Vánoce s ročním dítětem, jak u vás vypadaly?
Otázka spíše ze zvědavosti, jak u Vás vypadal Štědrý den s ročním prckem. My máme dvě roční zlatíčka a tak nějak představu asi mám, ale tak pro inspiraci by mě zajímal Váš den. Jak jste to měli s večeří, co jedli prckové? Kdy jste večeřeli.... Kde jste měli stromeček? Na zemi? Já vážně uvažuji, že ho dám na skříň 😀 pač holky jsou všude a na všechno právě sahají. Už stojíme, do Vánoc budeme zřejmě chodit, tak aby bylo i o Vánocích bezpečno 🙂 Děkuji za Vaše zkušenosti 🙂
u nas byl stromecek na zemi pokazdy, holky nastesti nemeli tendence se stromeckem blbnout a hlavne ho doted privazujem k topeni , minuly rok bylo mladsi dceri na vanoce rok a 8 mesicu, dostala kasi a rizek a starsi dostala to same ,ta o salat a klobasu nema zajem
u nás bude ministromeček ještě letos na skříňce, no a na večeři dostane brambor vařený asi jen s mrkví a k tomu bez těstíčka lososa,jak ji to bude chutnat nevím a jaké to bude taky nevím, min. rok měla 2,5 měsíce, seděla v autosedačce a koukala na nás a dostala mléko...
Malé byl na Vánoce rok. Stromeček jsme měli normálně na zemi, jen na něj chodila koukat. K večeři br.kaši a kousek lososa. Dárků ze všech nejvíc, ale spíš ji ta celá akce rozhodila. Byla protivka a ze všech dojmů nemohla usnout.
U nás byl stromeček vždycky na zemi nebo na nízkém stolku. Ozdoby už léta používám nerozbitné (jsou z nějakého hodně tvrzeného papíru a čímsi potažené), to nejen kvůli dětem, ale i kvůli kočkám 😀. Kolekci teda na stromek věším spíš nahoru, mladší už loni, když jí byl téměř rok (je narozená na konci prosince), ojídala čokoládky i s tím obalem 😀.
Co se jídla týče, tak dokud děti nejsou schopné si vybrat samy kosti z kapra, tak pro ně dělám filé nebo lososa, brambory nebo bramborovou kaši a rybí polévku od nás. Takže starší už v pohodě kapra zvládá, mladší dostane letos lososa. Dokud jsem byla se svým ex, tak ten kapra nejí, takže jsem stejně dělala celkem 3 jídla - kapra pro sebe, klobásy pro něj a filé pro dceru. A to ještě trval na salátu alá tchýně, takže ta mu vždycky vozila lavór salátu a já jsem dělala ten náš. Starostí s ním bylo pomalu víc, než s tím dítětem 🙂. Můj současný naštěstí kapra jí a v salátu není tak vybíravý, takže aspoň v tomhle směru odpadá starost 😀.
Ještě mě napadá otázka, jak to máte s klasickým vánočním cukrovím? Říkám si, že by snad zvládla pár druhů po večerech. Ale zase si říkám, že holky už chtějí ochutnávat to co jíme my....spíš něco jako oči by jedly 😀 a vánoční cukroví je teda hodně sladké. Dělali jste nějakou zdravější variantu? Nebo jste to neřešily? Díky
@smallinka Neřeším, stejně to je spíš jen takové ochutnávání.
Taky si lamu hlavu s tim, jak letosni vanoce pojmout, aby konecne za neco staly. Zatim to bylo kazdy rok akorat na nervy. Kluci jsou vztekli, vsechno jim vadi, takze na nejakou stedrovecerni atmosferu muzeme zapomenout. Do lonska jsme to delali tak, ze jsme se naobedvali a rozdali darky. Nemelo smysl to hrotit, do tmy by tezko vydrzeli, navic by byli jeste vic protivni. Letos se normalne naobedvame, pak nekam vypadneme a potom ke stromku. Na tradicni posloupnout kaslu, u nas to zatim fakt nefunguje. A strom...mivame zivou jedli kolem 2m a sklenene ozdoby. Stoji na zemi nebo takove vyssi podlozce, je teda na dvou mistech privazany ke konzoli. Jo a salat starsi dostava s nami, s majonezou. Mladsi dostane brambor, pac je alergik. A cukrovi netesim. Uz tak ho delame minimum, spis ochutnavaji.
@heduska82 chápu vás. Taky se toho obávám a jsme takoví, že si tradice upravujeme po svem. Loni ani nebyl stromek vlastně ani večeře. No a letos to bude s holkama asi taky divoký. Nemyslete i děvčata dokážou byt vztekliny. Takže opravdu nejlepší vypadnout ven. Holky usínají ted kolem 18 hod. tak si zrejme uděláme také sváteční spis oběd a dárky. Po obědě někam na návštěvu ať se hezky unaví 🙂 tak asi tak. Večer si uděláme pohodičku my se svařakem 😉 díky za tip. Je to rozumné.

@petrasipkova1 Ničím, mám ho tak nejradši 🙂