icon

Výběr příjmení, máte tip?

markyzka84
11. bře 2016

Ahoj holky, prosim o pomoc nemáte tip nejakych hezkych prijmení? Mela jsem pár tipu ale bohužel z numerologického hlediska to na me nebo na malou vychazi spatne (pro manžela všechno snad dobře 🙂))
Moc prosim hodte mi sem par tipu. Děkuji

Strana
z2
markyzka84
autor
12. bře 2016

@victress me to ova vůbec nevadi ba naopak. Ale z numerologie to nam nevychazi dobře... ale bez ova je to super

markyzka84
autor
12. bře 2016

@victress Jinak jmeno Sofinka je proste nadherne.. akorát se s nima roztrh pytel ... ale chápu každý chce prece dat krásne jmeno

victress
12. bře 2016

@markyzka84 já měla jména pro děti vybraná od dětství, bohužel zrovna přišla do módy v době, kdy jsem rodila 😀

markyzka84
autor
12. bře 2016

@victress a malej se jmenuje jak pak?🙂 my ted cekamae taky chlapečka🙂

victress
12. bře 2016

@markyzka84 Richard 🙂

lichtakova
12. bře 2016

@markyzka84 kdyz slysil Winkler,tak si vzdy vzpomenu na staryho Winklera z Kaji Marika 🙂

jbzirafa
12. bře 2016

Zajímavá diskuse a neobvyklý problém. Když už se nechcete držet kořenů a vrátit se k nějakému rodinnému, a záleží vám na numerologii,tak bych se obrátila na někoho, kdo se tím zabývá,ať poradi. A nebo hledat něco, co je pro rodinu typické- odkud jste, zájmy, výrazný charakter, aby vám bylo blízké. A Nebylo to teda jako pěst na oko se jmény: )

jbzirafa
12. bře 2016

A z praktického hlediska bez zdvojenych hlásek, prechylenych, ..abyste nemuseli opakovat a vysvětlovat, jak se jméno píše. .Elner, Horman, norman, noris,

jbzirafa
12. bře 2016

@jbzirafa ...elman,zalich,holman, edler, ..absolutně netuším jaký ta jména mají význam. 🙂

kristyn.g
12. bře 2016

Tak příjmení je třeba si myslím brát vážně, odráží dost kořeny rodiny. A jestli jste po dlouhá pokolení češi a dát si německé příjmení? 😖 Nebo naopak pokud máte zahraniční kořeny asi si nedáte příjmení Slavíkovi. Já jsem za svobodna měla slovenské příjmení, takové složité, v čechách vzácné a teď se jmenuji po manželovi jako ptáček a jsem moc spokojená. Kdybych nebyla asi bych zapátrala v kořenech. Je to vaše jméno a velká věc, oproti nějakému dočasnému uražení tatínka bych řekla že je to jak komár a velbloud, jestli myslíte že se méně urazí když si jméno vymyslíte než že si vezmete příjemení například po prarodičích nebo praprarodičích.

markyzka84
autor
12. bře 2016

@jbzirafa dělala jsem na tom intenzivne snad tyden... vyzkoušela jsem 112 jmen... 🙂 jenomze udelat tak aby to bylo num. pro všechny velice dobr emoc neslo. Konecne dneska jsem kapla na tohle 🙂 a uz nepustim 🙂 Winkler se mi i libi sice byly jmena které se líbily víc, ale chci aby to bylo když uz tak uz po všech strankách 🙂

markyzka84
autor
12. bře 2016

@kristyn.g mam v rodine hodne cizincu moje babicka byla za svobodna eimut 🙂 ale ono to v prekladu je srandovní 🙂))
nic méně me se to nezda spatne jmeno a není az taaak nemecke

markyzka84
autor
12. bře 2016

@kristyn.g ano jsem si jista že by mu to bylo velice lito že když uz jsem si vzala po dedeckovi a ne po nem. To oargumentovat jiné je mnohem lehčí.

kristyn.g
12. bře 2016

Ale jestli vám opravdu stojí za to zpřetrhat vazby jména s rodinou za méně uraženého tatínka tak bych zkusila vybra něco symbolického, například jestli máte nějakého oblíbeného autora nebo oblíbenou hystorickou osobnost, nebo vůbec něco s čím souzníte tak bych hledala v tomto duchu. Nevybírala bych podle mody.

lucysmidkova
12. bře 2016

Mala to ma taky na prd ale jméno se mi líbilo nehodi se to k příjmení ale nevadí

kristyn.g
12. bře 2016

@markyzka84 Winkler je hezké jméno, na začátku je "výhra" to jo, hlavě se musíte shodnout a nechtě si to uležet, Přeci jen bude to jméno nosit případně dost dalších pokolení 🙂

moravanka
12. bře 2016

Kamaradka se jmenuje Elizabeth Morgenstern. To prijmeni ma byt nemecke? Wagner se mi teda nelibi, to je cesky Kolar.

victress
12. bře 2016

@moravanka kamarádka se tak jmenuje normálně nebo se nechala přejmenovat na Alžbětu Palcátovou schválně? 😀 😀 (pokud pominu jitřenku) zakladatelka chtěla Winkler, ne Wagner

moravanka
12. bře 2016

Se tak jmenuje normalne. Familie Morgenstern.
Nic divneho na tom nevidim.

victress
12. bře 2016

@moravanka no tak pokud je Němka, tak je to samozřejmě normální, chápala jsem to tak, že je Češka jako zakladatelka a nechala se přejmenovat schválně 🙂 u zakladatelky by Morgenstern neprošlo, potřebuje příjmení začínající na W, H, N, E Q, Z

victress
12. bře 2016

@markyzka84 a co Hoyden, Hoydenová...pouze 3 lidé v celé ČR se tak jmenují, z toho 2 ženy, takže pokud se pán nebude množit, je velká pravděpodobnost, že by to jméno zaniklo, Sofie Hoyden taky nezní špatně 🙂

lucisa
13. bře 2016

Tak mé příjmení za svobodna nosí u nás v republice jen členové naší rozvětvené rodiny. Část bydlí na Moravě, pár se před lety usídlilo v Praze, nikde jinde nejsou...
Ale naštěstí bylo hodně potomků otcových sourozenců a ti také měli syny a vnuky, tak zatím zánik nehrozí.....

Když jsem pro zajímavost hodila příjmení na FB, vyběhlo mi jen pár nositelů, ale někdo až z Jižní Ameriky a tuším Španělska, už nevím přesně, tak kdo ví, odkud to máme kořeny. Zvlášť když stejného znění je ve Švédsku řeka 😀 😀 😀 😀

victress
21. bře 2016

@markyzka84 tak už jste přejmenovaní?

markyzka84
autor
21. bře 2016

@victress ten proces trva 6tydnu

victress
21. bře 2016

@markyzka84 jo jasný, že to není na počkání, já myslela, jestli jste se už rozhodli definitivně a máte zažádáno?

markyzka84
autor
21. bře 2016

mame definitivne rozhodnuto pro zmenu 🙂 mantel vybira ze 3 jdeme az v pondeli

markyzka84
autor
16. zář 2016

@victress jinak uz j sme dávno prejmenovaní 🙂 syn se narodil jiz s ,,novým,, prijmením 😎

Strana
z2