Jak efektivně řešit finance v rodině?
Žiju s manželem a našimi dětmi v jeho domě. Manžel má přes léto u nás na zahradě bar (manžel obsluhuje /já vařím a vymýšlím akce v kuchyňce) do toho mám ubytování (pronajímám krátkodobé spodek domu). Pracuji na 3 směny manžel na 1.
Posíláme na společný účet každý 15.000,- na jídlo nám zbývá cca 7000,-. Pokud dojdou peníze na společným účtu tak začínám vše platit jen já. Ať to je oblečení, drogerie, pro děti jakékoliv potřeby, výlety, dovolený a jídlo. Každý měsíc dětem šetřím na spoření... (za tyto věci dávám v průměru 8000-9000,-
Manžel mi to odůvodnuje tim že já mám ubytování (někdy máme obsazený v létě celý měsíc cca 20000,-/30000,- a někdy treba nemame nikoho pul roku) Daně, věci do apartmánu (např. pergolu, klouzačku atd...) platím z ubytování.
Když jsem třeba v práci tak poprosím manžela aby v tom bytě uklidil než prijedou ubytující a dala jsem mu za to 1000,-
Jeho bar - je u nás na zahradě takže žádný klid hafo dětí a psů... (nepočítám že se toho dost zničí)
Peníze z baru jsou pouze na bar.
Peníze z kuchyňky jsou zase na kuchyňku.
Koupila jsem mu výčepni zařízení stim že mi peníze vrátí (Dostala jsem peníze k narozeninám abych si koupila spotřebiče. Manžel mi dal půlku a řekl že mi druhou dá až bude zavírat bar. Bar se zavírá a on nemá ty peníze na baru)
Často se hádáme o pebize on mi říká že mám víc penez tak to mám platit
Chodím do prace na 3 smeny když mám čas tak jsem i přesčasy + mám ubytování +kuchyňku a baru + uklízení celého domu a opravdu to není jen takový střední dům (je to dům jako 🐄🐄🐄)
Manžel má 1 směnu, žádný přesčasy, bar (kde přijde z práce začne pít pivo a odchází až když zavírá cca 22/23 hod. Někdy déle (po/a nekdy úterý má zavřeno)
Omlouvám se za rozepsani jen jsem strašně unavená ze všeho to ani nemluvím o tom že každý den, vařím uklízím, někdy i rekonstruuji 🫣
Moc vám děkuji za přečtení 🥹
(prosím poraďte mi jak to vyřešit s těma penězma)
@klokanka31 Ty tady často předkládáš jakýsi ideál rodinného rozložení, s odvoláním na “staré dobré časy”. A pak se ukáže, že ten tvůj ideál je převzatý maximálně z filmů pro pamětníky a o historii nevíš zhola nic.
@dura175 Já vím, tady jsou jiné odbornice na celý svět, současný i historii 😉

@drep Ale které ženy chodily do práce? Svobodné. Jak se vdaly, zůstaly v domácnosti.
@klokanka31 Ty tady často předkládáš jakýsi ideál rodinného rozložení, s odvoláním na “staré dobré časy”. A pak se ukáže, že ten tvůj ideál je převzatý maximálně z filmů pro pamětníky a o historii nevíš zhola nic.