icon

Daň z příjmu fyzické osoby

betty2
25. led 2016

Ahoj maminy,
vždycky mi daňové přiznání dělali v práci, takže jsem teď trochu zmatená a musím si ho udělat sama a mám pár dotazů jestli nebudete některá vědět 🙂
V roce 2015 jsem byla do září na rodičovské dovolené, v předchozí práci jsem dostala výpověď s odstupným - mám potvrzení k dani, poté jsem byla na ÚP s podporou, poté cca 5 týdnů zaměstnaná - mám potvrzení k dani, a teď zase ÚP s podporou v nezaměstnanosti.
Mám dotaz jaké příjmy se do daňového přiznání uvádí? Nevím jestli se tam uvádí pouze příjmy v zaměstnání - mám tedy uvést pouze částky z potvrzení od obou zaměstnavatelů? Daň si vypočítávám sama? Přikládám k potvrzení nějaké doklady?

Strana
z2
betty2
autor
25. únor 2016

@j.a.n.i na na netu jsem našla 1.4., ale měla jsem spíš obavy aby to nebylo do konce února, nevím jestli tam stihnu dojít. Pokud je to do konce března je to v pohodě 😅 🙂

j.a.n.i
25. únor 2016

@betty2 Já totiž nevím, jak to tam přesně je, mám pocit, že tam nějak hraje roli, zda ta doba končí pracovním dnem nebo volným... ale rozhodně to není kratší, než do konce března 🙂

somalicats
25. únor 2016

@j.a.n.i Pokud by 31.3. vycházelo na sobotu či neděli, tak se pak bere jako poslední den pro podání ten následující pracovní. Ale letos to bude čtvrtek, takže 31.3. a šlus 🙂

j.a.n.i
25. únor 2016

@somalicats Jo, tak to si to myslím správně 🙂 díky.

litsea
5. bře 2016

Děvčata, prosím, kam podat DP za minulý rok, když jsem teď v únoru změnila trvalé bydliště? Moc děkuju

j.a.n.i
5. bře 2016

@litsea Podle původního.

litsea
5. bře 2016

@j.a.n.i děkuju, to jsem si myslela 🙂

lauraf
5. bře 2016

Holky, neumite nektera spocitat vratku? Hruby prijem leden-srpen cca 27000, zaplaceno vzdy asi 3200 jako zaloha na dan, od zari do konce roku neschopenka. Jde mi o to spis radove, jestli jsou to stovky, tisice...

j.a.n.i
5. bře 2016

@lauraf Cca 6000 - 8000 podle toho, od kdy v tom září ta neschopenka byla.

lauraf
5. bře 2016

@j.a.n.i dekuju moc, byla jem doma dokonce od 31.8.2015, takze super

lenicka2323
28. led 2018

Krasny vecer vsem, potrebovala bych poradit ohledne dani? Byla jsem cely rok zamestnana a pote sla na nemocenskou na ktere jsem i nyni za chvili se budou podepisovat dane a ja furt nevim zda dat ze slevu na danich uplatnuji ci ne aby mi byl preplatek zase vracen? Jeden rok pomohla ucetni a dobirala jsem a dalsi rok nas provozni a to uz jsem nedobirala kazdy rekl ze mame vybrat neco jineho a ja si nepamatuji to co bylo dobre. Budu rada za rady.

Strana
z2