icon

Finanční situace a přiměřená rezerva. Stačí to?

joker96
1. lis 2019

Dobrý den, je mi 26 let a mám takový dotaz na finanční rezervu.

Před zhruba měsícem jsem si pořídil nové auto za cca 450 tisíc (s tím, že jsem zaplatil 70% a zbytek budu splácet ještě 2 roky, cca 6500 Kč). Samozřejmě na to padla značná část mých úspor. Celou dobu jsem se potýkal s myšlenkou, zda na to nové auto takzvaně mám.

Na účtu mi po koupí zbylo zhruba 310 tisíc, plus na stavebním spoření mám asi 170 tisíc. Zdá se Vám to jako přiměřená rezerva vzhledem k mému věku? A nebo jsem si měl raději nové auto odpustit a koupit něco levnějšího a ojeteho? Přeci jen člověk nikdy neví, zda nepřijdou nějaké zdravotní problémy…

Děkuji za názory

Strana
z2
drep
1. lis 2019

@jituli84 mně je teda takový dotaz milejší než 10000. počůraný test, 1000. Otázka jsem těhotná, 100. Otázka, jak se v těhotenství ulít z práce...

astyna88
5. lis 2019

A manzelku uz mas? 😀 jinak mi unika duvod,proc bys psal na zenske forum 😀

leilinka1234
5. lis 2019

A mě by spíš zajímalo, co bys udělal, kdyby ti tady 100 ženských řeklo, že rezerva je malá a měl sis koupit nějaké levnější. Bys to šel vrátit nebo jaký by byl postup? To je snad tvoje věc. Myslím, že každý normálně inteligentní člověk si dokáže spočítat jedna a jedna. Mít 300k jako rezervu a ptát se zde, zda je to ok, mi přijde úplně ujetý. Nebo snad čekáš, že ti ženský díky prachům naskáčou do postele, protože máš nasysleno pod polštářem? Já ten dotaz asi nechápu.

jituli84
5. lis 2019

@leilinka1234 Anebo to jen zkouší a na učtu má hovno 😀

leilinka1234
5. lis 2019

@jituli84 taky možnost 😂

joker96
autor
5. lis 2019

@leilinka1234 Chtěl jsem znát názor i někoho jiného než jen mé rodiny. Samozřejmě bych ho nešel vrátit. Jen jsem chtěl vědět, zda jsem v dané chvíli udělal blbost či nikoliv. Prostě v reálném životě nejsem schopen se zeptat kamarádů, jak to mají s penězi a zda by to v mém případě udělali. Zkusil jsem to tedy zde a moc nechápu, proč v tom tolik z Vás vidí nějaký problém.

Na ten zbytek netřeba reagovat z mé strany...

astyna88
5. lis 2019

@joker96

Co.jsi musel napsat do googlu,aby ti to vyplivlo modreho konika 😀 jeste muzes zkusit emimino.

Ja myslim,ze odpoved znas uz davno - bezdetny, svobodny, pracujici muz nemusi mit statisicove uspory. Pripadne zdravim manzelku 😀 my mame uspory ve vysi dvou platu, ale taky dve deti, platime vysoky najem a auto jsme kupovali do stropu 200tisic.

llluckaaa
5. lis 2019

@joker96 Vtip je v tom, že ty nám předkládáš nějaký problém a přitom vůbec žádný nemáš. Jako svobodný mladý chlap si s těmito podmínkami sis mohl koupit kromě auta i cestu kolem světa a roční předplatné v bordelu... Je přece jen na tobě, za co svoje peníze utratíš, bydlení máš, finanční rezervu taky, další dluhy podle příspěvku žádné... Prostě nechápe, co řešíš, když nic řešit nemusíš 😀

kizii
5. lis 2019

Casem sam uvidis.. 😂

alexandria80
Odpověď byla odstraněná
felis
14. bře 2025

@alexandria80 a vis, ze reagujes na příspěvek z roku 2019? Ale to je jedno, ona tady totiž zelenasmolda zase radi pod nickem fioreta a do prosince pod nickem rosalindamelinda 😀 vždycky ji vypakujou a ona se vrátí 🤣

Strana
z2