Vychovávat milencovo dítě s manželem?
Ahoj holky,
nevím, jestli tohle vlákno již vzniklo ale snad se na mě nebudete zlobit. Když tak koukám na Vaše láskyplný příspěvky a fotky, dere se mi na mysl, jestli budu mít taky tak dokonalý život jak Vy. Abych to uvedla na pravou míru:
S manželem jsme se po svatbě totálně odcizili, sex prakticky nebyl už 5 let. Máme se rádi, komunikace funguje bez problémů, máme postavený krásný dům, existujeme spolu bez problémů ale když přijde na intimnosti, prostě vypínáme. Sexuální kouč, psycholog, psychoterapeut, sexuolog, manželská poradna - vše jsme prošli a nic. Bez výsledku. Touha po dítěti byla šílená. Věděla jsem, že pokud chci mít dítě, tak to musím řešit. Že nemůžu čekat až se stane zázrak. A tak jsem si za pár měsíců poté našla milence, manžel si našel milenku, ta ho poslala k vodě, když zjistila, že je ženatý. Můj milenec se mě drží už dva roky. Měli jsme schůzku s právníkem, vše bylo přichystané k rozvodu, který jsme s manželem oba chtěli. Do toho jsem v dubnu zjistila, že jsem s milencem těhotná. Prvně jsem byla nadšená ale postupně po racionálních úvahách jsem vlastně zjistila, že by se o nás milenec nepostaral. Peněz má tak akorát pro sebe, zodpovědnost mu chybí a prakticky mu dělám matku a encyklopedii v jednom. Manžel o těhotenství ví, jak jsme řekla, nemáme problém v komunikaci, změnil kvůli tomu práci a chtěl se do rozvodu odstěhovat. Stále máme stejnou domácnost, vídáme se nyní pouze o víkendech, v práci to má těžké a je rád, když si může popovídat. Najednou jsme zjistili, že ani jeden ten rozvod asi ani nechceme. S milencem se nadále vídám skrz malého. Manžel je připravený se o dítě a o mě postarat, i když bude v očích společnosti jako idiot a hlupák. Milenec je ale připravený také se o nás postarat, i když mu nějak uniká vážnost situace ..
Najdu tu nějakou podobnou ztracenou duši, která vychovává milencovo dítě s manželem? Když tak i do soukromé zprávy, ať zbytečně neprovokujeme..
Dík, skutečná kráva Milka
@bonavoxa mohu se zeptat, kde bych našla Váš příběh?
@kravamilka V blogu.A klidně na dotazy odpovím.
@bonavoxa mohla byste mi poslat odkaz, ještě se tu na stránkách a v profilech moc neorientuji 🙂 Děkuji moc 🙂
@kravamilka jak chces urcit otcovstvi pred porodem?
@zelenaesmolda podle právničky soudně, sepsáním papírů, manžel řekne ne, není moje, já řeknu ne není jeho a milenec by u soudu potvrdil, že je jeho. Tuhle informaci jsem se dozvěděla teď v květnu..
@bonavoxa Díky za Tvůj příběh. Mazec. Jako to je neskutečné, co sis musela prožít a děkuji za svědectví. Mě milencovi rodiče berou, mají mě rádi a jsou rádi, že s ním jsem. Prý jsem ho změnila k lepšímu, nebydlíme spolu, takže změnu nemůžu subjektivně posoudit.. děda" čekatel" mi dal dokonce i na kočárek. Podpořili by nás oba. Ale.. Nejsem si jistá, stále váhám..
@kravamilka, otcovstvi se urcuje vždy soudně a až po narození ditete, jestli právnická tvrdí něco jiného, ať okamžitě vrátí diplom a jde raději dělat něco jiného.
Po právní stránce je to takto: Manžel Ti bude muset podepsat veškeré papíry co si poneses do porodnice a kde je vyžádán i jeho podpis. Dite se bude automaticky jmenovat po vás. Po porodu podas na soud Navrh na popření otcovství, jako matka takto můžeš učinit do 6 měsíců ditete. Pak s bio. otcem pujdes na Matriku, kde se on souhlasnym prohlášením nechá zapsat jako otec. To k Te právní stránce a teď k Te lidské.
Od manžela odejít nechceš kvůli zázemí a ze je milenec nouma, to chápu. Chceš nechat biologického otce ať vídá své dite, no, to také ještě pochopim, ale proč ty alimenty? Jasné, pokud bio otec bude platit výživné na dite a vkládat mu to rovnou na nějaký účet nebo pravidelně do investic, fajn, ale jinak mi to připadá trochu ..... nebudu sprostá, promiň.
@kravamilka nemela bys takove dulezite rozhodnuti delat az s odstupem po porodu? Treba to nakonec tvuj manzel vubec nezkousne, treba ti bude skvelou oporou... kdo to ma ted vedet?
Ale pokud mate s malym kde bydlet, co jist a jste zdravi, tak v tom zadnou tragedii jak tvoje mamka nevidim. Nikoho jsi nepodvedla, neobelhala, tohle se proste stalo, to je zivot.
@dominikaromanova Biologický otec sám nabídl, že by se v případě rozchodu podílel finančně.. není to z mé hlavy ani z vrtochu.. když se nabízí sám, odmítnout to samozřejmě můžu ale když bude trvat na svém?
@kravamilka, tak ať mu/ji ty peníze vkládá na zřízeny účet. A budete na to mít nějaký papír? Protože jestli ne, je jen otázka času, kdy platit nebude. Jinak to pro Tebe a bio otce znamená další soud a to o Úpravě práv a povinnosti k nezletilému dítěti a určení vyzivneho.
@dominikaromanova jinak Ti to připadá jako co? Já sama jsem to neplánovala, ve svých letech jsem na potrat už jít ani nechtěla a brala jsem to jako znamení. Prostě se to stalo. Tvůj názor je Tvůj názor, já to respektuji ale skutečně pocity toho daného člověka zná a ví jen ten, který si tím prošel. Nemysli si, chtěla jsem mít dokonalé manželství, kde se po roce od svatby narodí dítě, jak to mají všichni - dokonalé fotky z narozenin, úsměvy, štěstí a pohoda.. Bohužel..
Papír na to zatím žádný není, vše se bude řešit až tento měsíc, zjišťuji si možnosti a podrobnosti, jak postupovat, co očekávat, na co nespoléhat..
@koordinatorka_odboje Měli jsme svatbu v kostele, moje rodina je věřící, což mi máma připomene pokaždé, když na toto téma narazíme. Já jsem dala slib, který jsem porušila. Jako manželka jsem selhala a podvedla, zklamala. Na malého se dřív těšila, teď ji asi ruplo v hlavě.. Jíst mám co, s manželem máme hypo a dům, mám tudíž kde bydlet, manžel mě nevyhání, práci také mám.. Jen je to další komplikace, která mi bude vyčítaná do konce života.
@kravamilka, já Te nesoudim. Reakce byla jen na to výživné a tos mi vysvětlila, ze to chce bio otec. Jak postupovat jsem Ti napsala. Stejně to nevyris dříve jak po porodu. Protože tak jak tak to dříve po právní stránce řešit nelze. I kdybys se teď rozvedla, je tam lhůta 300 dni od rozvodu, kdy stejně jako otec bude zapsán manžel. Tedy pokud se nerozvedes (jestli by se to vůbec stihlo) a bio otce si do porodu nevezmeš.
@dominikaromanova i o této možnosti vím.. ale když si nejsem jistá, jestli s ním chci být tak si ho po rozvodu brát nemá logiku :D Kdybych se nekoukala na okolnosti a šla do toho naplno, tak neřeknu a vůbec se Vás tu neptám.. ale když nad nima váhám, tak je to špatně..
No do čeho jsem se to zase já dostala..

@kravamilka
Už to vidím s odstupem. Hele, mě taky milovali, podstrojovali, ale pravou tvář ukázali až potom. A nejvíc to odnesla malá. Nevěřila jsem tomu, ale manželství je úplně jiný vztah...´t už tomu věříš nebo ne, jakoby shora má požehnání překonat problémy. Jakkoli se může zdát, že mít milence je v pohodě, kolika lidem to tak funguje, tak se to ukáže dřív nebo později. Vyšla jsem z toho jako obrovská potvora, byla moje vina, že jsem si našla milence, on jakoby v tom byl nevinně. Zradil mě i malou..a to se kasal tou krví. Neplatí nic. Zjistil, že mít dítě je záhul. NIKDO! nepochopil úplně moje důvody, proč milenec a dítě...láska, nefungující vztah, všechno je málo...
Najednou se to všech týkalo a horko těžko jsem musela a stále musím našlapovat kolem rodiny manžela po špičkách, protže se jich to najednou strašně dotklo...ale měla jsem důvod.
Už bych do toho nešla, pro mě je to jasné už jen ze statusu manžel, milenec...jasné ohraničení termínu, bez možnosti rošády. A milenec a jeho rodina, ti se o malou ani nezajímají. Fakt, je s podivem, kolik lidí a kolik let potom se cítilo a cítí ,,dotčeno" touhle mou ,,soukromou" záležitostí.
@kravamilka, tak rozhodnout se musíš sama. Věřím, ze se rozhodnes správně a bude už jen dobre. Vyřídit vše papirově je už hračka.
@kravamilka omlouvam se za uprimnost, ale Ty si to predstavujes jako Hurvinek valku... je mi lito, ale je to tak
@kravamilka ahojky, asi bych reseni otcovstvi nechala po porodu, ono po pravni strance ted stejne bude v RL zapsan manzel a pak uvidíš... ono s tim sexem a pohlazenim😇 my ve vztahu s partnerem soulozili kazdou volnou chvili, v tehu jsme skrz komplikace nemohli a po porodu, no, chut by byla, ale ten nas drobeček nas nenecha ani vecer v klidu, nesmim se od ni hnout, jinak je hned vzhůru, takze.... sex je v partnerství fajn, pro me důležitý, ale hezký vztah je možné mit i bez něho😇 uvidis po porodu, jak si věci sednou, jak to chlapi zvládnou... stat se muze cokoliv. Drzim palce
@kravamilka Tuto situaci ma kamaradka..jeji manzel vychovava cizi dite..Domluvili se v dobe jejiho tehotenstvi,ze dite bude vychovavat..prvni pul rok uzadny tatitek,pak zkrat..kamaradce rekl,ze az si kukacku vychovava sama a moc se neangazuje..ta se snazi vztah udrzet a to tim,ze s nim otehotnela..je cca 10tt..jestli to ovsem pomuze tot otazka..nevim,jestli maji chut chlspi vychovavat cizi deti a zrejme ten vztah v budoucnu budete lepit vasim spolecnym
@priefi rozhodně si nic nepředstavuji jak Hurvínek válku. Jde o vážnou věc, která si zaslouží chladnou hlavu a probrat všechny možnosti. Myslím si, že kdybych k tomu přistupovala laxně, tak udělám dávno nějakou hloupost, špatné rozhodnutí či tak..Čekám na místě a přemýšlím nad situací, která bohužel nastala. A zeptat se na názor ostatních co by dělaly, zjistit možnosti či dozvědět se i jiné, podobné příběhy, svědčí o opaku než války Hurvínka, nezdá se Ti?
@bonavoxa Úplně Ti rozumím.. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci a jelikož jsem na Praze 8 celkem veřejná osoba, tak se do toho motají všichni nezasvěcení a mají úžasné narážky. Bohužel jen málokdo opravdu vidí pod pokličku. Já z toho vyjdu jako proradná mrcha tak jako tak. Rozvodem a odsoudí mě jak mí rodiče a příbuzní, tak i manželova rodina a veřejnost nebo když zůstanu s manželem tak veřejnost a rodina milence. Po druhé bych už do toho také nešla. Jde opravdu o hodně ale jelikož jsem hru rozehrála, musím ji hrát do konce. Děkuji za Tvůj příběh
@dominikaromanova Děkuji, věřím v to také 🙂
@ivuska1986 Děkuji moc, pro mě je sex také důležitý ale dokážu bez něj vydržet. Co ovšem nedokážu překousnout je absence fyzického kontaktu, pohlazení, obejmutí, doteky.. ty mě asi chybí nejvíc. Stát se může cokoliv, je i dost možné, že se manžel nakonec rozhodně odejít, což bych respektovala a že se z milence stane svědomitý a zodpovědný rodič. Kdo ví, každopádně děkuji za podporu 🙂
@kravamilka ja si myslím že ani jeden není ten pravý. Dítě je milence, takže bych ani neuvažovala vychovávat s manželem - vychovávat ho bude milenec a ty a manžel bude takový vedlejší, nebude to táta, táta bude milenec. Přijde mi to vůči milenci dost nefér, na alimenty dobrej...
je sice hezké že si myslíš že máš v manželovi jistotu, ale bude tam věčně? Nebudete jednou jeden nebo druhý žít plnohodnotný život a z pohledu manžela mít svoje vlastní děti a svojí vlastní rodinu a ženu kterou bude milovat a chtít i pomilovat...
Asi bych uvažovala o tom jak se postavit na vlastní nohy a najít si polnohodnotný vztah a ne být s manželem kvůli penězům a že se postará...
Řešíte manžela a sebe, že se hezky domluvíte, že spolu budete je fajn, super, ale bohužel pro Vás už do toho má co mluvit také otec dítěte a ten pokud dítě chce, neuděláte s tím nic, má na něj právo. Tohle musíte vyřešit hlavně s ním.
Manžel je připravený se o dítě a o mě postarat, i když bude v očích společnosti jako idiot a hlupák - tuto větu nechápu, ty to běžně vykládáš po ulici, že není manželovo a že spolu pět let nespíte?
@kravamilka a ty jsi nějaká známá herečka nebo zpěvačka, že se tvůj vztah bude propírat na veřejnosti? nebo tou veřejností myslíš pár sousedů v ulici a pár dotěrných příbuzných??? možná je to chvilku bude bavit, ale pak bude nějaká nová kauza, takže se na vaše rošády zapomene...ale to by tě mělo trápit nejmíň...
@kristyn.g autorka chce, aby dítě vychovával manžel, čili za tátu bude on a milenec ze hry, pokud tomu dobře rozumím, jinak by ten manžel byl opravdu jenom oslíček na peníze......

@myjusiatko i když ještě před porodem určíme soudně otcovství?
@guinea Ne, v pořádku, já už nevím, kudy kam.. je na mne kladen nátlak ze strany mámy, která jediná o tom všem ví a podle ní jsem zklamala na všech frontách života, že jsem si malým posrala život a takové ty opravdu povzbuzující řeči kolem. Jsem od malička samostatná jednotka, vše jsem si musela vybojovat sama, vejšku jsem dělala při práci, nic mě nezastavilo, na všechno jsem měla řešení a odpověď a teď? Připadám si jak vymatlaný pako.. :-/