icon

Svatba v době Coronaviru - říjen 2020. Rušily byste termín?

saja13
19. srp 2020

Ahoj holky jak planujete svatbu na říjen 2020? Rusily by jste termín nebo ne? A nevíte jak je to potom s hostinou když lidi krom nás budou muset mít nejspíš roušky 😷 🙄 už mě to fakt se... e a nemám slov

Strana
z2
jitka_cv
19. srp 2020

Pokud bude ve vnitř tak při pohybu v restauraci všichni roušky, během jídla a pití se rouška odloží. Při obřadu roušky všichni kromě ženicha a nevěsty.

zavodnice
19. srp 2020

Já si jen nechci ani představovat ty fotky, na obřadu, krájení dortu...všude roušky. Mně by to asi vadilo a kdyby to šlo přesunout, odložím to.

foxi95
19. srp 2020

Ahoj, já mám mít svatbu 19.9. a taky nevím, co a jak. Během hostiny mít nemusí, sotva dojí, mají si ji nasadit, budou se chtít napít a zase nemusí být. Je to postavené na hlavu. Když všichni sedí u jedné velké tabule, přijdou mi ty roušky bezpředmětné. Tak řeším, jestli udělat jen obřad, aby se dítě narodilo do úplně rodiny a nebo to risknout a udělat svatbu se vším všudy.

kakba
19. srp 2020

Kamoska to ma 4.9 a na rousky z vysoka sere. Jeji slova. A chapu ji

me_druhe_ja
19. srp 2020

@kakba dobře dělá

fire85
19. srp 2020

a kdo to bude hlídat ty roušky při společnosti někde uvnitř? určitě bych se na roušku vykašlala, i při obřadu

petramana
19. srp 2020

@fire85 bonzaci jsou vsude...

marti89
19. srp 2020

@kakba Ono bude záležet i na oddávajících, jestli s tím souhlasí bez roušek, taky by je mohli odmítnout oddat, když narazí na bl.ce.. To samé restaurace - nemusí chtít riskovat průšvih, doma na zahradě to může zase nabonzovat závistivý soused.. Jen podotýkám, že s těmi rouškami nesouhlasím a myslím, že v tom zákonodárci dělají bordel, kdy ne/nosit..

haninka77
19. srp 2020

@saja13 ja mam svatbu 5.9. rusit urcite nebudeme, protoze uz sme to presouvali z kvetna. Navic jsem ve 4. mesici tak uz moc nemam kam posouvat. Afterparty mame venku, tam rousky byt nemusi a v kostele jeste nevim. Zitra to maji zas projednavat stejnak

marcicek84
19. srp 2020

@foxi95 zalezi kolik mate lidi a jake bude pocasi,hostina venku by byla bez buzerace

malvinz
20. srp 2020

@saja13 Ahoj, my jsme měli v červnu svatbu - taky jsme už téměř rušili.. Nakonec jsme jí měli ale měli jsme na chalupě v horách - nikdo roušku neměl, pouze jsem tam nechala několik dezinf.gelů.. Ale je pravda, že kolem našeho termínu se to zrovna uvolnilo docela 🙂 držím palce, at ti to taky vyjde

saja13
autor
20. srp 2020

@haninka77 no my to máme mít jakoby v takové pergole tak nevím jestli to berou jako vnitřek ale jdou tam otevřít i zavřít okna no uvidíme v pondělí se na to musíme zeptat

drep
20. srp 2020

My se budeme brát 19.9. A je nám to putna. Ale pro mě to není největší a nejůžasnější den v životě, takže i kdybych měla mít pytel na hlavě, nebudu to řešit.

saja13
autor
20. srp 2020

@malvinz no snad to vyjde a vůbec nevím kdy popřípadě všechno rušit jako je dort, kytky a podobně všechny zálohy jsou ok akorát zálohu na kytky se prý nevrací tak tu jsem ještě neplatila, tak snad to bude v pohodě v tomhle směru je říjen daleko no

zavodnice
20. srp 2020

Teď to vypadá, že roušky v restauracích by být neměly 👍.

marcicek84
20. srp 2020

@zavodnice v zari nebudou,v rijnu asi uz ano...

emamir
20. srp 2020

Záleží na zařízení, ve kterém budete mít svatbu. My měli v červenci (zrovna byly povinné roušky, atd..) a roušky měli hosté při obřadu (snoubenci mít nemusí) a na svatební hostině jsme byli bez jakéhokoliv omezení jelikož se jednalo o "uzavřenou společnost" 😊. Takže bych to úplně nezatracovala.

surikata131
20. srp 2020

@saja13 nevim, jestli si pomůžete, kdo vi co bude pristi rok, nejspis minimálně do jara rousky budou, je to pakárna už. Asi bych udělala hostinu nekde venku ve stanech, tam by to bylo bez rousek, na obřadu nevěsta a ženich můžou byt bez, na foceni všichni bez

trombalka
21. srp 2020

@fire85 při obřadu musí mít roušku svatebcane! Nevěsta a ženich nemusí.

trombalka
21. srp 2020

@saja13 ahoj😊 já měla svatbu v květnu a roušky měli svatebcane a starosta (štít) jen při obřadu a na hostině neměl nikdo kromě personálu. Domluvila bych se s provozním, ale určitě to projde. Neodkladala bych to. Bůh ví, co bude příští rok.

babanci
21. srp 2020

Já bych svatbu v rouškám mít nechtěla. Zrušila bych to nebo udělala na své zahradě.

pasiba
21. srp 2020

My ji máme 19.9. pokud se to nezhorší tak to je bez roušek. Ale mě by roušky neodradili. Už to chci mít za sebou 😁

hvezdicka09
21. srp 2020

@pasiba ahoj, moje sestra má taky svatbu 19.9., takze aktuálně rousky byt nemusí? Ani třeba na obřadu v kostele??dekuji 😊

pasiba
21. srp 2020

Ano. Pod 100 lidi být nemusí. Je to z toho zasedání 20.8. Zrušili to ve škole, v restauracích... Ale situace se může měnit ze dne na den. Takže je potřeba si to pozjistovat pár dní před svatbou u daného úřadu, protože situace se může měnit jen po městech nebo regionech

vercy88
21. srp 2020

Do voleb rousky budou naprosto minimalne, pokud se to rapidne nezhorsi dle tech jejich "dat", po volbach to zacne naplno. Viz vcerejsi obrat v narizeni od 1.9... Hrabis nebude riskovat volebni vysledek kvuli nejakym nahubkum a koronaci.. 😉 Dikybohu za volby v rijnu, jinak uz bysme to meli od zari jisty 🤦‍♀️

jitka_cv
21. srp 2020

@hvezdicka09 v kostele ano

hvezdicka09
21. srp 2020

@jitka_cv ja to taky tak prave chápu. Takze až půjdu do tesca kde bude dalších 200 cizích lidi roušku mít nemusím a až budeme na obřadu pouze rodina rousky mít musíme, to má logiku, když stejne při společném obědě je můžeme sundat. Velice mě pobavila i informace o tom ze snoubenci smí roušku při slibu odložit. Opravdu nezávidím nevěstám ty nervy.

emamir
21. srp 2020

@hvezdicka09 Snoubenci nemusí mít roušky po celou dobu trvání obřadu 🤭. No logika tam prostě není 😂. Měli jsme svatbu v kostele - Pouze rodina, krom mě, manžela a svědků, museli mít roušku všichni. Přitom v restauraci - jakožto uzavřená společnost nemusel mít roušku nikdo. No je to komedie.....co k tomu říct. 🤭🤷🏼‍♀️

surikata131
21. srp 2020

@jitka_cv https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prehledne-pr...
Podle tohoto článku v kostele nebudou roušky povinné, pokud tam bude do 100 lidí. Na úřadech povinné budou, takže u obřadu na úřadě asi bohužel...ale všechno se to může ještě x-krát změnit

saja13
autor
22. srp 2020

@surikata131 my máme obřad venku takže by sme je nemusely mít 😉

Strana
z2