icon

Ztratila jsem důvěru v manžela - jak to v manželství překonat?

ivca.konik
5. zář 2018

Mám problém se psychicky odpoutat od jedné události v mém manželství. Z kraje roku jsem měla chřipku, byla jsem doma a potřebovala jsem něco poslat do práce. Vlezla jsem na notebook (můj), který nepoužívám, ale používá ho manžel, byl tam v Chrome přihlášen na svůj účet. Když jsem se chtěla přihlásit na svůj, abych to poslala ze svého mailu, nabídlo mi to ještě neznámý účet, o kterém nevím. Zvědavost mi nedala a přihlásila jsem se na něj a koukla se do gmailu. Z něj vyplynulo, že je uživatel přihlášen na sexseznamku. Přepojila jsem tedy na účet manžela a v prohlížeči měl den předtím vyhledávané prostitutky z okolí našeho města a místa, kam jel ten den na služebku. Odpoledne mi volal, že se na služebce zdrží a ať vyzvednu děti ze školy a školky (stávalo se velmi zřídka, že se zdržel), plus bylo zřejmé, že si na ně hledal reference na nornik.net v tom městě. Po návratu domů jsem ho s tím konfrontovala, řekl, že nic nehledal, ať mu to ukážu (historie smazána, ale já si udělala printscreen obrazovky, abych měla důkaz). Přiznal se až další den, že se koukal, ale přísahal, že nikde nebyl. Po několika probrečených dnech, kdy nic nepřiznal, jsme se dohodli, že se k tomu nebudeme vracet, že mi nedokáže, že nikde nebyl a já teda nemám důkaz, že opravdu byl, tak to holt nějak překonáme. Jenže ve mě to furt je. Následně jsem zjistila, že mi zamlčuje bokem vydělané peníze (další indicie, na co je asi měl?). Teď dělá vzorného manžela a otce (máme 2 děti, jsme spolu skoro 13 let), ale já se nemůžu zbavit dojmu, že ze sebe dělám debila. Jak tohle překonat?

Strana
z4
urtica
10. zář 2018

@nugetka20 Tak manželovo přiznání nevěry bych za projev úcty určitě nepovažovala, ale chápu, že toto má nastaveno každý jinak.

ivca.konik
autor
10. zář 2018

Stereotyp, krize, manželka stárne... To vše ale nikoho neopravňuje se chovat jako bezpáteřní hajzl. Nevyhovující vztah lze přeci ukončit a pak až jít za hlasem svého srdce (nebo jiného orgánu).
S mužem jsem mluvila. Trvá si na svém, že mě nikdy nepodvedl, že se jen díval, byl zvědavý, potom lhal, bo se styděl. Pravdu nikdy nenajdu. Strašně ráda bych mu to věřila.
Ale aspoň jsem měla prostor mu říct, jak mi z toho všeho je.

urtica
10. zář 2018

@ivca.konik To určitě neopravňuje. Spíš jsem tím měla na mysli, že "ujasnit si to před manželstvím" podle mě dost dobře (ve většině případů) nejde. Že až na chronické děvkaře, kteří záletničí už za svobodna, to většina lidí neplánuje. Že často je to tak, že člověk nezná sám sebe, neví, jak se bude chovat a rozhodovat po X letech manželství apod. Tím to nijak neomlouvám, jen konstatuji.

ivca.konik
autor
10. zář 2018

Jasně. Ale to je právě to. Čestnej chlap, i když ujede (nejsem naivní, vím, že za jistých okolností a stavech vědomí se to prostě může stát každému), to neřeší strkáním hlavy do písku a děláním blbce ze ženy, ke které se zavázal. Jenže ono je pohodlný mít všechno doma a ještě sex mimo, když už teda je manželka okoukaná místo toho, aby teda buď odešel za dobrodružstvím a nedělal z druhého vola nebo se toho dobrodružství vzdal, protože mu záleží na vztahu a té ženě.

zoniga
2. říj 2018

@ivca.konik
Bohuzel mam stejnou zkusenost, tez vyhledaval bordely a hlavne ceny holek. Jenze to neni milujici partner, vzdy myslel jen na sebe, takze do dvou mesicu se stehuji s detmi a jdeme od sebe.

ivca.konik
autor
2. říj 2018

@zoniga To je mi líto ☹ Třeba to je pro tebe příležitost změnit svůj život a život dětí k lepšímu.
U nás by děti bez táty a domova, na který jsou zvyklé trpěly. Takže to holt překousnu. Aspoň na čas.

misicka1988
2. říj 2018

@ivca.konik Obdivuji tě, já bych to nepřekousla. Ani na čas. Držím palce, ať se vede lépe 🍀

zoniga
3. říj 2018

@ivca.konik samozřejmě je mi to líto, už kvůli dětem. Ale bohužel to jinak nejde. Držte se 🌸

evculinda
Autor odpověď smazal
Strana
z4