icon

Jak slavit Vánoce, když je manžel v práci?

9. lis 2023

Je tu někdo, kdo má manžela/tátu od dětí na svátky v práci? Manžel změnil zaměstnání a bude mít celodenky celé svátky 😓 Slavili jste třeba dřív/později? Nějak nevím jak to všechno sama zvládnu. 😓 Dříve měl přes Vánoce celozavodni volno a bylo to skvělé 😓

Strana
z2
autor
10. lis 2023

@petrasipkova1 držím pěsti ať to vyjde. U nás to bohužel neklaplo, navíc půjde i Silvestr a Nový rok, ale to mi nevadí, ty Vánoce mne mrzí.

autor
10. lis 2023

@exbordelar kdyby šlo o jeden den/večer, tak by mne to vadilo méně, ale cele svátky no, to mě mrzí.
Možná to fakt řeším, ale jak Vánoce miluju, tak letos mě chuť úplně přešla.

prochi
10. lis 2023

A tak to teda nebude doma jako vůbec? Nebo se večer vrátí? Vyprdni se na svátky ostatních, kdy a jak to dělají oni a udělejte si svoje Vánoce, svoje tradice. Já osobně bych radši udělala Štědrý večer dřív než později, ať mají děti dostatek času si hrát s dárky a pořádně si je užít. Vím, že by to na mě na štědrý večer padlo, kdyby s námi taťka nebyl, ale snažila bych se vymyslet něco, aby to bylo super. Tak třeba já nevím, rozložíme si gauč, uděláme dobroty, zavrtáme se do peřin k pohádkám... Zastávám názor, že jak to podáš dětem ty, tak to budou brát, pokud jsi ty z toho nešťastná, tak budou i ony. Takže to pojmout úplně jinak - "děti, taťka bude muset být v práci, takže musíme napsat Ježíškovi, aby přinesl dárky dřív. Bude to super, zatímco ostatní děti dostanou dárky až 24., k nám Ježíšek přiletí o dva dny dřív, jupí!!!" a tak dále a tak dále... 😉

exbordelar
10. lis 2023

Jo, taky mnohdy cele svatky. Ale ja jsem na sichty smenneho provozu zvykla, za ta leta uz mi to vubec zily netrha. Proste to tak je…

xnikolan
10. lis 2023

A co má za práci? Vrátí se večer nebo je prostě 3 dny v kuse někde pryč? Mě třeba napadlo, jestli byste za ním aspoň navečer nebo třeba odpoledne nemohli zajít/zajet do práce. Donést mu večeři a třeba si společně rozbalit aspoň nějaký malý dárek a zbytek se vším všudy oslavit 26.

berynka
10. lis 2023

Mam bohaté zkušenosti 😅…kdyz to bylo jen o den,tak jsme Stedry den posunuli.Jinak jsem ho mela s detma sama.Déle by nevydrzely nečekat 🤪.
Nedalo se nic delat,bylo to v pohode 😉.Jen pro mne je náročná příprava,kdyz je manžel pryč uz i par dni pred Vánoci.

vikinkav
12. lis 2023

My letos slavime 22. ☺️ Me prijde lepsi slavit drive nez pozdeji. Manzel je hasic. 23. Budeme slavit u nasich, a 24. se budeme flakat a pojedeme za nim na chvilku do prace. Pokud by vecer prichazel domu, tak bych proste udelala Stedry vecer az pak.

barumrallyebum
12. lis 2023

Nas tatka pracoval u policie, tudiz taky nebyl doma, tak jsme si Vanoce udelali jindy. Jako decku mi to nevadilo.

terulin
14. lis 2023

Nám se to stalo jen jednou (manžel byl nemocný a nemohl být s námi). Děti napsali Ježíškovi dopis, ať přijde až 27., že chtějí být i s tátou. 24. jsem s nimi byla na výletě, pak jsme se za manželem na stavili pro vánoční pusu, večer jsme byli chvíli u babičky a dědy (kdyby tahle možnost nebyla, tak jsme koukali na pohádku), později jsme přišli domů, tam byl pod stromečkem jeden dárek, společenská hra, kterou jsme pak hráli než jsme šli spát.
27 jsme pak měli klasické Vánoce všichni spolu. A bylo to celé hezké, že nakonec na to ráda vzpomínám.

autor
14. lis 2023

@terulin to je krásný. Dekuju ❤️

Strana
z2