Změna názoru manžela na druhé dítě
Holky, stalo se některé, že chlap nechtěl další dítě a nakonec změnil názor?
Nedávno jsem s mužem o tom znovu mluvila, začala jsem toužit po miminku. Chlap mi řekl, že ho stavim do situace “kretén ji nedá další dítě.” Řekl, že on druhé nechce, zatim, možná bude chtít, možná ne. Uvidíme třeba za dva roky, jak na tom budem finančně a všechno okolo.
Byl to dlouhý rozhovor, kdy mi řekl, že pokud mi na druhé kývne teď, bude to jen na můj popud, že on to tak necítí a jen si prosadim svou. Nebude naštvaný, nebude mě mít míň rád, miluje mě a udělá vše abych byla šťastná, ale on ještě sám nechce. Na to jsem mu řekl já, že tohle nechci, že pokud nechceme společně, nebudu ho nutit. Ukončil to tím, že si mám užívat volného času, dát čas jemu a až to pocítí, tak sám příjde.
Já ani nevim co vlastně chci slyšet… chtěl mě tim jen uklidnit? Vlastně se ani nemám na co zeptat, spíš se vypsat…
Po miminku toužím, ale miluji ho a nechci ho do toho nutit… zažila jste tuto situaci taky některá?
Díky. 🍀🍀
Pokud chtel chlap puvodne vice deti,bude jeste chtit,ale pozdeji,pockej.U nas jsme o druhem nechteli slyset do 5 let prvni dcery,pak se to u nas zacalo lamat kolem 6.narozenin s tim,ze druhe bude nase posledni a to jsme si i odkyvali. Proste jsme si odpocali od toho miminkovskeho frmolu a uz vime,ze vse netrva vecne,popravde nechapeme,ze nekteri voli deti hodne po sobe a jelikoz to mame oba stejne,tak pro nas dobre,ze jsme se moc nemuseli o tom dohadovat...

Já i přítel jsme chtěli dvě děti. Po narození první dcery, jsme ten první rok o druhém dítěti vůbec nemluvili. Po dceřiných prvních narozeninám, jsem o druhém začala pomalu uvažovat, ale přítel stále o druhém nechtěl slyšet. Několikrát jsme o tom debatovali, ale netlačila jsem na něj, věděla jsem, že na druhé máme ještě klidně času dost. Kolem druhých narozenin přišel sám s tím, že už by to druhé šlo 🙂 a za rok se narodila druhá holčička.
Jste ještě mladí, dej mu čas. Občas o tom promluvte, ale netlačila bych na něj.