icon

Vztah s Albáncem

kristypetrusevska
1. kvě 2017

Ahoj, na začátek bych chtěla říct něco o sobě.... Je mi 23 let, mám dvouletou dcerku, a žijeme u mých rodičů, protože s otcem mé dcery to nedopadlo dobře. Jsme sami rok a já byla dost skeptická ohledně vztahů a šancí na lásku..
Ze dne na den se v mém životě ale objevil muž(albánec) se kterým okamžitě přeskočila jiskra... Žije v Makedonii, a v kontaktu jsme zhruba 3 měsíce. Přiletěl za mnou do Čech a strávily jsme společně 14 dní, i s malou. Bylo to perfektní a já se cítila šťastná, zamilovaná a plná radosti... Dokonce i malá si rychle zvykla a oblíbila si ho. Rozumíme si a je nám spolu strašně hezky. Jak už je ale zvykem, nikdo v ČR není z Albánců zrovna nadšený, což je i pochopitelné... Každopádně, moje rodina je naprosto proti a řekli, že když v tom budu pokračovat, zanevřou na mě, podotýkám, vůbec ho neznají.... Nevím co dál, nevím jak se rozhodnout... Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá z Vás nemá zkušenosti s takovým vztahem a jak to dopadlo.... Předem děkuji

Strana
z5
garlic
2. kvě 2017

@odula ale to je chyba, to by řešit měla. Ale rozhodně je to pracnější a bolestivější než vést tyto prázdné a zbytečné diskuse. Holek z osobní zkušeností se tu ozvalo několik a silně pochybuji, že si z toho zakladatelka něco vezme. Tedy kromě toho, že ten její je jistě jiný.

odula
2. kvě 2017

@marie100 což ale nevypovídá nic o vyznání populace a už vůbec ne o tom, jestli je náš konkrétní albánec tady taky muslim, že jo. Já znám jednu albánku, která nebyla muslimka... jak jenom se jmenovala... joooo - matka Tereza. 😉

odula
2. kvě 2017

@garlic no, taky par pozitivních, jedna z nich s egypťanem. To se mi obzvlášť líbilo. Uz vidim, co za debatu by se strhlo, kdyby ta dotyčná chtěla prodiskutovat svoje možnosti na Modrém koníkovi... :D
Jinak ano, souhlasím, že to stojí za promyšlení (opakované vztahy s násilníky)

marie100
2. kvě 2017

@ odula,

já ale nerozporuji Poláky a nám blízké mentality, rozporuji jen naprosto odlišné a pro mě neslučitelné mentality. Někde jsem četla a s tím názorem naprosto souhlasím, že česká žena si má vybírat partnera podle své mentality a nebo s o nějaký ten stupínek vyšším stupněm, v žádném případě ale ne naopak. Ze začátku je každý vztah krásný, ten evropský však - pokud vše klapne, se mění v přátelství...v co se asi tak může přeměnit vztah s muslimem? - v nadvládu a věřte, že ne ze strany ženy.

odula
2. kvě 2017

@marie100 jasně, jenže ona je makedonka. Takže ten příměr funguje

bruckner
2. kvě 2017

@kristypetrusevska ahoj, koukala jsem, ze jsi od Brna, pozor na tamni albanskou komunitu, je to celkem sila! Jen pro info.....
Kazdopadne na blba narazis kdekoliv na svete, takze jedine co z toho plyne je, ze musis byt opatrna a vse si hodne promyslet. Preji hodne stesti a at Ti vse vychazi😊

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@garlic Ráda bych věděla, proč si myslíte, že si z tohohle nic nevezmu? Už delší dobu nad tím rozmýšlím, hlavně kvůli mojí dceři která je pochopitelně na prvním místě a vždycky bude. Nechci udělat hloupost, něco, čeho budu litovat a zničí to mě a moji rodinu, podotkla jsem ale, že tyrana, alkoholika, nevěrníka apod můžeme potkat kdekoliv, a že jich tady v Česku je.... a už vůbec netvrdím, že ten můj je jiný, ;)

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@odula Ano, jsem Makedonka, ale to neznamená že musím mít osobní zkušenosti s Albánci. Sice se o tom u nás doma dost mluví, řeší se to, protože otec je HRDÝ Makedonec, a Albánci jsou pro něj odpad, nic víc..

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@marie100 sakra, proč bych se já sama měla dávat dohromady? Určitě jsem si sama vybírala ty špatný chlapy, já to přece chtěla, aby mi bylo ubližováno. Víte, ono i z chlapa, se kterým jste třeba 5 let naprosto štastná, nic Vám a Vaší rodině nechybí, se může vyklubat hajzl, kterýmu s prominutím šibne v palici, a bum, hned je po štěstí... což myslím zná skoro každá z nás. A to stejné se děje kdekoliv ve světě, hlavně, co si budeme nalhávat, ono najít ideálního partnera, bez chyb, bez nedorozumnění a hádek, nejspíš nelze... Tady jsem se prostě chtěla jen zeptat, jestli tu nějaká z Vás nemá OSOBNÍ zkušenost, šlo jen o diskuzi, není to pro mě rozhodující, taky to ale vůbec nezavrhuju. ;)

odula
2. kvě 2017

@kristypetrusevska tak jsem to nemyslela . @marie100 vidí obrovský problém v rozdílu mentalit (já třeba ne). proto jsem jí argumentovala tím, že ty jsi makedonka a tudíž máš k albáncům blíž než češi. Pochopitelně. Btw - češi jsou svojí mentalitou blíž germánům než jakýmkoliv jiným slovanům... někdy mě to mrzí :D :D

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@bruckner Úplně ted nevím naco přesně narážíš...? je to těžký, tady jsem se chtěla jen pobavit, popovídat si, probrat to....

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@odula Já tam ten problém vidím taky, a určitě jsem si neplánovala seznámení a začátek vztahu s Albáncem... Ale myslím, že se ty vyjímky najdou, a dá se to zvládnout, když oba chtějí. Tuhle diskuzi jsem založila protože už jsem nejspíš nevěděla z které do které a je to pro mě dost poučné. Spoustu zkušeností, rad, názorů... Ráda si to přečtu, at negativní či pozitivní...

odula
2. kvě 2017

@kristypetrusevska hele, a četla jsi nějaký moje příspěvky ještě třeba ze včerejška? Protože já fakt nejsem ta, která by tvrdila, že je to hrozný, že mentality, a že východ , a že muslim atd atd... Dokonce jsem psala @garlic, že co se týče tyranských partnerů je zajímavý, ale že to si tady asi řešit nepřeješ. Tak já fakt nevim. nebudu rozporovat něco, co jsem tobě a tady nidky netvrdila.
BTW - je to muslim? 😉

marie100
2. kvě 2017

@kristypetrusevska,

to bude asi omyl. Nepsala jsem Ti, aby ses dala dohromady, ani Tě nijak nekritizovala ...
Škoda, že se k této diskusi ,,vztah s Albáncem" nepřihlásilo více žen s osobní zkušeností a pardon, ale našli se i takové, které o této problematice neví nic a snaží se jen poučovat 🙂, proto se již dále nebudu zapojovat a Tobě přeji jen šťastná rozhodnutí.

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@odula Já vím, jen se toho asi najednou moc sešlo, omlouvám se. Ano, je, ono to dost mění, vím... sakra, všeho jsem si vědoma ale nedokážu od toho dát ruce pryč..... :/
@marie100 Já vím, netvrdím taky, že mě kritizujete, i když i tohle je tu poměrně časté... Asi jsem se o tom chtěla jen zmínit, něco si o tom vyslechnout od jiných žen, jejich postoj, jejich zkušenosti, nebo třeba jen čistej názor... Ano, je to škoda, ale četla jsem samozřejmě i jiné diskuze na tohle téma, většina byla kladná, jak se ale všude píše, je to o zvyku, pokud do toho člověk jde...

blahova_andrea
2. kvě 2017

@kristypetrusevska s tatínkem to asi nemáš lehké. ono být hrdým čímkoliv, kdy já jsem víc a ostatní nic, to je vždycky špatně. cokoliv, co se přehání a nepřipouští diskuse a výjimky je špatně ☹

sonia79
2. kvě 2017

@marie100 já osobní zkušenost mám, ale píšu raději do SZ. Tohle téma je takové "pikantní" a leckdo si k tomu rád rekne svůj moudrý názor, i když o tom ví houby. To je taková místní tradice. Za mě bych řekla jen to, že nic není černobílé a v životě jsem tady v Čechách potkala daleko větší pitomce než byl můj ex. Ale ano, takový vztah není jednoduchý a vyžaduje možná až příliš kompromisů. Já jich nebyla schopna a proto už spolu nejsme. Nicméně na mě za rohem nečeká tlupa Albánců se samopaly, jak se to rádo prezentuje 😋

odula
2. kvě 2017

@kristypetrusevska ne, to se vůbec neomlouvej, jenom jsem to chtěla trochu vysvětlit, protože těch příspěvků je hodně a snadno se v tom člověk přestane orientovat. 🙂

marie100
2. kvě 2017

@sonia79,
tak přece ještě jeden příspěvek 🙂.
Ne, teď vážně, můj ,,albánský vztah" katastrofický scénář měl. Zažila jsem několik let stalkingu a vyhrožování a to není vše, - řešila i policie, ale to je příliš osobní a nebudu to tu rozepisovat....a tááák to bylo ze začátku krásný. Nezbývá nic než dodat, že každý je strůjcem svého štěstí 🙂....

tinaprofi
2. kvě 2017

bez dcerky neodejdu bude mít možná pokračování...🙂))

tinaprofi
2. kvě 2017

ten vztah na dálku s tvým hřebcem stejně nevydrží dlouho, tzn. že dřív nebo později bude apelovat, aby jsi se přestěhovala k němu nebo eventuelně on přijede sem 🙂 dej si bacha, třeba chce jen do čech 🙂 láska je slepá...nespěchej, času máš dost, jenom roky prověří váš vztah, nic jinýho

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@tinaprofi Ale tohle jsou hloupé řeči... To bez dcerky neodejdu se zminuje snad všude, kde začne diskuze na tohle téma, a i kdybych neřešila momentálně to, co řeším, jsem nato už příliš alergická. Ano, vztah na dálku dlouho nevydrží, v tom máte pravdu. A nespěchám, opravdu šlo jen o diskuzi, ale jsem ráda že jsem některé z Vás pobavila svojí naivitou a hloupostí.... ;)

sonia79
2. kvě 2017

@marie100 znovu už bych do toho taky nešla. Tím bych to uzavřela 😉

tinaprofi
2. kvě 2017

pobavila no 🙂)) takovejch jako ty jsou stovky a většinou to má stejnej scénář, tak se nesmíš divit, že je to terčem sarkasmu 🙂 nebuď překvapená...buď jsi připravená na názor nebo to beztak smeteš a chceš jenom požehnání od ostatních, aby jsi se necítila tak nejistá v tom, co děláš...nezapomínejme na to, že člověk si to musí v životě prostě podělat sám, aby nabyl ty nejlepší zkušenosti 🙂)) hodně štěstí

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@tinaprofi jsem ráda, že jsem Vám zpříjemnila den. Uzavřela bych to tím, že jsem ráda za všechny komentáře, i ty negativní, neříkám, že se podle toho zařídím, ale v něčem mi to pomohlo.

odula
2. kvě 2017

@tinaprofi terčem sarkasmu by měl spíš bejt ten predsudecnej xenofobní, nespravedlivě generalizujici postoj typu "aaaaa, bez dcerky neodejdu II". 😠

tinaprofi
2. kvě 2017

@odula nejsem xenofob 🙂 žiju vedle eritrejců, albánců, makedonců i turků, nevím s kolika eritrejci jsi žila ty, ale přijeď si to vyzkoušet, nemakačenka, který vysávaj stát, protože makat nebudou, naprosto nepřizpůsobivej národ a mentalita, do svojí komunity nikoho nepustí. Albánci a Makedonci jsou něco jiného, jsou to normálně fungující lidé, kteří chtějí pracovat, ale mají rovněž svoje komunity, do kterých je těžké se dostat, na jednu stranu je idylické, jak spolu všichni hezky pospolu držej, ale nevím, proč by se člověk měl bránit faktu, že se mezi sebou chovají jinak, než ve vztahu s jinou národností, ženská má prostě na výběr, buď se chce stát součástí vztahu s cizincem a jít do všeho co to obnáší nebo to prostě nedá, nic mezi tím není, to není studium jaderný fyzicky, nemá smysl nad tím hlouběji dumat...a jen tak mezi námi děvčaty...ve 23 letech ještě holčina nemá tolik životních zkušeností, aby přesně věděla, co je pro ni nejlepší a roze*rat si vztah s rodinou kvůli tomu, že se někomu plaší hormony po 2 a půl měsících...není ideální 🙂 Kristy si přečetla rady holek a názory a sama se rozhodne jak půjde v životě dál 🙂

kristypetrusevska
autor
2. kvě 2017

@tinaprofi Naprosto souhlasím v tom, že zkazit si to doma kvůli tříměsiční známosti není v pořádku, a proto dost rozmýšlím co dál, a nejdu do toho po hlavě. Mojí mámě ale otce taky každý rozmlouval, říkali jí jak těžké to s ním bude, a taky bylo a pořád je, a to je mu 60 let, člověk by řekl, že už je čeká klid a klidný stáří... A dá se říct, že to zvládají a jsou svým způsobem štastní. Je to opravdu o tom, co je člověk schopen obětovat a co překousnout. Nadruhou stranu, nemůžu donekonečna dělat to, co chce moje rodina a že to u nás takhle funguje a fungovalo i v době, kdy jsem s našima 2 roky nežila....

odula
2. kvě 2017

@tinaprofi sorry, Eritrejce neznam žádnýho, jenom znám dost lidí z Nigérie. Pak taky hodně Egypťanu, Číňanů, syranu a Irancu. A co. To ze me nedělá experta na každyho člověka, kterej je členem toho etnika. A uz vůbec me to neopravnuje k sarkastickým výrokům.

rubi
2. kvě 2017

Trochu nadnesene to shrnu, ale podle nekterych tady je neslucitelny vztah Cesky s Albancem, jakymkoli Africanem, Slovakem, Polakem, jakymkoli muslimem, Italem atd ... a nemyslite si, ze ta chyba nebude nejspis v tech 150 narodnostech, ale treba v tom malym vidlackym mozecku? :D :D :D

Strana
z5