Z manželky se stala dvojnice matky

14. čer 2021

Zdravím zdejší dámy, jsem muž a rád bych zde položil dotaz ohledně problémů a manželkou, protože vím, že ona sem často chodí pro rady tak doufám, že dostanu radu i já. Myslím, že vy z ženského nezaujatého pohledu byste mi mohly pomoct.
S manželkou momentálně již dva roky bydlíme u mých rodičů, protože stavíme dům víceméně svépomocí a to samozřejmě trvá. Manželka si od začátku našeho vztahu padla do oka s mou matkou, jsou to podobné povahy s podobnými názory bych řekl takže si opravdu sedly. Samozřejmě jsem za to moc rád, že si rozumí když občas slyším od kolegů jaký mají problémy ve vztazích snacha vs. tchýně. Jenomže za to dobu, co jsme zde to přerostlo v něco, co podle mě už není ani zdravé a ani normální. Moje žena tráví s mou matkou většinu svého času když nepočítám návštěvy jejich rodičů a dobu kdy máma chodí do práce (žena je na mateřské s naší dcerou). Jsou opravdu jako nejlepší kámošky, chodí spolu nakupovat, na procházky, vaří spolu, sportují spolu ...prostě vše dělají spolu. Já to na jednu stranu chápu, protože všechny její kamarádky zůstaly tam, kde jsme měli dřív byt a vídá se s nima hodně sporadicky, protože od našich je to asi hodinu cesty. Tady nikoho nezná takže je asi logické, že se upnula k mé mámě. Jenomže kromě společných koníčků a společně tráveného času se začínají podobat i fyzicky. Chodí oblíkané ve stejném stylu a manželka se nechala nedávno obarvit na blond jako moje matka - prý o tom uvažuje delší dobu (dřív se barvila na blond pravidelně) a bohužel já s ní teď nemůžu mít sex. Já prostě vidím svou matkou. Vím je to nechutné jenomže ta podoba je taková, že mi matku připomíná natolik, že se nedokážu vzrušit. Zkoušel jsem s ní o tom mluvit, ale ona problém nevidí a když jsem jí řekl, že mě prostě nevzrušuje, protože je jako moje máma tak se urazila. Nechci jí nevěrný, hnusí se mi to, ale nechci se s ní ani rozvádět, protože jinak je skvělá, mohu se na ni spolehnout, o dceru se krásně stará, o domácnost také, věci okolo stavby také zařídí když já to zrovna nestíhám (mám náročnou práci, časově i psychicky) a samozřejmě jí velmi miluju jenomže sex potřebuji a tohle mě ničí. Doufám, že pomůže až dostavíme a půjdeme do svéh

ito
14. čer 2021

To ze si rozumi a travi spolu cas, maji stejne konicky, na tom nevidim nic zleho. A je to dobre i pro vasi dceru. Rozumim ti vsak ohledne toho vzhledu. Udelal jsi dobre, zes ji o tom rekl a je skoda, ze to manzelka zatim nevzala. Zrovna toto je totiz takova malickost, ktera ovlivnit z jeji strany lze. Zkus jeste nekdy, az spolu budete o samote, treba u nejake te sklenicky nadhodit jak moc se ti libila, kdyz mela vlasy xxx, jak moc ji slusi to a to obleceni, ... Dej tomu jeste chvilku sanci a pak uvidis ...

tinaprofi
14. čer 2021

Rozmohl se nám tady takový nešvar.... 😂😂

pipi_puncocha
14. čer 2021

...jsem zvědavá, jestli se dotyčná najde a bude tu zase manželská diskuze.🧐

levandule_k
14. čer 2021

Strašně moc záleží, jak jsi jí to řekl, je to citlivé téma. Osobně si myslím, že by se to mohlo zlepšit, jak se přestěhujete.

A jak se oblíkala manželka a matka předtím, než jste začali bydlet spolu?

Co jí třeba koupit kvalitní parfém, ten na každém voní jinak. (Vybrat ten parfém spolu, aby jí ta vůně seděla.)

@pipi_puncocha Tak to by bylo výživný, kdyby se tu rozjela manželská diskuze, ale aspoň by si to vyříkali 🙂

katule1990
14. čer 2021

To, že si rozumí, je určitě moc fajn, neshody s rodiči/prarodiči dokážou nadělat pěknou paseku. Neumím si úplně představit, že ti žena až tak moc připadá jako tvoje matka, ale to, že to tak je a že tě kvůli tomu nepřitahuje, je určitě problém. Chápu i jí, že se urazila, když jsi jí řekl, že tě nevzrušuje, protože je jako tvoje matka. Myslím, že by to s ní chtělo řešit jinak. Zkus si ujasnit, co přesně ti vadí a co by se tím pádem mělo změnit, aby to tak nebylo. A to jí pak řekni. Např.: Ten dřívější účes ti moc slušel, nechtěla bys ho zase obnovit? V těch šatech, co jsi dřív nosila, jsi byla sexy, kdy si je zase vezmeš? Atd. To si myslím, že by mohlo mít větší efekt. Zároveň v tom všem taky může být to, že prostě bydlíte takhle pohromadě, to často nedělá dobrotu. Vídáte se prakticky pořád a dost možná i to má vliv na to, že ti matku tak připomíná. Zkusila bych podnikat víc výletů bez mámy (jen vy dva nebo i s dcerou), častěji vyrazit sami na nějaký prodloužený víkend atd.

cilkat
14. čer 2021

Co jí třeba koupit nějaké sexi prádlo, nepomohlo by to? Protože ono je přirozené, že když nakupují spolu a rozumí si, nakupují podobné věci a tím víc se podobají. Pochybuju, že je účes jediný problém.