icon

Co koupit klukovi k osmnáctinám?

20. kvě 2025

holky prosím poraďte, co koupit klukovi k osmnáctinám

levandule_k
20. kvě 2025

Rozpočet, jaký je tvůj vztah k němu, co ho baví?

Bratránek si jedněm narozeninám nadělil tandemový seskok padákem.

zuzkasim
20. kvě 2025

Autoškola? Hodinky? Sama jsem celkem bezradná, nejstarší tehdy chtěl klasické digitální hodinky, takže už rok je nosí mladší... Autoškolu si druhý přál k sedmnáctinám, osmnáct mu bude za chvilku, co teď, netuším. Asi nic speciálního nedostane☹️

konidana
20. kvě 2025
@zuzkasim

Autoškola? Hodinky? Sama jsem celkem bezradná, nejstarší tehdy chtěl klasické digitální hodinky, takže už rok je nosí mladší... Autoškolu si druhý přál k sedmnáctinám, osmnáct mu bude za chvilku, co teď, netuším. Asi nic speciálního nedostane☹️

@zuzkasim my budem holce kupovat auto (ojetinu za par desitek tisic, s tim ze cast si zaplati snad i sama, protoze jezdit jen nasi dodavkou fakt asi chtit nebude😅 ) ale dostane ho nejspis uz par mesicu pred osmnactinama prave aby mohla jezdit. Autoskolu dela ted.

zuzkasim
20. kvě 2025
@konidana

@zuzkasim my budem holce kupovat auto (ojetinu za par desitek tisic, s tim ze cast si zaplati snad i sama, protoze jezdit jen nasi dodavkou fakt asi chtit nebude😅 ) ale dostane ho nejspis uz par mesicu pred osmnactinama prave aby mohla jezdit. Autoskolu dela ted.

@konidana Tatínek klukům prý chce nechat naše starší auto, já s tím úplně nesouhlasím, ale auto je už 2 roky jeho, takže si s ním může dělat, co chce. Jsme ve městě s výbornou MHD, ale třeba se časem ukáže, že to byla dobrá volba, nemontuju se jim do toho. Šperk naši hoši nechtějí, žijí víc přítomným okamžikem.

uzivatelkapetra
20. kvě 2025

Manžel vzal na 18 jeho syna na týden do Egypta. Nikdy u moře nebyl a dali si pánskou jízdu.
Řidičák nechtěl, darování peněz nemám ráda, kor když chceš, aby si to jednou rád připomněl, nic tak většího prostě nechtěl. Teď má krásný zážitek jen s tátou, pak jsme udělali pěknou fotoknihu z dovolené.

boban
20. kvě 2025

Staršímu bude v srpnu 18... Dostal peníze na řidičák, který teď dodělal... Dostane auto ,,ojetinu,, ... Vezmeme ho na luxusnější večeři s babičkama a já bych mu chtěla pořídit ,, něco,, co mu někdy v budoucnu připomene právě 18. narozeniny.... Ale zatím nevím co by to mělo být 🤷

felis
20. kvě 2025

Já se tady jen pripichnu... mam sice dceru, ale i ji bude v říjnu 18... tak třeba prijde nějaká inspirace.
Jako jediný, co mě napadá, tak je, ze bych ji ráda připravila oslavu podle jejich představ. Jen třeba s rodinou nebo kamoskami... prostě co by chtěla.

ninive211
20. kvě 2025
@zuzkasim

@konidana Tatínek klukům prý chce nechat naše starší auto, já s tím úplně nesouhlasím, ale auto je už 2 roky jeho, takže si s ním může dělat, co chce. Jsme ve městě s výbornou MHD, ale třeba se časem ukáže, že to byla dobrá volba, nemontuju se jim do toho. Šperk naši hoši nechtějí, žijí víc přítomným okamžikem.

@zuzkasim Upřímně pro kluky šperk jsou fakt vyhozené peníze. Dřiv bývala klasika jako dátek k osmnáctinám hodinky - nějaké "lepší". Manžel dostala od dědy titanové, nosil je dlouho, tak do svatby určitě. Já dostala pěkný dámský hodinky s imitací zlata. Nenosím je, ani nevím, kde je mám, nosila jsem je možná tak do prváku na vejšce, kdy definitivně na sledování času převážil mobil. O dost let později jsem si pořídila obyč Xiaomi náramek s krokoměrem.
Za mě ideální dárek je třeba ta autoškola, ono to není vůbec levná záležitost+pokud jsou možnosti a "dìtě" by to využilo, tak darovat nějaké starší auto na vyježdění. Pokud není motoristický typ a nemá k tomu vztah, tak třeba nějaký výjimečný cestovatelský zážitek, tím nemyslím válecí dovču u moře, ale třeba poznávačka dle vkusu dané osoby-někdo by chtěl navštívit Paříž, Londýn, Skotsko, někdo hory a jezera v Norsku a někdo má jako sen třeba New York nebo safari v Keni...prostě něco "výjimečného", na co se bude celý život vzpomínat.

lucie7411
20. kvě 2025

Dceři jsme zaplatili k 18. autoškolu, tetovaní a 5 přívěsku od Pandory ( ode mě, manžela a od 3 sourozenců, každý jsme si pro dcerku vybral sám).

pavca1982
20. kvě 2025

Taky jsem platila autoškolu😉

autor
21. kvě 2025

moc všem děkuji za odpovědi, u dcery bych asi volila nějaký řetízek, nebo prstýnek, u syna už přemýšlím delší dobu a nějak na nic nemůžu přijít, ale asi začnu vážně přemýšlet o té autoškole

levandule_k
21. kvě 2025
@felis

Já se tady jen pripichnu... mam sice dceru, ale i ji bude v říjnu 18... tak třeba prijde nějaká inspirace.
Jako jediný, co mě napadá, tak je, ze bych ji ráda připravila oslavu podle jejich představ. Jen třeba s rodinou nebo kamoskami... prostě co by chtěla.

@felis Já jsem k 18 dostala od mamky parfém. Byli jsme ho spolu vybírat, protože na každém voní trochu jinak. Dva finální jsem testovala na kůži, šly jsme na kafe a tam se rozhodla, který chci. Nebylo to jen tady máš parfém, co je podle prodovačky cool, ale tím, že jsme si daly čas na výběr, tak to bylo víc zážitkové.

Dostala jsem od rodičů peníze, sice někteří říkají, že je to neosobní dárek, ale já jsem je ocenila. V budoucnu se hodily.

Autoškolu mi rodiče také platili.