icon

Změna ve vztahu ze strany přítele. Prošel někdo něčím podobným? Jaký máte názor?

magdalena2010
21. čer 2021

Ahoj mohu prosím poprosit o názor..
jsem rozvedená a z manželství mám 2 holčičky. Před dvěma lety jsem potkala současného přítele, byl také rozvedený. Začátky byla krásné, věnoval se mě i dětem, podnikly jsme společné výlety, trávily volný čas.
Přítel má z předchozího manželství 2 syny, vídá se pouze s jedním. Druhý syn má k němu negativní vztah, ale je již dospělý. Přítelův syn k nám právidelně jezdil jednou za 14 dní z neděle na sobutu, vždy když ho měl přítel mít podle rozsudku. Jinak ho ještě pravidelně doprovázel na tenisové tréningy.
Jsme každý z jiného města a tak jsme se vídali jednou, dvakrát večer v týdnu a společné víkendy. Bud se synem nebo bez.
Vše probíhalo v pohodě, přítelův syn k nám jezdil rád. Ted v poslední době se však něco změnilo a přítel zcela změnil přístup.
Syn k nám už prý jezdit nebude, prý se kousnul, je mu 11 let. Přítel prohlásil, že bývalá manželka chodí do práce a on bude odpoledne pečovat o syna a vozit ho na tréningy. Ale prý se budeme vídat ve středu večer a o víkendu kdy synka nemá. Ale i když ho nemá, tak za ním jede na turnaj.
Chápu samozřejmě, že k synovi má povinnosti, ale cítím se ted naprosto odstrčená, jakoby pro mě již nebylo místo. Příteli jsem řekla, že je rozvedený a stanoví si s manželkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protože to už přestává vypadat jako vztah. Bývalá manželka každou chvíli volá, stále něco řeší apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Vážně nejsem sobecká ženská co staví sebe na první místo, ale nějak se mi to příčí a mám pocit, že je něco špatně.
Děkuji za přečtení, případně i názor někoho kdo něčím podobným prošel.

Strana
z2
levandule_k
22. čer 2021

To ještě budou hysterické výlevy, až jí někdo řekne, že o její oběť nestojí. Měla by si najít psychologa, sama je nešťastná a svým chováním ubližuje okolí.

skororozvedena
22. čer 2021

Ještě mě napadá, že často tam bývá problém s důvěrou, s větší blízkostí (spíš emoční než fyzickou). Jedna známá to tak měla - taky doufala, a pak zjistila, že její přítel se po rozvodu už prostě nedokáže tak otevřít, chce si všechno dělat sám podle sebe, není schopný partnersky plánovat. Tady asi hodně záleží na věku a očekávání. Ona už je starší (skoro 60), tak s ním stále je - tedy občas a jinak se věnuje svým koníčkům atd. Ale plnohodnotný vztah to asi fakt nebude, takže pro tebe ztráta času.

magdalena2010
autor
22. čer 2021

@skororozvedena teď je na tahu přítel. Pokud nepochopí, co jsem se snažila říct, tak jdu od toho. Snad každý si v životě prošel emočním zraněním, i já, ale stále se snažím neuzavírat se do sebe. Možná to mám jinak, ale vždy z toho nakonec vyjdu silnější. Tedy bez toho, abych měnila priority v životě. Ráda se směju, komunikuju, mám prostě ráda lidi. A vy jste skvělý, děkuju.

skororozvedena
22. čer 2021

@magdalena2010 Držím palce!!! 🙂 jj, člověk by neměl ustupovat až příliš....

magdalena2010
autor
22. čer 2021
Strana
z2