icon

Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka

sonjuletka
15. srp 2015

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.

S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.

Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!

přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨

mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...

chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)

sweet81
17. srp 2015

@weri1 tahle diskuze je opravdu něco. Z některých pisatelek vážně nemůžu a musím se smát jak z nich srší hněv a závist. Ale ty si mě pobavila větou😂😂😂:
a už taky chápu proč jsou někdy tchýně takové jaké jsou, ptž když to tady tak čtu, tak za pár let vzroste počet tchýň-meger 😊
Bohužel máš pravdu....

mercedesse
17. srp 2015

A zas je to tu jak když se střelí do kurníku. O bože, co udělá jeden povzdech nad tchýní. 🙂 (tím neshazuju koníka jako mateřské fórum, ale dámy, trochu tolerance. Když to není podle vás, nemusí to ještě být špatně)

zuzineckah
17. srp 2015

@halina0101 nemusíš mi nic psát polopatě. Stačí, když budeš lépe číst 😉 já jsem psala, že karta k jeho účtu by to vyřešila.

halina0101
17. srp 2015

@zuzineckah V pripade nenadaleho umrti nevyresila, ale chapu, ze v chumlackovem svete se s nicim takovym nepocita.

merunkova
17. srp 2015

@mercedesse
@sweet81 Holky ,ale zase chápejte i tu druhou stranu - vždyt ta žena nemá dostudováno VŠ, nepracuje,protože bude mít miminko , navíc s někým, kdo je hodně bohatý, proto ani nemusí jít sedět do Kauflandu k pokladně, nemá pořešenou kartu k jeho účtu, proboha a dokonce ani nemá dopředu pořešenou situaci pro případ krize, kdyby on zemřel......takové ženě musí přece ty osvícenější sdělit, zač je toho loket a co jí v životě čeká 😀 Nejlepší jsou ty kritiky, které říkají, jak je potřeba něčeho v životě dosáhnout.Připomnělo mi to 4 dohody a J.Duška, který vtipně říká, jak dnešní rodiče dětem tlučou už odmala do hlavy, jak se musí hezky učit , aby z nich NĚCO bylo, takže teď jsou NIC. Ano, podle nich budou NĚCO, teprve až NĚČEHO dosáhnou, akorát nikdo nestanovil, co to je a navíc,když každý vidí priority a štěstí v něčem jiném. A proto diskuzi zdar, předpovídám jí životnost až do vánoc 😀

sweet81
17. srp 2015

@merunkova 😂 to je fakt, aspoň jí to holky vysvětlily👍

merunkova
17. srp 2015

@sweet81 No jistě, teď dostala díky ženám tady velkou šanci změnit svůj život - hned zítra se může se svým bohatým partnerem dohodnout, kdy se vezmou, zařídí si kartu k jeho účtu, pak si domluví tu pokladnu v Kauflandu, vrátí se na vejšku a po večerech může dělat svíčkovou a domácí knedlíky, jak jí tady taky někdo radil , aby tchyni ukázala, že už není NIC a že už konečně dosáhla toho NĚČEHO 😀

zvirka
17. srp 2015

@merunkova Diskuzi semtam sleduji, ale radši jsem se nevyjadřovala, abych hned nedostala pár za ucho. Ale teď musím, NAPROSTO s Tebou souhlasím.

misimisi
17. srp 2015

@merunkova Amen 😀 😀 😀

luckaamilan
17. srp 2015

@sonjuletka
zbytočne to riesite. Uzivajte si zivota, kašlite na tchyni, myslite si o nej svoje, omezte navstevy.
Funguje to, ja to tak urobila a život je hned krajsi🙂

stelar
17. srp 2015

Vzdyt to tak nehrotte. Většinou byly ty rady myšleny v dobrém. Ano, jít ted do prace je kravina, ale treba popremyslet nad pokracovanim ve studiu, zvlast kdyz chybi jiz jen rok, neni uplne od veci. Zakladatelka je určite chytrá, když zvládala studium při cestování, tak proč ne pri dítěti. Zvlášť když bude mít pomoc rodiny. Ukončené studium může být pro ni v budoucnu velké plus.
Jinak já docela souhlasím s nonni, z jejích příspěvku necítím závist a zášť, jak se tady na ni útočí, naopak vidět, že už má co to za sebou a na svět se dívá reálně, ne přes růžové brýle.
Jinak já zakladatelku nijak neodsuzuji, není proč, jen ať je obezřetná a držím palce, ať ji vše vyjde, jak si přeje 🙂

rituska88
17. srp 2015

@anna159 Tak jsem to nemyslela. Myslím to v porovnání s jejím synem. Já třeba taková nejsem a nehodnotím lidi podle vzdělání, ale bohužel většina lidí ano a jak jde vidět, tak i tchyně zakladatelky. Pokud má syna vzdělaného, podnikatele, bohatého, tak prostě asi ten rozdíl vidí víc, když jeho žena má jen středoškolské vzdělání a plánuje zůstat jen v domácnosti.

sweet81
17. srp 2015

@merunkova 😂😂😂

zuzineckah
18. srp 2015

@halina0101 hele, nech si ten sarkastický tón, jo? Tady jde o zakladatelku, ne o mě, já mám finance dávno spokojeně pořešené 😉 proč by to nepomohlo? Máš pocit, že o úmrtí se banka dozví obratem? 😎 Když to chce mít takhle, musí mít bohužel i v takové chvíli dostatek duchapřítomnosti na to, aby si včas vybrala potřebný obnos... Nicméně, sama psala, že nějaké peníze má. Na jak dlouho by jí vydržely, to je otázka.

zuzineckah
18. srp 2015

Normálně se děsím, že moje dcera jednou klofne některou ze zde přítomných dam za tchýni 😠 😀 Se pak není co divit vtípkům ráže "tchýně a uzené nejlepší je chlazené" 😎
Když dokážete takhle hudrovat nad cizí slečnou, jak asi budete pěnit, kdyby se to týkalo vašeho syna...trochu tolerance a respektu by to chtělo 😎

nov777
18. srp 2015

@zuzineckah Zas to tak nedramatizuj. Ja treba vim, ze mym hlavnim ukolem jako tchyne bude drzet hubu. Proste doufam, ze kluci si budou vazit prace a budou ocekavat podobne hodnoty od svych partnerek. Kdyz to tak nebude, tak jeho hra. Jedine co rikam uz delsi dobu je to, ze u nas bydlet nebudou a nejakou zbouchnutou osmnactu zivit ja nebudu. Takze v tomhle smeru budu opravdu zla.

zuzineckah
18. srp 2015

@nov777 na dramatično je tady spousta jiných adeptek 😀 já jen čtu a zírám, co za perly tady občas padají 😲 😀 tolik dokonalých žen, co mají vše a vždycky pod kontrolou, jsou úspěšné, dostudované, skvělé manželky, milenky, matky, s perspektivní kariérou a ulitými rezervami....radost číst 😎 😀

jasminecek
18. srp 2015

@merunkova smutna pravda ☹ poslouchala jsem to taky, ze bez uceni a nejlepe VŠ nebudu nic. Dodnes tu VŠ nemam a pocit, ze jsem nic taky. Nikdy nechci tyto reci praktikovat na syna, protoze vim, jak ublizuji.

atinkaa
18. srp 2015

Kocky teda vy tu predcite vsetky moje ocakavania 😅 🙄 😖 neda sa to inak napisat ako ze ste niektore megajedovate baby a to ci uz s pravdou alebo bez pravdy 😉 .

@sonjuletka pokial este mas odvahu dalej to tu citat, tak musim povedat ze si dost odvazna holka a predpokladam, ze si cakala na materskom fore kus pochopenia...v zmysle ''odfrknut'' si z toho co mas doma...tchyne, jej komenty a ono sa ti dostane snad hadam vsetkeho, dokonca by ti tu i namasirovali nohy, zada...
...akurat presne to pochopenie a empatia po ktorej volas sa ti nedostane..
.....aj napriek skolam co tu vsetky damy maju skoncene, stale tu tvrdost a hrubost alebo grobianstvo, ktore tu a v inych dalsich diskusiach opakovane predvadzaju tak obhajuju tym, ze ta zivot nauci....tak naco cakat....miesto empatie ta naucia zde 😉

za mna drz sa, opatruj sa, pokial to je mozne, tak sa snaz komunikovat s partnerom aj o tom ako sa citis ked jeho matka o tebe hovori tak ako hovori, pises, ze su to vase spolocne rozhodnutia, teda obhajovanie by malo byt rovnako spolocne.....dohodli sme sa teraz mat deti, venovat sa detom, rodine, chcel to aj on - jej syn, tak nech ti v tom ustat to pred mamou pomoze.

...kazdopadne uplne pod caru pani matku a jej slova filtruj rovnako ako niektore damy zde, precitaj to podstatne co sa snazia povedat, rovnako tak u nej ber to, co sa da predychat...ostatne uz len kvoli babatku co cakas nechaj aktualne plavat...su matky muzov, ktore to prejde a su i take, ktore to neprejde nikdy a tiez neber uplne vazne vetu, ze kazda musi byt babicka, nemusi...niektore si to nezasluzia, niektore o to ani same nestoja, niektore sa o to celkom lahko pripravia napr. i tym, ze si rodina s dietatom najde byvanie na druhom konci zemegule 😉
pokial budete stat ako partneri vedla seba a budete v tom spolu tak to bude fungovat a moze to byt funkcny model...za mna a to mam takmer 2VS i ten ze ty budes doma a mama a on ten co pracuje a zivi rodinu, ostatne je to model ktory fungoval vela rokov predtym, tak uplne nechapem, preco by nemal fungovat i teraz 😉 akurat to musi fungovat vam, s tym, ze aj on respektuje teba a vie ze toto vsetko robis preto, aby on mohol kludne robit to, co robi....ma to tak kopa slavnych muzov, ktorych manzelky robia zazemie a vedia ich za to na rukach nosit 😉 teda klud...a ti co citali tak precitali i to, ze u vas to nema byt model navzdy ze planujes si skolu dokoncit, ze to len nechces mixovat s materskou, co je urcite tvoj styl - neviem posudit ci lahsi alebo tazsi, myslim, ze sa to ani neda.....dala som to tu uz miliontykrat a skusim milionprvy lebo sa to zase hodi..
https://www.modrykonik.cz/blog/atinkaa/album/ma...

za mamu si kludne dosadte studentky, pracovnicky....partnerky ...je to fuk...vzdy ta situacia je ina, schopnosti, moznosti kazdej z nas su ine.....ten partner je vzdy tiez iny ....rovnako ako i to medzi nimi je stale ine...nie je podnikatel ako podnikatel....neda sa to pausalizovat ani zatracovat....a pisanie na nete je tiez vzdy skratka nikdy nemate vsetky informacie, ktore by boli potrebne na to, aby ste tu terapeutizovali, diagnostikovali ...prorokovali tak zvesela ako sa to dnes a denne deje.

Pekny den babule, skuste byt k sebe jemnejsie...chapavejsie, to je to, co tu najviac chyba mne. K mamam sa mi hodi jemnost a nemusi byt zdrobnelinkova.....staci ked bude ozajstna 😉

nov777
18. srp 2015

@zuzineckah Kdo se stara, ten ma 😉

akankeo
18. srp 2015

@jasminecek no ono je to ve spousta rodinach, predsudky o VS, o nutnosti pravidelneho prijmu - aneb kdyz chce nekdo mlady podnikat, rodina s nim casto vymete, tlaceni do delani deseti veci najednou a workoholismu, vychova k zivotu ke strachu, vychova k prehnane samostatnosti vedouci k nemoznosti dlouhodobych vztahu... Radsi kdyby deti naucili zit, mit pozitivni pristup k zivotu a brat ho jak prichazi, ne podle nesmyslnych tabulek a standartu kohosi a naucili je prohravat, aby se pri prvnim drzkopadu nehroutily a nepotrebovaly psychologa...

akankeo
18. srp 2015

@nov777 ale co a za jakou cenu, ze. S Vasim pristupem jsem "zachranila" rodinne finance a statky a malem rozbila rodinu, co je podstatnejsi? Nekdo snaz vymeni barak nez manzela, jiny radsi lpi na tom baraku a manzela vymeni,,, Kazdy mame jine hodnoty a tlacit ty svoje jako nejlepsi a nemit zadny respekt k volbe ostatnich o nas nic moc hezkeho nevypovida.

jasminecek
18. srp 2015

@akankeo presne tak. Pozitivni pristup, ohled na ostatni, radovat se z mala. Bohuzel v dnesni dobe soupereni a blahobytu to zni skoro smesne ☹

nov777
18. srp 2015

@akankeo Ale ja ti prece nic nevnucuju 😉

akankeo
18. srp 2015

@nov777 me ne, ale ostatnim. Kazdy si muze zit svuj zivot po svem. Kdyz zacnou dochazet penize na hypoteku, ne kazdy si zvoli je honit, aby na tu hypoteku mel, nekteri prehodnoti, zda ji opravdu potrebuji a jestli by svuj cas nemeli dat treba radsi partnerovi v nouzi. Kdo to ma v hlave srovnane pochopi, kdo ne, bude lpet na vecech, ktere k zivotu nutne nepotrebuje, protoze pokoru v sobe nema veskerou zadnou a boji se pohadek pro dospele, kterymi je strasili asi rodice nebo se jimi strasi kazdy den oni. Aby neztratil strechu nad hlavou atd atd, zijeme ve state, kde je dostupne zcela vse vcetne prace a moznosti vydelku a nevazime si toho, stejne furt honime vetsi a vetsi jistoty, pritom kolik lidi zije na svete v chudobe, nemaj pristup k ciste vode, zdravotni peci, strechu nadhlavou maji z toho , co kde nasli a zijou stastnejsi a plnohodnotnejsi zivot nez my tady v civilizaci, co se jeden s druhym predhanime co dokazeme, ale kolik z nas dokaze bez vycitek proste jenom zit a nelamat zivot pres koleno?

nov777
18. srp 2015

@akankeo Prosim o oznaceni, kde nekomu radim, aby se honil za majetkem a hypotekou. Nebo pojem ucta k praci je totez? U me tedy ne. Ale kazdy soudi dle vlastnich zkusenosti. Navic pokud vy to chapete tak, ze bud ma clovek dum nebo spokojemou rodinu, tak asi soudite podle sveho. Podle me lze mit v klidu oboji. Chce to snahu, praci, organizaci a balancovanu.

akankeo
18. srp 2015

@nov777 s tim castecne souhlasim. Kdo se stara ten ma je hodne zprofanovana hlaska a nechapu, proc sem patri, kdyz zda se se starame vsichni vcetne zakladatelky diskuse. A ano, lze mit vsechno, jen se musi zvazit co je do jake miry dulezite a potreba, neni dum jako dum atd....

nov777
18. srp 2015

@akankeo Reagovala jsem na tu informaci, že všichni tady mají vzdělání, kariéru atd., zní to skoro jako by se člověk měl stydět, že se mu daří. Takže znovu: Kdo se stará, ten má. Nic není zadarmo. A je na každém, aby si srovnal hodnoty a jednal podle toho.

zuzineckah
18. srp 2015

@nov777 kdo se stará, ten má? ...tady leda tak spoustu keců 😉 Hlavně si kopnout do zakladatelky, to se tady stalo podstatou většiny komentářů...

nov777
18. srp 2015

@zuzineckah To si nemyslim. Proste tady vetsina rekla, ze chape postoj tchyne. Zakladatelka chtela slyset cizi nazory a slysela je.

Strana