Jak vyřídit hrazení celé pomůcky zdravotní pojišťovnou?

mona21
3. dub 2015

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo kdo řešil popřípadě stejnou situaci nebo je tu někdo z pečovatelského domu. Jak se dá vyřídit hrazení celé pomůcky?
Od května mě vrátí babičku z Valtic domů babička si takový luxus dopřád nemůže má až moc směšníý důchod je jí 68 a poslední měsíce je na tom dos zdravotně špatně potřebovali by jsme sehnat klozetový vozík nebo-li toaletní vozík pojízdný nepojízdný to je celkem jedno... finanční situace bohužel neumožnujě babičce koupi a mě momentálně též né... na internetu jsem našla dma Praha že se dají pomucky hradit pojištovnou ale nic bližšího jsem nenašla... ví někdo jak na to nebo jestli to vůbec jde?

ipkh
3. dub 2015

Urcite ta moznost je, musi to napsat lekar, vozik psala neurolozka. Zajdi za socialni pracovnici babicky, mela by poradit a pozadej si u ni prispevek na peci.

irisie
3. dub 2015

@mona21 zazadejte si o prispevek na peci. Kazda korunka se hodi. My na babi brali 8tisic. Hlavni je posudek lekare.

mona21
autor
3. dub 2015

Příspěvěk máme nachystaný a jakmile babi dojede tak to budeme podávat ale trvá to dlouho a do té doby by jsme některé veci už potřebovali mít doma rezpektive hned jak babi bude doma... ale děkuji za radu to mě nenapadlo se zepat rovnou na sociálce... 🙂

ipkh
3. dub 2015

Pokud se vam pomucky nepodari sehnat predem podivejte se po pujcovne kompenzacnich pomucek. U nas to pujcuje jak nemocnice, tak Charita a pak organizace sdruzeni zdrav.postizenych, ale to by zase mohla poradit socialka.
Pujcovne neni zas tak hrozne, plati se za den a u voziku to bylo 7 kc.

mona21
autor
3. dub 2015

Jojo mrknu se jestli je tu u nás nějaká půjčovna to by nemuselo být tak finančně náročné... alespoň než by byl vyřízený přízpěvek a mohli jsme nějaké věci pořídit...

ipkh
3. dub 2015

Urcite bych z prispevku tyto veci nekupovala, pokud to clovek potrebuje, tlacila bych na dr. Aby to napsal na pojistovnu.

mona21
autor
3. dub 2015

Tak určitě pokud to pujde vyřídit nebudu blbá 🙂 babička má hodně nízký důchod a bude ráda když bude mít na jídlo a nějaké potřeby a pokud budeme mít nárok na nějaký přízpěvek budem jedině rádi...