icon

Život v rodině s dvěma dětmi a dvěma pracemi manžela

jetelacka
17. pro 2021

Ahoj. Zajímá mne, jak to jde v jiných rodinách. U nás: 3,5 letý syn a měsíční miminko, manžel chodí na tři směny a po práci jde ještě do druhé. Bydlíme v baráku na vesnici. Domu se vrací cca do 19:00 když má ranní v první práci nebo když má noční. Při odpolední směně ráno vstává do druhé práce a z té jde hned do té co má na hlavní pp. Doma se jen otočí. Já řeším deti, školku, noční vstávání, vaření, domácnost, všude autem, klasika prostě. Když se nám miminko narodilo, tak mi manzel v noci pomáhal vstávat s miminkem (nekojila jsem). Ja si také z části privydelam praci z domova. Jde o to, že za mnou včera večer přítel přišel a zeptal se jestli něco provedl nebo se něco děje že chodím spát každý den už v osm hodin. Tak jsem mu jenom odpověděla že toho mám tenhle týden hodně a jsem unavená a on ze chtěl byt semnou aspon jeden den na gauci sam. Ja chapu to co chce, ale jsem opravdu unavena a strhla se hádka protože on stále není doma a minulý víkend také pracoval a potom mi řekne takovou věc. O deti se minimálně. Mimochodem když vodil maleho do školky, vyčetl mi, že jsem si na to zvykla přitom šel do práce a šel okolo školky. Takže teď už vše dělám sama a bojim se mu říct i o to, aby vynesl odpadky ven do popelnice, protože mi řekl že je tady jen jako nosič. Doma chci aby mi pověsil obraz už dva měsíce a vše mu musím říkat několikrát, než to udělá. On si prostě myslí, že vše dělá správně a je chudák, kterému se nikdo nevěnuje. Jak to s manželem děláte doma vy, když máte dvě děti? A to ještě nechodím do práce. To jsem mu řekla rovnou, že to se celý týden prostě neuvidíme. Nechápu, proč je takový. Podle mě to tak v rodinách chodí, že se přes týden lidi vidi méně. Navíc kdyby o nás tolik stál, není i o vikendu v druhé práci. Přijde mi, že má vysoké nároky a ja jsem z toho akorát demotivovana a unavena a pořád si myslim, že něco dělám špatně já

Strana
z3
rozitta
18. pro 2021

@jetelacka radši bych oželela dovolenou než přítomnost muže doma. Ale když to má jako koníček tu druhou práci, tak najde jiný důvod proč tam chodit. Muže to prostě doma s dětmi nebaví. Ten můj svou práci taky miluje a nedokáže odejít od rozdělané práce. Tento rok si vybral z dovolené jen pět dní. Když na něj naléhám ať si ještě nahlásí dovolenou na ten příští týden aspoň 22.-23.12. tak na to pořád zapomíná. O víkendu je doma ale celé odpoledne buď prospí (poobědový tříhodinový spánek) a nebo je v garáži. Ale jinak pomáhá, co mu řeknu udělá. Když naplánuju výlet tak jedeme. Ale sám ohledně rodiny nikdy s ničím nepřijde.

jetelacka
autor
18. pro 2021

@rozitta to je podobné. Občas ale překvapí nějakým výletem i on. Jinak dílna je u něj na denním pořádku kromě druhého svátku vánočního.

rozitta
18. pro 2021

@jetelacka uklidňuju se tím, že až bude syn (5 let,) větší tak toho času spolu stráví mnohem víc. Ono se to pomaličku zlepšuje. Když byl syn mimino, tak byl muž ochotný vzít ho jen do kočárku. Nějaké hraní si s ním to ne. Teď už si s ním celkem chvilku hraje. Ale víceméně z donucení. Ale tak za dva tři roky už budou na té dílně kutit spolu 💪 aspoň naši muži dávají dětem ten správný příklad, že bez práce nejsou koláče. Znám chlapy, co doma jen čumí do mobilu, hrají hry na PC a stejně doma nehnou prstem.

andelka
18. pro 2021

@rozitta tak už jen aby byl syn po tátovi a kuteni ho bavilo. Může se totiž stát,že ani na to, že by měli společnou činnost, zájem a aktivně spolu trávili čas nedojde. Ale snad to nebude váš případ a ty představy dojdou naplnění,bylo by to fajn.
U nás je manuálně zručný, šikovný a zvídavý jen nejmladší. Dva starší to vůbec nezajímá a nebaví.

jetelacka
autor
18. pro 2021

@rozitta jo ten tříletý uz s nimi v dílně "pracuje", ale nikdo ho do toho nenutí. Když nic nechce dělat, řekne, že ho to nebaví a jdou s dědou na procházku 😀

jetelacka
autor
18. pro 2021

@andelka přesně jako soused u nás. Jeden syn hulič a druhý pracuje s tátou. Nikdy nevíte čeho se dítě chytí

eliska_f
18. pro 2021

Nečtu celou diskusi, jen odpovídám na autorcinu otázku - u mě neexistuje, aby chlap byl neustále v práci. Nemáme žádné hlídání a já bych to nedala. Ale my jsme si to jasne rekli a domluvili se kdo co soma bude delat. Ja mam na plny uvazek dite, on praci a o domaci prace se delime - bydlime tu prece oba.
Myslim že u vas je velky problem v komunikaci - zaklad vztahu. Nevom nakolik je to u vas vazne, mozna by nebylo spatne nadhodit nejakou parovou terapii, nyni jdou i on-line z domu (Hedepy myslim).

Strana
z3