Žárlivost. Co si o tom myslíte?

venduliced1998
12. únor 2024

Dobrý den, ahoj 😊A předem se omlouvám za dlouhý příspěvek 🙈a budu vděčná každé která si to přečte 🙏🏼
Potřebuji asi radu, nebo se možná jen vypsat a znát názory. Jde o tohle.. s přítelem jsme spolu skoro 10 let a máme 5 letého syna. Už od začátku byl přítel takový odmerenejsi co se přátel týče a tak. Tehdá jsem na tom byla taky tak, všude a vždy jsme byli spolu, kamarádky jsem moc neměla. Stala se pak jedna věc po které, dobře uznávám mohl mít pochyby ale několikrát jsem mu dokázala že to tak není a stalo se to že..no než mi bylo 18 sebrali nám dům kvůli tatovym dluhům a následně vlezli exekutoři i na můj účet ze kterého sebrali celou jeho vyplatu a my rázem byli bez peněz, v tu dobu jsem se chodila starat o koně k pánovi co o ně neměl nijak velký zájem a byl známý tím že i přes to že mu je 50 sbalí každou no a já když jsem se tam byla starat o koně jsem se zeptala jestli by nám nemohl půjčit a on že jo ale že si dáme kávu, seděli jsme na terase a každý na jiné straně stolu a přítel tam přišel a hned si udělal závěr. Po tom co se malý pak narodil jsem si našla kamarádku se stejně starým klukem, chodili jsme často na hřiště a on si myslel že tam chodíme balit chlapi. Teď co kluci trochu vyrostli jsme chtěli s kámoškou začít chodit na sklenku, prostě odpočinout si od svých chlapů no a ten můj v tom vidí ohromný problém, že tam chceme balit chlapi a podobně. Říkám mu že ne že si právě jdeme odpočinout a ne balit další problémy 😅ale to nebere. Vadilo mu i třeba to že mě pozdravil někdo opačného pohlaví koho on nezná a hned byl problém protože proč by mě zdravil kdybych s ním nic neměla. Nebo tahá to jaká jsem byla před naším vztahem, že jsem si užívala a tak. Ano užívala a to ale proto že jsem byla 15 letá holka co nevěděla co chce a pak kdyz to našla se změnila ale on tvrdí že se lidi nemění. A já se ptám jsem mimo já nebo on že chci třeba jednou za měsíc po výplatě vypadnout s kámoškou? Ještě podotknu to že on nikam nechodí, moc kamosu nemá a prý je nepotřebuje.kámošu nemá a tvrdí že radši bude s rodinou než jít někam. Ale nejde o to chodit furt ale jednou za měsíc třeba.

llluckaaa
12. únor 2024

Za me majetnicky žárlivec. Problem uvidí všude a nemusí k tomu mít žádný důvod. Nesnáším tyhle typy 😒

uzivatelkapetra
12. únor 2024

@venduliced1998 neříkám, že to tak musí být, ale často u těchto lidí platí podle sebe soudím tebe. Třeba chorobně žárlivá manželka mého kolegy ho podváděla a podobně.
Anebo druhá varianta, muž má nízké sebevědomí a bojí se, že si najdeš někoho lepšího.
Každopádně když někoho miluješ, tak ho podpoříš v tom, aby si odfrknul.

venduliced1998
autor
12. únor 2024

@uzivatelkapetra ano to už jsem si taky říkala. Když malému byl asi rok psal nejlepší kamarádce své bývalé jako jak se mají a tak a já na to tenkrát přišla že jsem to viděla. Tvrdí že nic ale pak asi rok na to se začal takhle chovat právě.
Dále si myslím že má i trauma z minulosti. Co jsem se dozvěděla od jeho sestry tak jeho táta byl podobný, jezdil jejich mámu i vyzvedávat z práce. A pak si našel tu bývalou se kterou má dítě Ata ho chodila podvádět na ubytovnu ke Slovákům. Minulý týden byl v poradně tam mu údajně řekla že to není úplně pro ní a dostal kontakty na klinické psychology kam už se samozřejmě zatím neobjednal. Dokonce po roce a půl tohoto teroru mě dohnal k tomu že jsem si opravdu s někým napsala.

gdpr
12. únor 2024

Môj ex bol podobný a pomohol až rozchod... Neboli sme spolu ani zďaleka toľko čo vy 2 ale jeho žiarlivosť sa zhorsovala extrémne rýchlo a nedalo sa to inak vyriešiť ani zvládať. Inak u ex nebol problém "podľa seba súdim teba" na 100% ale výchova z detstva + národnosť jeho rodičov kedy jeho otec sa správal podobne a on to prevzal a nevidel v sebe žiaden problém 🤷🏻‍♀️

katule1990
12. únor 2024

@venduliced1998 Ne, normalni to rozhodne neni! Je to patologicke chovani, ktere totalne nici vztah. S takovym clovekem to musi byt hrozny zivot, bohuzel se to pravdepodobne nikdy nezmeni. Pokud s nim zustanes, budes zit v neustalem stresu a premyslet, jestli vubec muzes nekam jit, nekoho pozdravit, aby doma nebyla ticha domacnost nebo vycitky. Za me neunosne.

venduliced1998
autor
12. únor 2024

@katule1990 máte pravdu, v tom stresu už jsem. Minulý rok v lednu mi umřel táta a já jela za mámou a on mi celou dobu psal že tam jsem určitě s tím člověkem ke kterému jsem chodila ke koním. Prošla jsem si depresí, naštěstí to zvládla sama. Bez léků. Ale občas mám takový divný pocit na hrudníku. Momentálně hledám byt pro mě a pro malého, babička mi prý ze začátkem pomůže finančně. Jen jsem asi potřebovala slyšet víc názorů než jen od mámy a kámošky . Ne že bych jim nevěřila, ale víte jak to myslím asi

pampeliska1313
12. únor 2024

Není to v pohodě.

l_
12. únor 2024

@venduliced1998 preju pevne nervy.. priprav se na sceny, vydirani, atd.. ale bude to stat za to, zpetne budes stastna, ze jsi odesla a muzes dychat..
Ja rada posloucham podcast opravdovy vztah.. kdyz zacinali, bylo to prave o typech ve vztahu, obetech atd. Hodne mi to pomohlo a pomaha, k uvedomeni, objasneni.. ted jsem asi u 28dilu a v kazdem si neco najdu, casto aha moment.. je si teda neberou servitky, ale me to vyhovuje..

reeeza
12. únor 2024

On ať si to má jak chce on. Klidně ať mepotřebuje kámoše nebo se socializovat.

A ty si to měj taky jak chceš ty.

Každý jste v tomhle jiný a to je přece v pořádku. Berte se vzájemně jací jste..respektujte se. Dopřejte druhém co potřebuje.

Prostě si nastav hranice. Ukaž mu je a nenech se převálcovat. setrvej v tom co potřebuješ.
Bez důvěry to přece ve vztahu nejde. Ale na tom musí on sám za sebe zapracovat.

vikinkav
13. únor 2024

Manzel byl taky zarlivec, mozna ne tak extremni, a ja tedy musim rict ze jsem ho trochu vytrenovala (ale jsme spolu 20 let 😄 ). Proste na to neberu ohledy, mozna jsem brala ohled kdyz jsem byla mladsi, ale pak uz ne, nebudu jeho zarlivost podporovat tim, ze nikam nepujdu a nebudu se bavit. Klidne na nej budu drza, ze co jako je za problem, moje chovani je normalni, je normalni mluvit s zenami i muzi, nebo treba s kamaradem tancovat, prijmout lichotku… Manzel o me nechtel prijit, meli jsme tedy spoustu hadek, nastesti vse probehlo uz pred detmi, ted jsme uz v pohode ☺️

pampelina18
13. únor 2024

Hele tohle je patologický, jediný co ti pomůže rozchod ale připrav se na tom že po rozchodu bude ještě horší.