icon

Vztah s Albáncem

kristypetrusevska
1. kvě 2017

Ahoj, na začátek bych chtěla říct něco o sobě.... Je mi 23 let, mám dvouletou dcerku, a žijeme u mých rodičů, protože s otcem mé dcery to nedopadlo dobře. Jsme sami rok a já byla dost skeptická ohledně vztahů a šancí na lásku..
Ze dne na den se v mém životě ale objevil muž(albánec) se kterým okamžitě přeskočila jiskra... Žije v Makedonii, a v kontaktu jsme zhruba 3 měsíce. Přiletěl za mnou do Čech a strávily jsme společně 14 dní, i s malou. Bylo to perfektní a já se cítila šťastná, zamilovaná a plná radosti... Dokonce i malá si rychle zvykla a oblíbila si ho. Rozumíme si a je nám spolu strašně hezky. Jak už je ale zvykem, nikdo v ČR není z Albánců zrovna nadšený, což je i pochopitelné... Každopádně, moje rodina je naprosto proti a řekli, že když v tom budu pokračovat, zanevřou na mě, podotýkám, vůbec ho neznají.... Nevím co dál, nevím jak se rozhodnout... Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá z Vás nemá zkušenosti s takovým vztahem a jak to dopadlo.... Předem děkuji

Strana
z5
mammoth007
1. kvě 2017

@blahova_andrea co jim sem tyhle spiny lezou a vyziraj cesky zdravotnictvi ☹

kristypetrusevska
autor
1. kvě 2017

@blahova_andrea zná ho můj bratranec, se kterým mají stejnou partu přátel, ten má na něj pozitivní názor ale moje rodina(otec a matka) ze srdce nenávídí Albánce, otec je hrdý Makedonec

blahova_andrea
1. kvě 2017

@kristypetrusevska a kamarádku s kterou by jsi to probrala nemáš? zná tě lépe než my 😉 nebo ta tvoje rodina v makedonii. s nimi by nešlo se pobavit? ujasnit si to trošku v sobě? znají vás oba.

blahova_andrea
1. kvě 2017

@mammoth007 až tak? jakoby péči o tvé dítě hradily ze svého ☹ jako pokud tu někdo žije, pracuje, platí daně, žije slušně...tak je jedno, odkud je, ne?

blahova_andrea
1. kvě 2017

@kristypetrusevska jo tak ono to bude spíš asi jako rivalita slováci vs. maďaři? 😅 😀

kristypetrusevska
autor
1. kvě 2017

@blahova_andrea tak nějak 😀 vystihla jsi to

mammoth007
1. kvě 2017

@blahova_andrea to si holka jenom myslis 🙂

blahova_andrea
1. kvě 2017

@mammoth007 njn, češi to s jinými národnostmi celkově moc nedávají. všeobecně jsme dost rasisti a xenofobové

rybamrazena
1. kvě 2017
odula
1. kvě 2017

@blahova_andrea spíš jako prazaci a brnaci... 😀

terezapetrova
1. kvě 2017

@blahova_andrea santu bych tedy neprekousla 😃 Vtipné napsáno.. 🙂

sonia79
1. kvě 2017

Ahoj, mam za sebou čtyři roky vztahu s Albáncem, máme spolu dceru. Už spolu tedy nejsme, ale znám jich víc a zkušenosti mám bohaté. Pokud chceš, ptej se, ale SZ.

soyevita
1. kvě 2017

@blahova_andrea A myslíš si ,že jen Češi??

marie100
2. kvě 2017

@kristypetrusevska,

mám osobní - několikaletou zkušenost. Absolutně nedoporučuji! Ze začátku se k tobě bude chovat jako bys byla jediná na světě, ale pak se to sakra změní. Ano, mají rádi děti, ale jen ty svoje vlastní, za nevěsty chtějí panny. Promiň, neznám Tě, ale myslím, že tady jde o získání českého víza/ povolení k pobytu a přesunutí se směrem na západ a to už pak s největší pravděpodobností bez vás. Z toho směru jsou taktéž uprchlíci, ale tady ten formát to zkouší od lesa...
V Německu by jim už žádná na tento lep neskočila, páč tam tu jejich mentalitu dobře znají, zklamaným a neznalým Češkám (promiň), Bohužel nelze nic vyčítat, jen sdělit, že pokud do toho spadnou, budou na tom ještě mnohem hůř než byly....Pokud jsi do něj zamilovaná, tak ti stejně už žádné diskutování tady na stránkách nepomůže, ale mysli alespoň na to dítě co máš, protože až to s ním budeš po čase chtít skončit - a věř, že budeš, nebude se štítit vyhrožovat Ti přes Tvé dítě. Jak jsem již ale napsala, pokud jsi do něj zamilovaná a samozřejmě si myslíš, že ten Tvůj bude ale úplně jiný....., pak Ti přeji hodně štěstí. Zkus zabrousit na emimino.cz tam je těchto témat více.

madrilena
2. kvě 2017

@marie100 Tak docela by mne zajímalo, jestli Američana, který se zamiluje do Češky varují jeho kamarádi, pozor, ta Tě chce jen kvůli vízu. To musí být super, takové předsudky. Holka se zamiluje a kamarádi jejího vyvoleného z ní dělají zlatokopku. No, je také otázka, kolik českých žen má neblahé zkušenosti s českým mužem a kdyby byly cizinky, taky už by třeba Čecha nedoporučily, protože je zklamal. Ano, i čeští muži své ženy bijí, opouštějí je, pijí alkohol, radši než aby doma pomohli, tak jsou s kámošema na pivo nebo na fotbal. To, že má žena doma druhou směnu mnoho z nich moc netankuje. Stačí si pročíst Modrého koníka. Ten je plný příběhů žen, které se o děti starají sami nebo v podstatě sami, protože mužíček je zaměstnaný koníčky a pivem. A ještě mu dělají svačinu, aby miláček neměl hlad. S Albáncem sice zkušenost nemám, ale nevěřím, že Albánci jsou jen "násilníci", "uzurpátoři" atd. Prostě jsou odjinud a mají jiné zvyklosti. Kdo od partnera cizince očekává, že se přizpůsobí a změní své celoživotní zvyklosti je na omylu. Žít s cizincem znamená kompromisy a velkou toleranci z obou stran. A je už docela jedno, jestli je to Albánec, Američan nebo Japonec. Jen někdy je to o něco jednodušší, některé kultury jsou nám blíže než jiné. A asi by se hodně lidí divilo, jak moc odlišné mohou být zvyklosti jen v rámci Evropské unie.

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@marie100 Teda, tohle číst po ránu... Každopádně děkuji za názor, vážím si toho, naštěstí žiju ještě pořád v realitě a uvažuju, než do něčeho jdu, jenže mám za sebou dost špatné zkušenosti s muži z ČR, fyzické a psychické násilí apod, takže... Jsem zastáncem toho názoru, že ta národnost není až tak podstatná ve výběru partnera, mám ale strach a nejsem si tím jistá. Nechystám se za ním za měsíc odcestovat a už se nevrátit, jen jsme diskutovaly...

buldrik
2. kvě 2017

@madrilena
samozrejme, ze se to deje. Moc dobre si pamatuju, jak rodina meho holandskeho ex ze me nejdriv vubec nebyla nadsena (i kdyz se to snazili nedavat najevo) a kamaradi ho zrazovali. Vtipny je to, ze po nastehovani a ziskani nove prace jsem mela okamzite vyssi plat nez on 😀

garlic
2. kvě 2017

@kristypetrusevska a proč zakládáš téma "vztah s Albáncem"? 🙂 Chceš generalizovat, nebo myslíš že některá tady měla vztah přímo s tím tvým Albáncem?

Pokud máš ve svém věku opakované zkušenosti s psychickým a fyzickým násilím ve vztahu, tak by ses v první řadě měla dát sama dohromady, zjistit, proč si vybíráš takové muže, možná podstoupit nějakou terapii. Protože s velkou pravděpodobností si zase vybereš špatného muže, ať je to Čech, Makedonec nebo Němec.

nikinnna
2. kvě 2017

Co vím z okolí, tak tyto národnosti si hledají česky, aby se dostali do EU. Na druhou stranu výjimka potvrzuje pravidlo. Osobně pár Albánců znám a ráda je nemám. Žijí v tom, že jsou něco lepšího a taky se podle toho k jiným lidem chovají. Takže se tvým rodičům nedivím...

odula
2. kvě 2017

@marie100 sranda je, jestli jsem to četla správně, že autorka je makedonka 😉 Albánci jsou sousedi.😉

blahova_andrea
2. kvě 2017

@odula tak zrovna v této rivalitě se sama považuji za tu výjimku 😀
@soyevita co jestli si myslím, že jen češi?
@madrilena to je právě to, co je asi hlavní problém. nedokážeme mezi sebou vyjít a udržet kvalitní vztahy ani v rámci naší mentality, našich zvyklostí. čím dále, čím exotičtější, odlišnější...tím je to náročnější. ono jde asi i dost o smýšlení samotné ženy. když je někomu bližší budhismus než křesťanství, proč by nemohla spokojeně žít s indem? kdo neumí komunikovat a dělat kompromisy, ten nebude spokojený s nikým. rozčilovat se nad předsudky ohledně původu a směru stěhování asi nemá smysl. všeobecně je to tak, že čím více na sever nebo na západ, tím vyšší životní úroveň. na východ holt opačně. není nic divného, že lidé chtějí "za lepším". jde o to jakým způsobem a s jakou představou. proč všichni vždy migrovali do ameriky nebo západní evropy? proč se nežeme my houfně na do číny? 😀 😉 myslím si, že otázka občanství a volné cesty dál je často na místě. neříkám, že přímo u zakladatelky. ale sama je cizinka jak přiznala, třeba spoustu věcí logicky vidí jinak než my

blahova_andrea
2. kvě 2017

@kristypetrusevska já mám tedy zkušenosti jen z okolí čr a vesměs bída. je jedno jestli čech, slovák, maďar...vůl je vůl. o to větší strach já osobně mám z větší dálky, že když to nedávám s těmi, co mi mají být blízcí, jak jak to mohu zvládat s někým víc odlišným? ale třeba právě jo. mě většinou všichni zařadili mezi exotky. vždy jsem se něčím vymykala. třeba najít tu správnou dálavu, kam zabrousit...bylo by to lepší 😀

odula
2. kvě 2017

@garlic možná nechce generalizovat, možná dělá malý sociální experiment na téma "český národní šovinismus, xenofobie a rasismus". A výsledky jsou rozhodně zajímavý. 😎

garlic
2. kvě 2017

@odula mně na tom přijde nejzajímavější to, že jak píše sama zakladatelka, má už opakovanou negativní zkušenost s psych. a fyz. týráním ze strany partnera. To rozhodně není normální a odtud by měla začít.

marie100
2. kvě 2017

@madrilena,
téma tohoto fóra zní ,,Vztah s Albáncem" a ano, zkušenost nemáš, protože kdybys měla, nikdy bys takové, promiň, naivní vyjádření ke vztahu Albánců nenapsala. A pak, jak můžeš srovnávat mentalitu Američana s mentalitou Albánce - Muslima?! A ano, po celém světě jsou srabové, kteří nedokáží nic jiného, než si dokazovat svou ,,mužnost" na ponižování žen, je ale otázka z jaké mentality tito srabové pocházejí. U nás máš možnost od tohoto sraba odejít a nějakým způsobem se mu bránit. Jak se můžeš bránit muslimské mentalitě, kde je svatá pouze jedna žena a to jejich matka? I pokud s ním žiješ v Čr jsi vystavena většímu riziku než od ,,českého sraba". Muslimský může v rámci EU prchnout kamkoliv, všude má spoustu podobných kamarádů, kteří mu jsou ochotni v jeho ,,křivdě" pomoci a nikdy nemáš jistotu, že toto peklo jednou skončí. Podle mě neexistuje!!!!, jak Ty píšeš, kompromis ve vztahu s Albáncem, napadá mě jen jeden případ a to je sňatek za peníze - ano, tam by tento ,,obchod" klapnout mohl.

odula
2. kvě 2017

@marie100 ale @madrilena vubec nesrovnava mentality, prece. srovnava xenofobii a predsudky obcanu na zapad od nas vzhledem k Cechum. PS -autorka někde psala, že je muslim? Albánec nerovná se muslim, přece. ňáký katolíci se tam najdou, i pravoslavýho vyškrábneš, dokonce i čechum nejbližší ateisté tam bydlej. ;)

marie100
2. kvě 2017

@kristipetrusevska,

promiň za mou upřímnost, ale nikdy bych ji v tomto případě nepoužila, kdybych nevěděla o čem mluvím. Při prvním mém příspěvku jsem ale nevěděla, že jsi Makedonka, proto trošku nechápu Tvůj dotaz, je to, jako bych se já Češka ptala na české chlapy ženských v Makedonii...Myslím, že víš naprosto přesně, s jakou mentalitou máš co dočinění (i Tvůj makedonský otec to ví) a tady jen hledáš potvrzení, že nějaká naděje existuje...Hodně štěstí.

odula
2. kvě 2017

@garlic to jo, to je zajímavý. může mít smůlu nebo si vybírá podobný typy. ale to asi autorka řešit nechtěla.

odula
2. kvě 2017

@marie100 muj český tchán taky nesnáší poláky a jejich mentalitu. A přesto jeden každej muj polskej kamarád je skvělej člověk ;)

marie100
2. kvě 2017

@odula,

neznám Albánce, který by nebyl muslim 🙂

Strana
z5