Hmotná nouze na nedoplatek elektřiny?
Ahoj ženy . Jsem matka samoživitelka jednoho syna . Dnes nam došla faktura za vyuctovani za cely rok .. musime doplatit 40000 ano čtete dobře 40000 😔 topime elektricky ale ne moc vetsinou jen v jednom pokoji a to jen parkrat za den . Abych ušetřila .. no teď vidim jak jsem ušetřila 😫 nevim jestli není chyba nekde ve faktuře ale minuly rok to bylo 20000 :/ .. mela jsem stary elektromer a jelo to 24hodin na zvyseny tarif jelikoz novy elektromel stal 15000 tak jsem na něj ušetřila az minulý mesic .
Nevím kde takovou castku vzit :( kdyz mam rodicak 3800 kc .. myslite ze hmotna nouze trosku pomuze ?? Beru i prispevek na bydleni ale minuly rok jsem dostala jen 1500 na nedoplatek 20000 takze myslim ze tenhle rok to bude uplne stejne . Predem se omlouvam za chybny text ale jsem porad v soku z toho dopisu
Zalohy poctive platim kazdy mesic 1000kc
Děkuji za jakoukoliv radu .
@waisinka No právě že si vybírat nemůžeš :-/ tady očividně berou, inzerát tam mají už měsíc, tak se ozvi na ten uvedený kontakt. Určitě s nimi půjde leccos domluvit, obzvlášť, když tam mamka pracuje. Ale nechápu, že ti nikdo nic neřekl, když mají místo vypsané? To je trochu divné
@waisinka tak potom asi chtějí fakt někoho na full time na tři směny a je jim jasné, že to ty s malým prckem asi nebudeš
@blahova_andrea no ja si myslim ze uz nemaji misto ve školce .. minuly rok jsem je fotila a skolka byla plna :(
Nešlo by si s nimi domluvit aspoň schůzku - očividně je to malá rodinná firma, jak jsi psala, už jsi tam pracovala, pracuje tam tvoje maminka, bydlíš v místě, oni hledají už měsíc... nestálo by za to skočit se tam za mamkou podívat a při té příležitosti se stavit na HR a popsat jim svojí situaci, poprosit je jestli by něco nešlo dělat?
Nečetla jsem všechno ale první zkus dohledat kolik bylo na minule fakture ( mají stránky eon 24 ) podívat se na spotřebu a pokud topis pořád stejně cca nemůže tam být tolik , nebo prostě byla chyba v hodinách a to už je nezajímá. Nicméně zkus se domluvit na splátkách v zalohach na celý rok ... řekni jaká je situace . Tak alimenty píšeš že nejdou tak nejdou to se nedá nic dělat . Pak nějaký příspěvek na dítě atd ? Popř. Zkusit tu skolku pořešit jak to půjde protože do září daleko a musí být hodně těžký vyjít s takovou almužnou na měsíc.
@waisinka Tyhle komentare vubec nereste, jen nekteri lidi maji lepsi den, kdyz ho jinym zkazi.... S elektrikou bozuzel neporadim, asi bych ale vysvetlila situaci CEZu nebo kde to mate, popsala jak topite s tim, ze neni mozne tohle protopit a jeatli tam neni nejaky cerny odber apod. Do busoucna bych urcite poresila prijmy a vydaje rodiny, ale koukam, ze to uz zacinate resit 🙂. Napadlo me jeste dum prodat nebo pronajmout jedno patro.
Tomuhle by rozumel muj chlap, je od fochu. Ale obecne plati, ze topeni elektrokotlem je nejdrazssi. Prvne to chce zjistit, jak by sli snizit ztraty, tepelne uniky a taky samozrejme velkou roli hraje jaky typ elektrokotle to je. Samozrejme dalsi otazkou je jak to mas se zalohama. A jestli by nesel zmenit zdroj tepla. My teda mame taky elektrokotel, pac jsme na vsi kde ten plyn paradoxne neni, ale mame jeste jinaci zdroje topeni. Je to tezky tohle, to je vzdy slozita situace.
Holky topeni uz vubec nereste .. mela jsem tu nejhorsi sazbu .. ted budu o polovinu mene platit a navic diky naviseni rodicaku si zvednu i zalohy na elektrinu takze pristi rok uz to nebude takova palka .. me slo jen o zkusenosti 🙂 dekuji vsem za rady .
No, tak už to vidím jen na to něco zkoušet po známých a roznosit případně nějakou nabídku - úklidu, hlídání dětí atd. Zkus se třeba zeptat na poště, jestli nemají nějaký rozvoz letáků, známých, jestli nemají nějaké papírování co bys mohla vyřídit atd. Nebo rodiče ať se poptají po známých. Třeba by někdo v okolí uvítal i pomoc s úklidem - jiná zaneprázdněná maminka, mladý singl chlap atd. Určitě se něco najde.
Mimořádná okamžitá pomoc je určena pro jiné případy. Doplatek se promítne do výpočtu dávky HN doplatek na bydlení. Teda může se tam promitnout. Ovšem je to nastavené tak, že je určitý strop, nad který se výdaje nezapočítávají (zjednodušeně řečeno). Pokud bereš doplatek na bydlení, tak tam vezmi vyúčtování ukázat a uvidíš, co ti na něj řeknou. Pokud dávky HN nebereš, můžeš o ne zkusit zažádat. Je ale otázka, zda budeš vyhodnocena jako osoba v hmotné nouzi, dle příjmů zřejmě budes, ale máš dům a to může být problém. Nárok na dávku se posuzuje hodně individuálně, je zde nutné provést sociální šetření, zjistit mnoho údajů, takhle přes net ti nikdo neřekne, zda máš na dávku nárok a kolik by ta dávka byla. V nekterych městech je možnost pottavinove
@mili_ilim_ilmi potravinové a drogistické pomocí a bezplatný šatník. To by ti třeba také pomohlo, kdyby bylo nejhůř.
@mili_ilim_ilmi myslim, ze kdyz se podivas na profil, tak bezplatny satnik by asi nebyl prijat s nadsenim... a uprimne by se mi ani nelibilo, aby lidi co foti Iphonem, maji vlastni barak, a chodi vystajlovani podle posledni mody, takovou pomoc dostavali ☹ asi budu za zlou, ale takhle rodina v nouzi nevypada
Musíš mít blbě nastavený kotel na hodně Kw a hlavně bys měla mít nastaveny tarif kdy jedeš 20h na nízký proud ,ten levnější . Bohužel hodně velkou spotřebu mají í staré spotřebiče,nebo takový bojler na ohřev vody pokud je starý tak ten žere víc jak kotel .Mrkni https://www.chcivyhodnejsienergie.cz/?actioncod... a dostaneš se určitě na lepší tarif .
@journals By ses divila, jaké skvosty v těch satnicich kolikrát jsou. Nekdy i nove značkové oblečení (oblečení jsem pomáhala párkrát třídit). Podle fotek na me také nepůsobí jako lidi v hmotné nouzi. Tato pomoc se obvykle vydává na doporučení socialky, která rodina zná, byla u ní doma. Nebo si organizace sama provádí sociální šetření. Je na těchto lidech, aby dokazali zjistit situaci, fotky mohou klamat. Sama za sebe jsem také proti zneužívání pomoci.

@journals to se can muze zda ze se nechce akorat ja si vybirat nemuzu .. majtelce firmy jsem jiz psala . Nic jineho ted opravdu nemohu jelikoz jine firemni skolky tady nejsou .. u nas do obecni ho jeste nechcou