Vztah s Albáncem
Ahoj, na začátek bych chtěla říct něco o sobě.... Je mi 23 let, mám dvouletou dcerku, a žijeme u mých rodičů, protože s otcem mé dcery to nedopadlo dobře. Jsme sami rok a já byla dost skeptická ohledně vztahů a šancí na lásku..
Ze dne na den se v mém životě ale objevil muž(albánec) se kterým okamžitě přeskočila jiskra... Žije v Makedonii, a v kontaktu jsme zhruba 3 měsíce. Přiletěl za mnou do Čech a strávily jsme společně 14 dní, i s malou. Bylo to perfektní a já se cítila šťastná, zamilovaná a plná radosti... Dokonce i malá si rychle zvykla a oblíbila si ho. Rozumíme si a je nám spolu strašně hezky. Jak už je ale zvykem, nikdo v ČR není z Albánců zrovna nadšený, což je i pochopitelné... Každopádně, moje rodina je naprosto proti a řekli, že když v tom budu pokračovat, zanevřou na mě, podotýkám, vůbec ho neznají.... Nevím co dál, nevím jak se rozhodnout... Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá z Vás nemá zkušenosti s takovým vztahem a jak to dopadlo.... Předem děkuji
@odula samozrejme, ze nasilnika apod. najdes vsude, ale tady jde o rozdilnost kultury. Proste "jiny kraj, jiny mrav". A vzdycky bude slozite souziti dvou odlisnych kultur. Kazda zeme ma jine zvyky a to co nekde je normalni, jinde normalni neni. Na VŠ nam profesorka na pravo vtloukala do hlavy, ze kdyz uz se zblbneme do cizince, at se alespon vezmeme v ČR a hlavne v CR porodime deti. A mela pravdu. Nejde o to, ktery narod je "horsi", ale o to jakou ty mas potom pozici pred jejich zakony. A ze Albanci jsou uplne jina mentalita nez my, je proste fakt. Stejne jako my jsme jina mentalita nez oni, jestli me chapes.
@tinaprofi chtěla bych kousek Tvé povahy 🙂 v dobrém 🙂
@terezapetrova mno moc lidem se to nelíbí, upřednosňují milosrdné lži 🙂))
@tinaprofi nu záměrně jsem napsala "kousek" 🙂
@maii děkuji za jeden pro mě mile překvapující komentář... No, když jsme se bavily o budocnosti, ne že by jsme plánovaly, šlo pouze o "diskuzi" ... Nechce žít v Makedonii, líbí se mu i tady v Česku a i kvůli mě a pro mě lepšímu pocitu, by se sem klidně přestěhoval... Tak třeba už jen tohle mi připadá jako fajn krok
@soyevita jak to dopadlo s kamaradkou?

@kristypetrusevska znam tu jedno moc stastne manzelstvi, muz albanec, mama mistni (finka), on je skvely otec, postavil se dokonce i sve rodine, ktera mela o vychove jine predstavy. Znam povedene i nepovedene vztahy evropanky s iracanem, nigerijcem, rwandanem, irancem, kurdem. Jo, jako kdyz si nekdo domu privede albance nebo rumuna nebo nigerijce, nebo klidne k rusa, tak to proste neni podle mainstreamu terno jako treba s britem nebo nemcem.
Ja myslim, ze sama vis, na co si dat bacha: to plati beztak u kazdeho vztahu, nejen s cizincem. Sama vis nejlip, co dela, jake ma vzdelani, cim by se tu moh zivit, jaky ma ambice, jaka je jeho rodina, jaky je on. Jen me napadlo: zeptala ses ho otevrene, jak to vidi on? A reklas mj, jakou tady maji albanci povest, a proc te ostatni od toho vztahu zrazujou? Ten pohled z jejich strany by me celkem zajimal, stejne jako ja musim v zahranici obhajovat sebe, ze ac puvodem z cr, tak nekradu, nejsem zlatokopka, nejsem uklizecka, dodrzuju zakony, necpu si do kapes jidlo ze svedakych stolu, nepastickuju, nesilim po necem, ze to je zadarmo, atd.
Hele, preju ti, at to dopadne pro tebe co nejlip! Fakt. Kazdej vztah je risk, a na dalku se ten druhej blbe poznava.
A vy, co byste do vztahu s albancem, muslimem, eskymakem, indem, atd. nesly: tak nechodte.