icon

Insolvence a vše kolem ní

stralisek
2. únor 2016

Ahojda maminy,

je tu také nějaká, která má přítele nebo manžela, který je v insolvenci? Jak to zvládáte? nejlépe po všech stránkách? finanční je asi jasná.. to je masakr.. tudíž na psychice to taky nepřidá.. 😅
Na jednu stranu je 5 let nic, ale na druhou stranu to je děsně dlouhý...
Díky za tipy.. 😉

angelyn
•
3. únor 2016

pošlu IP ;)

davidvozak
•
11. únor 2016

Dobrý den.

Máme řadu klietek a klientů, kteří naopak hodnotí oddlužení i po finanční stránce jako zlepšení oproti předchozímu stavu. Zejména u společného podání manželů se situace velmi často pozitivně projeví i na příjmech manželů, tedy tom, co jim v oddlužení zůstává. Nelze paušálně říci, že oddlužení znamená snížení příjmů dlužníka (tedy myslím toho, co jemu z příjmů v oddlužení zůstává).

Hezký den JUDr. David Vozák

morwisek
•
4. črc 2016

@stralisek
@angelyn Tak jak to zvladate? Ten
Můj je strasnej nezmar už rok to řeší s nějakou ženskou zaplatil jí ale ještě nepodali návrh... už aby to bylo

angelyn
•
4. črc 2016

@morwisek my už snad skvěle...v červnu to skončilo 🙂 a těšíme se na pořádné peníze v výplaty 🙂 🙂 🙂 Držím palce, je to běh na dlouhou trať, ale rozhodně to stojí za to mít v budoucnu vše vyřešené...;)

stralisek
autor
•
13. črc 2016

my měli v červnu dva roky za sebou a občas je to pěkná prudaaaa 😀 😀 😀 už se těším, až to bude za náma..

simonek32
•
21. lis 2016

Dobrý večer, oživuji tuto diskuzi, prosím, je tady někdo, jejíž manžel šel do insolvence, zajímá mě insolvence jednoho z manželů, jak to chodí, zda se do životního minima započítává i můj plat. Předem díky

simca31
•
21. lis 2016

@simonek32 Pokud jste manželé započítavají se všechny přijmy rodiny proto se vyplatí jít do insolvence jako manželé

morwisek
•
21. lis 2016

Tak za nás návrh je podán teď už jen doufat že mu to uznají...

simonek32
•
21. lis 2016

Tady nejde tedkom o přijem, u schválení, protože to je ok, mě zajímá, hlavně, když mu musí nechat soud životní minimum, počítá se to i s mý platem, nebo z jeho platu mu to musí zůstat? 😒

simonek32
•
21. lis 2016

@morwisek držím palce !!!

terry1512
•
21. lis 2016

@simonek32 rodiče měli oddlužení jen jednoho z manželů. Šlo to jen z tatkova příjmu. Mamka fo toho počítána nebyla.

simonek32
•
21. lis 2016

@terry1512 děkuji

terry1512
•
21. lis 2016

@simonek32 neni za co. Pokud bys chtěla zjistit něco víc tak mě hod do IP co tě zajímá a ja to s mamkou sepisu.

morwisek
•
22. lis 2016

@simonek32 taky držím palce my zatím manželé nejsme tak to bohužel neporadim...

marunka84
•
8. pro 2016
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

u nás v rodině to není, ale mám takových několik známých a trochu do těch oddlužení i vidím, takže znamená, co tě zajímá. Vcelku řečeno, pokud člověk poctivě splácí, tak je to velmi dobrý způsob se dluhů zbavit a ještě se zbavit exekucí 🙂