icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
odula
Autor odpověď smazal
odula
11. kvě 2019

@m_tina operak je nesmysl zvlášť když má člověk děti. Já mysea ze se ale diskutuje normální leasing? No ono je to stejně jedno pac co jsem psala je úplně off topic ;)

m_tina
autor
11. kvě 2019

@odula no to taky :D ono se tu diskutuje už vše možné :D už sem se v tom upřimně taky ztratila

odula
11. kvě 2019

@m_tina :D no . A koukali jste se uz na hyundaie?

mendywendy
11. kvě 2019

@odula
Kdo nemá na nové, pořídí si starší... To je celkem logické. A myslím, že myšlenka se týkala úplně něčeho jiného. Tak to prosím, buď čtěte víckrát po sobě nebo se zdržte hloupých komentářů.

odula
11. kvě 2019

@mendywendy "Kdo nemá na nové, pořídí si starší... To je celkem logické". Jak pro koho, že. O tom mém "hloupém" komentu. pokud ta tvoje myšlenka není vyjádřena dostatečně zřejmě v jednom příspěvku, tak je docela težký dohledat souvislosti na diskusi o osmi stránkách. . každopádně - hloupé je v tomto případě někoho atakovat v diskusi jenom proto, že tvůj koment nepochopil nebo s ním nesouhlasí.

m_tina
autor
11. kvě 2019

@odula jj, koukali...taky je to asi varianta, ale trochu nám vadí jejich nulová servisní sít :/

m_tina
autor
11. kvě 2019

manžel ted ještě přišel s tím, že když už budeme navyšovat ten rozpočet, tak že ho navýšíme ještě trochu a splní si sen a koupí elektromobil...no mám chut ho zabít! :D :D :D

odula
11. kvě 2019

@m_tina wau.... ty jo. Teslu... :D no ne, nahodou to neni uplne od veci ne?

odula
11. kvě 2019

@m_tina teda - jako ne Teslu, normální elektromobil samozrejme. nissan, VW....

m_tina
autor
11. kvě 2019

@odula no hele, tesla je fakt jeho sen, ale to je fakt jen sen...ale ty běžnější hybridy už tu zkoumá :D

odula
11. kvě 2019

@m_tina teslu mám taky vysnenou 😍 ale to bych musela jít do politiky nebo co :D

m_tina
autor
11. kvě 2019

@odula no tak nějak :D jako už tu i padlo, že opravdu vezmeme logana a necháme si obě auta, ale logan je definitivně mimo hru, špatné crash testy :(

aimininka
11. kvě 2019

Ford galaxy

motylcice29
11. kvě 2019

@odula soused má objednanou Teslu uz přes dva roky a pořad nic 🙂takže bych radši uz predobjednala 😆

m_tina
autor
11. kvě 2019

@motylcice29 😂😂😂

alcar
11. kvě 2019

@aimininka vyrabi se Galaxy jeste vubec? Ja mam pocit, ze uz ne, ze misto toho je ten S-max, ne?

motylcice29
11. kvě 2019

My máme dva auta, muž ma Audi A6 a já BMW X1. Ani s jedním žádný problém, obě dve v automatu, 4x4. Na nový auto máme, ale považujeme to za ekonomicky nesmysl, takže zase bude nějaké pravděpodobně předváděcí 🙂 Rozhodne půjdeme do SUV, rozdíl ve výhledu - ten přehled na silnici je nesrovnatelny, mnohem lip se nastupuje, a ta robustnost je naopak plus 🙂 chceme Audi Q7, nebo Volvo XC 90, ale nový proste nekoupime, i když za cenu 2,3 roky starého bychom měli většinou aut novych a v plné výbavě. Takže asi tak 🙂 Btw nedávno jsme na dovolené měli pujceneho Hyunday Koná a to zpracování bylo otřesné, já po každé cestě vyklepana....opravdu se to s par let starým BMW nedá srovnat 🙂

m_tina
autor
11. kvě 2019

@motylcice29 tyhle auta jsou jiná liga, pro nás cenově mimo a manžel právě moc do SUV jít nechce, mě se teda líbí, právě, výhled, líp se do nich nastupuje a dávají věci, ale je to i jejich slabina, no uvidíme, jak to dopadne, já si tak trochu myslím, že vím...necháme si to naše a bude :D :D

motylcice29
11. kvě 2019

@m_tina ono velké SUV je fakt velké, jak uvnitř, tak i kufr. Moje auto je celkem malý vevnitř, ale ma robustni přední část a vzhledem k tomu, ze čelní naráz je nejčastější, tak jsem rada, ze mě “chrání” spousta hmoty 🙂
někdo říká, ze je méně stabilní, nebo ma vetsi spotřebu...ale u me je pořad víc důvodu pro SUV, než třeba kombik. A já třeba nemám rada střídání aut, to svoje si klidně nechám 7,8 let, za předpokladu, ze bude bezporuchove a v dobre kondici 🙂

m_tina
autor
12. kvě 2019

@motylcice29 jj, ty velky suv jsou neco jinyho, nez ty maly, no... spotreba je jasna, jsou to velky a tezky auta, ale manzelovi fakt vadi, ze tim vyssim tezistem hur sedi v zatackach a pri nehodach jdou hodne casto na strechu, coz je proste bezpecnostni problem...

motylcice29
12. kvě 2019

@m_tina pokud nejezdis jak závodník formule 1, tak ty auta sedí naprosto v pohodě. Tohle mě prijde jako nějaké obecně klišé....no a i u SUV lze částečně regulovat výšku podvozku (možná jen u novějších) podle toho jak si zvolis jízdní režim.

m_tina
autor
12. kvě 2019

@motylcice29 hele, ja nevim, ja to az tak nezkoumam, ale manzel fakt ma nacteno atd... no mam dojem, ze je to uz na skodu, ptz uz ai prave nemuze vybrat, no... ja bych ai vybrala hned, jak o tom nic nevim 😂

nikolka13
13. kvě 2019

@puhelin My se 4-mi dětmi (nejstarší 16, nejmladší 2roky + kočárek) úplně bez problémů a pohodlně. Vzadu (v 2.řadě - mají všechny děti spoustu místa) a ty prostřední se hádají, která bude sedět úplně vzadu..

slunickoseznam.cz
13. kvě 2019

Taky jsme řešili teđ po zimě,nakonec jsme pořídili škoda rapid spacebak je to trošičku.menší octávka ale kočár v pohodě,velký kufr,vzadu místa jak v obýváku,koupili jsme rok staré v rámci referntských vozidel škoda je krásně zajeté a záruka normálně na 5 let plus servisy cena 250 000

m_tina
autor
13. kvě 2019

@slunickoseznam.cz my urcite skodovku nechceme, at vam slouzi! 🙂

bvl
14. srp 2019

@motylcice29 Kolik měla auta najeto, když jste je kupovali? Pokud se tedy mohu zeptat... On se občas ten ekonomický nesmysl také musí zvážit. Kamarád si koupil ojetou A6, na tachometru asi 13000, prodávající příjemný, na všem se dohodli, kamarád byl z nového auta nadšený. Asi 2 měsíce na to mu odešla převodovka a když jel na kontrolu po 30k, tak chlapi v servisu našli u oleje nálepku-měněn v 33000 😂
Pán prodavač si s autem hezky vyhrál, než ho prodal...
Kamarád za všelijaké výměny...do auta nastrkal pomalu víc peněz, než ho stálo...
Musí se zvážit pro a proti, otec kupoval nove BMW za 2,8M a za 6 let ho prodal za 550k... na těch 6let ho stalo 2,2M... šílené, ale stejnak tvrdí, že by si ojetinu už nekoupil, když má na nové..
Za nás se ověřily předváděčky, kupovali jsme VW Golf GTD za 800k a novy stal 1,1M. Najeto měl asi 12k, brzo odešly brzdove kotouce, ale jinak paráda, žádný problém...
Osobně bych si ale nikdy nekoupila ojete od někoho, koho neznám...
Jinak vas naprosto chapu, stare BMW ma lepsi jizdni vlastnosti, nez nova auta z nisich trid..

bvl
14. srp 2019

@m_tina záleží, kolik jste ochotni investovat... Jako nejvhodnejsi rodinné auto, které má vzadu spoustu místa vidím Superba... Jizdni vlastnosti dobre, pěkné auto, velký kufr, spoustu místa, vadí mi pouze za mě nekvalitní materiál plastu-jsou to takové tvrdé plasty, třeba některý model levnejsiho VW má plasty mnohem kvalitnejsi.

Jinak mame: VW Caddy-na kola, bordel, stehovani; VW Golf-maly na nakupy; VW Golf GTD-rodinne, velky kufr, nenapadne, rychle; pětkový BMW-na hory, rodinne vylety; Porsche 911 GT3-přiteluv sen, na “romantické” vylety...

Nemuzeme si pomoct, ale nejlepsi a nejspolehlivejsi nam pripadaji nemecke auta...

m_tina
autor
14. srp 2019

@bvl děkuji za pohled 🙂 mě by doma škodovka neprošla, manžel s nimi nemá dobré zkušenosti a na co e podívá, tak je děsně předražené a ani to na tu cenu vážně nevypadá 🙂

ale my už se 3t vozíme v novém berlingu a sme z něj naprosto nadšení a nesmírně spokojení, nelitujeme ani v nejmenším! snad jen toho, že sem během toho výběru stihla porodit a díky tomu sme nestihli auto do výroby, ale skladovku, takže nemá úplně 100% výbavu, co jsme chtěli, ale citroen zdražoval a za tu vyšší cenu nám ta chybějící výbava nestála 🙂

bvl
14. srp 2019

@m_tina sama nemám Škodovky ráda, Superb má ale místa vzadu opravdu nejvíc, proto jsem se o nem zminila...
V Berlingu jsem parkrat jela a pomer cena-vykon za me super. At Vam auticko hezky slouzi 😊

Strana
z9