icon

Vztahové frustrace o Vánocích: Jak překonat nudu a pasivitu?

reeeza
28. pro 2024

Holky jdu se asi spíš jen vypsat..
Každý balík od nás z vesnice aspoň pozve svoji manželku na večeři do restaurace, když jsou ty Vánoce. Můj nic. Ani ho to nenapadne. Ví že mám ráda romantiku. Vím že on na to není. Ale že aspoň o Vánocích se nepřemůže mě prostě mrzí. O vše si musím říct :(
Máme 10 dní volno v práci a kdybych nenavrhla tuhle výlet, tuhle tamto...tak on to vše profláká koukáním na TV, s mobilem v ruce nebo úklidem, vařením...Zážitky ani vzpomínky žádné, natož chtít mi udělat nějakou blbostí radost ( třeba vymyslet výlet, jít se vykoupat, nebo do kina...To je fakt jedno, prostě NĚCO!!). On NIC.
Já třeba vím že rád hraje deskovky...myslíte že to navrhne?? NE. Musím to navrhnout já ( taky je ráda hraju) a rád souhlasí a máme super večer. Ale proč s tím prostě neoříjde on?? 🤷‍♀️
Dny plynou, víc jak půlka volna v háji a on NIC.
Kdyby mě aspoň hezky pomiloval, přefik, cokoliv...ale on je i v té posteli pasivní.
Máme se rádi, ale upřímně tohle mě začíná úplně vytáčet. Asi mi tu budete psát ať jsem ráda za pohodáře, co uvaří, uklidí, nevhlastá ani mě nebije. A ano, jsem za to ráda, ale chybí mi ve vztahu nějaký závan energie z jeho strany, proaktivnost..
Holky kdyby byl aspoň v tom sexu dominantní nebo aktivnější, asi bych vše ostatní přehlídla😂. Ale takhle mi příjde čím dál víc, že pokud bych nic nedělala, tak je náš vztah i sex absolutní NUDA.
V práci jsem manažerka, musím stále rozhodovat...a doma prostě potřebuju trochu voraz, vypnout...jenže to se pak NIC neděje...dny plynou a prostě NIC. Kdybych aspoň v týdnu posteli mohla být submisivní nebo...ach jo 😅😂

andelka
28. pro 2024

Popravdě? To tak bohužel bývá. Kdo v práci vede, často doma chce opak,protože vést stále,unavuje. Ale kdo je obecně submisivní, klidnější, linejsi, tak je takový doma i v práci, všeobecně.

lallaa
28. pro 2024

Tak věděla jsi jaký je, ne? Takové velké rozdíly nejsou dobré a časem ti to bude vadit víc a víc. Vy jste manželé? Proč sis ho brala?

kessien
28. pro 2024

Ahoooj,nevim jestli ti to pomůže ale mam to samý 🤣můj manžel je strašně hodný muž,co si zamanu to mam.A to je vše 🙂 Kdybych nemela dva aktivní psi asi bych nudou umrela. Ja vymyslím výlety,ja vymyslím návštěvy.Proste vse a on se jen veze. V sexu to samé mam ho málo,zrovna včera když jsem taktně naznačovala tak mi řekl ze mu je zima 🤣🤣🤣🤣vlastně je to strašně smutny. Vždy si říkám,jestli tihle muži až o nás přijdou vlastní vinou se změní nebo budou takovýhle pan nuda dál. Můžeme si o tom popovídat i do sz 🥹

lencaa11
28. pro 2024

@reeeza tak to bych nedala 🫣 tohle je můj tchán a jsem ráda že jejich syn ( můj manžel ) je úplně jiný ve všech směrech když jsem byla po vážně operaci a musela lezet a jen chodit po bytě byl to pro mě nejhorší odpočinek ano je třeba den kdy si řekneme budem se válet 😄 ale hned jak si dáme kafe snídani tak řešíme co budem dělat ...a to mame ve všech směrech teď než jsme šli ven mi říká lásko už jsi oblečená já jo aha no a šup bylo vše dole a byl luxus sex ...že jsem cumela jak blázen a to máme ve všem nastavené to co máte doma to bych dala možná týden a déle ne ...bohužel tyto lidi se nemění aspoň ne moc často pokud to sám nechce změnit tak už novinky nenastanou 😏

drep
28. pro 2024

Můj manžel je extrémní introvert, pracující s lidmi. Neskutečně hodný, dobrý, klidný a spolehlivý člověk. On nezrychlí ani na resuscitaci. Ale taky mu nikdy nevypadne z ruky ambuvak nebo se cestou k resuscitaci nepřerazí o kabel od monitoru. Já jsem taky introvert, pracující a lidmi. Ale jsem od podstaty tryskomyš, všude je mě plno, dělám pět věci zaráz, furt vymýšlímč, jak nám posunout a co zlepšit. A muže jsem si našla a vzala přesně s tím, že vím jaký je. On vyřeší zadaný “úkol” (chci jít dnes na výlet a chci se cestou stavit na zmrzlinu v Johnovi). S výletem ještě sám přijde, ale s restaurací, kinem nebo čímkoliv ne, on to nemá rád a podstoupil to kvůli mně. Ale já jsem tohle věděla a vím, pro jaké jiné kvality ho miluju.
Vím, že tu sdílíš vaše snažení o dítě. Vím, že to musí být hodně náročné i psychicky i ve vztahu. Vím, že tě teď naštvala kamarádka, která taky nemůže počít, ale ty cítíš být v horší situaci. A popravdě, odpusť upřímnost, mi přijde, že to je vlastně ten zakopaný pes. Když nejsme spokojení v nějaké své primární roli, tak nás sere celý svět a dokážeme to perfektně racionalizovat. Když mě naštve manžel, z neoblíbené kolegyně je rázem největší blbka pod sluncem. Když mám pracovní trabl, tak manželův odložený hrnek na lince zahajuje třetí světovou.
A pokud ke takový míň aktivní, v čem přesně je problém, když aktivitu navrhneš ty? Nepůjde? Nebude chtít?

malytlustyhroch
28. pro 2024

@reeeza asi nejste jediny, kdo to resi.
Tohle se mi hned vybavilo. Mne by to asi vadilo, mit todle na lednicce, ale nekdo si to zas chvali. https://eshop.cirkev.cz/knihy/manzelske-sachy-l...

nagojka
28. pro 2024

Já ho s tebou vyměním😂😂😂😂já mám doma partnera kterej by sexoval pořád několikrát denně každý den a to zas unavuje mě...za chvíli pro mě bude sex jako povinnost...🤦výlety a všechno kolem taky vymýšlím já,ovšem on ale málo kdy něco přijme...je to hroznej škrt takže pustit někdy nějakou korunu je pro něj problém a utrácení za blbosti ...já bych byla naopak ráda za někoho kdo mě nebude pořád otravovat sexem...to že by sám něco nenavrhnul,ale přijmul můj nápad a společně sme ho uskutečnili by mi vyhovovalo...jak se píše výše ...jestli ti tohle už teď vadí,bude ti to vadit čím dál víc...

martinka_33
28. pro 2024

Ty máš doma dvojče mého muže? 😀 Mě to taky vadí 🙄 Chytne se téměř čehokoliv co vymyslim, jakoukoliv aktivitu navrhnu, tak ji rad podnikne. Ale aby neco sám vymyslel, naplánoval, navrhnul... Je submisivní a je submisivní i v posteli. Jen si myslim ze to je povahou a ze s tim jen tak nehneš, nebo kdybys přišla na zpusob, tak napiš, ráda se přiucim 👍

reeeza
autor
29. pro 2024

Holky souhlas, on je taková povaha, prostě nejšťastnější je když má pohodičku a nic nemusí 🙂

V minulosti jsem mívala aktivní partnery, pořád jsme něco vymýšleli...kolikrát jsem bývala ve stresu že nic nedělám a musela jsem hned začít něco dělat 😅 Relaxovat mě naučil až můj současný flegmatik a jsem za to ráda, ale jeho úrovně tedy nedosáhnu nikdy 😂

Jsme prostě každý z jiného těsta. Ale zase je fakt že bych hodně aktivního partnera vedle sebe snášela už hůř než flegmatického. A že třeba romantickýho chlapa, byť jsem sama romantická, tak bych vlastně nesnesla vůbec 😂 Ten můj pařez je svéráz a je fajn jaký je. Ale je pravda, že jsou momenty, kdy mě to hodně mrzí, že ani na Vánoce nebo výročí není po 6ti letech schopný udělat to děsně romantický gesto a objednat nám stůl klidně někde v Mekáči, to je fakt jedno kde 😭

Doma je to praktik, co se stará o dům, pejska...přitom v práci má spoustu nápadů a je kupodivu kreativní, až si říkám, kde se to v něm bere..

Co mi ale asi vadí nejvíc je ta jeho pohodlnost v sexu 😭 @lencaa11 @nagojka závidím vám moc!!👍👍 🥰
Kdo pozná vztah kde je sex úplně bezva a čaaasssttooo...těžko se mu smiřuje s opakem 😭

levandule_k
29. pro 2024

Vztahy prochází vývojem a někdy je trochu krize a je potřeba trochu přenastavit pravidla, někdy se v rámci krize dojde k tomu, že nejste kompatibilní, někdy se krize prohloubí, zabetonuje, neřeší a vy začnete žít vedle sebe, časem spíš vnitřně umírat.

@reeeza Přijde mi, že jste sklouzli do stereotypu a "pohody". On asi nikdy nebude sexuální mašina, teď je otázka, jestli se to může zlepšit. Další otázka je, jestli je to tak vážné, že je to na rozchod i za cenu, budu sama, nebo raději tento vztah, i když to může být hodně kompromisní - řečeno velmi eufemisticky.

Kdysi jsem viděla takové video, kde byla věta (volně parafrázováno), ženy, chcete vedle sebe muže, který si vás hýčká, je na úrovni, tak musíte být náročné. Muž musí mít důvod se snažit.

Ví, že jsou tyhle věci pro tebe důležité, aby udělal romantické gesto, udělal ti spontánně masáž noh, vymyslel výlet? Měnit nějaký vzorec ve vztahu je náročné a někdy to chlapům trvá sakra dlouho než to začnou dělat. Můj muž mi říká, řekni mi to na rovinu, já jsem jenom obyčenej chlap, já to nepochopím, když to naznačuješ. A z mé zkušenosti to nestačí říct jednou a je změna, protože zvyk je železná košile.

Docela by mě zajímalo, jestli by jsi mu zahla, kdyby se naskytla příležitost, někdo pro tebe udělal hezké romantické gesto a měli jste spolu vášnivý sex.

@lallaa Někdy ta rozdílnost je na začátku drobná, je kompenzovaná jinak, ale časem se začnou rozevírat nůžky, partneři se vyvíjí a pokud se nevyvíjí oba stejně, tak přestanou být kompatibilní. Z mého pohledu je naprosto normální, že má člověk za život více partnerů. Vydržet v nefunkčním vztahu není cnost, ale blbost.

trdelnik234
29. pro 2024

@reeeza
Ahoj, podla prispevkov tu vyzeras byt velmi fajn zenska,jedna z mne najsympatickejsich tu na MK.
To len tak na uvod,aj ked to tvoj problem nevyriesi.
Neviem poradit.Raz som mala takeho typka a nevydrzala som to s nim.
Jakmile sa zacnem nudit s chlapom,vymyslam skopiciny a to je cesta do pekla🤣.
Viem to o sebe,vie o tom o mne aj ten pan,co so mnou zije uz 16 rokov (kurnik fakt neviem jak to dava) a funguje to,lebo sme asi rovnake typy.
Ak si podobny typ ako ja,tak budes mat racionalne fazy,kde si povies ze mas doma fajn chlapa a budes si ho zato vazit,ale casom ta ta frustracia prevalcuje. Ten sex,tam AK je jeden furt neuspokojeny,tak to je problem...
Sorry...
P.S. co znamena v sexu submisivny chlap? Sorry za blbu otazku,ale to len aby som si vedela predstavit ze do akej miery to az ide. Je to v tom,ze ked nieco chces,tak musis prist a povedat si? Alebo az v takej miernej ze pritom o vsetkom rozhodujes sama,ze je proste submisivny v zmysel BDSM?
Nemusis odpovedat,AK je to velmi intimne

exbordelar
29. pro 2024

@trdelnik234 ja bych rekla, ze ten, co si lehne na zada a ocekava: skakej. Do jine polohy se mu nechce 😅

swan42
29. pro 2024

@reeeza ze je muj muz neco podobnyho mi zaclo vadit az kdyz jsme meli deti. Fakt s nima nechci drepet cely dny doma nebo jit max na hriste.
Taky mi to zaclo vadit z toho duvodu, ze mam mnohem min casu nez kdyz jsme byli sami dva
Takze uz na vsechno planovani proste nemam tolik energie...
Tak si to pred tim miminem poradne rozmysli 🙈

trdelnik234
29. pro 2024

@exbordelar
Aha..
Tak to by som praskla do bot velmi rychlo asi.
Strasna predstava😱

kamino
29. pro 2024

@reeeza Nechci malovat čerta na zeď, ale předpokládám, že lepší to fakt nebude, když už, tak na chvíli a pak zpět do starých kolejí. Pokud ti toto teď nevyhovuje a nemáte spolu zatím děti, asi je čas na hodně vážný rozhovor, jelikož to vidím za nějaký čas tak, že se najde nějaký aktivnější a dítě bude pujčovací..

izz76
29. pro 2024

Jak jste vytvořili vztah kdyz on je tak líný a neaktivní člověk?

reeeza
autor
29. pro 2024

Pořídili jsme si štěně a musím říct, že partner je úplně suprovej, stará se, vstává o půl hodiny dřív abych si mohla pospat a on štěně vyvenčí, hraje si s ním. Stejné to zřejmě bude i u dětí. Dokonce celkově změnu režimu, ztrátu svobody atp s tím spjaté snáší úplně v pohodě, to spíš já s tím měla problém.

Jako jsem prostě asi taky blbka, umím to vidět i z partnerovo pohledu: Když něco chci, tak proč to prostě neřeknu na rovinu, neinformuju ho. On si taky říká, když něco chce...Jenže v tom to je s tou romantikiu právě těžký, protože když jsem pozvaná do restaurace PROTOŽE SI O TO ŘEKNU, už to není romantický. Romantický je na těch gestech právě to, že s nimi ten partner příjde sám 😂😂 Hele jako má to holky taky těžký, ne že ne. My jsme asi jeden lepší jak druhej 😅

Pasivní, submisivní...myslím tím, že je galantní, slušný, ohleduplný..prostě třeba se mě ptá jestli se chci milovat. Nebo jestli může změnit polohu...Daleko víc mě ale vzrušovalo, kdyby se neptal a prostě si mě vzal. Začal mě líbat a je to 😁🥰 Jinak ano je pasivnější, ale ne že by jen ležel a nechal mě ho obskakovat, to ne. Ale mám to nastavené tak, že mám ráda, když je chlap ten víc aktivnější. V tomhle jsme si nesedli no..

reeeza
autor
29. pro 2024

@trdelnik234 to já bych taky práskla do bot, ale naštěstí to není náš případ

reeeza
autor
29. pro 2024

@levandule_k ne nezahla bych mu. Možná kdyby mi bylo 20, tak bych vše zahodila pro pár romantických gest, ale teď určitě ne. Vím že jsou důležitější věci v životě i ve vztahu než je romantika. To ale nevylučuje že mi někdy tahle nenasycená potřeba nezpůsobuje pocity jako lítost nebo nasranost 😅...

trdelnik234
30. pro 2024

@reeeza
Diky za odpoved...
Tak to u mna nie je submisivny,to je umierneny a nezivocisny...
Predstava submisivneho chlapa u mna: obojok n'a krku🤣🤣🤣

trdelnik234
30. pro 2024

@reeeza
Nasranost u zeny je velmi nebezpecna emocia.
Nieco jak skladka jadroveho odpadu...🤣🤣🤣
Z toho ,co som tu pochopila ti nechyba len romantika ale skor typ chlap chlapa,u ktoreho prevazuju dominante rysy alfasamca...
Silny,rozhodny,akcny chlap,co to so zenami proste vie prirodzene... Takemu chlapovi totiz nemusis hovorit,aby ta cez dovolenku niekde vyviezol napriklad...
Jedna moja ovela starsia kamoska mi v case,ked som este bola mladucke tela povedala: "ja potrebujem takeho chlapa,ze ked sa o neho opriem,tak nedrbnem na zem. "

reeeza
autor
30. pro 2024

@trdelnik234 vím jak to myslíš, nazvala jsem to špatně. Neživočišný, to sedí!!

reeeza
autor
30. pro 2024

@trdelnik234 Jenže všechno je to složitější. V tom jsou vztahy komplikované, protože brnkají na naše niterné strunky různých traumátek a vzorců, že kterých jsme formování.

Ano, tím že mám trochu jemnějšího muže, chybí mi živočišnost...Na druhou stranu vím, že bych se vedle dominantního muže cítila nesebevědomě, neuměla bych se projevovat, podvolovala bych se až moc. Navíc mám zkušenost i s domácím násilím, kdy ten ex byl dominantní plus můj táta je celkem cholerik se sklony k autoritativnímu chování.

Vedle mého partnera mi je dobře, je s ním hodně legrace, máme oba rádi přírodu, výlety, sport, mazlení...Ve vztahu je hodně rovnostářský- zajímá se o můj názor, pocity, někdy to ale je až moc viz to s tím sexem, tam asi chci být já ta submisivní.

Partner je skvělej chlap. Férovej, sexy, charismatický, vtipnej...ale prostě je to pohodář, co se nehádá, nemá snahy dominovat, a má jiný svět než já. V jeho světě se musí jen zodpovědné věci ( zařídit, opravit, postarat se o psa atp.), ale zbytek se nemusí ( vymyslet program na dovolenou atp.). V jeho světě se těší z maličkostí a proplouvá s klidem a pohodou.
Já jsem v tomhle absolutní opak, tryskomyš co se pořád musí něčím zaměstnávat, ať už činností nebo mít mentální stimul, aby přece nebyla nuda, žijeme jenom jednou ne?? 😂 Den ideálně ráno naplánovat aby v něm byly zážitky, sex kdykoliv kdekoliv a to myslím dostova 😂 V mém světě mi ale spoustu drobných každodenností unikne, nevychutnám si je...ani si jich nevšimnu..

Jako oba se od druhého učíme, a máme se rádi jací jsme. Někdy ale člověka napadnou myšlenky Tvle proč nejsem s akčním týpkem, neprocestujem spolu svět... nebo tvle proč nejsem s racionální pohodářkou a mám romantickou tryskomyš 😂

levandule_k
31. pro 2024

@reeeza Jsem ráda, že tak krize není v takovém rozměru, že bys mu zahla.

To cestování, nepomohlo by třeba, kdyby jsi občas měla nějaký výlet, nebo jela kratší dovolenou s nějakou kámoškou, která by zavolala, jsou akční letenky do Londýna a sbalily byste se a jely spolu do Londýna?

Když má tvůj partner nastavené věci přes zodpovědnost tak, co mu zkusit vysvětlit, že stejně jako náš pes, potřebuje denně vyvenčit, nachystat jídlo, tak já potřebuji k životu romantické gesto, kterým mě překvapíš, potřebuji být hýčkána. Velmi by se mi líbilo, kdybys mě občas takhle překvapil, nemusí to být výlet do Paříže, ale stačí párová masáž, návštěva sauny, večeře, doma film a pizza, koncert, kino, divadlo, i když kdo by se cestování nebránil.

martinka_33
31. pro 2024

@reeeza no vážně popisuješ mě a mého muže 😀 ja mam taky hyperaktuvní mozek,co se po chvilce stagnace nudí 😅 a nuj muz si dikaze uzit hodinu sedet na lavičce v parku a kiukat di přírody, no ja se po peti minutach nudim a potrebuju resit minimalne hrozbu treti svetovy nebo jiny strasne (ne)dulezity tema 😃

drep
31. pro 2024

@martinka_33 já vím, že to autorko asi nezajímá, ale kdybys někdy měla cestu do ústí, tak bych Tě fakt ráda potkala, myslím, že jsme si dost podobný🤣

martinka_33
31. pro 2024

@drep do Ústí jezdím, většinou na otočku, někdy na noc, takže by nemel být prpblem, ráda Te poznám osobne 😉 Jen už uplně vidim tu kombinaci Tvych služeb, mých, dětí a najít společnou volnou chvíli 🤣

sfet
6. led 2025

Já bych ti půjčila toho mýho. Já neco připravím, vymýšlím a on just navrhne neco jiné. Bez toho aniž by zjistil, jestli něco nemám. Občas bych ráda, kdyby prošel i můj nápad.

veronicka89
6. led 2025

A proc sis nasla takoveho chcipaka?....
Ja si ho taky nasla pul roku jsem byla akcni a naszesti ho ,, nakazila,,, jinak by to neklapalo...

Ale on rekne co delame a ja vetdinou vymslim plan ... kdyz nevymyslim , nebo jsem lina vymyslet - vymysli on🤪🤣

veronicka89
6. led 2025

Muj chlap to ma rad 😀 ja jsem schopna v sobotu rano zahlasit ze se jede nekam na 2 noco zatimco uz mam pulku veci pripraveno ...on zajde pro kufr a jede se 🤩