icon

Vím o nevěře - mám to dotyčné oznámit?

petruna2
9. dub 2019

Ahoj, již delší dobu vím, že manžel jedné mé známé je nevěrný. Pořád se to ve mě pere, že bych to měla dotyčné říct. Nadruhou stranu mi do toho asi nic není. Ale už se na to nemůžu dívat. Co myslíte? Mám jí to říct?

Strana
z2
xxx3d
10. dub 2019

NE, neříkat.
vůči ní by to bylo sobecký, protože to, že ty jsi něčím podobným prošla a tudíž i proto jí to chceš říct neznamená, že ona to posléze bude cítit stejně.
Něco jinýho by bylo, kdyby se tě na to ona zeptala.

urtica
10. dub 2019

@leilinka1234 Problém je, že u známé neznáš pozadí toho vztahu...to, že on ji podvádí ještě nemusí mít tak jednoduchou rovnici, že on je grázl a ona oběť...nejvíc se přikláním k tomu, co napsala @barumat.

codal
10. dub 2019

@petruna2 tady záleží na spoustě věcech. Jestli to byla jednorázová nevěra, paralelní vztah, jak dobře ty dva znáš atd. Jednorázovou nevěru bych asi neřekla, tam jde opravdu často o blbou chybu a je zbytečný kvůli něčemu takovému ničit vztahy. Dlouhodobou nebo opakovanou nevěru bych asi řešila nejdřív s tím, kdo podvádí, asi bych mu řekla, že to vím a že je mi ta situace před jeho ženou nepříjemná a ať to vyřeší. Pokud by se nic nedělo,tak bych to asi manželce řekla.Ale hrozně by záleželo na tom, jak dobře ty lidi znám. Člověk jedině tak aspoň trochu odhadne reakci, zná aspon trochu ten vztah a pozadí toho všeho..u v podstatě cizích lidí bych se zasahovat bála.. každopádně je to ošemetné tak či tak..

petruna2
autor
10. dub 2019

@xxx3d ona se mě na to už jednou ptala, ale tenkrát jsem neměla odvahu jí to říct přímo do očí, takhle na ulici. Pořád jsem si říkala, že to je jejich věc. Ale už to trvá opravdu dlouho a nemůžu se na to dívat.

xxx3d
10. dub 2019

@petruna2 no pokud se tě už přímo ptala, tak potom ano, se všemi důsledky pro tebe, jak už tady psaly holky, že se to pravděpodobně otočí proti tobě, ale pokud první impuls přišel od ní, tak bych jí to na tvém místě řekla.

ariadna12
10. dub 2019

@petruna2 no tak pokud to vis jiste a ona se na to ptala, tak bych ji to asi rekla, ne ale domnenky, ale konkretni fakta, co vis.

kaja2016
10. dub 2019

@sudylichozrout jasny, chapu. Ja jsem si tehdy take myslela, ze delam dobre a ze to kamaradka vezme. Ona napred ano, ale pak to chlap nejak presvedcive zaprel a ona logicky musela usoudit, ze je to muj vymysl. Druha kamaradka s tim nechtela nic mit, prisla si zneuzita a chtela na to zapomenout. Ale ono by to nepomohlo i kdyby ji to rekla ona. Proste kdo nechce videt, neuvidi. Mam dojem, ze jsou dodnes spolu.

codal
10. dub 2019

Tohle je fakt těžké. Před pár lety, když se mi rozpadl vztah, jsem byla asi na třech seznamkach a na všech jsem našla přítele blízké kamarádky.Nerekla jsem jí to, tři děti, hypotéka, vypadali jako taková normální rodinka, měla jsem strach, že ji rozbiju vztah, vypadala spokojeně, nehadali se, ona ho měla moc ráda. Trochu jsem doufala, že tam třeba jen nahání ego, jak to má teď hodně chlapů v oblibě. Po par letech ji chlap opustil. Důvod byl ten, že je nešťastný, rodina ho vlastně nebaví. Tehdy jsem ji přiznala ty seznamky a omluvila se jí, že jsem jí to neřekla. Řekla mi, že si s tím nemám dělat hlavu, že by od něj stejně neměla sílu odejít, že by rodinu kvůli tomu nebourala a akorát by ji to ublížilo. Že mu kdysi taky něco omylem našla, on jí řekl, že je to normální, že to nic neznamená, a ona to vytěsnila,aby s ním dokázala dál žít. Postupem času na něj vypluly opakované nevěry a hromada dalších věcí. Nikdo neměl odvahu ji to před tím říct. Ona na jednu stranu lituje, že s ním ztratila tolik let,ale na druhou stranu prý aspoň děti měly co nejdéle úplnou rodinu a dětství bez střídavé péče a tak. Na nikoho se kvůli tomu nezlobila, bere to tak jak to je.
Na jedné seznamce jsem objevila i chlapa druhe kamaradky.On věděl, že jsem ho tam našla, viděl to, napsal mi,chtěl to zahrát do autu a já mu napsala, že je to ubohý. Ji jsem to neřekla, ale on se bál a raději se přiznal sám. Politicky ji vysvětlil, že to nic neznamená. Ona se mi pak vyhýbala, on měl na mě očividně pifku a naše vztahy celkové hodně ochladly. Oni jsou dodnes spolu.S ní se vídám už malo a na partnera se jí neptám.
A jednou jsem úplnou náhodou zjistila, že moje kamarádka je bokovkou k dlouhodobému vztahu (ona to netušila, on ji tvrdil, že s přítelkyní se rozešel). Byli spolu půl roku, ona zamilovaná, vyprávěla mi o něm, ale nejaké indicie tam byly, že je tam něco špatně, ale on to vždycky vysvětlil. Já pak náhodné zjistila,že s tou přítelkyni stále je, že se vůbec nerozešli. Tak to se přiznám,že jsem te kamarádce volala a jí to ani nepřekvapilo. Najednou ty věci začaly dávat smysl a jí to všechno došlo. Okamžitě to ukončila. Nakonec to zjistila i ta přítelkyně a on zůstal sám.
Zkrátka je to těžké,každá situace vyžaduje jiné řešení a vždycky to bolí.

petruna2
autor
11. dub 2019

Děkuju za názory. Asi vyčkám jestli se třeba sama znovu nezeptá. Protože nevím, jak bych na to zavedla řeč. Jsem připravená, že mi asi neuvěří. Ale to už bude její boj.

zelenaesmolda
11. dub 2019

@petruna2 nepletla bych se do toho,obrati se to proti tobe

mourovatakocka
24. dub 2019

Zkusila bych na to jít oklikou, hele poraď mi, jedné mojí kamarádce zahýbá muž, mám ji to říkat nebo ne? Ať ti sama poradí, jestli by to ona chtěla vědět nebo jestli ti řekne, ať se do toho cizím nepleteš.

valeerie
11. kvě 2019

Já mám teds taky vlastní zkušenost, že mě přítel podvedl a bylo mi tedy pak hodně líto že kamarádka která to věděla mi to řekla až po rozchodu. Je to složité ženské když jsou hodně zamilované tak tomu třeba ani nechtějí věřit, ale pokud jsi kamarádka mohla bys to aspoň diplomaticky naznačit nebo jí to ukázat.

martiina_k
12. kvě 2019

@kittyy17 přesně to jsem chtěla napsat, ať zakladatelka tématu nejdřív naťukne situaci, pobaví se s tou známou jakože o někom jiném, že řeší dilema, zda říct, nebo neříct a co by dělala na jejím místě ona a tak.. podle toho bych se pak rozhodla.

petruna2
autor
12. kvě 2019

Už jsem na to téma jednou narazily. Přišla s tím dokonce sama, ale hned si sama odpovídala, že to není možné. Protože má moc práce a na nic takového by neměl čas. Pořád ho něčím obhajovala. Snažila jsem se jí naznačit, že by mu tolik věřit neměla a že něco pravdy na tom asi bude, ale hned to zavrhla.

martiina_k
12. kvě 2019

@petruna2 no tak tím to máš vyřešené ne?

kaja2016
12. kvě 2019

@valeerie A to byla opravdu kamaradka? A jak ti to vysvetlila?

Strana
z2