Využil mě?

28. bře 2024

Ahoj, mám potřebu se někde svěřit i když jsem to v sobě už asi zpracovala a chci si jen potvrdit co si myslím.
V práci jsem se před vánoci sblížila s jedním kolegou. Je rozvedený v mém věku a od začátku jsem věděla, že má dluhy. Já jsem v rozvodovém řízení a tak jsme si nějak navzájem začali vylévat srdíčka. Časem to přehouplo do fáze kdy mi psal pořád, chtěl seznámit naše děti atd. Měl v plánu odjet do zahraničí aby si vydělal na ty svý dluhy a časem, že bysme to spolu mohli dát dohromady. Já jsem nebyla zamilovaná, on tak působil. Je mi 38let a za celý život jsem měla jen jeden vztah, takže úplně neumím chodit v tom jak poznat hajzla.
No každopádně jsme se pořád scházeli třeba 3× do týdne, psali si pořád. V práci se už nepotkáváme, přešla jsem na jiné oddělení.
Před 3 týdny jsme se nějak dostali k tomu, že si musí někde sehnat 10tis aby něco zaplatil. Nabídla jsem mu ty peníze, že mu to půjčím. Já vím, řeknete si bože blbka. Ale já peníze nijak extra neřeším, byl mi blízký říkám v pohodě až budeš mít tak mi to vrátíš. Od ty doby už byl ale pak divný, pořád říkal, že je můj dlužnik a nechtěl si to půjčovat, že mi to po výplatě dá a bla bla. No a od toho dne už se neozval :D telefon měl nedostupný, takže jsme se pár dní neviděli, pak mi v praci říká, že ztratil telefon a vzal si moje číslo, že bysme se ten den mohli vidět. Zase nenapsal a to už jsem si říkala jak ze mě dělá krávu. Další den jsem se s ním náhodně potkala ve městě, chvíli jsme spolu mluvili, ptal se co se změnilo, že jsem odměřená? Říkám třeba to, že mě ignoruješ a já nevím proč. A on, že mi chtěl napsat až bude mít klid, jasně a mohli bysme se teda vidět v neděli, že mi napíše. Číslo mi na sebe nedal a to díky bohu protože by mě to nutilo mu vypisovat, takhle ve mě zbylo aspoň trošku hrdosti. Řekla jsem mu, že mu nevěřím, že se ozve a jdu pro syna do školy. On mi říká děkuji za popovídali ahoj a já jen hm čas a šla jsem. Samozřejmě, že se už neozval. Tak si říkám hodně drahá životní zkušenost 10tis a zlomený srdce. Sice jsem zamilovaná nebyla, ale s mým sebevědomím to dost otřáslo. Moje kamarádka se ho ale pořád zastává, že je hodný a nevěří tomu, že by mi tohle udělal a musí určitě řešit nějaký závažný věci, myslí si, že se mi ještě ozve a vysvětlí to. Já už tomu nevěřím. Váš názor? Šlo mu jen o peníze nebo to prostě lusknutím prstů skončilo?

lencaa11
28. bře 2024

Šla bych životem dál a už nikdy peníze nikomu nedala ☘️☘️

hasara33
28. bře 2024

Těžko říct, protože jsou to hodně stručné informace. 🤷🏼‍♀️ Možná, že jen prostě nedokáže překousnout to, že si od tebe musel půjčit a nemůže ti to hned vrátit, jeho mužská ješitnost to nedává a on se ti teď kvůli tomu vyhýbá. To mě napadlo jako první. Možná to opravdu může být jen vychcánek, ale to chování mi k tomu úplně nesedí. Já myslím, že se prostě jen za sebe stydí tak, že se ti nemůže ani do očí podívat - bere to třeba tak, že jako chlap selhal. 🤷🏼‍♀️
Jinak nemusíš se cítit poníženě, pomohla si člověku, který to potřeboval a věřila si mu. To není nic ponižujícího. 😉

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
28. bře 2024

hele ja mam trochu smutnou zkusenost s jednim takovy clovekem a je to jak pres kopirak. Nanestesti tedy v sirsi rodine, tak nebudu vypisovat podrobnosti. kazdopadne slo o vyssi sumu, kterou nakonec nikdy nevratil. Ale - summa summarum - bud rada ze se odkopal tak brzo a ze uz se neozyva. Drsna lekce, ale zase prisla pomerne brzo a nestala zase (relativne) tak moc.

reeeza
28. bře 2024

No já bych se sním třeba iž dál nebavila, ale peníze bych po něm chtěla zpět. Nenechala bych se odbýt. Pokud je teď nemá ok, ale pojďme se dohodnout kdy přesně mi je dá. Atp. Nenech se sežrat.

kadla88
28. bře 2024

Rekla bych, ze jsi poznala slušného manipulatora. Snazi se, aby jsi to byla nakonec ty, co ma vycitky svedomi. I jak popisujes, ze nejdřív si pujcit nechtel,aby ti nedluzil, ale pak se sam ozval. Chtěl ty penize od zacatku, ale potreboval ze sebe nejdriv udelat cestnyho dobraka. 10 000 je dost, ale ve vztahu s nim bys casem prisla o dost vic(nemyslím financne). Jsi dobra, jak jsi to ustala! Život jde dal, drz se a ver, ze na tebe ceka nekdo, kdo si te fakt zaslouzi. Jestli ti ty penize neschazi, tak bych svoji energii smerovala jinam, nez na vymahani, protoze z nej to evidentně snadno nedostanes. Opatruj se. ❤️

izz76
29. bře 2024

Já myslím,ze mu šlo o prachy,tihle lháři v tom umí chodit a delat ze sebe neviňátko. Dozadovala bych se vracení peněz, nenechala bych mu to tak lehce přijít i když je to v uvozovkách jen 10tisic.

zuzekk
1. dub 2024

Jak píšeš, je divné, že dojnou krávu nechal tak rychle. Ale některý lidi dělají mozkem (a čímkoliv jiným) nepochopitelný věci. Příčiny jeho nekomunikace mohou byt různé, a chápu, ze bys hrozně rada věděla jaké. Takhle zpoza stolu bych to uzavřela jako Divnej, a pokusila se to nechat být, bez trápení sebe. Anebo bych po něm chtěla za par dni své peníze zpátky - už jenom proto, abych viděla, jak zareaguje.

zuzekk
1. dub 2024

Úplně odbočka, jen pro příklad pro mě nepochopitelného jednání: pani měla zájem o pronajem domu, na prohlídce v pohodě. Se smlouvou a se vším souhlasila, nájemné jsem ji trosku snížila, že až bude mít, navysime. Na podpis smlouvy, převzetí klíčů a zaplacení nejdřív spechala, ze má problémy v současném bydlení a potřebuje co nejdřív pryč. OK. Pak to v řádu dnů a hodin odsouvala, že nefunguje internetové bankovnictví atd. Vypisovala dlouhatanske zprávy se šílenými historkami, co se ji všechno přihodilo, co v práci, co pes, co záda, atd. OK, tak ať mi peníze přiveze v hotovosti, dam ji klíče a má klid. Psala mi z vlaku i s fotkou jak jede. Pak dlouho nic (já s miminem téměř v nastartovanem autě, ze pojedeme na předání domu), telefon nebrala, pak hluchý. Večer zprávy + fota o zmlácení na pražském nádraží, policie,… a že jede se známým k nám. A pak už se nikdy neozvala.

Nechápu dodnes. Žádná z mých teorií se nepotvrdila, závěr je - divná. Možná magor. Otázky proč, co z toho měla, stal ji ten čas za to, muže mít člověk takovou smůlu, je to vůbec reálné…

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz