Žárlivost. Je to normální?

kikina992
20. lis 2020

Ahoj všem. Můj přítel strašně žárlí, dnes to bylo neúnosné. Všiml si náhodou cizího jména na mém facebooku a nastala strašná scéna, že jsem pí.a...že se mr...am...přitom šlo o dávného kamaráda s kterým jsem v životě nikdy nic neměla, byli jsme spíš jak sourozenci ani jeden jsme se druhému nelíbili ani jsme se nepřitahovali nic tam nebylo... nevím už jak se před ním mám obhajovat, neveří mi, ale nikdy neměl důvod mi nevěřit, jsem mu věrná od začátku našeho vztahu. Když ho to takhle chytne je na mě hodně zlej, trpím zachvaty úzkosti a dneska mi řekl, že ho moje stavy nezajímají.... hned pak říká komu všemu se v práci líbí a kdo na něj kouká, a že jde psát svým bývalkám apod.. chce mi nějak ublížit ale já mu neubližuju. Má přístup do mého mobilu. Na profil toho kamaráda jsem se dívala když můj chlap hrál do rána hry, což dělá poslední dobou často, bylo mi jen smutno nic víc, ani jsem mu nenapsala zprávu. Prosím, poraďte mi. Je to normální? přijdu si jak blázen nevím jak se obhájit. nevím jak dokázat, že jsem nic špatného neudělala.

mimco
20. lis 2020

@kikina992 jediné slovo.... pryč!!!!!!!!!

mamikry
20. lis 2020

@kikina992 Ne, neni to normalni. Nevim, jak jste spolu dlouho, ale jestli vam ted dela tohle, co asi bude v budoucnu. Bude vas nutit sedet doma a s nikym se nebavit? Budou litat facky? Pokud mate nejakou sebeuctu, tak to nebudete tolerovat. A v zadnem pripade se pred nim nemusite obhajovat. Co partner dela, je na hrane psychickeho tyrani. Nenechte ze sebe udelat obet.

darinka84
20. lis 2020

@kikina992 pryč pryč pryč... Tohle zažívala ségra... Nemohla pak ani s kámoškou na kafe, do města, na nákup a taky ho v práci podváděla s každým druhým zákazníkem a kolegou... Podle něj teda... To by mě nebavilo...

zelenaesmolda
20. lis 2020

@kikina992 neobhajovat se a chlapa okamzite vyrazit!

zelenaesmolda
20. lis 2020

@mamikry to neni na hrane ale daleko za hranou

mamikry
20. lis 2020

@zelenaesmolda To bych nerekla. Muze byt daleko hur, ale normalni to tak jako tak neni.

zelenaesmolda
20. lis 2020

@mamikry muze ji treba zmlatit do bezvedomi kdyz se pet minut zdrzi.Jestli tohle chovani podle tebe neni za hranou tak se pak nedivim,ze je tolik tyrantch zen.

kikina992
autor
20. lis 2020

Mě to na jednu stranu hrozně mrzí, protože mu vážně ničím neublizuju, delam co můžu, starám se, podporuji ho v jeho plánech, já nevím co by ještě od ženy chtěl? Máme spolu rodinu, on byl vždy zarlivec ale nikdy mě takhle nenadaval jako dneska, asi se to stupňuje, co když vážně časem může dojít že mě zmlati?... Hrozný. Plus ta jeho závislost na hrách další horor, je schopný po večerech jen hrát. Jo a když jsem si k němu v klidu sedla že mu to vysvětlím že o nic nešlo proč je hnusnej řekl mi ze si za to můžu sama..... 🤷🏻‍♀️

mamikry
20. lis 2020

@zelenaesmolda To ano, ale ja se bavim o psychickem tyrani. Zarlive sceny jsou jen predzvest toho, co muze byt, kdyz se nechate.

sudylichozrout
20. lis 2020

@kikina992 Okamzite pryc, nez te zacne mlatit. Chorobni zarlivci jsou nestesti a neda se s nimi zit. A nenechej se ukecat.

mamikry
20. lis 2020

@kikina992 Bohuzel takovi lide vetsinou svoje chovani stupnuji, az casto dojde k fyzickemu napadeni. Nemusi to byt vas pripad, ale to vam predem nikdo nerekne. Kazdopadne to, co pisete, neni v poradku a mela byste to resit. Existuji poradny, kde se na takove chovani specializuji. Ale z osobni zkusenosti vim, ze takovi lide se vetsinou nezmeni.

amazonkajanik
20. lis 2020

@kikina992 vem nohy na ramena,dokud můžeš! Tohle není láska,to je minimálně zlatá klec!

kikina992
autor
20. lis 2020

Dokaze udělat strašné scény, a jen mluví, že on to tak prostě bere, že věří že se chodím mr. at jinam, že za to dá ruku do ohně, že my ženský jsme už takový prostě no strašny kecy, asi 2 dny v týdnu jsou s ním v pohodě jinak je furt něco buď hraje ty hry nebo má divný nálady, jednou je takovej podruhy makovej, když mu to řeknu začne útočit že nepotřebuje vychovat, že si může dělat co chce, že je svůj aspoň... Nevím kam na takový moudra chodí, ale hlavně, už nevím co s ním, vždy jsem stala při něm, ale on me umí jen shodit a vysmat se mi, popř. Umí říct něco co mě vážně raní.

sudylichozrout
20. lis 2020

@kikina992 Co s nim delat? Kopnout do prdele. Nic jineho, pokud tedy nechces zit v toxickem vztahu a vychovavat v nem deti, ktere tim budou strasne trpet.

zelenaesmolda
20. lis 2020

@mamikry ale to nadsvani a kontrola uz psychicke tyrani je

kikina992
autor
20. lis 2020

Přála bych si aby to bylo jinak, ale nejde to nechat být, nemůže mě někdo trestat za nic, to přece nejde 🤷🏻‍♀️ nechci aby děti byli svědkem něčeho takového, vždy jsem si přála harmonickou rodinu protože moje destvi bylo takové že otec pil a mlátil mámu... Nemůžu dovolit aby moje děti viděli a slyšeli to samé co já, je to těžká cesta, holky, být matka samozivitelka, ale alespoň budeme volne dýchat...

zelenaesmolda
20. lis 2020

@kikina992 mas odpoved na sve problemy,jako vzorec chovani jsi prevzala sveho otce a proto sis nasla stejneho partnera.

kikina992
autor
20. lis 2020

Jak to děláte vy? Máte doma pohodové chlapy? Ten můj mě nedávno vysmal, že bych si měla najít nejakyho hodnyho blbecka, kterej mě bude poslouchat na slovo, kterej mě bude brát na výlety a procházky atd.... Prostě ponížení jak se patří. Ale ono na každého dojde, jako došlo na mého tátu, dojde i na tyhle lidi co zbytečně a neprávem ubližuji druhým.

mamikry
20. lis 2020

@kikina992 Pokud jste zazila, tak vite. Vite asi i, co to s clovekem do budoucna udela. Je to tezke, ale drzet rodinu, za cenu psychicleho zdravi, to nema zadny vyznam, v tomhle by zadne dite zit nemelo.

amazonkajanik
20. lis 2020

@zelenaesmolda bohužel,stále se to opakuje,jak začarovaný kruh 😟jak z jedné,tak druhé strany ...

mamikry
20. lis 2020

@kikina992 Vyrostla jsem v necem podobnem a na zaklade toho jsem presne vedela, koho nechci. Nasla jsem si toho "hodneho troubu", co mi doma pomaha a chodi na prochazky.

orisek56
20. lis 2020

Co to zase je? Ten by ode mě po té drzce dostal, jen by, se mu otočil cifernik. Jenze ty už jsi defakto oběť domácího násilí, jen ti to nedochází. Seber se a jdi.... Co chceš číst a slyšet jineho... Že se to změní? Ano změní, k tomu ze te začne rezat. Tady jina možnost neni. Vychovávat vtom děti? No.... Co ti asi řeknou v dospělosti. ..

orisek56
20. lis 2020

@kikina992 ten hodný blbecek... Jak titulu jen tvůj tyran, tak jsem s takovým šťastná pomalé 9 let a vím, že jineho, než toho hodného blbečka, který ale pro mě a naše děti dýchá, nechci. S tím tvým bych setrela podlahu. Tak kdo je tady opravdový blbecek? Jen ten tvůj arogantní tyran, nikdo jiný.

kikina992
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
teruteru
20. lis 2020

Odejdi. Hned. Mam stejnou zkusenost z minulosti, zacalo to takto, pak se to stupnovalo dale, facky, pak pesti, atd. Je to jiz 15 let...trpela jsem skoro rok, dokud nezasahl muj tatka a neodvezl me od nej i s vecma. Byla jsem zaslepena laskou a nevidela nic...

kikina992
autor
20. lis 2020

Děkuji, to co píšete mi pomáhá a dává mi to odvahu začít jednat, nikomu se moc nesveruji, jen občas kamarádce, ale to je málo kdy.... Tak ještě jednou dík držte mi palce

orisek56
20. lis 2020

@kikina992 seber se a vykašli se na toho idiota. V práci by ho tam každá chtěla a přitom si ho ještě žádná neodtáhla debila, to je zase dáreček. Víš že máš na víc, než žít v manipulaci a domácím násilí.

moominkaa
21. lis 2020

@kikina992 hele to si fakt radši najdi toho "hodnyho blbečka co s tebou bude jezdit na výlety a bude tě poslouchat na slovo"
Je to o tom, jak si to nastavis. Taky jsem si to musela vybojovat, taky jsem partnera na začátku dost cepovala. Je zarlivej ale drží pusu, maximálně si trochu rejpne, protože ví, že bych ho pro jeho nějaké scéně pořádně sjela.

themuffin
21. lis 2020

@kikina992 tady bych to bohužel viděla jako "podle sebe soudím tebe"

kikina992
autor
21. lis 2020

Ahoj holky, docela se to vyhrotilo, začal mě slovně ponizovat, uráží dal, prý jen lzu a lzu každé mé slovo nebo cokoliv co řeknu je lež, dal už ho prý jako žena nepritahuju, že už při něj nejsem žena jeho života, a další a další výkřiky.... 😄 No už se tomu začínám smat, že je asi dost omezený, protože si nenechá nic vysvětlit.