icon

V dobrém i zlém, kde je hranice?

michaelajuliakral
26. led 2017

Ahoj
Před rokem jsem se po 5ti letém vztahu vdala, máme spolu dvouletého syna. A mám problém se kterým si nevím rady.
Před svatbou jsem věděla jen to že manžel dluží z minulosti svému bratrovi ale že je to skoro zplacené a má jednu skoro zplacenou půjčku u providentu. Cca po 3 měsících to začlo přišly mu obsílky a exekuce...Zjistila jsem že má dvě půjčky u providentu ne jen jednu. Manžel se choval jako by nic neustále mně přesvěčoval že je to před manželstvím a že se mně to netýká tak mi do toho nic neni a slibil že to dá dopořadku...
Po dalších třech měsících ale přišla exekuce i na mně - zastavili mi účet. Děsně mně to naštvalo a řekla jsem že to budu odteť hlídat já ( on mi odevzdá peníze a já budu hlídat splátky). Dopadlo to tak že mi dá na to nejnutnější a já šetřím kde můžu abych dala dokupy peníze na splátky. ( skoro nejím, nekupuju nic navíc -oblečeni,šminkyprostě nic ) zatím co on vesele kouří a utráci za blbosti( hodinky k telefonu, mobily, pivo s kamarády...)
Pak prasklo že dluží i doma vše se dalo dohromady a tchán vse co sme věděli zaplatil s tím že to budem platit jemu ( bez úroku). Zase sliboval hory doly . A najednou přišel s tím že bude pracovat v zahraničí ( odjede v pondělí rano a vráti se v pátek) a ze bude mit 60 000 plat. Celé mi to oznamil že co ja na to ale než jsem řekla svůj názor vzal to... Samozřejmně se vyplnily me předtuchy a nic neni tak super plat má 13 000 kc hrubého + diety( ty jsou asi 20 000) měsícně. Ja se v baráku sama se synem bojím a jsem na nervy kde se zjeví jaká další exekuce. Měsíčně mi dá 20 000( se zbytkem dělá kdoví co) a ja z toho 10 000 dám na jeho dluhy a ze zbytkuA svého rodičáku( 3800) platím spotřeby (5000), mužův a svůj paušál(2500/ za můj je 400 zbytek za něj), jídlo které si muž bere sebou do práce(1000 týdně) zbyde mi 2300 a z toho si platím měsíčník +jídlo pro mně a syna plenky a tak.... ale on si žije jako princ tam si chodi ještě do restaurace a často po mně chce ještě peníze na benzín...
Samozřejmně minulý týden přišla další jeho exekuce na můj účet. Já vybuchla a ječela na něj že toho mám dost. Na to vybuchl i on a seřval mě že mi do toho nic není a že to vyřeší...
Týden pryč a nic se neděje kdyz se zeptám odpovi jen že na toto téma se mnou nebude diskutovat, že jsou na světě lidi co dluží víc jak 3 miliony a nehroutí se jako já a dělá že se nic neděje. Našla jsem dluhového poradce ale on tam přece nepotřebuje jít.
Jinak je manzel, hodny syn ho miluje ja taky a problém nastane jen ve chvíli kdy se řeši dluhy.
Je fakt že všechny dluhy vznikly jestě než sme se znali.
Všichni kolem mi tvrdi že mam coby manzelka vydrzet a ze se to zvladne.
Ja jsem asi hloupa ale nějak ho mám pres to všecko ráda a pořád se snažím dostát slibu v dobrém i ve zlém a nelibi se mi představa že by byl syn z rozvedené rodiny.
Rozum mi radí utéct dům je můj( dar pred manzelstvím) ale mam teď jen rodičák a nemam nikoho kdo by malého hlidal kdyz bych šla do práce. A navic me znama vydesila ze podle novely z roku 2015 je 50% jeho dluhu mych a automaticky by mi je při rozvodu přiřkli.

Prosím poraďte
Co byste dělaly vy?
Kde je ta hranice v dobrém i zlém?

Ps: omlouvam se že je to tak dlouhé.

Strana
z2
nutricnihodnota
26. led 2017

@michaelajuliakral Ty si vážně myslíš, že je to hodnej chlap? Není, je to hloupej, sobeckej, nedospělej hajzl. Vem nohy na ramena, dokud můžeš.

journals
26. led 2017

Ahoj, moc dobře rozumím tvé beznaději. Zažila jsem slabší odvar - s mým ex, nebyli jsme manželé a bydleli jsme jen v pronájmu. Zbytek byl jak přes kopírák - dokonce jsem se koukala odkud jsi, jestli jsi ho náhodou nepodědila 😀
U nás šlo o dlouhodobý chodící vztah. Až když jsme spolu začali bydlet, tak jsem se nestačila divit. Byla jsem mladá, naivní. Já měla dvě práce, k tomu studovala, on si tak něco "šolichal" a pořád jsme nevycházeli. Nechápala jsem proč. Po pár měsících jsem začala zjišťovat jaký život vůbec vede a kolik dluhů má. Pak přišly neustálé výmluvy, lži, prapodivné ztráty peněz, nevysvětlitelné omyly v účtech atd. Abych to zkrátila - dluhy má, co vím, dodnes. Své nové slečně o tom raději neřekl, protože to je jen "jeho problém" a nevidí důvod, proč jí říct, že má dluhy, dnes bych řekla, že se to vyšplhalo už k dobrému milionu. Já jsem přišla o hodně věcí. V první řadě o naivitu, pár statisíců a vybavený byt. Vztah naštěstí rychle skončil, já mám svůj život a jsem víc než ráda, že se jeho životního stylu neúčastním. On má nové a nové exekuce každý měsíc, doma atmosféru, kdy nemůže říct co se děje a o hodně, hodně přátel míň - půjčil si a už to nesplatil.
Tenhle člověk zničil všechno, 7letý vztah, svůj život, život své maminky, která kvůli němu prodala co mohla a řekla bych, že další destrukce díky jeho neustálým výmluvám bude pokračovat. Strašně jsem se za něj styděla a stydím vlastně doteď. Pomocnou ruku jsem podala jak já, tak jeho kdysi nejlepší kamarád, ale odmítl, že to je právě ten jeho problém. Od té doby vím, že už nikdy nechci být s nikým, kdo se chová takhle nezodpovědně a já se za něj stydím. Nikdy. Kdo nezažil, nepochopí jak velký to je stres a beznadějný stav.
Když tu někdo píše něco o manželských problémech, tak jsem ve velké většině pro to, aby se ti dva snažili. Ale tohle mi přijde jako opravdu velký problém. Asi bych mu dala hodně ostrý nůž na krk a ať se rozhodne sám. Na tohle bych neměla, raději bych asi žila sama, než v neustálém stresu, kdy zaklepe exekutor. Držím pěsti!

hanve
26. led 2017

Odejdi od nej,cim dřív,tim lip. Zazila jsem si podobne, nastesti jsme nebyli manzele. Ja jeste studentka VS, chodila jsem po brigadach,aby bylo na jidlo,aby jeho syn z predchoziho vztahu mel svaciny a aspon jedno teple jidlo denne. A on se bavil a navic me podvadel,dluzil,kam se podival (dokonce si za myma zadama pujcoval od mych rodicu),hulil cigara a byl naprosto free a cool. Jsem ráda,ze je to za mnou,ale z toho vztahu jsem se vzpamatovavala skoro 5let,byla jsem na praskach a chlapum obecne jsem nemohla přijit na jmeno. A taky jsem ho milovala a nedokazala jsem si predstavit zit bez nej... Tim spis,ze mate dite,bych mu jeho chováni absolutne netolerovala. On je evidentne nevyzrala osobnost,navic nechutnej sobec. Navic se s Tebou o tom nechce bavit, resit to nechce,tak at tahne.

marion2017
26. led 2017

Michaelo, nechapu, co dokazete snest a jeste rici, ze ho milujete: nekoho, kdo bere jen ohled sam na sebe, Vy ani dite hi nezajimate a dost osklive na Vas parazituje. Jen to, jak s Vami jedna je ponizuhici. Nezmeni se a chlap, kteremu zalezi na zene/diteti se chova opravdu jinak. Cim pozdeji se rozvedete, tim hure pro Vas i dite a budete rada, pokud neprijdete o dum. Zajimalo by me, jak se k tomu stavi jeho rodina; a Vase..Ja jsem stihla z takoveho vztahu utect zavcas, nastesti me to stalo neco penez, kdy jsem mela tri prace a neutracela a on si v te dobe kupoval pc za 30 tis(tajne)a nadeje. Je to 15 let a NIKDY jsem nelitovala. Dostal dum po babicce, ktery byl nakonec prodan v exekuci za ctvrtinu, ve 40 bydli u rodicu a byvala z nej taha alimenty horko tezko...drzte se..

marketa11112
26. led 2017

tak ucite uz bych mu nedala ani na benzin, ani svaciny a chtěla bych vic penez.. kapesne ma tedy kralovske... co dal.. to je tezke s radou.. velka skoda, ze jste to nezjistila uz před svatbou...lze teda fakt huste....

michaelajuliakral
autor
26. led 2017

📱

kituska20
26. led 2017

Okamžitě rozvod a požadovala bych po něm zaplacení všeho. Vždyť to jsou jeho dluhy ne tvoje

ditta01
26. led 2017

Pokud si na sebe vezme insolvenci tak 5 let ji platí a pak dalších 5 let si nemůže vzít půjčku

michaelajuliakral
autor
26. led 2017

@marion2017 jeho rodina uz dala ruce pryc predminule nam dost pomohli ale ted rekli ze si asi musi nabit pusu i kdyby mnel kvuli dluhum jit do vezeni nebo pod most. A moje rodina nic nevi kdyby vedeli okamzite by ho vyhodili.

kituska20
27. led 2017

Timhle temptem o ten tvůj dům příjdete. Okamžitě bych mu dala podepsat rozvod a vyhodila. Tohle neni normalni

maii
27. led 2017

... muj muz je sobec, zatajuje dluhy, necha muj ucet spadnout do exekuce, nevidi v tom problem, do poradny nejde. Zije jako v bavlnce. Ja trpim, potlacuju svoje potreby a naroky, plus jsem doma pres tyden sama. Jinak je ale fajn, hodny, super tata.

Aha. To uz tu bylo xkrat. Jak dlouho to jeste chces snaset? Pravnika a od nej. Jestli neumi byt uprimny a respektovat te, tak svatba nesvatba a slib neslib, takhle vztah nevypada.

marion2017
27. led 2017

@michaelajuliakral Miso, co Vam ten clovek dava? Nic, jen na Vas parazutuje, potazmo na Vasem diteti. Je to tezke, kor kdyz je v tom dite, ale ted je nejvyšsi cas s tim neco delat. I tak Vas to bude stat penize s nervy a nejake problemy i do budoucna, ale daleko mene, nez kdyz to nechate zajit jeste dale. Uz jen to, jak s Vami v teto situaci mluvi/jedna, je opravdu silny signal toho, ze si Vas nevazi a pohrda Vami. Vy s penezi vyjdete, pripadne Vas podrzi rodina, hure nebude. Hlavne at neprijdete o dum...A pokud nic neudelate, za 10 let budete sefet doma (jestli ne v pronajmu se zabavenym domem), manzel, pokud ho nezavrou bude travit noci po nonstopech a Vy budete brecet,ze jste nic neudelala, syn nemuze na krouzek, Vy nemate nic na sebe a na stole obalky s modrym pruhem....

andelka
27. led 2017

Tak já mám jasno. V dobrém i zlem .. v tom co se prostě stane,nehoda,náhoda,něco co člověk dopředu neví a neovlivní ( úraz,nemoc,ztráta zaměstnání ne vlastní vinou..) Ne že se člověk chová jak sobecký idiot a myslí si že druhý má povinnost vydržet.
Četla jsem jen úvodní příspěvek a stačilo. Tohle není hodný a milující chlap ale nedospělý nezodpovědný fracek který ostatní vodí za nos a stáhne ke dnu. Snad ti ty růžové brýle spadnou včas.

pekluska88
27. led 2017

@michaelajuliakral Četla jsem jen úvodní příspěvek,takže nevím,co radili ostatni. Miso,rozvedte se,dokud je čas. Zatím by se to dalo u soudu formulovat tak,ze dluhy vznikly bez tveho vědomí,část ještě mimo manželství. To by ovšem naplatilo na dluhy vzniklé odted. Manžel je absolutně financne negramotný,lze ti,je nezodpovedny. Sundej si růžové brýle a zapomeň,že se něco zmeni. Promiň,ale takhle si hodného muze nepredstavuju. Že vám dá něco na přežití a se zbytkem peněz dělá bůh ví co... Jak vis,ze nehraje automaty? Nesazi? Znám to z vlastní zkušenosti. Osoba o které mluvim zapirala,žila v podstatě dvojí život,každý mu to v rodině žral. Po 10 letech jsme zjistili,ze nechal v sázení 5 milionů...

nutricnihodnota
27. led 2017

@andelka Přesně tak. "V dobrém a ve zlém" neznamená, nechat se od druhého ničit, má to platit pro oba stejně. A když si jeden žije dobře, na úkor druhého, tak to není rovnocenné partnerství, ale zneužívání.
@michaelajuliakral Já s takovym žila pět let, ze začátku taky dobrý a pak se to začalo stupňovat. Je to vždycky, co tady občas čtu, stejnej scénář. Ono to i u vás, bude ještě horší a čím dřív to utneš, tím líp pro tebe.

hekl
27. led 2017

Já měla podobnou situaci, už před svatbou měl dluhy, ale já mu věřila že splácí. Pak jsem musela do nemocnice na operaci a dala jsem mu veškerý cenný věci, aby mi je nikdo neukradl, po propuštění jsem je chtěla vrátit a prý to někde ztratil. Tak jsem to obrečela, protože to byli všechno dary a zlato. Slavil narozeniny a přesáhl limit svých možností a já husa hloupá mu půjčila, ikdyž jsem v té době byla student. I přesto všechno jsem si ho vzala, narodila se nám dcera a než ji byli 3 už jsem se s ním začala rozvádět. Pořád nějaký dopisy, exekuce, výhružky, sebrali nám auto apod. Okamžitě jsem ho vykopla, hadry dala prededvere a šla odhlásit trvalý pobyt. Ikdyž jsem se na splátkách všeho co si vzal i v manželství bez mého vědomí domluvily, dodnes mám problém někomu uvěřit. Hodně lhal, po rozvodu jsem se doslechla, že kradl v práci a hrál automaty. Dnes mám přítele, čekám s ním dítě, ale má to semnou těžký, pořád si skoro vše ověřuji, věřím mu, ale nikdy už nikomu nebudu věřit všechno. On to chápe a i sám mi nosí důkazy, je tolerantní.

hekl
27. led 2017

Jo a k tomu zlatu, při vyklizení jeho věcí, jsem po x letech našla paragon, že to moje zlato dal do zastavárny.

hermelinah
27. led 2017

Nakopat do zadku s rozeběhem! Jak psaly holky, rychle pryč, tohle už lepší nebude ☹

rehulev
27. led 2017

Okamzite bych ho kopla do zadku!!! Nerozumim tomu, jak muzou byt nektere zenske tak strasne hloupe a naivni...😖

zuzineckah
27. led 2017

rozvod je nejen ve tvém zájmu, ale především v zájmu dítěte. Že se ti nelíbí, že bude z rozvedené rodiny, na to si měla myslet než si si takového vola vzala, resp. pořídila si s ním dítě. Já bych řekla, že je tvou psí povinností se nechat rozvést. Nebo opravdu nevidíš, že ten člověk si z tebe dělá onuci??
Rozvodem rodičovství nekončí. Zato ti (a synovi) může ušetřit hodně peněz.

editah222
27. led 2017

Rychle rozvod a okamžitě majetkové vyrovnání nebo tak nějak se to jmenuje! Všechny dluhy, které naseká za manželství jsou vás obou! Do práce nám chodí uklízet důchodkyně a ta splácí za exmanžel 750tis! O ničem nevěděla, nic z toho neměla, protože on ty prachy použil na milenku.
Ten kdo se jednou takto zamotá do dluhů je v takové pasti, že už mu ani insolvence nepomůže.

carmilla
27. led 2017

@michaelajuliakral Mají v podstatě pravdu, nemůže si zvykat, že za něj vždycky dluhy někdo "zamázne" a pojede se vesele dál...Nicméně určité chyby ve výchově evidentně udělali už mnohem dříve. 😉

pidalka12
27. led 2017

@michaelajuliakral
To, ze jsi ve velkém pruseru, který jsi ani nezavinila ty, asi víš. Tak nám tady řekni, na co cekas? Az budete ještě ve větších sra.ckach? Promiň, ze jsem vulgární, ale pro tohle slušné slovo není. Měla by jsi se hodně rychle vzpamatovat. A nechápu, jak ho můžeš mít stále ráda nebo dokonce milovat? Za co jako?... Holka, jdi k zrcadlu, podívej se na sebe a řekni si, tak takhle né. Hodně štěstí... I když z toho co pises se mi zdá, ze ho stejnak neopustis... :(

buldrik
27. led 2017

tak tu hranici bych asi videla i v tom, jestli dela nove dluhy, nebo je to uz jen o splaceni tech starych, i kdyz zcela evidentne ti vsechno nepriznal (kolik to je, jestli se muzu zeptat).

Sedla bych si s nim a projela vsechny prijmy/vydaje, ktere mate. Mas pravo vedet, na co utraci ty zbyle penize a vzhledem k situaci samozrejme neni fer, aby si pro svoje zbytne vydaje nechaval treba 10k bokem.
Samozrejmosti by melo byt, ze vylozi na stul vsechny pujcky (i kdyz chlapska pycha je mrcha a asi vsechno neprizna).
Pak bych se poradila s pravnikem, co a jak.

No a posledni moznost jak zvysit prijem v rodine (a asi se ti to nebude libit) je zkratit si rodicak (4 roky v tehle situaci je luxus) nebo najit nejaky privydelek.

Kazdopadne jeho pristup, ze se te to "netyka" je naprosto spatny, hold musi spolknout hrdost a vylozit karty na stul.

Muj manzel je taky hrozne spatny s financemi (coz je vtipny, protoze firemni finance spravuje excelentne). Proste jakmile na neco neni inkaso tak se muzu spolehnout, ze to nezaplati. Nam se osvedcilo, ze davame vsechny penize na jednu hromadu a z toho si kazdy ukrojime stejny kus na vlastni vydaje. Ja hlidam vsechny platby za nas oba (hypo, telefon, pojisteni a tak) a kdyz mu nahodou prijde dopis, ze neco mimo standardni platby nezaplatil, tak mu to "omlatim" o hlavu a sedim mu za zadkem, dokud neposle prikaz. Jako s malym deckem, ale jinak to nejde.

michaelajuliakral
autor
28. led 2017

@buldrik celkem asi 460 000kc ale vetsinu platim kamaradovi a rodine protoze se posbirali a zaplatili bankam a ostatnim mimo rodinu je to 79000kc zdravotni pojistovne. Dluhy jsou vsecky z roku 2013 nic noveho tam neni.
Rodicak mam pevne dany do 4 let kdyz sem mela podepsat smlouvu o prodlouzeni prac poneru blbec jsem poctive sefovi oznamila ze jsem tehotna sef mi smlouvu roztrhal pred oblicehem a zdelil ze me nepotrebuje. Takze mi rodicak urcili na pracáku a pani úrednice mi stale tvrdi ze zmenit to v tomhle pripade nejde.
Nad prividelkem sem premyslela ale nenam kdy tchyne i mamka pracujou na smeny a manzel je vzdy od pondeli do patku v zahranici a jednou za mesic majy dlouhy turnus a jsou tam i pres vykend ( coz nikdy nevime dopredu v patek prijede a oni mu volaji jestli dalsi turnus je kratky nebo dlouhy). Brigadu sem mela2 tydny vzdy vykend ale kdyz nevim kdy ma dlouhy turnus chtela sem odvolat dve smeny ze nemam hlidani a sef se nastval a rekl ze takhle ne a musela sem zkoncit.
Bohuzel tam neni zadna jistota kdy bude doma a kdy ne. A mamky nemaji vecne cas.
Uvazovala sem nad praci z domu ale co sem slysela jsou to pry vetsinou podvody. Takze ted shanim penize jak muzu nejnovejsi zpusob mam ze chodim po baraku a vse co nepouzivam prodavam na internetovych bazarech ( veci z domacnosti, sve brusle, kolo, šperky kere sem driv dostala a nenosim, ne moc vyuzivany nabytek, hracky a obleceni ze kerych maly vyrostl a tak...)

michaelajuliakral
autor
28. led 2017

@buldrik ale to je stav ted nevim co dalsiho se muze obevit kdyz na nej nadavam tvrdi ze byl blby a ze se poucil a pry nic noveho neni... bohuzel nikde nejsou schopni mi to presne potvrdit ( jestli jeste nekde neco je) takze ted litam vsude mozne a zjistuju kde jeste se daji nejake dluhy zjistit...

any_any
28. led 2017

@michaelajuliakral Vztah dvou dospelych (vyzralych) osob ma byt o duvere, uprimnosti a otevrenosti. Bohuzel vas muz toto postrada a obavam se, ze se to nezmeni a pro vas a vase dite to bude jen tezsi a tezsi ☹ Pokud neda vsechny karty na stul a odmitne jeste jednou dluhovou poradnu, dlouho bych nevahala... Myslete v prve rade na sebe a sve dite.

ilonne
28. led 2017

@michaelajuliakral Promiň, ale poslední příspěvek ukazuje, ze je to ještě horší než jak jsi psala na začátku. On není jen finančně negramotny a nezodpovědný, je to naprosté hovado a kreten. Ty s děckem v podstatě zivoris a on si žije jako "kral". To podle me není chlap, co si zaslouží Tvou péči, ale hajzl. A syn to do budoucna uvidí a bude mít pěkný příklad před očima. Okamžitě bych mu nasadila nůž na krk. Buď to bude řešit nebo at táhne. A ten co tu říkají, ze to prekonate, bych dala číslo účtu, ze vás tedy můžou finančně podpořit - tedy spíš jeho. Ty jsi finančně samostatná, on se spoléhá na Tvou dobrotu.

6969eva
28. led 2017

Prežila som podobné obdobie vo svojom živote. Manžel hrával automaty, flákal sa po herniach a ja som živila rodinu a dve malé deti. Tiež ma ,,zle " vychovali, vravela som si v dobrom aj v zlom a verila som, že jedného dňa mu to dôjde. Boli to tvrdé časy a trvali asi 10 rokov. Potom som ochorela, dosť vážne a v nemocnici som si na lôžku po operácii povedala, že snaha bola, musím ďalej, nie som Ježiš Kristus a deti treba zachrániť. Tak som po návrate domov podala žiadosť o rozvod. Rozviedli nás na prvý šup a potom sa stal zázrak. Prestal hrať. Táto situácia - buď alebo - ho nakopla. Ostal bývať s nami, nemal kam. Začal robiť vonku a začalo sa nám dariť tak, že sme postavili dom.Už som si myslela, že žijeme ako sa má..ale! Potom sa ukázalo, že pocit, že sa nám darí preňho znamená, že je taký schopný, že si môže dovoliť aj nejaký ten luxus. A prišli milenky.Nevedela som o nich, pracoval trvale vonku, nedalo sa to zistiť. A keďže ľudia, ktorí sú takíto, vedia dobre zatĺkať, úspešne to zvládal roky. Dokiaľ sa nezamiloval.Potom bol zas frajer, čo má všetko pod palcom...ibaže nemal..a život je zas v prdeli.Tým som len chcela povedať jedno: jedna závislosť( či ide o gamblerstvo, alkoholizmus alebo aj takýto prístup k životu,ktorý svedčí o nezrelosti a slabosti) sa často len strieda. Jedna závislosť sa nahrádza druhou. Sú to vlastne nevyliečiteľní ľudia. Mne je môjho muža úprimne ľúto, pri tom všetkom, ale otázka čo ja, je dôležitejšia. Treba myslieť na seba a deti. Ja osobne ľutujem, že som nebola už na začiatku ,,sebeckejšia", ale to bude asi tým, že som tiež slabá...málo sa mám rada. teraz sa to učím. Všetky tie kotrmelce, ktorými sme spolu prešli, už naplnili pohár a ten pretiekol.Život s takým človekom je celoživotný boj. Máme ho len jeden, je sakramentsky krátky a čakať,že sa veci zmenia je nereálne, Iba sa utrasú,načas je pokoj a potom príde iná podpásovka. Chápem, že ho máš rada, možno stále ľúbiš a je ti ho aj ľúto a nechceš u ublížiť, veď má aj svoje klady a máte spolu dieťa. Na začiatok by som ti ale naozaj odporúčala jednu vec: nechajte si právne oddeliť majetok. Dá sa to, takto som začínala aj ja, možno ho to nakopne, hoci na situáciu si zvykne a pravdepodobnosť, že toto by mohlo byť preňho dosť výstražným prstom na to, aby prestal je iba malá, pohroziť rozvodom, je viac, eventuálne sa nechať papierovo rozviesť, ako my( hoci v tej chvíli som to myslela vážne, ukecal a presvedčil ma až potom) by mu mohlo reálne ukázať, že takto ďalej nie..a to by s ním mohlo niečo urobiť...ibaže, ako som vravela na začiatku: chvíľu môže byť pokoj a potom sa môže objaviť nejaká iná ,, záľuba" ako si užívať navyše. Ak s ním zostaneš, predtým však urobíš isté opatrenia( to naozaj urob!!! lebo on to ,, má pod kontrolou", si jeho záštita), tak potom nesustále kontroluj, dohliadaj a neustále ukazuj, že nemáš problém odísť. Nesmie si byť istý, že mu to zase prejde. A čo by som robila ja po celom mojom takmer tridsaťročnom živote s ním, čo viem dnes? Mala by som sa radšej. Nie som Ježiš Kristus. A ani ty.

Strana
z2