Dostanu hypotéku na dům při příjmu 18 tisíc?
Maminky, prosím poraďte.
Chci si pořídit vlastní dům na hypotéku, našetřeno mám cca 500 tis. v hotovosti. Dům by byl menší, před rekonstrukcí za 1,2 mil. Dá mi banka hypotéku? Příjem je cca 18 tis. měsíčně čistého.
Nevím, zda se dají do příjmu počítat i alimenty?
Děkuji za názory.
@ilone
Ona ty domy pokud vím nestavila, dělaly to firmy...řemeslníci...
Ona to pouze splácí...
Piš to doslova, nepřeháněj Ilono, děkuji.
Přemýšlím a prostě 1000,-/dva/měsíc na jídlo nestačí, i když máš možnost si nosit něco z práce. A to se vůbec nemusíme bavit o tom, že i kdybys dělala v kuchyni, tak se to nosit domu nemá, takže ta možnost, kdykoliv může skončit. Kdykoliv také můžeš o práci přijít nebo se může něco stát, což Ti samozřejmě nikdo nepřeje. Navíc, i drogerie něco stojí. Nebo tu také od někoho komplet dostavas? Marcelka toho dokáže ušetřit hodně, každá z nás by se od ní mohla učit. Já tohle nedokážu, hodně projime, dost vyhazujeme. Mohli bychom měsíčně ušetřit daleko víc, než ušetříme, kdybych to uměla jako Marcelka. Fakt jsi přestřelila.
Navíc ty domy, co jsi sem dávala, mají do utulnosti daleko.....
@veroniquecz copak rohlíky, ale je to i například jedna paprika nebo 2 bílé jogurty - na celý den... to nás opravdu nikdo nepřesvědčí, že to je o kupování hloupostí.
@veroniquecz
Ne, to by mi samozřejmě nestačilo. Vše jsem už popisovala a vysvětlovala v předešlých příspěvcích.
Vsimla sis, ze u toho odkazu z iDnesu jde o prodej 1/3 z domu o velikosti 4+1 a nejakeho pozemku? Realne si za 2 mega koupis jeden pokoj, tretinu zahrady a budes se hadat se zbylymi pribuznymi, co tu ruinu zdedili, o kazdy prd. To je vylozene zenialni!!
Kazdopadne diskuze vtipna, ty jsi vtipna a tve ptedstavy o fungovani s ditetem, alimenty, 18 tisici a hypotekou jsou tez vtipne. 😁
@ilone
Prosím Tě, jak víš, kde pracuji? A co se v té "tvé" virtualní práci může a co ne?😁 Ty mě rozesmíváš, jsi takové nepřející stvoření. I kdyby to tak bylo, tak tobě to může být úplně u ....? 🙂
A jak jsem psala, ona se sem přišla vysmát, to také nebylo zrovna hezké a inteligentní...
@snahnah Mě teda přijdou i tvoje kecy o krádeži dost blbý... Už jsem to tu psala, taková práce fakt existuje, dělala jsem ji při VŠ. To, že si bereš domu teplé jídlo, svačiny, zeleninu... je prostě benefit. To, že píšeš o krádeži je teda taky absolutně zbytečný.
@lichozroutsudy
Ty jsi nám tu chyběla 😉
Už jsem si říkala, kde jsi, lichožroutko.
Tak co tam máš dál...?
Ano, diskuze je vtipná díky Vám, které hledáte chyby a jste nepřející...
Vše se dá zvládnout, vím o čem mluvím, protože mám už něco zažité...
Hele... my vsechny neznale chceme vedet, v jake praci se da zdarma odnaset kvalitni jidlo a ne jen zbytky UHA. A take moc touzime, at nas zaskolis a napises co, kolik a kdy jite. Otevri nam oci. Protoze tu tisicovku utratim jen za tvarohy pro me a manzela... Kazdy vsedni den je to moje vecere, jeho svacina, nejakych 43 tvarohu/mesic. Bez cehokoliv dovnitr, bez vikendu. Takze zadna nezdrava prasarna, jak tu pises... Jist jen jidla treba z jidelny nasi ZS jsem z tech sacharidu za chvili jako koule, pokud to neni nahodou tak, ze detem ma prijit do omacky x kg masa, ale Ty si kus strcis do batohu pro sve vareni doma a deti ji jen nastavovanou omacku. Co vim vsude to musi byt nakup = vydej. A i jidelna musi evidovat zbytky.
Mě by prostě zajímal ten dům. V mojí lokalitě a okolí 100 km je nereálné sehnat něco alespoň z části obyvatelného, s velkým pozemkem (za velký považuji pozemek alespoň 800 m² a výš) a bez zásadních vad jenom za 1,2 mil.
Škoda, že ses nepředstavila. Ráda bych věděla, s kým jsem natolik důvěrná, že kontroluje moje účty za nákupy, nebo moje stravování. Abych tě příště neurazila třeba pozváním na kafe do mého neútulného domu s moderním zařízením, kde bych plakala nad tím, že neumím vyjít s tisícovkou za jídlo měsíčně.
A můžeš mi prosím konkrétně napsat, kde se vysmívám tomu, že někdo je schopný šetřit a nakupovat s rozmyslem?
A proto vystupuješ anonymně? Za něco se stydíš? Protože jak píšeš, rodina i kamarádi té podporují, takže aby to tu někdo z nich ne viděl, o to očividně nejde...
Jo, pravda, pravda, já je nepostavila, to řemeslníci ..
Hlavně že ty budeš rekonstruovat. Píšeš o kamarádech, rodině, co ti budou se vším pomáhat a zadarmo..ale ty budeš rekonstruovat. Trošku paralela, ne?
Hele, možná ti ležím v žaludku, což se může stát. Je mi to jedno, každej jsme nějakej. Ale v jednom se shodneme. Moje těžká nadváha mi opravdu nevadí. Radši budu tlustá, než úplně blbá.
holky, zamknete uz nekdo tento prispevek. Zacina tu byt dusno🙈
Myslim, ze zakladatelce bylo zodpovezeno vse podstatne a vse uz je na ni.
Už jen chybí informace, že zakladatelka bydlí v paneláku u rodičů a nelíbí se jí tam, tak se chce osamostatnit.
@maciceksta Byla to otázka k zamyšlení, protože vím akorát o práci, kde můžeš konzumovat během pracovní doby, ale ne si zdarma odnášet jídlo v množství, které vystačí pro 2 osoby na měsíc. Takže byste to mohly, milé dámy, vysvětlit, jaká a kde taková práce existuje, ať se i ostatní přiučí 😉
A že utratí za jídlo jen 1000,- měs., vždyť jen obědy pro dítě na základce stojí okolo 700,-. A když má odpolední vyučování, tak se během přestávky na oběd dívá na spolužáky, jak baští teplý oběd a samo tlačí studenou housku nebo salát?
Milá autorko, já ti ten suprový barák v horní prdelce u velkých prdelkovic mocinky závidím! Bydlet někde s 16metrovou zahradou a krbovkama v jedné místnosti baráku o velikosti pěkné garsonky a se septikem na zahradě, odkud je na nejbližší spoj tři kiláky daleko a mít denně na jídlo 33,3,- na dva lidi, to byl vždycky můj životní sen! Škoda, že jsem se zbytečně moc učila a teď trčím v paneláku a koukám na ordinaci!
@drep
To jsi napsala vtipně, hlavně ten konec mě rozesmál 🙂
A nezáviď, není to slušné 😀
@snahnah Někomu asi stačí jíst kvalitní jídlo jen v neděli, na narozeniny a o Vánocích 🤔. Až z tohoto způsobu života bude mít dítě rozum, asi nebude sdílet maminčino nadšení. Snad je tatínek víc nohama na zemi.
@drep Ona to sem, ale dala jako příklad. U nás teď rodina s 3mi detmi koupila barák za 790 000, kuču s malým pozemkem. Normálně to dávají postupně dohromady. A už to mají ve fakt pěkném stavu. I ty větší děti tam třeba o víkendu pomáhají a vůbec mi nepřijde, že by je ty rodiče týrali... Jo jsme město 3000 obyvatel se ZŠ do 9te třídy, x obchodu, lékaři atd.
@snahnah Nemusím ti psát název firmy a jméno moji vedoucí, že ne? Stravovaci podnik s prodejnou ve velke výrobní firmě.
@78marcela
To je ale smutné, že Ti to nevadí...😏
@maciceksta (označují tebe, ale netýká se jen tebe) Někdo se diví, že zakladatelka nadává a uchyluje se k diskusním faulům? Diskuse není od začátku vedena ve věčné rovině, hned od prvních příspěvků jí bylo odpovídáno jako tupé nanynce a byla dehonestovana, odstartovala to jako obvykle paní novinářka, co si sem do diskusí chodí ulevovat svedsky. Tak jaksi není divu, že se zakladatelka pokouší bránit. O její situaci neví nikdo nic a obecně je to tu jen přehlídka internetovych frustratu. Cena ZB se dá napsat i normálně.
@78marcela
"Jsem zvyklá žít šetrně, za jídlo dám v porovnání s ostatními celkem málo, ale tisícovka na jídlo je fakt mimo realitu".
Tohle jsi napsala.
Vypíchla jsi jen něco a nezohlednila nic dalšího.
Mimo realitu pro Tebe, ale reálné pro někoho jiného, kdo má život nastavený jinak.
Já ti celou dobu docela fandila a i přála, abys na tu hypotéku dosáhla..Ale po tom, co si tady bereš do huby uživatelku, která by měla být příkladem pro všechny, co se týká hospodaření, a ještě se jí "vysmíváš " kvůli vzhledu, tak si akorát ubožačka🤮
Hele, ja jdu jen kolem, mne je tva planovana cesta do exekuce absolutne sumak. Nemusis se bat, nebudu tady nejak extra marnit cas. Mam na oraci podstatnejsi veci.
@lichozroutsudy příště se nemusíš se zastávkou obtěžovat. Děkujeme. Pá.
@badinkova234 Co kecas, prosim te? Ja sem sem psala jeden jediny prispevek a to ten, ze banka ji hypo neda. Tak se laskave zklidni. A klidne se nauc delat zurnalistiku a nauc se take treba svedsky, pak nebudes zavidet a obtezovat me.
@badinkova234 Jak říkáš, zakladatelka si tady trochu podrazila nohy, tím že útočí. Ale jinak nesnáším tyhle řeči, že když o tom nevím, neexistuje to a automaticky to znamená, že někdo lže a krade. Kdybych tady napsala, za kolik jsme postavili barák, tak mě tady obviní, že lžu, okradla jsem banku, ukradla jsem cihly atd.

Jo, to je fakt výhra, koupit třetinový PODÍL 🙈