icon

Daňové přiznání, pomůžou mi ho vyplnit na finančáku?

desdemona003
16. únor 2018

Manžel mi dnes oznámil, že mu v práci nepočítají daně, proto že si mysleli, že si to zařídí sám. Myslíte, že by mi s tim pomohli vyplnit na finančáku? Nic extra neuplatnuje jen děti. Ten papír o příjmu má. Zkoušeli jste to někdo někdy? ?

letok
•
16. únor 2018

Pokud si děti běžně uplatňuje každý měsíc, tak nemá význam přiznání podávat. Nijak by se děti v přiznáni neprojevily.

betelgeuzz
•
16. únor 2018

Není to nijak těžký, pokud má jen příjmy z jedné práce, vyplní je tam, odpočty na děti. Možná najdeš na netu i nějakou nápovědu. Na finančáku určitě pomůžou, pokud narazí na někoho ochotnýho.
Ale jak se píše přede mnou, pokud mu měsíčně odvádí zálohy a vy neuplatňujete nic dalšího, jako např. životní a důch. pojištění, úroky z hypotéky, školkovné, odpočet na vyživovanou manželku, dary, dárcovství krve, pak není potřeba roční zúčtování dělat.

desdemona003
autor
•
16. únor 2018

Právě že děti neuplatňovat, tak za dvě děti už to něco hodí.

desdemona003
autor
•
16. únor 2018

No v pondělí tam zajedu. A uvidíme. Vezmu asi rodné listy dětí a zkusím to nějak vyplnit a dej bůh nějakou příjemnou úřednici. Patříme na Kladno a jsou tam celkem fajn.

betelgeuzz
•
16. únor 2018

@desdemona003 tak to potom podat, popis např. zde https://www.finance.cz/487819-moje-prvni-danove... plus jsou tam odkazy.

leniczka23
•
16. únor 2018

Jo byla jsem podavat sama a moc ochotni a se vsim pomohli. Vem sebou cokoladu nebo kafe a vse bude o.k.😊

audi1986
•
16. únor 2018

Dá se to docela lehce vyplnit v excelovém souboru na netu, ale na místě to bude určitě rychlejší, jen k odpovědi @letok, bych ráda uvedla, že se v průběhu roku měnila výše slevy na druhé dítě, takže se v ročním zúčtování či v daňovém přiznání zpětně vrací ten rozdíl za první čtyři měsíce roku... takže podat přiznání má rozhodně smysl..

makiszek
•
16. únor 2018

Kdybys potřebovala tak ti pomuzu, pár jich ročně dělám 😊

desdemona003
autor
•
28. únor 2018

@makiszek Děkuji. Jsem to četla až dnes. Kamaradka mi to dnes večer přinese vyplněné. Ale moc děkuji za ochotu