Zvládnu vztah s partnerovými dětmi bez základů chování?
Ahoj, asi podle názvu diskuze tušíte co přijde a hledám další ženy, s podobnou zkušeností. Nehledám řešení, jen pohled dalších žen.
Zůstala jsem sama se dvěmi dětmi 3 a 6. Nyní se objevil v našem životě velice milý a příjemný muž, chlap pro rodinu. Je skvělý a musím říct, že je mi mnohem lépe, přestala jsem trpět na úzkosti a deprese, lépe zvládám péči a hlavně neustále nemoci mých dětí. Vlastně do teď je to jako fajn pohádka v reálném životě.
O víkendu jsem měla možnost se seznámit s jeho rodinou, mámou, segrou a taky s jeho dětmi. A nastal zlom. Jeho děti jsou totiž taková malá, zanedbaná zvířátka, bez základů slušného chování…například vyběhnou ze záchodu, nespláchnou, nezashnou, ruce se neumyjí. Na upozornění, co by měli udělat nejdříve neragují a straší kluk 7 let pak jen drze odpoví, ať ty dveře zavře táta, že stojí blíž. K večeři chtěli jen suché špagety, Ok nemám problém. Ty ovšem jedli rukama a kluk neustále koukal do mobilu- 3x jsem ho upozornila, ať mobil položí. Ignoroval mě. Ke snídani si dal meloun, ruce zásadně utiral do trička. Na upozornění, ať si tu ruce umyje se zasmál a opět je utřel do trika. Na pozdrav neodpoví, ani se nerozloučí, ani jeden. Jejich táta se snažil je krotit, ale mám pocit že jen proto že takové chování vadilo mě.
Jako moje děti taky nejsou svaté a mají své “dny”, kdy to stojí UA to. S čistým svědomím je ale mohu kamkoliv vzít a nemusím se za ně stydět.
Takže teď váhám, zda se chci do takového vztahu pouštět a investovat čas a energii. Přítel přiznal, že jsou dost zanedbaný a některé věci mu vadí, jeho syn je evidentně podviživený, bledý, kruhy pod očima, nejlepší jídlo jsou jablka….zuby si čistí bez pasty, prý je pálí, takže si dokážete představit, v jakem je mají stavu…
Od toho ten soud a OSPOD je,aby na to dohlidl.Nemluvim teda o extremnich pripadech jako kdyz je byvaly fetak,alkac nebo decka tyra.A ve veku kdy jsou deti dost velke,aby se rozhodly uz se na to bere ohled.Tyhle deti ale v tom veku jeste nejsou.
Jak uz tady padlo,delas z nej chudacka,kteremu vsichni ublizili ale stav jeho deti je i jeho vizitka.
Ke tvým dětem se tulí a utěšuje je. 👍 Kdo utěšuje jeho "zanedbané" děti? On jednou za 14 dní o víkendu? Když vidí, že je ex nefunguje a má pochybnosti o stravování a dalším, tak to snad okamžitě řeším ne???? Můžeš si ho obhajovat jak chceš, ale on výchovu svých dětí dost podělal.
Není fér to házet jenom na jejich matku. Rodiče jsou oba. Je POVINNOSTÍ obou ve vychovávat a starat se o ně. Rozvedli se, odstěhovali od sebe a dělají si naschvály přes děti ( matka). To neznamená, že k nim nemají OBA stejné závazky.
Jestli tvým dětem dělá milujícího strýčka a ony to vidí, tak jaké asi budou mít vztahy všechny děti mezi sebou? Tohle je fakt na pořádnou a upřímnou rozmluvu a stanovení hranic. Tvoje děti mají návyky automatické, počítej s tím, že pro jeho děti to bude ze začátku dost opruz a ta špatná budeš ty. " Tátovi by to bylo jedno, ale ona nás zase buzeruje. "
@zelenaesmolda
No pretoze ma 42 a bol to jediny vhodny z toho vyberu,co mala k dispozicii.
A aj preto,ze to nebol prvy,co ùz deti mal.Ale prvy,ktory mal jaksi nevychovane a drze deti a velmi laxny pristup k vychove
@trdelnik234
Chapu
Kdyby mě buzeroval manžel, že nesmím být u jídla na mobilu, tak ho pošlu do míst, kde slunce nesvítí. Natož cizí ženská. Ber to tak, že jsi jakási cizí paní. Viděli tě poprvé, vzala jsi je do cizího prostředí a ty děti si z tebe na zadek opravdu nesednou. Popravdě ti napíšu, že taky na cizích dětech vidím chyby, které bych u svých nejspíš telerovala a proto jsem si našla bezdětného. Chlapa s dětmi bych nedala. Vím to a podle toho jsem se zařídila. Mám svatý klid.
@veruuu_kubesovic jasně, takže ať si jich jako nevšímá, kluk podvyživenej a kdyby je někdo rovnou už týral, tak si toho nemá všímat??? Vždyť je to děs, co napsala, chudák autorka a chudáci děti, někdo je za to zodpovědný v jakém jsou stavu, ale autorka je ta špatná??? No běžte do háje...
Máš tu hodně "zaručeně správných" názorů, ale málokdo má vlastní zkušenost. Já ji mám. Pomáhala jsem manželovi vychovávat jeho děti z předchozího manželství. Měl je každý druhý víkend + půlku prázdnin. Když to vidím zpětně, NIKDY bych už do toho nešla. U nás děti nebyly zase tak problémové, jako ve tvém případě, ale i tak spoustu věcí neuměly nebo neměly návyky. Pokaždé jsem se snažila taky manželovi říkat, co mají dělat a nedělat (byla jsem mladá a blbá). Málokdy se mnou samozřejmě souhlasil, protože mě vychovávali rodiče hodně přísně. No, ale i když se mnou nesouhlasil přímo, jednou, když jeho dospělá dcera odjela mi říkal, že je hrozný, že ona lidem pořád skáče do řeči. Bože, jak já se smála, přesně to jsem mu říkala, když byly děti malý, že dospělým skáčou do řeči (hlavně tedy babičce - jeho matce) a tehdy to problém nikdy nebyl! Bylo to zadostiučinění, i když pro mě už pozdě. Krev není voda, jak už tu někdo psal. Takže i když se budeš snažit, přítel to možná nakonec stejně neocení (děti už vůbec - budeš se je snažit něco naučit, a to se jim líbit nebude) a ty zbytečně ztratíš svou drahocennou energii, kterou můžeš věnovat sobě nebo svým vlastním dětem.
Nevím proč bys cizím dětem měla něco říkat...a hlavně pokud tě viděli poprvé a už jim něco říkáš nebo organizuje...
Nevím prostě normální děcka nic tak šíleného v tom chování nevidím.
Já zas nemám ráda vycepovaane děcka co sedí se založeným rukama a mají strach matce říct že něco chcou nebo nechcou nebo se prostě furt na všechno ptají...
A jako můj syn zanedbany není😀 a dělá úplně stejně věci ikdyz mu je už 7 let říkám😀 ...
Jo a zahodit vztah kvůli tomu že partnerovi děcka nezhasinaj nebo se utiraji do třída 😄
...to bych spíš řekla chlapovi ať utíká před tebou ...bůhví co ho za komanditní ještě čeká 😅
A abych do tebe jen nebyla...může to být i tak že buď k tobě nebudou chtít jít ( což he taky jejich rozhodnutí) nebo prostě můžeš být ráda že je takové obyčejné veci naučíš;)
Jednou za 14 dno o víkendu...
Když o to nebudou stát nemusíš je ani vidět ( třeba jen na obed a spaní😀
Když se do toho vztahu pustíš, bude to hodně náročné, čase si to může trochu sednout, ale stejně budeš potřebovat hodně nadhledu. Určitě procvičíš v nadhledu, komunikaci, určování svých hranic, diplomacii, nenechat si zkazit den stopadesátou kravinou, kterou na tebe dítě zkouší.
Máš možnosti, jít do vztahu a litovat, že jsi do toho šla. Jít do vztahu a být ráda, že jsi do toho šla, i přeš všechna úskalí. Můžeš do toho nejít a být ráda. Můžeš do toho nejít a litovat, že jsi to nezkusila. Těžké rozhodování. Asi si chce ujasnit, jestli dokážeš jeho děti přijmout takové jaké jsou.
@veronicka89 No já nevím, ale už i moje tříletá si jde umýt ruce po wc a nejí rukama, pokud to není vyloženě něco, co je normální rukama jíst. A není to o cepování, ale o tom, že my ostatní taky jíme příborem nebo si po použití wc umyjeme ruce. Stejně tak mobil u jídla nebo TV - to u nás nejede. Sedmiletá si špinavé ruce do trika taky neutírá.
@somalicats to že to nedelaji tvoje dítě je v poradku ...a jak rikam moje dítě občas nesplachne ,nezhasne a utre si ruce do trika ikdyz to já nedělám a je na to upozorněny...
Mimochodem mobil u jídla u babičky která mu to občas povolí taky zkouší...
A taky vím jak se některé děti chovají jinak s tátou jinak s babi nebo cizima...
Jdou deti co se předvádí.. zkouší to apod...
Takže z jedné návštěvy deti které budu vídat 1x za 14 dní a ani to nemusím ukoncovat normálně fungující vztah mi přijde přes čáru...
@smajlinka díky, díky moc. Tohle jsou komentáře k věci! Hodně nad tím přemýšlím, nejsme spolu nějak extra dlouho a snažím se všímat co nejvíce chování a situací, jak partner reaguje. Víkend s jeho dětmi, byl pro mě dost náročný a po pravdě nevím, zda tohle chci každý druhý týden.
Můžete to vypadat, jako moje pohodlnost nebo lenost a možná i je. Vybudovala jsem si život bez chlapa, bez pomoci, odvádím a vyzvedavam děti, jsem s nimi 3 týdny zavřená doma při nemoci, finančně jsem nezávislá. Děti chodí na kroužky, vařím teplé večer a když není, nic se nestane…já asi nepotřebuji chlapa, který místo aby mi ulevil, hodí na mě svoje nevychované děti. Protože to že spolu budeme pro mě znamená starat se i o jeho děti, už jen proto aby ty moje nezvlčeli…
Neřekla bych lenost nebo pohodlnost. V době kdy budou děti u vás, je má v péči on. Takže bych nebrala žádné "hodí na mě". Pěkně vymyslet společný program na ty dva víkendy v měsíci, pomáhat s domácností a zabavit je doma.
Máš být partnerka, ne chůva a služka.
Tak este je tu jedna moznost a to ta,ze sa vikendov s jeho detmi nebudes zucastnovat.
Budete spolu,ked budu tvoje deti u bio otca alebo v case ked nema deti.
Aspon zatial.
Uzi si chlapa a jeho deti su predovsetkym jeho starost,nie tvoja.
Zober si z toho len to prijemne.
@trdelnik234
Takze spolu nebudou vlastne skoro vubec :D
Hele já bych to na tvém místě už tady dál nerozebírala. Ať řekneš co řekneš, stejně dostaeš 🙂 Hlavně do výchovy druhých nikdo na 100% nevidí. Já jsem byla celé mateřství pyšná, jak jsem výchovu svých dětí uchopila a jaké jsou. A najednou se překlenul nějaký věk, kdy jdou do nějaké předpuberty a já se nestačím dnes a denně divit, jaká vemena jsem si to vychovala 😀 To samé jako názor, že když chlap nemá možnost zasáhnout do výchovy je automaticky idiot. Partner se už měsíce soudí s bývalkou o rozšířený styk, dělá pro to maximum, ale když malá řekne, že k němu nechce, dokud nebude zase sám, tak můžeš mít papírů dvě hromady, ale za vlasy si jí domů nepotáhneš.
Na tvém místě bych tolik neřešila budoucnost. Vždyť v tuhle chvíli o nic nejde ne? Domů si je snad nastěhovat nechceš, tak se prostě vídejte a uvidíš časem, jestli si k nim najdeš cestu, nebo to bude nepřekonatelná překážka.
Ja bych hlavne netahala decka do dvoumesicniho vztahu.
@lenickakl tak to jde celkem těžko, když moje děti jsou se mnou 90% času. Randit jednou za 14 dni kdy se mnou nejsou vážně nechci. On s námi ( s mými dětmi) tráví každý večer, víkendy. Nevím, zda by bylo fér ho na víkend s jeho dětmi odložit. Z mého pohledu by to bylo dost nefér
@irmamala na to se zeptej @zelenaesmolda, podle toho co psala by papír a rozhodnutí soudu měl stačit, aby se s dcerou vídal, chtě nechtě 🤪
Já moje děti proti otci neočkuji, nemluvím o něm ošklivě, podporuji jejich vztah co to jde. Syn má ale kolikrát svoji hlavu a jejich vztah není dobrý. Nebudu od sebe dohánět plačící dítě, když k tátovi nechce ✌️
Jednou za 14 dni ty nevychovane deti prezit jde,ale at se stara jejich tatinek,nebo at je program...no a asi bych priteli rekla,ze je dovychove,nebo to nepujde,nebo vikend s jeho detmi proste ztravis samostatne jen se svymi....zkusila bych to,rozejit se muzes vzdy...
To je jasný, když to vychází od toho dítěte. Ale ona s ním měla krásný vztah, s její matkou nebyl od jejího narození a byla s ním raději jak s mámou. Ale problém je, že maminka zdeprimovaná vlastním životem, holku tak krásně zpracovala a vystresovala, že mě nesnáší, byť mě vůbec nezná. Za ten rok jsme se vidělx 2x venku na výletě. Takže dostal na výběr, buď já nebo ona a když tam bude ona, já tam nebudu. Takže papír má a může si s ním leda vytřít.... Ale to je zase jiný příběh 🙂 Psala jsem to pro to, že ne vždy je to chyba chlapa, když na dítě ztrácí vliv. Protože taková starnoucí, osamělá a zhrzená ženská.... To je horší jak Stalin 🙂
Co chceš slyšet? Jeho děti tě viděly prvně, ty je taky. Možná jen schválně prudily, děti tyhle změny špatně snáší. Pokud na ně má táta málo času a ony teď vidí, že i o to málo se budou dělit s cizími dětmi, chápu je. Ale jestli už z tohohle soudíš, že vztah nemá cenu, tak opravdu nemá. Protože to spíš vypadá, že sama hledáš, proč do toho nejít, aspoň tak to na mě působí. Diskuzi jsem tedy nečetla, jen reaguju na příspěvek. Neber to ve zlém, nevím jen, jak to líp napsat. Zkus si sednout, až budeš mít chvíli sama pro sebe, a popřemýšlet, co pro tebe ten případný vztah znamená, jak to vést dál,...
Hele ty to ale prekrucujes.Tvrdis tady,jak byvalka mu branila ve styku s detma a kdyz jsem ti napsala,ze to mel teda resit pres soud a OSPOD tak se ti to zase nelibi.
A ano,rozhodnuti soudu je od toho,aby upravilo styk ditete a rodice.Kdo jiny by to asi mel resit?On ten tvuj novy pritel nebude zrovna taky otec roku ale ty radsi budes zavirat oci,litovat ho a hazet vinu na vsechny okolo.
@zelenaesmolda 🙏🙏 amen

Proc žena měla nevěru ?🤔 Proč chtěl lepit vztah že by i chyba byla na jeho straně ? Nemá čas na svoje děti pořádně a pak je vidíš v jakém stou stavu to je otec na Oskara přece vztah je dvou lidí a výchova taky na jednu stranu co když jsi x ta co přestavil dětem a pak ty děti to dělají ze chtějí pozornost tohle srovnání moje děti jsou jak z časopisu a jeho jsou jak děti ulice ci je to vizitka jeho hlavně jeho když už třeba máma selhala tak on měl něco udělat a jak se mají děti chovat když otec je má jen když on má čas atd ...nevím soudit děti kterým se možná nevenuje ani jeden z rodičů a hlavně každý si řekne svou verzi teď máte vztah jak z pohádky to je pomalu každý vztah romantika