Jak si říkáte o dárky, které konkrétně chcete? Vždycky dostanu něco, co vůbec nepotřebuji...
Tchýně mě každé Vánoce potěší nějakým „vkusným“ pracholapem. Nad dárkem se usměju ale radost mi neudělá. Ale nevím, jak jí říct, že to jsou kraviny, když jich má plný byt. Jsem zoufalá a uvažuju že použiju nějakou „to mi kup“ aplikaci, protože náznaky vždy pochopí špatně
Jaké nejhorší dárky jste dostaly Vy?
Já vykopávám: přála jsem noční krém a dostala jsem indulonu. :( :P :O😖😖
Tyjo, já nevim, mně přijde už dneska docela normální říct si před Vánoci se všema, co chci a co ne... my to teda tak děláme.. Vždycky říkáme, ať nám nekupujou nic velkýho, že se nám to domů nevejde a že vlastně všechno máme. Nakonec se buď na něčem domluvíme, nebo dostaneme peníze, když fakt nic nevymyslíme. A pokud je vám to blbý, nejdřív bych se zeptala tchýně, co chce ona a pak navrhnout co by mohla koupit ona nám. Nenapadlo by mě říct si o peníze, ale třeba vloni jsme si vybrali kempingový křesla a stolek a spokojení sme byli nakonec všichni. Není to překvapení ale mě by další sada hrnců, kterou nemám kam dát asi radost neudělala...
Pribuznu maji pristuo k uctu na dejmidarek.cz 🙂 muzou si tam delat i rezervace..coz ja nevidim,ale oni ano..zda je darek volny ci ne. Mam tam udelane zalozky i pro syny. Funguje to skvele🙂
@zuzkabrum U nás je tchyně stejný případ. Už jsem to přestala řešit, náznaky nefungovaly a pokud jsem řekla konkrétní věc, stejně jsem dostala něco jiného, i když se mě sama ptala. Obdržela jsem postupně těžítko, noční košili která jí je malá, skleněný podnos který vytáhla z kontejneru, Pánskou teplákovou mikinu vel. XXXL, rok prošlou zubní pastu... Takže jsem to po pár letech přestala řešit, poděkuji, na chvíli to schovám a pak v tichosti vyhodím, výjimkou je vařič na rýži, který si tchyně v lednu vzala nazpátek, že by se jí hodil.
S mými rodiči se celkem rozumně domluvím, máma má sice určité požadavky, takže to musí být rozumná praktická věc, ale už ji tak nějak znám a pokud přes rok zjistím, že budu potřebovat novou pánvičku nebo prostěradla nebo něco, tak se pak domluvíme a většinou to jdeme spolu koupit a spokojené jsme obě. K narozeninám mi většinou chce koupit něco na sebe, tam je to horší, protože máme odlišný vkus trochu a musí se to líbit jí 🙂 .
Frcime na aplikaci Tomikup.cz. Celý rok tam všichni piseme napady, ja zlanarila i kamaradku a jeji rodinu, takze vim i treba, co by udelalo radost ji na narozeniny. Seznam mam treba o 20 darcich a dostanu 5, takze stale je tam nejake překvapení... Co se tyce tchyne, tak ta nam nikdy nic nedala a to dokonce ani svemu synovi, memu muzi, takze to neresim, ona jen vzdy prispeje na darky pro vnoučata. Ale jinak mi neni blby si napsat do aplikace jakýkoli darek, nechtenych jsem si od svoji babicky uzila dost 😀 ty seznamy jsou navic i docela inspirativni, obcas nekoho napadne i neco dalsiho v navaznosti na napsane prani.
@zuzkabrum tchanovci si vetsinou řeknou, co by chtěli, loni chtěli elektrickou pilku na dřevo, letos chtějí set top box... To nechávám na manželovi, ať jin koupi. Plus vetsinou davam ještě nějakou drobnost typu home made co dělám ten rok pro rodinu, vetsinou jedlý dárek, letos např. pro tchyni likér, tchanovi paštiku pripadne pokud tak nějak přes rok zjistím,co by chtěli či potřebovali.
Kupodivu dárky pro děti dřív byvyli v pohode-vetsinou koupili Duplo, což jsem ocenila, posledni roky už se tím nechtějí zabývat, tak si musíme pro ně pořídit a zabalené jim to přivézt, aby jim to mohli dát. V lepším případě nám na to přispějí 😉 Ale pořád je to dobrá varianta 😁
Tak jak si s mou tchýní až moc nesedíme, tak v tomhle jí musím pochválit. Ptá se mě jak k narozkám, k svátku, tak i na Vánoce, co mi má koupit, co manželovi a dětem. Já se jí, ale taky ptám + tam máme (i ona) vždy i nějaké překvapení 🙂. Máme už i pár dárků, které si dáváme automaticky 🙂. Ale jinak bych si asi taky neřekla, ale pokud Ti kupuje lapače prachu, tak bych jí asi poprosila, ať už Ti to nekupuje, že to nemáš kam dát.... Tak pěkné Vánoce a nějakej pěknej dárek co potěší 🙂
Já jsem v létě řekla že nic nechceme a kdyby jo tak přispění na lustr každému členu rodiny jsem to řekla i manželove a včera se mě tchýně ptala co chceme 😐a když jsem ji to znovu po padesáté připomněla tak řekla že už neco má pro mě a potřebuje pro manžela tak to nepochopite 🤔

@mourovatakocka aha, ježkovy voči:D