Těhotná žena a jeji psychika. Co dělat?
Ahoj lidi mam takový problém s partnerkou.
Byt který rekonstruujeme se nestihl do porodu který bude ccca za 10 dni nachystat a tak jsme po Vánocích v novém kde se vse během necelého týdnu přestěhovalo a nachystalo. Nicméně žena je chováním obcas na facku. Poslala me pryc se slovy ze vse zvládne sama a ze jsem k .... přitom si neuvědomuje kdo koupil 95% vybaveni a další veci jak vybaveni tak i pro malou. Hledá problém úplně za vším . Uz nevim kudy kam a dokonce uz i jeji rodiče jdou proti me. Asi si mysli ze budu mít nejlépe tri prace a delat kdo vi co dal. To se jsem zařídil druhe auto (starší za par 30tis a další veci v obou bytech a veci pro malou nevidí. Během rekonstrukce byla u rodiny, Takze samozdrejme díky ni je kde je a ma co ma. O předminulém víkendu me po tom co jsem vezl lidi z rodiny z oslavy narkla ze jsem prijel o 2 hodiny později (ano bohužel jsem čekal než se vykecaji a posbiraji) at jsu spat do pokoje. Další den sms at si sbalim veci. Když jsem dojel vecer tak me ve dveřích dala facky a byla agresivní a zas hledala chyby. Opravdu nevim co dal dekat, dnes mi psala jak dalatolińk a tolik peněz za malou a ze me nepotřebuje ze chce v klidu žít... nevim co delat...
@tomas66 tak pockat... Ona te víceméně vyhodila ze TVÉHO bytu, ktery jsi skoro cely zafinancoval?
Tak pokud to je az tak vyhrocene, tak v tom byte mas zustat snad ty!! A ona, kdyz zvládne byt naprosto finančne nezavisla,at jde k rodičům, jak říká.
Proc vůbec dovolis,aby te nekdo ze TVÉHO bytu vyhodil??
@tomas66 mozna se jen boji toho,jak to s miminem zvladne,proto se chovava takhle a mozna jen vxsiluje i ze sebe a vyleva si to na vas...treba jrn potrebuje ujistit ze to spolu zvladnete,ze ji podporite a vse bude ok a jakmile bude byt hotovy,budete si zit skvele...jen je potreba na to pockat-ten byt muze byt jen zastupny problem
Ale u nas jsem take pri prvnim tehotenstvi nechtela bydlet v byte bez dveri a bez nabytku, stehovali jsme se az pu roku po narozeni mimina (hlavne jsme ale tedy cekali na kuchyn)... to “hnizdo” je proste dulezite. Kor jestli je to prvni dite.
@leneee To je mozna taky příčina , kolikrát Je proste zbytečNe nervózní a protivna a to se ptáte jestli neco nepotřebuje masaz nebo v obchodě .... to u nas uz se ceka na další veci, snad pak bude v pohodě, jen proste nevim co je ted vhodně a co naopak nedělat. Udajne jsem ja ten z koho nema klid, ale nevybavuju si ze bych ji něčím nervoval...chápu taky ze nemůže Hnízdit Kor s prckem.
ono jestli jí ještě nakecávají nějaké neopodstatněné věci její rodiče, tak v tom může mít dost zmatek a jak jsem psala, jestli sotva vydrží sama ze sebou, tak je pro ni asi těžké řešit další věci v klidu. Je to dost složité období i za ideálních podmínek, kdy se nemusí řešit bydlení nebo jiné pro život důležité věci.
Moc vám držím palce at se to vše uklidní a můžete si potom v klidu užívat miminka.
Mám 2 děti a musím říct, že první těhotenství bylo na psychiku asi náročnější, hlavně poslední měsíc. Manžel chudák nechápal a já když si na to vzpomenu, tak se tomu už teď jen směju, ale tehdy jsem byla schopná vyhodit ho z bytu jen proto, že si na ledničku vystavil nějaké staré fotky snad z puberty. Nebo že mi teď hned nechtěl smontovat postýlku. Co na tom, že se na ni pak 3 měsíce prášilo, prostě jsem to tak CHTĚLA a hotovo.
Čím víc se blíží porod, tím víc je to náročnější, omlouvat tvoji přítelkyni nechci, ale pokud taková nebyla, pravděpodobně v tom mají prsty hormony. Zkus zatnout zuby, chvíli se "stáhnout" a věřím, že to přejde. Po porodu to taky není med, hlavně šestinedělí, takže teď máš takový trochu "trénink" 🙂 držím pěsti, vydrž 😉
Napadlo mě... jaký byl intimní vztah během těhotenství? 🤔 Já s chlapem takhle vyjebávala taky, a to jsme nerekonstruovali... Dávala jsem mu sežrat, že se mnou nechce spát. Byla jsem tím dost frustrovaná. 🤔 Pokud spolu nespíte, není tady byť jen malinká možnost, že si, během svého pobytu u rodičů, našla jinýho nabíječe? 🤔🤷🏻♀️
@alicie_k Dekuji za vas pohled. No nebyla taková a to jsem se i ni snažil za to co dela na byte starat (nejen v době rekonstrukce ) ted kolikrát udělám 10 veci a 1 náhodou neni a uz se to sype a začnou se tahat i kostlivci . Kolikrát ji i lidi z jeji strany rodiny ted během přesunu říkali ze nemůže chtit vse hned a ze kdo by dal co za tohle ale stejne pak Proc neni tsm ten obrázek a Polička za 2 týdny jeste navrtany. Proste blbosti (alespoň pro vetsinu) a z toho vznikají tyhle nálady. Otevřely se dveře domu když přišla a ja uz se bal co to bude ted..

@puhelin to ano, kolikrat nevidí co je za tim zodpovědnosti a nervu s lidmi a situacemi. Čistá hlava jako u prace rukou tam neni.