icon

Zvládnout toxický vztah: Zvážit rozchod s manipulativním partnerem

obloha78
2. pro 2021

Ahoj děvčata,chtěla bych znát jen názor.Co by jste u/dělali být na mém místě.Už jsem tu měla dotazy.Mám přítele(jestli se to dá tak napsat).Jsme spolu už pár pátků.Po sexuální stránce nám to neklape,ze začátku ano.Po chvíli vztahu mi říkal,že on to nepotřebuje,(jeden krát za měsíc),to prý stačí.A nebo za odměnu mi dá sex.Je 2x rozvedený.Má 3 děti. Znám ho od mala.Je hóoodně urážlivý.Za vše se urazí a pak mlátí se vším.Přišel ke mě s holým zadkem,(to mi nevadilo-nevadí).zaplatila jsem mu řidičák,ze svýho jsem mu koupila auto.Ale ta jeho povaha,výkyvy nálad má,to mi vadí.Říká,když mu něco vytknu,že si jde hodit mašly.Kolikrát už jsem z něho tak psychicky unavená,na dně.Že hrůza.Musím na něj v bílých rukavičkách.Nemohla bych si s ním vzít nic na splátky,bála bych se.Poslední dobou se mi zdá,že je dost na majetek.Nejraději aby se mi děcka odstěhovaly z domu a pak by se mu tam líbilo.Mám z něho takový pocit.Kamarádi mi říkaji,co z něho mám a já na to,že ani asi nic.Jen vařím,peru atd...Je doma hodně málo mluvný,jen mobil mu stačí.Pak když se radím s dětma,jak co uděláme,tak začne štěkat,že se mám ptát jeho.My si ani nepovídáme,když přijdeme z práce domu.Jen nevím,jestli mám na to srdce ho vyhodit.Ja mám své bydlení,zařízení,auto.Práci,plat není moc vysoký,ale na poplatky a jídlo to postačí.Dluhy nemám.Mohu poprosit jen o názor.Děkuju

Strana
z2
zuzkasim
2. pro 2021

Prosím tě, za tečkama a čárkama se dělají mezery, fakt se to pak čte líp. Jinak se tě zeptám, proč s tím chlápkem jsi? Nějak jsem to z tvého textu nepochopila. Jestli si chce hodit mašli, tak bych mu řekla, že je to sice škoda, takhle si nevážit vlastního života, ale jeho věc. Važ si víc i sama sebe.

marimanta
2. pro 2021

Názor.... Každý svého štěstí strůjce...

burnette
2. pro 2021

Je 2x rozvedený, myslím, že víc už toho není potřeba psát 😉

michaela666
2. pro 2021

K čemu je takový chlap dobrý? Máš doma akorát spolubydlícího, který je rád za servis a nemusí nic řešit. Kdyby jsi s ním měla dobrý sex, tak je to aspoň něco...takhle v tom nevidím nic. Je mu jedno která se o něj stará, hlavně že má klid.

mysh_me
2. pro 2021

Co bych udelala na tvem miste? Vymenila zamek a postavila kufry pred dvere 🤷🏻‍♀️

jeyre
2. pro 2021

Kopni ho do zadku, příživníka... za auto a řidičák už z tebe vysosal dost, tak může jít o dům dál 🙄

zrzinda
2. pro 2021

Sex za odměnu? Proboha, uteč 🙏

codal
2. pro 2021

Už bych s ním nebyla...

vendelinka08
2. pro 2021

Ukázala bych mu záda....tady opravdu neni co řešit, sama sis odpověděla, že z něj nic nemáš. Jen tě vysává, po všech stránkách. Pokud si vážíš sama sebe, nech ho jít....bude ti lépe.

20190418
2. pro 2021

Nechápu proč s ním jsi? To se tak strašně bojíš být sama? Názor - kopla bych ho prdele a žila si svůj život. Lepší být sama než v takovém nevztahu...

obloha78
autor
2. pro 2021

@20190418 nebojím se být sama. Jak jsem psala , o sebe se postarám.Na ty platby a jídlo si vydělám. Pořád jsem si myslela, že dostane rozum nebo že se bude bát , že bydlí v mém , tak se bude chovat

obloha78
autor
2. pro 2021

@zrzinda ano že mu něco vytknu a už říká, že jsem na něho ošklivá. Ale stačí maličkost. Tak už sex nechce a že on na to prý tak často neni. Dříve jsem za nim chodila já , ale už se mi to příčilo , tak jsem přestala. A on zamnou přijde, tak jednou za měsíc

obloha78
autor
2. pro 2021

@20190418 on má dvě tváře.Někdy se chová jako normálně, ale z ničeho nic se urazí a už je hotovo. Neuznává žádnou srandu, neumí si udělat srandu sám ze sebe. Pořád jsem si říkala, že mu dám šanci, ale už z toho začínám být pořádně unavená.

alexovka
2. pro 2021

Sbal mu kufry. Život je krátký, abys řešila toto.

levandule_k
2. pro 2021

Vibrátor odvede lepší práci než tvůj "přítel". To jako ani moc nejde nazvat přítelem. Zbav se té pijavice.

Jednou jsem se rozešla s borcem, on mi začal vyhrožovat, sebevraždou a nějakými vydíracími kecy typu, že má strašně těžký život a strašnou smůlu na holky. (Už si ani přesně nepamatuji co psal.) Jsem ho odkázala na psychologa a psychiatra, že nehodlám řešit jeho psychické problémy.

Jestli si chce hodit lano, tak mu nějaké dones, uvidíš, že vycouvá. Chceš skočit z mostu? Klidně, já tě počkám dole. Tyhle lidi si nikdy na život nešáhnou, jen tím vyhrožují, aby je okolí litovalo a skákalo kolem nich.

orisek56
2. pro 2021

Dneska se to tu stiznostma na idioty jen hemží, čím to bude? No nač se ptáš... Máš ještě dobrou odstarovaci pozici. Nemáš s ním dítě společně, jestli chápu a ani spolecne dluhy. Řidičák ani auto neřeš, to jsou oproti zkazenemu životu jen zbytne věci, takže kopnout do oběhu... Třeba mu tím paradoxně pomůžeš nejvíc... Mohl by se pak začít starat o sebe jako dospělý a zodpovědný jedinec a začít žít jinak... Samozřejmě už jinde...

orisek56
2. pro 2021

P. S. Skutečný sebevrah svou sebevraždu neoznamuje, ani nezmiňuje. Takže klid

pampeliska1313
2. pro 2021

Mně to zní jako kdyby se “rozmazlil” protože ví, že u Vás může a zároveň asi pořád není vyzrálej, viz to urážení. Myslím, že bude využívat dokud může a zároveň Vás tím “shodí” protože Vy mu to budete dál poskytovat. Určitě ví, že nemáte srdce na to ho vyhodit, proto potom kdyby to přišlo, přijde to vydírání, kterýmu ale nesmíte ustoupit. Měla jsem podobnýho partnera..když byl rozchod, běhal mi před barákem s nožem, volal mojí matce, psali mi jeho kamarádi, pronásledoval a neustále vyhrožoval, že skočí z mostu. Nereagovala jsem. Tak skočil aspoň z nějakýho nadchodu a zlomil si nohy. Málokdy má takovej člověk odvahu takhle něco udělat. Taky znám ale holku co se opravdu pokusila předávkovat lékama při rozchodu (ale je vyloženě psychiatrickej pacient) - kluk se nevrátil, ustál to a teprve teď má klid. Často se takovej člověk spolíhá, že výhružky budou stačit a má “to svoje” dál. Takže až a pokud se rozhodnete k rozchodu, tak hlavně neustupovat.

fyii
2. pro 2021

@orisek56 tak tohle fakt neni pravda, zazili jsme to v rodine a nakonec se fakt obesil..

zelenaesmolda
2. pro 2021

@obloha78
Vyrazit

orisek56
2. pro 2021

@fyii já zas musela čelit jako 8 léta opaku.

dixi86
2. pro 2021

Ruce pryč. Takový člověk z Vás za chvíli udělá cvoka, nicotu a nešťastnou osobu jako je on sám. Máte vše, co potřebujete, nač mít okov u nohy nechápu. Nevidím jednu kladnou věc, kvůli které by to vše za něco stálo.

sinicka
2. pro 2021

@obloha78 co bych udělala na tvém místě? Přečetla bych si znovu tvůj úvodní příspěvek a zeptala se sama sebe, na co sakra ještě čekám.. 🤷🏼‍♀️

alla007
3. pro 2021

Je to normální pijavice. Jak emoční a finanční... Osobně bych před takovým blbem chránila děti a poslala ho do oběhu. Ještě by od něj mohly chytit vzorec chování, že jde všechno vyvztekat!

martiniquest
3. pro 2021

S takovym bych si ani nezacala, natoz s nim zit. Vic k tomu nemam co rict.

verais
3. pro 2021

Takového bych vykopla ze svého života hned 🙈 jestli nemáte spolu děti tak bych ani dlouho nepřemýšlela takový Ti jen ubírá tvou energii kterou bys mohla věnovat jinak někomu kdo za to opravdu stojí 😉 už to, že je 2x rozvedený o něčem mluví dle toho bych soudila, že tenhle problém měl i v předešlých vztazích 🙄 jestli už teď řešíš tohle a strádáš i v sexu tak bych to neprotahovala život je jen jeden a trávit ho s někým takovým je jen na úkor tebe 😏

irmamala
3. pro 2021

Co bych dělala? Kopla bych ho do pr*ele. Narazit si chlapa, za kterého musím platit, posluhovat mu a prosit ho o sex, to by se mi mohlo stát snad jedině po lobotomii....

cikitkapb
3. pro 2021

@fyii no a i kdyby si to hodil? Její chyba to nebude. To on si neváží vlastního života.

fyii
3. pro 2021

@cikitkapb to je sice pravda, ale rozhodne neni pravda co pise orisek, ze sebevrah nevyhrozuje..ono potom zit se svedomi, ze to mohlo byt treba jinak neni jen tak..kdo nezazil nepochopi...

cikitkapb
3. pro 2021

@fyii To nemůžu posoudit, já když se jednou zkoušela zabít, tak jsem o tom taky nikomu neřekla, za prvé, protože nebylo komu to říct, a za druhé, kdybych to řekla, budou mě přemlouvat, a to jsem nechtěla… Takže chápu, jak to myslela, ale chápu, že to každej má jinak a nikdy nevíš co se jinému honí v hlavě.

Strana
z2