Žila jsem s narcistou? 😞
Ahojte,ráda bych se s Vámi také podělila o svůj příběh,který nevede konce :( Žila jsem 7 let s psychicky narušeným mužem z kterého vyšla dcera (nyní 6 letá). Jsem rozvedená a z původního manželství jsem si do tohoto vztahu dovedla syna. Na začátku bylo vše růžové,já byla zamilovaná a asi po 8 měsiční známosti jsem otěhotněla a narodila se nám krásná dcerka.Už během těhotenství jsem pocitovala od svého partnera takový zvláštní pocit jako bych byla v řetězech,nikam jsem nesměla,vídavala jsem se minimálně s rodiči,sledoval mě.Nedávala jsem tomu ale moc velkou pozornost a tak se nám narodila dcerka plánovaným císařským řezem,Přítel mi sliboval jak se nebude starat o své krásné dítě,jak mi bude pomáhat po porodu že si bude brát dceru někdy i na noc abych měla klid a vyspala se atd. atd.Nic z toho se nikdy nestalo a naopak se jakoby do sebe uzavřel a měl svůj svět jakoby byl svobodný a taky se tak někdy choval :(zajímal ho jen počítač,brusle a to jak vypadá trávil někdy i hodiny před zrcadlem aby si vytrhal všechny chloupky v nose,upravil si obočí,odstranil si pupinky ze tváře,rád si kupoval hezké a značkové oblečení a pak rád vyrážel za zábavou kde i rád flirtoval se ženami.Ale to nebylo vše,všimla jsem si že mě začíná titulovat ruznýma nevhodnýma přezdívkama,známkoval mi jídlo které jsem připravila,kontroloval mi spodni prádlo když jsem přišla z venku,kontroloval mi kabelku,peněženku,skříně atd.když jsem to zjistila a udělala scenu,nebo když něco udělal přes čáru , vzal auto a koupil mi např.drahou sadu šperku,nebo byla velmi draha večeře aby to nějak urovnal a dělal že se nic nestalo, někdy se i nevhodně choval k mému synovi a syn se ho začal bát,vyvrcholilo to jednou tím že když brousil nože tak (podle něj to bylo ze srandy a bavil se i tím) přišel k synovi a ukazoval mu jak by podřezal jeho tátu..no magor. Když jsem si s tím postěžovala jeho matce ta nikdy zamnou nestála a vždy přitákavala synáčkovi.Uplynula nějaká doba a já to už nemohla psych.vydržet a rozhodla se že se od něj odstěhuji asi 30km od něj a našla si přítele s kterým jsem doted.Ex to nervově nezvládl a skončil na psychiatrii s pokusem o sebevraždu,kde strávil 3 měsíce.Vše vypadalo skvěle ale ex se semnou začal soudit o dceru,dostali jsme střídavou péči a byl pár měsíců klid,pak se ale stalo něco z čeho se doted nemohu vzpamatovat.Ex a jeho matka na mého přítele podali trestní oznámení za pedofilii že obtěžoval naši dceru a já k tomu přihlížela,nervově jsem se zhroutila a můj nový přítel semnou :( naštěstí se prokázalo že to byla lež :( podala jsem tedy hned nový navrh k soudu,aby mi byla dcera svěřena do mé péče,Soudkyně navrhla znalecke posudky,které už máme za sebou a čekáme na soud.Nikomu nepřeji ty nervy a strach o dceru :(
děkuji,už at to vše skončí 😒
Vypadá to na poruchu osobnosti. Zažila jsem si něco podobného a děkuji Bohu, že ten člověk nám zmizel ze života a čert vem všechny peníze, které nikdy neposlal.
https://www.facebook.com/tomaspour.cz/?pnref=lhc
Snad se tu můžou vkládat odkazy. To je člověk, který se zabývá narcisty jejich obětmi.
Demonstrativní sebevraždy jsou u narcisů typické, ale je to jen další velké gesto, ve skutečnosti si udělá jen něco, aby si nic neudělal...
Velká gesta, to je jejich, dokáží ubližovat, psychicky i fyzicky, ženě, dětem, jsou plni agrese a nenávisti. Ale vše se snaží smazat slovy a dary. Znalecké posudky často nejsou relevantní, narcis se jeví pro okolí naprosto sympaticky a běsní za zavřenými dveřmi.
Toto téma je hodně obsáhlé, každopádně preji ať to dobře dopadne.
@appel ty jo, neměla jsi to vůbec lehké. Obdivuji tě, že jsi to tak dlouho vůbec vydržela, já bych asi utekla už dávno. Přeji ti aby vše dobře dopadlo a aby tě už potkalo trochu toho
štěstí, které si jistě zasloužíš. A hlavně děti, aby mohly být v pohodě. Držím palce ať vám to se současným přítelem vyjde.
Strašné. Teda řeknu vám, že něco tak Strašného jsem dlouho neslyšela/necetla
bonavoxa - popsala jste ho úplně dokonale..
brnohrot @ děkuji,ještě mě čeká dlouhý boj ☹
nevzdávám se ale jaksi o psychiatrii jakoby paní soudkyně nechtěla ani slyšet :( vždyt je to táta a má na dceru stejné právo :(
Myslím že to vyhrajete. Ale musíte na něj bohužel vytáhnout všechnu špínu. Dle mě jak se tak fliziroval tak se pak ku.vil. soudil podle sebe vás. Držím vám palce.
shine2015 děkuji,budu bojovat ze všech sil ale ty dnešní soudy :( už ničemu nevěřím.
dagmarj no to tak bývá , podle sebe soudím tebe
@appel no tak podle toho co jsi popisovala tak mi to tak přišlo, copak to dělal i před tím? buď ráda, že jsi se ho zbavila a máš normáního chlapa. On by si měl najít sobě rovnou. ale to jak si vymyslel to s tou dcerou to je pěkně nechutný svinstvo. to musí být nehoráznej zoufalec. prostě se rozhodl vás zničit přes tu dceru. a určitě bude vymyšlet další kalibry. pořiďte si právníka.
verusky se střídavou péči jsem souhlasila před udáním s pedofilie.
dagmarj právníka máme od samého začátku
Ach jo ☹ to je tak, když se dva neznají a hned si pořídí rodinu a pak se diví, jaký ten druhý vlastně je ☹ fakt tohle nechápu...
Určitě je dobře, že jsi od něj utekla. Teď musíš být hlavně hodně silná - kvůli tomu, aby jsi soudu ukázala že na to máš a kvůli dětem. Věřím, že soud rozhodně správně! Držím všechny palce, ať to dopadne nejlíp jak jde! Je to síla...
Stalo se mi něco podobného.. sice to nezašlo tak daleko, nebyly v tom děti, ale nepřála bych to nikdy nikomu. Nejtěžší je uvětomit si, že s vámi dotyčný manipuluje a že je to už za hranicí. Přeji pevné vervy a držím palce ať se z toho obě v pořádku dostanete 🙂
@journals já jsem svého bývalého znala skoro 5 let než jsme se vzali, a až za další tři roky se narodilo dítě. A sešup nastal až potom. Předtím jen náznaky, které nezaregistruješ v mladším věku a bez dalších zkušeností. Nepoznáš poruchu během dvou měsíců, očividně o tom nic nevíš, tak nesuď.
@journals myslím že v tomto případě je to úplně jedno,jestli spolu byli půl roku nebo pět let. U nás to nebylo tak vyhrocené ale většinu z popisovaného poznávám. A přijde mi hloupost poukazovat na to, že důvodem je krátká známost. Když ten problém je někde úplně jinde. Člověk se může úplně stejně divit i po letech.
@appel držím moc palce.
Je to těžké holky,já ho znala od vidění dlouho byl z jednoho města,každá holka z něj byla paf,byl pozorný,uměl naslouchat, hezký chlap,uměl se oblékat,komunikovat na urovni, byl manager,prostě chlap jak má být aspon v mých očích. Ten zvrat nastal až jsem otěhotněla a začala přibírat na váze a po narození dcery to tedy vybuchlo :( Ano je to krátká doba pro otěhotnění s mužem kterého znáte pouze chvíli ale já byla v ten moment tak štastná a zamilovaná :( asi to byl nějaký trest pro mě :(
@appel nebyl, takhle neuvažuj. Tihle lidé takoví prostě jsou, a hodně blbě se to zjišťuje, jací ve skutečnosti jsou. Až dojde k něčemu zásadnímu, tak se projeví. Znáš podobenství o uvařené žábě? Tak to je přesně ono. Ani si nevšimneš. A umí být hodně charismatičtí, člověk k nim vzhlíží, obdivuje je..a pak se diví.
@appel byl manager?! 😀 Manager?!? 😀 😝 Jo tak to je jina, kdyby to byl zubar, ucitel, nebo ucetni, ale manager!! 😀
(pro vysvetleni: cekam, kdy se konecne Cesi zbavi toho 'managerskeho' komplexu - aneb Ja jsem MANAGER, kdo je vic 🙄 😝 😨)
Kazdej cucak, kterej dela managera v Mekaci si hned na vizitky pise, ze je manager - anglicky samozrejme, cesky by to nevyznelo dostatecne dulezite ....
@andelka Právě že není ☹ nebo kdybys s někým žila rok, dva, zjistila, že je to totální sobecký narcis, tak si s ním dobrovolně miminko pořídíš? Myslím, že určitě ne. O to právě jde. Zamilování a nějaké další důležité kroky (svatba, miminko) je prostě ve velké většině neslučitelný malér. Čtu to tu každý den...
Je mi líto toho, co zadavatelka zažívá, nicméně čte tu to člověk dnes a denně ☹
@appel - nezlob se, není to nic proti tobě, věřím, že situace dopadne nejlíp jak může pro děti i pro tebe a bude to rychle za vámi. Musí to být neskutečný stres.
@journals Jenže to nezjistíš kolikrát dokud s tím člověkem nejsi x let, neprojdeš těhotenstvím, rodičovstvím.. Byli jsme spolu 5 let před svatbou, další 3 roky než bylo první dítě, nic nebylo uspěchané, a stejně mi to do sebe začalo zapadat až po letech. Jasně, kdybych to věděla už tehdy, tak si ho nevezmu a nemám děti a nesnažím se ten vztah udržet, ale to se prostě jen tak snadno nezjistí,jak ty si myslíš.
@andelka ZNOVU - nepíšu to tobě, píšu to zadavatelce. Ano, stane se, že se člověk změní, po letech a neuděláš s tím nic (a věř mi, že mám velkou a velmi hořkou zkušenost, takže ano, věřím tomu). Ale když někdo "procitne" po pár měsících společného vztahu, tak to je asi dost jiná pohádka, nemyslíš??? To není o tom, že on se změní, ale spíš o tom, že ty ho poznáš...

To je mi teda dvojka =/ občas fakt žasnu kam lidi jsou schopni až dojít...=/ achjo...přeju hlavně úspěšný soud,ař to pro vás dopadne dobře a dají vam pokoj a at jsme s přítelem spokojena rodinka...