icon

Velmi špatný vztah s vlastní matkou

vladulkaa
2. led 2017

Ahojky, chtěla bych se poradit, zda je zde někdo, kdo trpí vztahem s vlastní matkou. Je mi 31 let a nikdy jsem se z jejího špatného vlivu nedostala. Moje matka je hamižná a materiálně založená žena, která mi nikdy nedala najevo, že mě má vůbec nějakým způsobem ráda. Naopak mě od dětství shazovala, neustále opakovala, že jako holka budu mít život na h***, že mě nikdo nebude chtít, že celý život je vlastně k ničemu... Podotýkám, že ona sama je vdaná za obětavého muže - mého otce, který se nám, dětem, vždy věnoval, nikdy ji nepodvedl, vždy se staral o ni i její rodiče, kteří bydleli s námi v domě, a i teď máme velmi dobrý vztah. Vždy mi podsouvala své vlastní zkušenosti a své vlastní charakterové rysy - že jsem mrcha, že nic nezvládnu, všichni jsou lepší než já. Vystudovala jsem vysokou školu, vždy jsem si přivydělávala na brigádách, snažila jsem se jí i prarodičům pomáhat. Zato můj bratr, o dva roky mladší mazánek, mohl vždy všechno, nikdy nebyl potrestaný, popř. ji poslal natvrdo někam, pracuje jako prodavač a nemá ambice dělat vůbec něco jiného. V průběhu let jsem se odstěhovala, ale nikdy jsem se s tím nevyrovnala. Dodnes mám problémy s bulimií. Nechápu, čím jsem si zasloužila její nenávist. Před 4 lety zdědila veškerý majetek a tím mě má ještě více v hrsti. Jsem nyní těhotná, máme sice kde bydlet, ale chtěli jsme si postavit domek na jednom z obrovských pozemků, které vlastní. To samozřejmě nepřichází v úvahu. Vše prý zdědí můj bratr (opravdový asociál bez přátel, vztahu, neschopen navázat jakýkoli bližší vztah) a její vnuk (můj syn), čímž jen vráží další a další klíny do mé rodiny. Jsem z ní zoufala, v noci nespím a pociťuju k ní nenávist. I za to, že ji můj stav vůbec nezajímá, otci zakazuje styk se mnou , respektive on se bojí se mnou stýkat, a tím ničí mě i mou budoucí rodinu ☹ Je to začarovaný kruh, který asi nemá řešení. Moje matka je zlý, negativní člověk. S nikým se nestýká, vinu za svůj nešťastný život přehazuje na druhé a já mám pocit, že to vstřebávám jako houba, i když se s ní téměř nestýkám. A jak to teď bude kvůli malému...je mi z toho zle ☹

Strana
z2
vladulkaa
autor
2. led 2017

@daisypet Tak to je hodně smutné ☹ Držím moc palce, abys ji už nikdy nepotřebovala!!!

daisypet
Autor odpověď smazal
vladulkaa
autor
2. led 2017

@daisypet To je super ten pozitivní přístup! 🙂 Mně vždycky vydrží tak 3 dny :-/

daisypet
Autor odpověď smazal
petradova
2. led 2017

Nikdy bych si nevzala nic od někoho, koho nenávidím a kdo mi ničí život, i kdyby mi ten dar měl ulehčit ten život můj. Měj svou hrdost, ačkoliv to zní smutně, i bez maminky se dá žít-zvlášť bez takové, jakou máš ty. Teď čekáš miminko a tím pádem máš jedinečnou a výjimečnou možnost ukázat svému dítěti, jak má vypadat správná rodina. Ačkoliv ti připadá dělení majetku a vůbec styl tvého bratra a vše, jak mu prochází, nespravedlivé, hoď to za hlavu a opravdu se soustřeď na vytváření vazeb ve své budoucí a jistě funkční rodině. To ti nikdo prostě vzít nemůže.❤

vladulkaa
autor
2. led 2017

@petradova Děkuji... Vhrkly mi slzy do očí, protože se bojím, abych nikdy nebyla jako ona...❤

petradova
2. led 2017

@vladulkaa myslím, že zatím k tomu nakročeno nemáš ani špičkou malíčku u nohy😉

kacenka1111
8. lis 2019

@vladulkaa nadavas jaká.je hamizna a jde ri jen o pozemek😆😆😆 vždyť jsi jako ona

tulikiss
8. lis 2019

@kacenka1111 zakladatelka si to asi tezko precte kdyz je to 2 roky stara diskuze a ona uz na koni davno neni...

kacenka1111
8. lis 2019

@tulikiss taky jsem si pak.všimla 😆

dixi86
17. únor 2020

@vladulkaa Do skoro 33let jsem žila proto, abych se zalibila matce. Po prozření, co dokázala jedna matka 4 děti napáchat se sourozencema, ktery pro sebe dýchali, jak se za ty roky chovala a co ja pro ni delala, priznala si konecne krutou realitu a pravdu a pochopila, ze to opravdu bylo jinak nez cele roky mi bylo vtloukavano do hlavy, vyhrala jsem. Byla jsem dobra na praci a pomoc jen do doby, nez jsem zacala byt stastna po boku nynejsiho manzela, Musela jsem prerusit veskere kontakty, ona stejne dela, ze neexistuje, ale obcas o sobe da vedet(Vanoce,...) tak, aby to zabolelo. Ale vim, co je zac, ze jsem nechtene dite a zkousla jsem to. Ale trvalo to strasne dlouho dobu a moc zivotnich padu. Preju vsem, aby nad "matkama" vyhrali a zili jen SVUJ ZIVOT pro lidi, kteri za to stoji.

orisek56
17. únor 2020

Nejsi jedina.

misa2021
6. čer 2021

@vladulkaa dobrý den, vztah s matkou mám úplně stejný jak jste napsala vy. Až na to že mě nemá "v hrsti". Je to smutné, ale taky jsem si zažila ponižování, nadávky, zesměšňování v dětství,.. úplně před kýmkoli a kdekoli. Je mi 31 a brzy budeme mít s manželem druhé dítě. Vztahem s matkou jsem se vždy trápila, ale od doby kdy se nám narodila první dcera, už vím, že byla chyba hlavně na její straně,.. hold některé ženy nejsou úplně v pohodě, rády vyhrožují, psychicky týrají okolí a své mindráky házejí na své dcery. Protože ty jsou jako malé holčičky bezbranné a pocit viny, že jsou nejhorší na celém světě si nesou někdy i celý život. Vykašlete se na peníze své mámy a omezte s ní kontakt. A když je otec tak moc ovlivněný tak ho nechte taky být. Hlavně ať vy jste v pohodě. Jediné dobré na tom všem beru to, že se nechci nikdy ke svým dětem chovat tak jak bylo zacházeno se mnou. Chci aby věděly, jak moc je mám ráda a jsem na ně pyšná. Přeju Vám hodně štěstí,..💪

Strana
z2