Týrání ze strany manžela - je cesty zpět?

komsite
8. říj 2017

Dobrý den,

na Modrém koníku jsem poprvé a za jediným účelem - ráda bych se "vypsala" z toho, co mě tíží a co jsem nikdy nikomu neřekla a kdo, ví, kdy budu schopna říct. Nečekám rady ani lítost. Počítám, že se najdou tací, co se mi vysmějí, že jsem hloupá. Ovšem děkuji, že jsem se mohla svěřit, což je pro mě první, malý, ale důležitý krok.

Je mi 32 let, žiji s manželem a dvěma dětmi - 5, 7 let.
Manžel mě hlídá na každém kroku, stopuje jestli jsem nepřišla o 4 minuty později z práce než si on myslí, že bych to měla stihnout (že bych si třeba před odchodem domů odskočila na wc jsou "určitě smyšlené výmluvy").
Od té doby, co se nám narodilo druhé děťátko, mě začal fyzicky napadat - pár situací, co mi nejvíce utkvělo v paměti - rána pěstí při kojení synka za to, že jsem nestihla uklidit než přišel z práce (tenkrát jsem byla doma s dětma 2 a 20 měsíců), napadání typu - pohlavky, rány do hlavy, kopance s rozběhem, vláčel mě za vlasy po bytě za to, že jsem se na firemním grilování bavila s pánem z práce (o generaci starším) a smála jsem se u toho - přesně věděl s kým a jak dlouho jsem se bavila - to je dnešní doba fcb a sdílení fotografií mimochodem.
Na žádné firemní ani jiné akce jsem dříve nikdy nechodila, protože bych to pěkně odnesla - proto jsem taky nikdy moc do kolektivu nezapadala.
Před rokem jsem ale nastoupila do nového zaměstnání - na manažerskou pozici - domů podle mě nosím na ženu dost peněz a tehdy jsem si řekla, že se prostě začnu zúčastňovat všeho - jako každý normální člověk. A tak to dopadlo...
Taky mi často předhazuje, že on je ten, kdo vydělává více peněz, na koho je napsaný byt a komu všechno patří.
A hlavně - "jeho zaměstnání (plicie) - je nadřazené tomu mému!).
Kdyby nebyl byt psaný na něj, dávno bych jej vypoklonkovala. Je na něj psáno vše, takže pokud se naštve, mi zahesluje pc, zahesluje wifi, vezme telefon. Nemá s tím problém.

Před 4mi lety jsme byli v manželské poradně. Mediátor byl výborný, ale dle mého manžela, a to jej cituji: "jsou všichni lidi pi.. " a pán "nebyl normální". Byli jsme tam jednou a naposledy.
Vystihující bylo, když nám mediátor řekl, ať do příště doneseme seznam, který budeme psát průběžně - ať zapíšeme vše, co nám od toho druhého kdykoliv udělá radost, byť maličkost. Na to mu muž odvětil, že já donesu plný papír blbostí a on nic....

Fyzické ataky snesu, ale neustálý psychický teror mě ničí víc a víc.
Přesto se každý den snažím začínat s úsměvem, neboť život je dar.

Ale abych nehanila jen druhou stranu - pokud mě uráží, ponižuje a podobně, umí hodně hodně nehezky ponižovat a zesměšňovat, pak se začnu někdy bránit nadávkami - za což ovšem pak nesu následky.

K dcerce se chová hezky, na synka je přísný, neústupný a někdy sprostý, protože ten není tak poddajný, má svou hlavu.

Je možnost, že se takový člověk jako můj muž vyléčí? S pomocí psychologů nebo někoho jiného?

Děkuji

alemari
8. říj 2017

Nebylo by lepší se rozvést? Toto se nevyléči....

dizi
8. říj 2017

Je mi strašně líto, co se Vám děje, ale neskončí to.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/106178683...

aaa
8. říj 2017

Nevyléčí. Pryč od něj.

ivular
8. říj 2017

@komsite To je šílené.. Okamžitě kontaktujte Bílý kruh bezpečí (on nemusí nic vědět), nebo nepotrvá dlouho a dozvíme se o Vás ze zpráv, že zase jeden psychopat zavraždil svoji manželku a možná i děti..

vineta
8. říj 2017

@komsite Ahoj, je mi líto tvé situace. Odpověď je ne, nezmění. Prožíváš typické domácí násilí. Je moc smutné, že žena řekne, že fyzické ataky snese. Prosím, nesnášej je. Začni přemýšlet, jak z toho ven. Kvůli sobě i kvůli dětem. Když si děti zvyknou, že takhle to má mezi rodiči vypadat, dcera bude velmi pravděpodobně jednou též obětí domácího násilí.
Navíc- proč si myslíš, že by se tvůj manžel vůbec chtěl měnit? A i kdyby, je to prakticky nemožné. Dřív nebo později by stejně recidivoval.
Začnou si ulívat peníze, založ si účet, o kterém muž nebude vědět, chystej se na odchod. Svěř se nějaké kamarádce, někomu blízkému, komu věříš, domluv se s někým, jestli ho můžeš kontaktovat v nouzi, kdybys musela narychlo opustit domov.
Zkus kontaktovat Bílý kruh bezpečí, mají s obdobnými případy zkušenosti.
Buď opatrná. A opravdu, tohle není normální vztah, je to nebezpečné a on se nezmění.

hlasimse
8. říj 2017

Odejdi hned i s dětmi! Tento muž, ať už se jeho problémy staly jakkoli, tě pravděpodobně brzy zabije. Mimochodem, tito lidé nejsou na někoho hodní jen tak. Pokud je na všechny zlý a na dcerku hodný, bohužel to může znamenat, že ji možná bude sexuálně obtěžovat. Neříkám, že to je tak určitě, ale znám lidi, kteří s tím mají v rodině zkušenost, a chování tvého muže jim to velmi připomíná. Zachraň sebe a své děti a běž od něj pryč - ke své rodině, kamarádce... Držím palce!

maii
8. říj 2017

Nevyleci. Snazila ses dost ti napravit, po dobrem to ocividne nejde... takze asi takhle, jeste dnes vecer si promysli, kam byste s detma mohli, a co nejnutnejsiho chces s sebou. Az bude v praci, sbal veci a budte sami. Slefuj, jak se bude chovat, ale Nedoufej. Proaim nedoufej. Tohle je proste celozivotni diagnoza, sam se lecit nechce, tak jen ztracis cas. Porad muze byt dobry tata, i kdyz nebudete spolu...

mary.jane
8. říj 2017

pryč od něho, a to čím dříve tím lépe - dokud tě úplně nezlomil. Navíc - chceš, aby z tvého syna vychoval stejného muže - misogyna, který se jednou bude k ženám chovat stejně jako on? A, to i k tobě? Nedovol to!

sonaxoxo
8. říj 2017

Od takoveho cur... pryc!! Hned!! Takhle by sahl na me jednou,okamzite bych ho nahlasila,at si je treba prezidentem zemekoule!!ale myslim ze je to marny psat,ze stejne ho neopustis...zajimavy je,ze ti neni lito deti, v cem musi zit..😒

verusky
8. říj 2017

nevyleci. PROTOZE NECHCE. nevidi problem v sobe, ale v Tobe, Tvem chovani... jedine dat nuz na krk- bud se budes lecit a neco zmenis nebo JDEME. neni to lehka situace. ja sama jsem po dvou odchodech, otec starsich deti zacal zarlit po nastupu do prace po md, jednou to fyzicky prehnal a uz jsem se pakovala. ted treba lituju, ze jsem nedala ten nuz na krk, ale myslim- nebyl by jiny... tenkrat mi bracha rekl- ted Ti blokl krcni pater a co priste, to skoncis na voziku? radsi byt sam nez s despotou a chorobnym clovekem... zjisti si pravnicky, na co mas na byte narok atpod...

magdasan
8. říj 2017

Rychle pryč pryč pryč! Když už nemyslíte na sebe, myslete na děti. Zničíte jim život.To co bude následovat pokud odejdete může být peklo, chápu že se toho bojíte, ale jednou skončí . To v čem žijete je taktéž peklo, ale nikdy neskončí. Nikdy.Pouze Vaší smrtí, to mi věřte.

lisianne
8. říj 2017

To co ti provádí je trestný čin. Nezbývá nic jineho, než sebrat sílu a řešit to urychleně. Děti z toho můžou mít psychická trauma. Pryč od něj a zapojit orgány sociálku, policii, soud...přeji moc sil, je to strašné,lituji že i děti.

alenkara
8. říj 2017

Seber všechnu svou hrdost a jdi. Jdi s dětmi pryč. A týrání nahlaš. Podle všeho jsi schopna a umíš se k sebe a děti postarat sama. Vydělavas hezky, nebude problém najít si bydlení nebo požádat o socialni byt (bývají krásné a čisté, nemusíš se bat!). A nemusíš se bat ani o děti. Tyranovi je nenechají. Vím, že je to těžké, ale zkus odejít právě kvůli nim, když už to nedokážeš kvůli sobě. V čem vyrůstají, co každý den vidí, jaké budou mít základy? Co prožívás, není láska, ale strach a ponižování. Čím déle to budeš snášet, tim hlouběji se budeš utápět v bludném kruhu a on bude mít navrc. Necekej... A neboj se!!! Držím palce!

verca156
8. říj 2017

nevyléčí se, nehrozí změna, on by musel vážně chtít a po tom co píšete chtít nebude cítí se rád nadřazeně, jen si dcera se synem udělají vzor jak by mělo vypadat manželství, rozhodně bych šla od něj, je to naprosto jasná manipulace a vydírá vám, jste silná žena a vím, že na to máte odejít bez ničeho a vzpamatovat se ..... dle mého názoru to za to stojí ta svoboda a ostatní .Kolik toho chcete ještě zažít aby jste otevřela oči? .... zvažte sama držím palce..

verabaksova
8. říj 2017

Prosím Vás jste finančně samostatná proč zůstávat vedle někoho kdo se chová takhle k Vám a i dětem. Každá minuta vedle něho je zbytečně zahozený čas Vašeho života a jak víme žijeme jen jednou a ten čas Vám nikdo nevrátí a že by ve vašem okolí nebyl nikdo kdo by vás miloval hýčkal a hlavně VÁŽIL si Vás jako zeny . Buďte si jistá že je a od tohoto pána prosím hodně daleko. Važte si sama sebe a svého života děti Vás potřebují silnou a vyrovnanou ne zlomenou ustrašenou co zase doma bude myslete i na ty děti opravdu mají vyrůstat v tomto prostředí? Přeji hodně sil ale tohle si nezasloužíte ani Vy ani děti

yelowangel
8. říj 2017

Hrozně moc mě mrzí že vás toto potkalo. Kontaktujte Bílý kruh bezpečí, nic mu neříkejte a začněte si pomalu odkládat peníze. Nenápadné částky, korunové, ale aby na to nepřišel. Máte třeba v nynější práci člověka kterému můžete na 100% věřit? Nebo někoho z rodiny? Schovejte si peníze u něj, část oblečení a domluvte si heslo který kdy mu řeknete nebo napíšete sms zprávou bude volat policii. Něco nenápadnýho, třeba dneska nepřijdu do práce bolí mě v krku. Postupujte opatrně, tím že váš muž u policie pracuje má výhody na svojí straně. Sbírejte svědectví, pokud vás znovu napadne jděte k lékaři a nechte si napsat záznam. Foťte, natáčejte co se dá tak aby na to nepřišel. Když by bylo opravdu zle až nebude doma sbalte děti a peníze a oblečení u známého a odjeťte někam kam na vás hned tak nemůže, třeba k rodičům a cestou to vemte přes právníka a požádejte o předběžné svěření dětí do vaší péče. Jednejte hned než bude pozdě.

markyhum
8. říj 2017

Ja osobně bych hned odešla. Co to je za chovaní? A čekat,že se změní? Otázka času kdy sáhne na dítě a vas přizabije. Ještě bych ho došla udat.

chrobacik13
8. říj 2017

V tomhle případě bych se s hádkama stáhla do ústraní,dělala hodnou,aby doma byl co možná největší klid,ale otvírala zadní vrátka,jste mladá žena,soběstačná,běžte dokud můžete!!!Nemůžu tohle ani podruhé přečíst,svírá se mi žaludek,vím přesně jak se cítíte,možná i váháte kvůli dětem,ale ne,to,že u něj zůstanete,není pro ně dobrý,nikdy nebude a bude to jen horší,ano když mu poteče do bot,vydrží se chvíli tvářit jako hodnej manžel ale začne to nanovo a bude to horší.😢 Držím palce a přeji hodně sil❤

vikca85
8. říj 2017

proc to trpite?? chudaci deti ! jak uz tady psaly damy, nevyleci a uz bylo dost takovych pripadu kdy to skoncilo smrti. rodice vam nepomohou ? ja bych toto nikdy na sobe ani na dceri nedovolila pachat, to radsi prilezu k mym rodicum po kolenou nez detem nicit zivot. drzte se !!!!! a odejdete dokud to jde od slabocha a psychopata !!!

ladyhacek
8. říj 2017

Jak jsi dokázala vydržet! Bež od něj pryč no a co že je na něj vše psané - lépe Vám bude jinde! Pokud muž jedenkrát uhodí ženu - v afektu tak se to bude opakovat - může se stt, že ne že si uvědomý že udělal chybu a skutečně se to nezopoakje, ale když vás tahá za vlasy bije že jste neuklidla a ještě držíte dítě!!
Zavolejte na nějakou linku bežte od něj.
Lidi se mění jen ve výmečných situacích a myslím, že toto není Váš příběh. je lepší odejtí teď dokud jsou děti malé!!!

vikca85
8. říj 2017

jeste neco dodam!! vite je to hovado a zacne bit i ty deti !! nedovolte, aby deti vam deti jednou vycetly "mami proc si neodesla" . stejne to budou vykladat ve skole, skolce, co se u vas deje. jdi pryc od toho hovada !!! azylove domy atd... utikej , dokud jeste zijes proboha !!!

dolezalovalucie
8. říj 2017

Ja jsem teda v tehle situaci nikdy nebyla,ono od pocitace se radi asi lehce ale tohle bych nedokazala snášet.Lidi se dokazi zmenit ale jen v pripade,ze s tim chteji něco udelat coz se obavam ,ze nebude pripad vašeho manžela.Pokud si mysli,ze jedna spravne tak není sance ,ze by se zmenil.Bezte od nej dokud je cas,kdyz ne kvůli sobe tak aspoň kvůli detem,muze byt jen otázka casu nez bude takovy i u nich.Tady uz nejde jen o vas,takhle si deti budou myslet,ze je tohle bezne chovani a muze to na nich zanechat nepekne následky.

hlasimse
8. říj 2017

@vikca85 Taky jsem si říkala, že určitě může přijít na to, že sem psala, a ještě jí za to něco udělá!

uzsezasenudim
8. říj 2017

Nezmeni. Odejdete. Nedejboze si dcerka odnese vAdny vzor a sama si pak bude hledat tyrany a syn zenu, kterou bude moci utlacovat. Proboha odejdete. Nenechte si nic libit. Jakym pravem on Vas ma co byt?!? Neskutecne. Odejdete...

zuzineckah
8. říj 2017

Jezisi kriste😨 to si snad děláte srandu! Opravdu jste tak hloupá, že v tomhle necháte vyrůstat své děti???!!!
Policajt? Tohle hovado?? Nikdy jste nepřemýšlela nad tím, co by byl schopen udělat ve zkratu jiným, když k vlastní ženě si dovolí tohle?!
Okamžitě pryč!

tulikiss
8. říj 2017

Ale abych nehanila jen druhou stranu - pokud mě uráží, ponižuje a podobně, umí hodně hodně nehezky ponižovat a zesměšňovat, pak se začnu někdy bránit nadávkami - za což ovšem pak nesu následky.

jeste dodejte ze si za to mlaceni muzete sama a je to komplet....proboha vyhledejte pomoc mate vsechny priznaky tyrane osoby, kdy si myslite ze si za to vlastn muzete sama. synovi je 7, ale co az mu bude 12,15 co bude pak, pak nezustane jen u prisnosti. nejsi na nem financne zavisla tak nevahej.

luckamarcu
8. říj 2017

@komsite proboha tě prosím odejdi už kvůli dětem... On nemuze být normální... Vím co to je žít s magorem... Ty děti okopiruji jeho chování a budou se chovat v dospělosti stejně... Dcera bude vyhledávat stejný typ a bude trpět a syn bude doma mlátit ženu... To přece nechceš... Kontaktuj organizace např. NA POČÁTKU A ODEJDI! SEBER ODVAHU NEBO JEDNOHO DNE SE BUĎ ZBLÁZNIS, NEBO Z TOHO ONEMOCNIS, NEBO TĚ ZABIJE, NEBO ZABÍJES TY JEHO. PROSÍM TĚ KDYBYCH TI MOHLA NĚJAK POMOC POŠLI MI SZ

iva27
8. říj 2017

@zuzineckah myslím,ze nazývat paní "hloupou" není moc vhodne at se vám to zda jakkoliv divný..Je v nelehké situaci,každopádně odejit od takového tyrana,ochránit sebe a děti je jediné řešení!

luckamarcu
8. říj 2017

!!! Kup si kameru domu stojí kolem dvou možná min tisíc... Namontuj ju někam a s takovým důkazem ho sesrotujes...

biedronka10
8. říj 2017

Hajzl, uz by jo tam mel....v zebrech. Sorry, ne nezlepsi se to. Z pozice clenka rodiny kde se toto deje, jen s tim rozdilem, ze zenska se svym synem tyra chlapa a z neho je totalni troska, nicmene se.to uz resi, ti muzu rict ze ne nezmeni se to, jen se.to postupne horsi. Jedine to resit s urady. Schovavat si vyhruzne sms, fotit si podlitiny po utoku. Zapni si nekde.skryte diktafon az te bude napadat at mas dukaz. Najdi si tajne pravnika a zacni to resit.
Je priserne, ze takovy odpad, deviant a kriminalnicky delikvent pracuje zrovna u policie a jezdi ve.voze s napisem pomahat a chranit..sakra to mame v tom state ale bordel, je mi na bliti.jenze vim ze sikanatori na verejnosti pusobi strasne mile a pratelsky je problem jim neco dokazat.
Jednej, jinak propadnes stavu jako vsechny tyrane a tyrani ze je to v poradku a normalni.

Jo a propo...jsi si jista ze te nevychmatne tady na konikovi? Neni totz problem se napojit na IP adresu pocotace, zjistit kompletne hitorii, kde jsi se pohybovala a dostat z pc hesla. Popripade zcela bez prpblemu se lze pripojit na vzdaleno sdilenou plochu, takze muze i online videt na svem pc, co pises a kde zrovna jsi. Muj muz to umi a to profesi ajtak neni, jen je sikovny. Jedne me kamaradce chlap si zaplatil hackera a ona ma ted trapeni, ze ji cte vsechny sms, zjisti pin mobilu, kdyz si zmeni heslo na fb, on ho ma hned k dispozici atd. Jednej, nemuzes takto zit, uz ne kvuli detem.