icon

Zůstat nebo odejít

lu_c_a
2. pro 2020

Ahoj, jsem v takové prekérní situaci a nevím kudy kam, před 2 roky jsem potkala partnera v práci, pracujeme na stejném oddělení takže se vidíme každý den, jemu je 24 mě 26, poslední půl rok se necítím ve vztahu úplně fajn, partner neumí dávat najevo city, nikdy nepřijde nepohladi, neumí říct ani miluji tě,o všechno si musím říkat,je pravda že to spíše kompenzuje darkama. Už poněkolikáté jsem přišla na to že si vypisuje s holkáma, chodí na seznamky a flirtuje, prý je to pro něho zábava a nic za tím nevidí.. Často se poslední půl rok hádame a začalo to tím že jsme měli před společným stěhováním debatu jak to vidí do budoucna. Já chtěla ještě tak 2 roky cestovat, užívat si a potom se usadit a mít rodinu a něco budovat, na to mi partner odpověděl že on se na děti necítí a jestli je bude vůbec chtít neví, možná jo ale taky možná ne a nemůže mi říct co bude. On byl jako dítě ne plánovány jeho rodiče vůbec děti nechtěli, mám za to že je celou dobu tak vychovávaný a rodina pro něho moc neznamená Vím že je hodně mladý, ale já potřebuju nějakou jistotu že semnou počítá do budoucna, stěhování jsme nakonec zrušili že si mám promyslet jestli spolu chceme být. Bojim se ze budu litovat, každý mi rádi zůstaň on nakonec dospěje. Ale jak dlouho člověk má čekat. Měli jste někdo podobný problém? 😊

Strana
z2
levandule_k
7. pro 2020

@lu_c_a To je pozitivní, že by se svatbou souhlasil, i když pro něj je to jen list papíru. Nemusíš se nutně rozhodnout zítra, jestli zůstat nebo odejít 😉 Dopřej si čas, kdy si ujasníš, jestli chceš být s ním nebo ne. Já bych si třeba na tvém místě klidně dala půl roku, max. rok.

zuzineckah
7. pro 2020

@lu_c_a cenila bych si, že je upřímný, že tě nenatahuje jak nudli po rukávu. Ale odešla bych🙂

nazka
7. pro 2020

@lu_c_a můj bývalý partner mi každý půl rok říkal, že neví, jestli se chce vázat a mít děti. Proto je to bývalý partner a je to dobre. Manžel ani jednou podobnou větu nepronesl, proto je to manžel. Takhle to vypadá jednoduše, nebylo to lehké. Bývalého jsem strašně milovala, proto jsem si to nechávala líbit. A to jsme spolu 3 roky bydleli. Je blbý, že jste v práci spolu, ale to se nějak dá. Ty seznamky bych neprekousla. Drž se

nazka
7. pro 2020

@zuzineckah hezky řečeno 👍

fandysek_1
7. pro 2020

@lu_c_a holka zlatá, tohle si musíš asi všechno prožít jako půlka koně. Za 2 roky pochopíš, když ti holky psaly, ať jdeš od něj, ale dle toto co píšeš si zamilovaná, bojíš se, že zustaneš sama. Věř mi, že třicítka je jen číslo a najít se dá partner i později a mít děti. Po pravdě já taky nechtěla děti ve 24 a chtěla jsem se bavit a cestovat. Takže jeho chápu. Ale co nechápu je jeho psaní si na chatu s holkama. To je jen krůček k průseru, že tam potká holku, která nebude prudit a půjde za ní.

marcicek84
7. pro 2020

@lu_c_a asi takto, nech to uležet, ale upřímně, pokud neuvidíš posun za rok, tak nad tím opravdu vážně popřemýšlej...já taky začala myslet na děti kolem 30 a to můj partner měl přes 30, takže klidně ti vyzraje, ale až za 10 let, a to už zase může být ten vztah přechozený nebo už může být v nějakou jinou super holkou z chatu...

lu_c_a
autor
7. pro 2020

@marcicek84 no nechat uležet, mám se rozhodnout pokud sním budu chtít zůstat tak se chce po vánocích sestěhovat, jako je pravda že mi i říkal '' ještě spolu ani nebydlím a už řešíme děti '' jenze já se bojím jít do stěhování když není vyřešena takhle otázka,

orisek56
7. pro 2020

@lu_c_a ale jako zas na druhou stranu i když částečně "posedlá" bio hodinama (nic ve zlem) nemůžeš přece vědět, jestli je to ten pravej vůbec pro zakládání rodiny, když s ním nebydlíš a nezaziješ dobre situace i ty krizové a problémové. Takže za mě, bych tohle teď odsunula a zjistila, jak vám to vůbec bude klapat. Stekate se po krátkém vztahu a už řešíte děti, přitom jste ještě kloudne nezabredli do společného soužití. To jest můj opačný názor.

orisek56
7. pro 2020

Akorát teda to vypisování na seznamkach je úplně špatně. Za to by ode mě dostal letenku

marcicek84
7. pro 2020

@lu_c_a vy spolu nebydlíte??? :D promiň, ale to fakt nemá smysl řešit svatbu a děti, nejdřív rok pobydlete ono vám to ukáže samo...opravdu to řešíš předčasně, musí vám to klapat ve společném žití...

lu_c_a
autor
7. pro 2020

@marcicek84 já vím že jo, jenže moje tragická mysl mi říká co pak ve 28 budu sama a hledat bydlení, asi moc všechno řeším,neumím žít co život přinese

novamaminkalucie
9. pro 2020

@lu_c_a Když už víš co od života chceš a nejsi už půl roku spokojená a dokonce ani nedošlo po dvou letech k nějakému posunu asi bych šla taky od toho, přeci jen nemůžeš čekat zda se on rozhoupe či ne, za tu dobu najdeš někoho kdo to uvidí jako ty. Pokud ho má hodně ráda a chceš teď ještě cestovat a nevadí ti že nebudete společně žít klidně mu dej ještě půl roku ale déle bych nečekala.

marcicek84
9. pro 2020

@lu_c_a pokud spolu nebydlíte, tak proč ho ženeš do svatby a dětí??? přeskočila jsi v myšlenkách dost zásadní krok, takže se vlastně nedivím, že on ti nedokáže odpovědět...ano, nejdřív společné žití, pak svatba a pak děti, ale bez společného žití ti nikdo nebude uvažovat o dětech...Možná když bude mít domácí povinnosti, přestane se nudit a vypisovat holkám na těch seznamkách, tohle bych řešila, to je zatím jediný podstatný problém. A ano může to dopadnout tak, že ve 28 letech budeš hledat někoho jiného a k tomu bydlení, to je život a daň za tvá rozhodnutí a je jen na tobě, aby ses rozhodla co dál. Osobně si myslím, že muži uvažují o dětech kolem svých 30 let, takže on má na vyzrání 3-6 let čas. A je na tobě zda mu ho dáš nebo ne.

levandule_k
9. pro 2020

@marcicek84 Téma svatba jsem tady trochu nastolila já v diskuzi 🙂 a přijde mi naprosto normální, že dva lidé, co spolu chodí, se baví o tom, jestli chtějí svatbu nebo ne. Svatba je důležitý krok a je dobré vědět, jestli jsou na stejné vlně. Pro někoho je důležitá, pro někoho ne a někdo ji nechce.

Za mě je fajn vědět, co druhý chce a proč, hlavně v klíčových věcech jako jsou děti, svatba a kde budeme bydlet, jestli na vesnici nebo ve městě a samozřejmě finance, to je také kapitola sama pro sebe.

marcicek84
9. pro 2020

@levandule_k ok, ale když spolu ještě 2 nebydlí, tak je to téma zatím docela mimo...po roce bydlení by již aktuální být mohlo a naopak by mohly být aktuální i děti, kluk ve 24 letech nemyslí na svatbu ani na děti, když s přítelkyní nežijí a jen se navštěvují - chodí spolu, to fakt je něco jiného s někým žít nebo jen "chodit"... a jestli přeskočíme nějakou fázi otázkami co bude po ní, tak opravdu se nejde dobrat kloudné odpovědi...osobně tedy bych řešila to psaní s jinýma holkama na chatu a případné sestěhování, až za rok společného žití bych řešila otázku svatby a dětí, dřív to prostě nejde, teď mi to přijde dost unáhlené...

levandule_k
9. pro 2020

@marcicek84 Já si nemyslím, že téma děti a svatba je úplně mimo, i když ti dva spolu nebydleli. Pokud někdo ví, že děti nechce v horizontu 10 let a druhá strana je chce, tak je to blbé, tam se rozcházejí hodnotově, a to si musí pak ujasnit, jestli budou čekat, až se hodnotově setkají nebo půjdou od toho.

Mně všichni věštili, že po sestěhování přijde krize, že se budeme hádat. Světe div se, nic takového nenastalo. Samozřejmě měli jsme jiné názory na chod domácnosti, ale to jsme si sladili bez větších problémů.

marcicek84
9. pro 2020

@levandule_k jenze ty nazory a hodnoty se utvareji i tim spolecnym souzitim a pekne se tim sladi,je to ruzne,neda se pausalizovat

Strana
z2