Úprava styku s 2,5letým dítětem místo školky. Je to dobré pro dítě?

sarinka1009
2. srp 2019

Maminky,chtěla jsem se zeptat, syn má nastupovat do školky a můj ještě manzel si ho chce brát na dva dny místo školky(bydlí 150km ode mě). Myslíte si, že je to pro dítě dobré a kor, pokud si má zvykat na školku a kolektiv?Nemáte zkušenost jak to funguje a zda je tohle běžná úprava styku místo té školky ?

zuzangel
2. srp 2019

Osobně si myslím že je pro nej lepší aby byl s tátu než s kolektivem, na ten je ještě malicky se tam "probojovat". Držím pěsti ať se má syn co nejlépe.

codal
2. srp 2019

@sarinka1009 strašně záleží jaky mají vztah. Pokud hezky, pokud je s ním malý rád a manžel to zvládne, tak bych to podporovala, vztah otce s dítětem je důležitější než adaptace na školku. To by bylo tak, že by si ho bral na noc a byl by s ním dva dny za sebou nebo by jezdil za vami? Jako 150km je celkem dost,ale pokud je exmanzel jinak v pohodě a jako táta se dokáže postarat, tak bych mu nebránila.

sarinka1009
autor
2. srp 2019

@codal malý ho má samozřejmě rád, avšak manzel s ním nikdy nebyl sám třeba celý den nebo tak.

sarinka1009
autor
2. srp 2019

@codal a manzel by si ho právě bral pryč

sudylichozrout
2. srp 2019

@sarinka1009 neboj, on to zvladne, je to tata, zvladne o nej pecovat. Pokud spolu naji hezky vztah, tak je rozhodne lepsi, kdyz buse synek s nim, nez kdyz bude sam s cizimi ve statni instituci. Bud rada, ze ma tvuj jeste manzel o synka zajem.

codal
2. srp 2019

@sarinka1009 já bych se toho taky úplně nebála, manžel se naučí, je super, že o to vůbec stojí, řada chlapů se na to vykasle a stačí jim jednou za 14 dní,což je hrozně málo. Prcek už je celkem velký, už se s ním na spoustě věcí dohodnes, malá takhle spala u babiček od dvou let a miluje to. Možná mu neuvari super zdravou stravu a možná bude mít malej každou ponožku jinou,ale pokud se mají rádi, tak jim to prospěje. Vím,že je těžké mít malého tak daleko od sebe, že máš strach,ale pořád je to jeho táta, má taky právo s ním byt,kdyz to jde..až bude chodit do školy, tak to bude složitější, ať si to uzijou..

barulina
2. srp 2019

Ano at so ho tatka vezme. Kamaradu bude mit plno. Moje dcera jezdila.od 3,5 let kntatovi 120 km daleko, od ct do ut co 14 dni. Nekdy tam byla i v prvni skolce, a naproata pohoda. Vztah s tatou je dulezitejsi

merope
2. srp 2019

Myslím, že v tomto věku je školka 3x týdně pro dítě tak akorát - a zbylé dva dny strávené naplno s milujícím rodičem, co víc si přát. A jedna důležitá věc - táta si ho může vzít i pokud bude nemocný, takže nebudeš možná muset řešit tak často takové ty šílené věci jako že malý je nemocný nebo bys ho nejraději do školky neposlala, ale nemáš hlídání.