Ztratila jsem důvěru v manžela - jak to v manželství překonat?
Mám problém se psychicky odpoutat od jedné události v mém manželství. Z kraje roku jsem měla chřipku, byla jsem doma a potřebovala jsem něco poslat do práce. Vlezla jsem na notebook (můj), který nepoužívám, ale používá ho manžel, byl tam v Chrome přihlášen na svůj účet. Když jsem se chtěla přihlásit na svůj, abych to poslala ze svého mailu, nabídlo mi to ještě neznámý účet, o kterém nevím. Zvědavost mi nedala a přihlásila jsem se na něj a koukla se do gmailu. Z něj vyplynulo, že je uživatel přihlášen na sexseznamku. Přepojila jsem tedy na účet manžela a v prohlížeči měl den předtím vyhledávané prostitutky z okolí našeho města a místa, kam jel ten den na služebku. Odpoledne mi volal, že se na služebce zdrží a ať vyzvednu děti ze školy a školky (stávalo se velmi zřídka, že se zdržel), plus bylo zřejmé, že si na ně hledal reference na nornik.net v tom městě. Po návratu domů jsem ho s tím konfrontovala, řekl, že nic nehledal, ať mu to ukážu (historie smazána, ale já si udělala printscreen obrazovky, abych měla důkaz). Přiznal se až další den, že se koukal, ale přísahal, že nikde nebyl. Po několika probrečených dnech, kdy nic nepřiznal, jsme se dohodli, že se k tomu nebudeme vracet, že mi nedokáže, že nikde nebyl a já teda nemám důkaz, že opravdu byl, tak to holt nějak překonáme. Jenže ve mě to furt je. Následně jsem zjistila, že mi zamlčuje bokem vydělané peníze (další indicie, na co je asi měl?). Teď dělá vzorného manžela a otce (máme 2 děti, jsme spolu skoro 13 let), ale já se nemůžu zbavit dojmu, že ze sebe dělám debila. Jak tohle překonat?
@leilinka1234 nic se nestalo, akorát mi lhal a možná lže i teď. Jak říkám, asi bych to s odstupem dokázala nějak zkousnout, ale vyloženě mě ponižuje ta snaha udělat ze mě idiota.
@ivca.konik A kde děláš chybu ty? Proč má potřebu toto dělat? Jsi v tom namočená úplně stejně jak on. Takže jestli chceš změnu - změň sebe. Jinak to fakt nefunguje.
@rybamrazena no myslim, ze s nekterymi chlapy to nejde ani se zmenou sebe same ☹ ale jinak souhlasim, je potreba promyslet nejdriv i to, co zmenit u sebe. Jen bych to nepausalizovala.
@rybamrazena to právě nevím. Když jsem se ho ptala, co je špatně z mé strany, nedokázal mi to říct. Resp. řekl, že NIC. Já chápu, že to je moje chyba, ale dávala a dávám mu najevo náklonnost, doma jsem dělala vše, nebyla jsem z těch, co nesouloží půl roku. On si pořád něco kutil v mobilu (má to jako koníček, hrabe se v různých nastaveních a tak), neměl zájem komunikovat, když jsem se zeptala, co se děje, tak prý nic. Tož jsem ho nechala být. Po tomhle "výbuchu důvěry" je to teda lepší, mluvíme spolu skoro pořád, sex je denně, v péči o děti a domácnost se podělíme atd. Vlastně bych teď měla být šťastná. Ale nejsem.
@urtica jo mas pravdu... ale az si jista nebudu, prohlasovat to nebudu. A ani ted to jentak nekde nerikam, jen si myslim, ze to je proste i o typu chlapa (cloveka) a o tom, co vsechno a jak spolecne sdilite. Ja si nejsem jista, ze me nepodvede. Muze mu to ulitnout nebo se muze zamilovat atd atd, nejsem tak naivni. Ale nejak vim, ze bych se to dozvedela najisto skoro hned proste. Nevim,zda je to vyhra nebo ne. 🙂 tak pekny den 😉
@kuliseks To není paušalizování, to je fakt. Jsou ale takové případy, kdy už to zašlo tak daleko, že to cenu pro dotyčnou prostě nemá - to ale neznamená, že to s tím chlapem nejde. Jde to s každým - do určitého bodu.
@ivca.konik Pokud on ti to říct nechce a ty to sama na sobě nevidíš, tak bych se zkusila zamyslet nad tím, čím tě štve on, kde to děláš ty. Pokud ti to nepůjde, zašla bych za někým, kdo se tím zabývá, ten ti to krásně ukáže.
@rybamrazena je možný, že ho štve něco, co já vnímám jako v pořádku a nepřijde mi na mysl, že by mu to mohlo vadit. Jenže když se mnou o tom nechce mluvit, tak to neodhalím.
@rybamrazena ja mam proste zkusenost, ze to nejde se vsemi 🙂 a nekolikrat bohuzel ☹ vic holek najednou byt proste neumim, a nekteri chlapi prave tohle chteji a potrebují.. takze nejde vzdy zmenit chlapa zmenou sebe, coz jsem z tveho prispevku tak pochopila. Pokud ho chapu spatne, tak se omlouvam 😉 ale znovu opakuju, ze ano, melo by se zacit se sebou, ale zas s tim netravit pul zivota, kdyz je doma ztraceny pripad
@ivca.konik Pročetla jsem diskuzi a napíšu ti svůj názor, možná trochu odlišný. Tohle se dá odpustit ale nedá se zapomenout. To by bylo první, co bych mu řekla, kdyby jste se na tohle téma znovu bavili. Nevím, co všechno jste od té doby probrali, na čem jste se domluvili. Pokud si se rozhodla v manželství pokračovat byť z jakéhokoliv důvodu, tak je potřebné vztah trochu změnit zejména z tvé strany. Ano, lehce se to říká ale doporučuji pořídit si knihu "Proč muži milují potvory" a druhý díl "Proč si muži berou potvory" a číst tak jednou za půl roku a připomínat si tyto věci. Jsou ženy, které jsou "potvory" (píšu schválně v úvozovkách jelikož ta potvora vůbec nemusí být špatná žena) od přírody a kolem těch krouží muži jako vosy kolem limonády a nehnou se od nich. Je potřeba změnit tvůj přístup. Nechávat si nějaké peníze bokem pro sebe (dělá to taky a dělá to většina chlapů, kde nepočítají každou korunu) a ty peníze utrácet za sebe. Chodit ke kadeřnici, na kosmetiku, najít si koníčka - nemusí to stát tisíce, začít se každé ráno líčit, chodit cvičit do fitka, koupit si jednou měsíčně něco hezké (třeba netradiční) na sebe, koupit nové spodní prádlo, zajít s kamarádkou někam dál než 100 od baráku a neříkat mu o těchto věcech. On to zjistí sám zejména, když se ráno ukážeš v něčem novém nebo náhodou v prádle objeví tvoje nové spodní prádlo...Nechat mu jednou za čas děti bez ohledu na to, jestli budou spát v teplákách a ven budou běhat v pyžamových kalhotách, nechat mu na starost domácnost. Nejhorší na tom je, že chlapi vůbec nemluví a pokud nechtějí, tak z něho nedostaneš důvod, co se děje. Ono se ani nic moc dít nemusí ale chlapi jsou od přírody fakt slabší pohlaví. Situace, které ženy s přehledem zvládnou, dokážou chlapi úplně vykolejit. Píšeš, že má kolem 40tky. To je klasika, mám pocit, že tímto věkem snad život končí, protože mnozí z nich dělají tyto a podobné voloviny v tomto věku. Nedá se na to nemyslet, upřímně není to snadné mít v hlavě to, že přesto všechno může znova někde být s nějakou slečnou (byť ani nemusí být profesionálka) ale pokud si se rozhodla zůstat a žít dál, je potřeba vědět, že tohle tam bude - to je to, odpustit se dá ale zapomenout ne. Záleží, kolik energie a času tvůj mozek této myšlence bude věnovat.
@kuliseks Jj - jsou prostě hranice, přes které nemá cenu jít, protože to za to nestojí - kvůli tomu půlstoletí, jak píšeš 🙂
@ivca.konik Odhalíš - pokud člověk připustí, že je toho součástí, tak na to přijde 😉
Třeba se jen nudil v posteli nebo jsem na něj moc tlustá (díval se speciálně na prostitutky bez prsů a zadku, jedna dokonce potetovaná odshora až dolů, nabízela takové "netradiční" praktiky, které bych ale klidně byla ochotna dělat, kdyby si řekl).
@ivca.konik no jo... To je klasika. Zapírat, zapírat, zapírat... Být na jeho místě, tak to asi taky neříkám. Ona pak přiznaná pravda bolí mnohem víc, si myslím. Takhle člověk prostě neví a má naději. Podle mě to je snazší.
@leilinka1234 Když mně by asi ke smíření pomohlo víc, kdybych znala pravdu (jakože ji asi znám, přijde mi nepravděpodobné, že by si náááhodou hledal den předem štětky z města, kam druhý den jede a k žádné by nešel. Spíš se tam den předem objednával). Takhle to ke na bázi "nic se nestalo a ty z toho děláš problém".
Mi prijde ze tim patranim po pravde se zenska akorat shazuje. Treba nelze, tu slapku si fakt domluvil a ona to na posledni chvili zrusila, vis jak by to jednoho chlapa nas*alo, ze to praskne a on si ani nevrznul? 😂
@ivca.konik Já sice nemám ráda všeobecné dělení ve vztahu na viníka a pachatele, ale určitě se k tomu nestav stylem "já chápu, že je to moje chyba" - pořád je to on, kdo by měl mít máslo na hlavě - ne Ty. No a že koukal na ženy, které jsou typově jiné než Ty...to je prostě klasika - pro každého chlapa je zajímavé to, co zrovna nemá doma. Měla jsme kamaráda, který měl hubenou a ten zas bokem balil baculky krev a mlíko...takže tak.
@ivca.konik Jste spolu 12 let? To je dlouha doba..Me prijde, ze chlapy sice chteji byt ve vztahu a mit zazemi, ale obcas potrebujou i zmenu, nove vzruchy (jako nechci je nejak omlouvat, ale stejne si myslim ze to maji proste trochu jinak nez my) a tak ho lakala zenska ktera vypada trochu jinak nez ty. To ze to neresil a koukal na tvym kompu bych chapala tak, ze si ani neuvedomuje ze dela neco fakt spatnyho.. nesnazi se to ani poradne ukryt, asi si je i svym vztahem jisty..Ach jo, jsou to proste trotlove..
@ivca.konik Prečo by to mala byť tvoja chyba? Nechápem. Ty si ho nútila, aby to robil? Naopak, on ťa nechal v tom, že z tvojej strany nič nie je zle. A Ty sa obviňuješ? Myslím, že si až veľmi tolerantná a on to využíva vo svoj prospech. Už len to, aký je to klamár ...
@katkati Asi mu neumím dát to, co chce. Jen nevím, proč teda nejde o dům dál.
Mám z toho všeho psychosomatické problémy (bolesti hlavy, krční páteře, panické záchvaty, záchvaty úzkosti). Místo abych si užívala spokojené rodiny, tak je ze mě hromádka nervů.
@ivca.konik Áno, chápem, si zranená a príliš dobrá k človeku, ktorý si to vôbec nezaslúži. Kým neprejde nejaký čas, kým si to uvedomis, ty budeš trpieť a on bude mať navrch. Musíš mu ukázať svoju hodnotu. Že keď on ťa dokáže vymeniť za inú, tak ani on pre teba nie je stred vesmíru. Viem, o čom píšem. Držím palce. Neber na seba vinu za takého človeka.on sa možno spamätá, až ked mu ukážeš svoju hodnotu. A keď nie, nech ide tam, kde sa tak angažoval.
Přijde mi, že některé ženy z chlapů dělají nesvéprávná zvířátka. Chudák měl krizi středního věku, krizi v manželství a chudáček to neuměl řešit jinak než si zavolat prostitutku. A ještě to ta žena vezme na sebe,ze ona mu nedokáže dat, co potřebuje, takže si za to vlastně může sama a měla by se nad sebou zamyslet. Kde to sakra jsme? Od kdy se problémy řeší nevěrama, od kdy je to normální a ještě bychom ho možná mohli poplácal po zadech, že šel za prostitutkou a ne za nějakou kámoškou!!! Jako já netvrdím, že se nemůže stát, někdo ujede (jednou!!!), ale cíleně vyhledávat nevěru, prostitutky, je prostě přes čáru!!! A ještě větší pecka je, jak pak udělá z ženský stíhačku a hysterku, která si něco vymýšlí a domýšlí... Takže já netvrdím, že se tyhle věci nemůžou urovnat, ze se mají hned řešit rozvodem,že se člověk nemůže změnit,ale chce to spoustu času, trpělivosti, oboustranné snahy... obnoveni důvěry trvá dlouho a nejsem si jistá jestli jde obnovit 100%... Nejde to jen tak přejít ve stylu nemáš důkazy, tak co máš za problém... Ano, chyba většinou bývá na obou stranach,ale odsud podsud.. ty ses ho ptala, co mu chybí, chtěla jsi to řešit.. on mlčel, není malý dítě, měl otevřít pusu, spokojene manželství stojí na komunikaci.. místo toho,aby to řešil, hledal nevěru.. ne tohle opravdu není tva chyba!!!
Já to rozvodem řešit nechci, je to už relativně dlouho. Jen mu to nemůžu odpustit. A ty lži kolem toho ubližují mnohem víc.
@ivca.konik Ja se jako musim smat 😀 Ctu si tvuj úvodní prispevek a rikam si, tyvoe, kdy jsem to sem psala? Jako fakt jak pres kopirak. 13 let s muzem, 2 deti, 40 na krku... A manzelovi krachlo v bedne a z toho uzasnyho, bajecnyho chlapa se stal chlap, co si hleda kurvy na netu. Stejne tak lzi ohledne penez a podobne. No, kdyby sis chtela pokecat, tak klidne IP 🙂
@ivca.konik já tomu rozumím, čas někdy léčí opravdu pomalu a tím, že se k tomu navíc postavil tak blbě, tak o to hůř se to rozdychava... Ono kdyby si nasypal popel na hlavu, omluvil se, snažil se ti to vysvětlit, tak bys viděla právě tu snahu a to že mu na tobě fakt zalezi,ale takhle je to vlastně furt nevyjasněné, on to hodil na tebe, že ty mas vlastně problém, vždyť on tam nejel (tomu teda nevěřím), tak co vlastně resis a nazdar.. podle mě mluvit, mluvit, mluvit.. říct mu, jak se cítíš i po té dobe, případně poradna...
Četla jsem některé příspěvky a vlastně situaci moc nechápu. On je podle všeho lhář a záletník a ty hledáš chybu u sebe a přemýšlíš, co máš dělat jinak a líp? Nadnesla jsem problém mužovi a ten se zasmál a prohlásil, že je chlap šmejd a bude ti zanášet tak dlouho, jak dlouho ty to nebudeš řešit a nakonec odejde. Snaha udržet rodinu je pěkná věc, moje máma to taky zkoušela. Otec je stejně naštěstí pryč, narušilo to můj vztah s mámou a šťastná rodina jsme ty poslední měsíce nebyli. Nevím, těžko poradit, mám dojem, že pro něj děláš první poslední, on si toho příliš neváží a ví, že to takhle kvůli dětem budeš dělat i dál.
@ivca.konik a hlavne nerozmýšľat, či ty si mu dala to čo chcel, ale či aj on tebe dal to, čo si chcela ty. Chcela si snáď klamstvo a jeho úlety? Nechceš sa rozviesť, čo je aj pochopiteľné. Ale on si je práve tebou veľmi istý a preto si dovoľuje také správanie.
@mourovatakocka Tak to si nemyslím - je celkem dost mužů, kteří, jak píšeš, zanáší - přesto se o rodinu jinak starají a neopustili by ji. Pokud se jim to podaří utajit a manželka se nepídí, mohou žít často (a žijí) ve spokojeném manželství - i když někdo by asi řekl, že žijí ve lži. Naopak bych řekla, že tihle programoví záletníci většinou neodcházejí, protože dokáží velice dobře oddělit sex a city, zatímco ortodoxně věrný chlap je kolikrát spíš schopen zblbnout a rodinu opustit ve jménu nové velké lásky..
@urtica Možné je všechno. Můj otec měl několik avantýr, o kterých jsme se dozvěděly až posléze. A pak byla jedna chytrá zlatokopka, co ho zblbla natolik, že kvůli ní od mámy odešel. A přitom roky před tím se "staral o rodinu", aby nikdo na nic nepřišel. Žít ve lži bych taky nechtěla..
@ivca.konik no tak to v zadnem pripade nehazi vinu na tebe!!! Kazdy je zase sebe zodpovedny, takze na sebe to fakt nevztahuj. Pokud to navic udelal tak okate, podvedome treba chtel, abys na to prisla - takove to kdyz se holka bavi s jinym klukem, aby ten jeji zarlil. Kazdopadne je to projev jeho nedostatecne vyspelosti a poruchy sebehodnoceni, tj. vyresit by pomohl psycholog, pokud bude chtit.

@zlorenka on chce změnu objektu, to z něj nevymlátím 😀. Ale chápu, že dvacetiletá štětka, se kterou nikdy nespal, je přitažlivější, než pětatřicetiletá manželka, se kterou spal za posledních dvanáct let téměř denně. Se s tím asi musím smířit.