soudis mj i me, kdy jsem napsala pouze par prispevku, na tazatelku ani jedno spatne slovo, ci cosi o zivote. Soudis a pises o jakesi nespokojenosti, jen dle "mam svuj zivot komplet srovnany". To je spatne, ze ho takovy mam? 🙂
@akankeo co komu podsouvam, ci kam se kdo ma vydat? O cem pises? Pokud si pamatuju dobre, vzdy jsme si my dve v diskusi tykaly, pokud tomu tak jiz neni, beru v potaz.

kamino
17. srp 2015

@nonnni ano a ja ti psala,ze tyto kroky jsou shodne at u sezdanych,nebo nesezdanych.. traumatizujici to je vzdy .

lenam
17. srp 2015

@gepe Trochu mimo téma, ale prosím tě, co je normálního na této tvé otázce? Pro mne docela útočné 😉 "ahoj, nechapu, proc nejde, resp neslo Ti pri VS pracovat byt brigadne? Jinak uklizeny dum, vyvenceni psa, vareni a prani neni nic svetoborneho." Pokud nevíš, zda zakladatelka pracovala nebo ne, tak se zeptám asi "pracovala jsi při VŠ"? Tisková mluvčí fakt nejsem, ale na blbou otázku blbá odpověď 😉

nonnni
17. srp 2015

@kamino ja jsem reagovala na tvuj prispevek, cituji: ja jsem z rozvedene rodiny, taty rodice.se.take rozvedli.. a z vlastni zkusenosti jako dite to byl jeden z nejhorsich zazitku ...

v dalsim jsi se ptala, tak proc ta svatba vlastne...asi jsme si nerozumely, ja z teto vety chapala, ze traumatizujici byl pro tebe rozvod rodicu, proto jsem ti psala, ze je to o lidech a proces "deleni" deti je v podstate totozny...

sonjuletka
autor
17. srp 2015

@nonnni jeho nastínění se mi samozřejmě líbilo 🙂 neznám tedy jinou ženu, která by si ze dvou variant : a) budeme cestovat, budem se mít hezky b) nebudem cestovat, budeš dělat pokladní (sorry že to tu furt opakuju, je to jen a jen ilustrativní příklad) vybrala s jásotem b) 🙂
A s jeho vizí, že prostě budem mít děti a já budu mít klid a čas se o ně starat a nebudu muset makat jen kvůli penězům, ale třeba i kvůli svému dobrému pocitu, dělat něco co mě baví, jsem prostě souhlasila 🙂 a necítím se kvůli tomu teda nějak špatně.

@gepe možná zbytečně útočně, ale rozhodně stručně a jasně, protože já to ohledně své školy a případných brigád již napsala Xkrát zde, a také ohledně toho kdy jsem tu školu skončila a v jakém týdnu vlastně.

gepe
17. srp 2015

@lenam utocne pro toho, kdo to tak videt chce. Jinak diky za shrnuti.
@sonjuletka jiz mi to @lenam osvetlila, Ty jsi mi vlozila pod prsty nejedno, co jsem nenapsala a ani me nenapadlo. Sama jsem polozila jednoduche a strucne otazky, nic vic.

nonnni
17. srp 2015

@sonjuletka tak hodne stesti preji, hezky porod a myslim to zcela uprimne. Zalozit svou budocnost na slibu, ze se budete mit hezky, kdyz mrsknes vsim, co jsi do teto chvile delala, abys po par mesicich povila dite muzi, ktery te podporil v tom, at skoncics se skolou...opravdu si myslim, ze budes to stesti potrebovat.

Timto se, s dovolenim, rozloucim, protoze po tom poslednim prispevku jsem na panaka.

Kazdopadne dekuji za diskusi, z toho bude potencialne materialu i na diplomku 😀

lenam
17. srp 2015

Já asi pořád čtu něco jiného než jiní. Priorita nebyla pracovat a studovat, ale priorita byla cestovat a studovat. Tam snad nikdo nenapsal, že přítel nechce, aby nedodělala školu! "Po seznámení jsme se sestěhovali 200km daleko od místa školy. Priorita pro přítele nebyla abych dál pracovala a studovala, a tím neměla čas na něj a na cestování a na své koníčky. Naopak, priorita byla cestování a studium."

gepe
17. srp 2015

@lenam ma preruseno ne?

lenam
17. srp 2015

@gepe Jo, a ty umíš číst? Mám tu větu vysvětlit? Přítel nechtěl, aby studovala a pracovala, protože by neměla při tom všem čas na něho a na cestování a na její koníčky. Takže jí asi řekl, ať nepracuje, že to asi utáhne ze svého a ona ať s ním cestuje, studuje a má své koníčky. Už je to jasné? 😀

kamino
17. srp 2015

@nonnni opakuji. Bylo to psano s umyslem vysvetlit,ze svatba a nasledny pripadny rozvod se nicim nelisi od rozchodu. Stejne nasleduji tahanice o alimenty a vyzivne, peci..,.. to je vse.

gepe
17. srp 2015

@lenam ja nic takovyho nenapsala! Nepis mi porad neco co jsem nepsala 😀 Sama pise, ze coby matka si splni sve povinnosti a dodela skolu... tak se ptam, zda ma preruseno, kdyz mas tak sectenou tuhle diskusi. 🙂 kde pisu, ze se mela dle nej vykaslat na skolu? NIKDE.

lenam
17. srp 2015

@gepe 😀 tak to je nedorozumění z mé strany, to se omlouvám. Opravdu. Já myslela, že myslíš, že já mám přerušeno (jako vedení) 😀 Promiň, chyba na mé straně.

akankeo
17. srp 2015

@gepe to se omlouvam, tak zpet do tykani. Narazim na toto " ahoj, nechapu, proc nejde, resp neslo Ti pri VS pracovat byt brigadne? Jinak uklizeny dum, vyvenceni psa, vareni a prani neni nic svetoborneho. Btw: pro dite budes mit chuvu a taky i pani na uklid? " .

Ano, necetla si predchozi prispevky, takze cely obrazek ani nemas, ale beznou dedukci z toho plyne, ze od ni v danou chvili ocekavas vic, nebo mi snad neco unika? A tim paden z toho take plyne to, ze on je zlocin byt pri tehu doma, kdyz na to jsou penize a partneri se na tom shodli, protze ono to neni nic svetoborneho, jako by kazdy musel menit svet.

gepe
17. srp 2015

@lenam v pohode 🙂
@akankeo to je ok 🙂 ja od ni a ani nikoho jineho neocekavam vic, kazdeho volba, rozhodnuti a zivot 😉 pouze jsem se jednodusse zeptala. Nic vic za tim nebylo. Ja sama byla v tehu doma, i kdyz pracovala ala home office a nepredrela se, diky me pozici i tomu, ze me tehotenstvi co do prubehu bylo spis i dle Drs za trest. RD jsem si uzivala plnymi dousky a i kdyz mi RD pred mesicem skoncila, nepachtim se denne nikde. Manzel se o me vzdy staral a stale stara jako o princeznu, a ne v ramci hmotnych statku. Ale jako o zenu, kterou miluje, vazi si me, respektuje, aj. Ano tim me hycka. Nemusim mit doma denne naklizeno, navareno, zadne spinave pradlo, predkladat ucty atd. Neseda s pivem u tv, natoz aby chodil na nej do hospody ci jinam. U nas doma je primarni pohoda, klid a spokojenost. A to vse vyplyva z naseho vztahu, jaky mame 🙂 protoze, je to i obracene, on je muj princ 😉

urum
17. srp 2015

@anna159 tak to si troufnu oponovat. Mam VS, dite, pracuji od momentu jejiho ukonceni nepretrzite, od statu jsem v zivote nedostala ani korunu, manzela, ktery vydelava velice atraktivni sumu a mohla bych se velice pohodlne valet doma a "venovat se detem" nebo jak se tomu sezeni u PC a tlachani na internetu znudenych matek dnes rika, ale chodim do prace pro ne zrovna male penize (ale vyrazne mensi, nez muj muz). A presto je mi ze zakladatelky stydno, protoze nechat se nabouchat "prachacem" po ani ne roce chozeni umi fakt kazda. Vydelat si na sva usta uz maloktera.
Kdyby tohle nekdy udelala moje dcera, budu nesmirne zklamana, a stejne tak budu zklamana, pokud by neco takoveho pritahnul domu syn. Mam v zivote jine hodnoty a ocekavani.

terinda
17. srp 2015

AAAA bomba 😀
Není nad to si tu pořádně pohonit ego a ukázat se jako největší borka 😀
VŠ / ne VŠ... je to všechno o lidech, toleranci....

Ať si každý zařídí život po svém, ne? 😉
Z mnohých příspěvků čiší zloba a závist, ať už jakkoli maskovaná....
Moralizovat a kritizovat umí každý a tady je toho hojně 🙄

bledulka84
17. srp 2015

@urum a někomu by bylo naopak stydno honit se za prachama a nechat někoho cizího starat se o jeho vlastní děti... Nebo jste taková superžena a váš muž supermuž že si předáváte děti mezi dveřma a ten druhý jde pracovat?

akankeo
17. srp 2015

@gepe no a o tom to je. Pokud si oni zakladaji na pohode,tak at to maj jak chteji. Nikde neni psano, ze se o sebe pani nebude schopna postarat, pokud se vztah nevyvede, moznosti je spousta, jen kdo chodi do prace a z prace, necte a nema otevrene oci je nevidi, tak se jich neni schopny chytit a je zavisly na zamestnavateli a celem tom cyklu zde psanem. Kdyz sem se honila jak blba, v podstate proti vuli manzela, tak se nam nedarilo, ed uz sem zmoudrela, na manzela dam, nehonim se, inebo rekneme zpomaluju, misto neschopenky sem teda na home officu, to priznavam, ale planuju si vybrat dovolenou a nastoupit na materskou o 8 tydnu pred terminem, takze delat uz budu jen 2 mesice, pak uz ale nic, tentokrat zadny eshop, zadne projekty, zadny predcasny navrat do prace, necham se hezky zivit, kdyz me to bude ubijet, zapojim pani na uklid a chuvu a budu pestovat sebe a rodinnou pohodu. Ta nas dostala ze vsech problemu, ne moje emancipace, pohoda doma, dokonce nas zda se dostane i z dluhu nelogicky brzo, dle mych propoctu to melo byt za dva roky pri obou prijmech a ono to bude asi uz letos a dost mozna tam uz bude sumicka i na pozemek atd... Kdyby muj manzel nebyl zlaty a nemel se mnou svatou trpelivost, tak me uz pri prvnich eskapadach kopnul kamsi, ve dvou se to tahne lip a kazdy tam ma svoji roli, jen nekdo si na to musi nabit usta jako ja a jiny to tak ma dane uz na zacatku a neni duvod je hned soudit, znam takovych tedy manzelstvi nekolik a zena tam neni zadna pipina co jen vari a uklizi, v podstate je mozek co stoji za uspechem sveho manzela... A okoli tyto zeny teda nenavidi, pomlouva atd, takze se v podstate prateli uz jen s pary, ktere jsou za vodou, protoze ostatni je nejsou schopni asi ze zavisti vystat a jenom do nich rejou...

zuzineckah
17. srp 2015

@halina0101 nějak nechápu v čem by jí měl usnadnit přístup k financím sňatek v případě, že on nedejbože umře. Vyřízení pozůstalosti je vždycky na dlouhé lokty... V takovém případě spíš člověk ocení, že má každý svůj účet a na něm dostatečnou rezervu.

@nonnni to jakože - nechceš si mě vzít, tak alespoň vysol prachy? 😀 Hele, tohle mi přijde jako šílená vypočítavost, která prostě do fungujícího a bezproblémového vztahu nepatří. Ne a ne. Ať si zařídí kartu k účtu, ale tohle je přitažené za vlasy. Pak by její skorotchýně měla konečně důvod do ní vrtat jako do zlatokopky... 😀

Strana