Daně, potřebuji papír z MD, RD a brigády?

medulla1
28. únor 2018

Zdravím všechny , chtěla jsem se zeptat zda-li víte jak to chodí minuly rok jsem měla praci na Hpp do 8. Únoru poté jsem nastoupila na mateřskou ktera mi skončila cca v záři poté RD plus jsem si našla brigádu. V zaměstnáni ve kterém jsem na Hpp mi dala účetní papír kde mam vse krásně sepsane abych si mohla podat přiznání sama. Otázka zní, potřebuji tento papír i z MD,RD a brigády?

j.a.n.i
28. únor 2018

@medulla1 Z MD a RD určitě ne, to nejsou zdanitelné příjmy. U brigády se to nedá říct jistě, pokud se jednalo o srážkovou daň, tak nemusíš, pokud o zálohovou, tak ano. Nicméně tím, že si ho vyžádáš a zahrneš to do DP určitě nic nezkazíš a ani si tím nijak nepohoršíš, buď to nic neovlivní nebo ti díky tomu vrátí víc.

medulla1
autor
28. únor 2018

@j.a.n.i mockrát děkuji za odpověď. A nevíte jak to je kdyz je mala narozena v březnu 2017 a syn ma uz 5 tak samozřejmě sleva na dvě děti ale jak to vypočítat kdyz na malou mužů pobírat onu slevu jen za 9 měsíců pokud se nemylim

lenoulinkaa
1. bře 2018

@medulla1 do přiznání si uvedes první dítě 1 - 12 měsíc a druhe dite 3. - 12. měsíc. Samozřejmě na uplatnění dětí musíš mít za ten rok vydelano v hrubém 66 tisic.