icon

Co platíte z rodičovského příspěvku? Podílí se partner na výdajích?

12. črc 2024

Viz výše-co všechni jste schopné poplatit ze standardního RP 12000? Davají Vám partneři další peníze?

Strana
z2
monaluza
14. črc 2024

Já mívala rodičovský příspěvek asi 11,5 tis. Kč jako "kapesné" pro sebe, na drobné denní nákupy v potravinách či drogerii, drobnější nákupy pro děti, jako oblečení nebo menší hračky, knížky. Manžel platil provoz domácnosti (nájemné, energie, auto, velké týdenní nákupy pro rodinu, větší věci dětem - boty, narozeninové dárky atd.)

veronicka89
15. črc 2024

Pane boze , pokud se musi nekdo takhle ptat, tak ti tak akorat odpovim - vy co skudlite prijmy z rodicaku / materske a pak se musite prosit chlapovi o penize - neni to partner ale sráč 😅

Nekolikrat do mesice zde stejna otazka ...

Chapete ze rodicak neni vase vyplata ??? Proc byste jako mely trpet nebo se z ni snazily uzivit rodinu ?

autor
15. črc 2024

@veronicka89 klidek, ja prece nikde nerikam, ze se musim prosit o penize. Pisu, ze jsem nikdy na rodicak odkazana nebyla a chtela jsem si udelat predstavu, co bych mela byt schopna z nej poplatit, co zvladaji ostatni. Ale jak vidno, zadnej zaver se z toho udelat neda, kazdy to ma jinak.

swan42
15. črc 2024

Pokud se nemusis prosit o penize, tak na RP nejsi odkazana ani ted a nemusis byt schopna z nej poplatit nic prece 🤷‍♀️
Samozrejme, ze zalezi i na celkovych prijmech,usporach a nakladech rodiny.
Stacilo si zadat do lupy a hned bys videla, ze to ma kazdy jinak. Asi 156 konverzaci na toto tema tu je...

veronicka89
15. črc 2024

Nechapu o cem pises ... tak ono ty castsky se lisi pouze pri jine delce ...takze dejme tomu ze maminky co to maj na stejne dlouho kupujou ve stejne republice podobne veci co ty ...

A hestli ty uz kupujes bio nebo naopak treba pouze levne jidlo , nebo detem nakupujes v pepcu nebo znackove je tam rozptyl uz v tehle v mesicni utrate klidne od par tisic po desitky tisic...takze nevim jakou vypovidajici hodnotu si cekala ...

Kazdy vime kolik co stoji ze jo ;)

pajusz
15. črc 2024

Beru 8,5tis řidičák, plus chodím na brigádu o víkendy. Vše poplatí manžel z výplaty, jsme rodina jedem dohromady 🤷‍♀️ příjmy i výdaje nerozlišujeme na moje a jeho 🤷‍♀️

martulka88
16. črc 2024

Já mám RP na 4 roky, takže nějakých 6300. Mám k tomu ještě ID. Manžel odjakživa platí defakto vše, z mého děláme občas nákup, drobné nákupy dělám také já. A co zbyde, dávám na spořící účet, který máme jako zálohu, kdyby se něco vytento nebo na cokoliv s vyšším obnosem. My jsme již od počátku společného bydlení jeli společně - vlastně ještě, když jsme rekonstruovali jeho byt, tak ikdyž jsme spolu byli půl roku, chtěl vše semnou probírat a vše jsme nakupovali společně. Ale opět - on platil vyšší částky, já zase nějaké zařizovací potřeby (sice tu bydlel, ale vše bylo ještě po jeho rodičích a babičce a některé věci neměl). Plus když jsem se stěhovala, tak už jsem byla plánovaně těhotná a museli jsme vše pokoupit a to jsem platila z toho spoření.

hibou
26. srp 2024

Tak ja nevím, co přesně se hradí z mateřské, pokaždé asi něco jiného. My od začátku jedeme jeden společný účet, kam se posílají všechny naše příjmy. Z toho účtu máme trvale příkazy na naše staré účty, kde máme oba trvalé příkazy v rámci nějakých pojištění a spoření...ze společného se potom hradí všechno ( nějaké další spoření, bydlení, skolka, jídlo, obleceni, drogerie, benzim, atd...) každý máme k tomu účtu svoji kartu. Pokud nam něco na konci měsíce zbyde, dopolesleme to na sporici ucet.
Nikdy jsme neřešili, kdo má větší plat a kdo mensi, prostě jedna domácnost- jeden příjem.

Strana
z2