Daň z příjmu fyzické osoby
Ahoj maminy,
vždycky mi daňové přiznání dělali v práci, takže jsem teď trochu zmatená a musím si ho udělat sama a mám pár dotazů jestli nebudete některá vědět 🙂
V roce 2015 jsem byla do září na rodičovské dovolené, v předchozí práci jsem dostala výpověď s odstupným - mám potvrzení k dani, poté jsem byla na ÚP s podporou, poté cca 5 týdnů zaměstnaná - mám potvrzení k dani, a teď zase ÚP s podporou v nezaměstnanosti.
Mám dotaz jaké příjmy se do daňového přiznání uvádí? Nevím jestli se tam uvádí pouze příjmy v zaměstnání - mám tedy uvést pouze částky z potvrzení od obou zaměstnavatelů? Daň si vypočítávám sama? Přikládám k potvrzení nějaké doklady?
@j.a.n.i Pokud by 31.3. vycházelo na sobotu či neděli, tak se pak bere jako poslední den pro podání ten následující pracovní. Ale letos to bude čtvrtek, takže 31.3. a šlus 🙂
@somalicats Jo, tak to si to myslím správně 🙂 díky.
Děvčata, prosím, kam podat DP za minulý rok, když jsem teď v únoru změnila trvalé bydliště? Moc děkuju
Holky, neumite nektera spocitat vratku? Hruby prijem leden-srpen cca 27000, zaplaceno vzdy asi 3200 jako zaloha na dan, od zari do konce roku neschopenka. Jde mi o to spis radove, jestli jsou to stovky, tisice...
Krasny vecer vsem, potrebovala bych poradit ohledne dani? Byla jsem cely rok zamestnana a pote sla na nemocenskou na ktere jsem i nyni za chvili se budou podepisovat dane a ja furt nevim zda dat ze slevu na danich uplatnuji ci ne aby mi byl preplatek zase vracen? Jeden rok pomohla ucetni a dobirala jsem a dalsi rok nas provozni a to uz jsem nedobirala kazdy rekl ze mame vybrat neco jineho a ja si nepamatuji to co bylo dobre. Budu rada za rady.

@j.a.n.i na na netu jsem našla 1.4., ale měla jsem spíš obavy aby to nebylo do konce února, nevím jestli tam stihnu dojít. Pokud je to do konce března je to v pohodě 😅 🙂