Co dělat, když alimenty nepřijdou včas?
Ahoj holky, 15. mi ex posila alimenty, mají proste přijít vždy k 15. když je někdy víkend prijdou třeba o den déle, ale dnes je 15. zatím mi nepřišly,’o víkendu nechodí a v pondělí je 18. a opět svátek tudíž by přišly až v úterý a to se mi opravdu nelíbí.
Mám air bank a on monetu, nevím zda ještě pockat.. většinou po ránu už je mám, mám pak hned placeni.. nebo mu napsat?
Toto mě štve. Co byste dělaly vy? Děkuji
Na sporeni se uplne vykasli, nez mala vyroste, nebou ty penize mit zadnou cenu. To tak bylo driv, ze se sporilo 'na knizku', ale uz to davno neplati, uroky ti ani nepokryjou inflaci. + Nevim, do jakeho vrlkeho rizika jde mala, na co mas na ni pojistku? (Uprimne hadam, ze to budou taky jen penize vyhozene z okna.) Kdyz optimizujes naklady, nebudes muset furt hrabat na dno..
Airbank mám taky, tak nevykládej, že se příkaz strhne svátek nesvátek. Není to pravda. Mně taky dneska neodešla splátka hypotéky, protože je svátek. Ty tady řešíš, že nemáš 15. peníze na účtě. Ale jít k soudu a dát si to soudně, to ne, protože on nechce. Tak nefňukej. Nějaká notářka ho k ničemu nezavazuje.
A tys dítě nechtěla? Tak ho dej k soudu,tam mu vyměří alimenty a budeš to mít soudem dané. Jinak že on dost vydělává je jeho věc, a že ty platíš hypotéku, pojistky a další věci je zas jen tvoje věc, tvoje rozhodnutí. To ti financovat fakt nemusí.
Tak se poatarej a makej a nehledej výmluvy. I mamy s malyma detma mají práci a ano, peníze jsou pro dítě, ne pro tebe. Pokud chceš pro sebe, mas si říct o výživné na matku, na to máš taky nárok. Notářka není vymahatelna, ospod taky nic neudělá, potřebuješ rozsudek a stejně i pak, pokud něco pošle, za pár dní zpoždění mu nikdo nic neudělá. Dokud platí, i se zpožděním, soudu to stačí.
Já teda alimenty dnes normálně dostala, asi záleží na bance. Ale chlapa bych kvůli tomu asi nebombardovala, když by přišly až v úterý, ikdyz samo samozřejmě by mě to taky štvalo. Na druhou stranu, ať je jaký chce, tak za svátky nemůže
Tak makej, nebuď závislá na pár kačkách od ex a zaopatřit se jinak....ty chytrá. A co se převodu a příkazů týče, meleš nesmysly.... 🤦 On holt asi vydělat umí a ne jen sedět na zadku a skuhrat. Vyřiďte to nejprve papírově a pak až hysterči.
Já asi i chápu, že trpis nějakou nevraživosti a zatrpklosti a závistí. Ale opravdu upřímně, to že on vydělává hodně peněz ti může být fakt jedno a že ty máš hypotéku a byt "navlékl" na tebe on, nic nemění na faktu, že alimenty jsou opravdu pro malou. K ostatním věcem se tu už vyjádřili ostatní.
Tak to nechápu? Tvé dítě nemá otce ani v rodném listě?nebo jak jako že nechce jít k soudu? Když budeš mít snahu tak on tam jít bude muset
Byt tebou dam ho k soudu,mas narok na alimenty pro malou a i pro sebe.Navic ti je doplati zpetne pokud plati az od 7.mesice veku dcery.Nesrala bych se s nim kdyz vis co je zac.
Já souhlasím s ostatními,pokud není v rodném listě uveden tak notářka je k ničemu. Dojít na ospod a řešit soudně.me osobně přijde,že nechcete k soudu kvůli tomu,že by mohli upravit styk otec-dite.i když teď říkáte že dítě nejdřív chtěl,pak už ne,že se o malou nezajímá.nevime ani kolik vám dává,soudně to může být víc+výživné i na vás než malá bude moct nastoupit do školky (takže do 3.let věku dítěte),ale to řeší soud,nikdy bych si nenechala toto potvrdit jen ústně nebo přes notářku,ten papír je k ničemu,když už tak jděte k advokátovi,ten má právní váhu a v případném soudu může zastupovat
Tak asi má trvalak, tak s tím nic neudela ne? To je takovej problém ze to dojde o par dni později?
A kolik ty alimenty mas ze z toho platis hypo, paušál a pojistku?
Celý je to nějaký divný....Hypoteka a příspěvky na bydlení mi nějak nejdou dohromady.... Řekla bych, že je tady nějakej baron Prášil.
@evik19 Proč? I u hypotéky lze normálně čerpat PnB. Sice ne přímo na hypotéku, ale na poplatky okolo bydlení. Voda, topení, energie atd.
@superkousky Ale když schválí banka hypotéku tak musí mít člověk vysoké příjmy, a to se zas moc neslučuje s tím že by vznikl nárok na příspěvek na bydlení ne? A pokud jo tak je to pěkně hnusný, člověk co si sám nedokáže pokrýt náklady s hypotékou tak ať prostě hypotéku nemá.
Hej,nečetla jsem vše ani se ho nechci zastavat ale pokud vim tak 15 byl svatek tak je jasne že to přijde až v utery.... bo patek,vikend+velikonočni ponděli..
Ty jooo kolik ty alimenty dělají, že z toho specificky neplatíš nic pro své dítě k čemuž jsou určené???
@klokanka31 To ano, ale příjmy v průběhu života stoupají i klesají. Rozhoduje příjem za čtvrtletí. Moje mamka hypo měla (nijak extra velkou, páč odkupovala městský byt) a po 3letech omarodila a spadla s příjmem na polovičku. PnB jsem jí normálně vyřídila. Oni ti na hypo nedají ani korunu, dávají na poplatky.
@superkousky Tomu bych rozuměla, ale tady pokud zakladatelka zůstala sama a s malým dítětem,tak by asi bylo rozumný se na hypo vykašlat když žije asi od koruny ke koruně (podle toho jak spěchá na alimenty)
@klokanka31 Kámoška si vzala před zhruba před 8lety hypo na byt. Něco přes milión cca. 100m2 a to byla sama s dítětem a normálně na ní dosáhla. Kdyby teď přišla o práci, tak PnB dostane. Ne na tu hypotéku, ale na poplatky spojené s užíváním bytu.
@klokanka31 Tak pokud by bydlela v nájemním bytě, tak PnB bude mít mnohonásobně vyšší a budeme to platit my z daní. Tak nevím, co je lepší. Pokud bych měla hypotéku, tak bych se jí zbavovala asi až v nejkrajnějším případě.
To jako vážně??? Se handrkovat o par dnů. Když banky ve svátky nefungujou. Vždyť to přijde hned v úterý rano. Ze jste neměla vic rozumu když jste to dítě dělali. A už tenkrat si říct - ha! S takovymhle hajzlem co mi pošle peníze na naše společne dítě o 4 dny později díky státnímu svátku si dítě dělat nebudu!!!!! 😅😅😅😅😅
@veruuu_kubesovic presne….
Ty musíš byt pěkná 🐮
@superkousky Tak nájem by utáhla v pohodě když by nemusela platit hypotéku. Ale to bysme tady mohly probírat donekonečna...
@loylii
muzes pobirat prispevky i kdyz jsi vlastnikem nemovitosti

Tak když je takový "smějt" když má tolik peněz proč si nepožádá tě o výživné na sebe a dceru ? Když jak píšete žijete pomalu na nule tak nebudu dávat vysoké pojistky ,nebudu teď spořit peníze ty budu dávat dceři jak budu třeba mít práci a budu vědět že budu moc dávat na stranu když by si myslel že není otec tak by asi ani neplatil a že půjdete k notarce to vám moc nepomůže a hlavně zda bude mít další dítě tak bude mít vyživovací povinost na další dítě a hlavně je to jeho věc mě přijde spíš že na jednu stranu píšete jaký je to hroznej člověk ale peníze na hypo od něj chcete