icon

Je můj příspěvek na domácnost dostatečný?

27. říj 2023

Žiju s přítelem a dětmi v jeho domě a zajímalo by mě jak to máte doma vy co se společných výdajů týká.
U nás je to takto: já+ 1 dítě školou povinné, přítel + 1 dítě školou povinné.
Žijeme u něj. Platí hypotéku na dům + elektřinu. ( voda ze studny), internet.
Já mu platím 7000 Kč na bydlení a 9000kč na jídlo+ hradím prášek na praní a hygienu celkově.
Dovolenou platíme na půl. Výlety se střídáme.
On plat přes 40.000 Kč já cca 25.000 Kč .
Myslíte že mu dávám málo?
Jinak moje dítko jezdí na víkendy k tátovi a jeho k mamce.

Strana
z7
autor
27. říj 2023

@budouci_maminka Takže vlastně upřednostňuješ lidí co běhají pro dávky. To není můj případ.

budouci_maminka
27. říj 2023

@aiky33 tak zvirata chapu, demoluji byt a delaji bordel a smrdi po nich textil

autor
27. říj 2023

@budouci_maminka Já nikde nepíšu že se stěhovat chci někam teď v této chvíli a ani si nemyslím že se takto řeší problémy ve vztahu. Nicméně dík za super rady. Jít na azylak nebo žebrat na dávky to je přesně to co chci.

autor
27. říj 2023

@budouci_maminka To je o vychování. Znám lidi co mají i se zvířaty doma víc čisto než lidé bez nich.

aiky33
27. říj 2023

@budouci_maminka jako třeba kočka demoluje byt? A textil máš snad v bytě svůj ne?

autor
27. říj 2023

@aiky33 Myslela asi koberce atd. Nicméně to tak není a kdejaký kuřák je horší než zvíře.

budouci_maminka
27. říj 2023

Pro anonym - uprednostnim maminy co jsou v nouzi protoze vim ze si jim muzeme dovolit nabidnout mirnejsi podminky a na oplatku vim ze se mi to lidsky vrati a ze z toho mam lepsi pocit.

O doporuceni jit do azylaku ani jit si vystat frontu napracak na davky jsem ti nic nepsala, to ti tu psali jini. Ale chapu, jsi plna vzteku, ze ti tu vsechny do jedne pisou, ze to nemas doma s chlapem nastavene vhodne, tak prskas.

eviicka
27. říj 2023

Je zajímavé jak vás dva nikdo nezná a většina má úplně jasno.
Každopádně souhlas s ostatními, jako rovnocenný vztah to nevypadá. Na druhou stranu, pokud ti ten vztah dává jiné benefity, proč to všechno hned hrotit rozchodem.
Peněz mu dáváš dost i podle mne, problém bude hlavně ta částka za jídlo. Co základní potraviny a drogerii (mouka, olej, maso k obědu, toaleťák) platit na půl a ostatní ať si každý kupuje sám a za své (jogurty, svačiny, sladkosti...).

aiky33
27. říj 2023

To mě nenapadlo,jelikož nikde v nájmu jsem koberce neměla no. Každopádně v každé smlouvě je že byt se musí uvést do původního stavu a kauce dáváš taky z toho důvodu,takže tady ty diskriminační podmínky já odsuzuji. To je: bez dětí, bez zvířat, pracující,bez dávek, nekuřáci,max 2 lidí apod. U nás ve městě to tak opravdu je. A ještě se mi nestalo že by někdo pronajal být bez kauce. Tobě jen jestli můžu poradit,dávej o 3000 min na jídlo ( pro dva stačí bohatě 6000,žila jsem tak taky) a ty 3000 si dávej bokem... Kdyby někdy náhodou...ať nedopadnes jako já kdysi ..

autor
27. říj 2023

@aiky33 Ani u nás takové byty nejsou. Děkuju za pochopení. Zítra sním o tom budu mluvit.

aiky33
27. říj 2023

@eviicka to takhle v rodině nikdy nemůže fungovat. Děcka si stejně vezmou na co mají chuť a neresi kdo má jakou poličku v lednici. To by dělalo akorát zle.

autor
27. říj 2023

@eviicka Nic takového bych nikdy neudělala. On když třeba jede do cukrárny tak automaticky bere i moje dítko a platí to a rozdíly nedělá.

budouci_maminka
27. říj 2023

@aiky33 tak treba kocka muze si udelat skrabadlo z gauce...Textilem jsem myslela treba koberce, zaclony, zavesy, ono to pak smrdi i z tapet, kdyz je nekdo cune a o zvirata se nestara poradne. Uplne stejne jako zminovany kuraci.
A jasny, ze idelani je kandidat ktery je dostatecne financne zajisteny, bez deti, bez zvirat, nekurak, co chodi spat v 9 vecer aby nebuzerovali sousedi kvuli hluku a poradani party a je schopnej si opravit sam kapajici kohoutek a vymenit zarovku bez toho, aby tam clovek musel jezdit..jenze takovych je jak safranu a jsou to spis takovy jednorozci mezi najemnikama 😀

autor
27. říj 2023

@budouci_maminka Nábytek pokud je nájemníka tak jeho věc co z něj kočka udělá. Svět se v prdel obrací když pronajímatel radši pronajme byt někomu na dávkách ( ač o tom silně pochybuju)

aiky33
27. říj 2023

@budouci_maminka tak gauč je přece taky nájemníka z 90%. Záclony a závěsy taky. Jako fakt si nedovedu představit jak by z mých koček načichly tapety 😀 jinak u nás je taková poptávka po bytech že si majitelé opravdu toho jednorožce vždycky vyberou a hlavně když chtějí třeba 30 tisíc kauci,tak na to málokdo má,co si budeme. Já to řešit nemusím naštěstí,ale hledat nájem tady a v dnešní době je k pláči. Byty nejsou a nájmy jsou dvakrát větší než hypotéka na barák a ještě si tam nemůžeš vzít ani čivavu 😮‍💨 ale to je už na jinou debatu 🙂

autor
27. říj 2023

@aiky33 Přesně tak. Vidím to u lidí kolem nebo v inzerátech. Každý druhý nechce na dávkách. Nechtějí zvířata a dokonce i výpis z registru dlužníků že nemáte exekuce nebo insolvenci jak sem koukala na ty inzeráty.

aiky33
27. říj 2023

No ona je v opačné situaci,byt pronajímá, kdyby hledala tak by asi koukala co mají za podmínky. Majitelka bytu kde bydlím je zase tak vychcaná že mi nájem stále zvedá a jako argument má,že mi zvednout příspěvek na bydlení. Asi žije v tom že mi to platí celé socka. Doteď tajim že mám doma mimino,ptz by mi beztak zvedla nájem ,jelikož by měla pocit že nám asi dost peněz když mám dvě děti a jsem sama 😮‍💨

autor
27. říj 2023

@aiky33 Jo to znám. Bydlela sem u pronajímatele a ten chtěl 1000 Kč za měsíc když sem hlídala psa nemocné tetě tak sem ho poslala někam. Pejsek byl starý a už jen ležel.

aiky33
27. říj 2023

To je hnus...

podaji
27. říj 2023

Presne takhle jsem dopadla ja. Jen s tim rozdilem ze ex mel byt svuj. Platila jsem vetsi cast vydaju nez jsme meli deti. Vybaveni domacnosti i dovolenou. Kdyz jsem byla na rodicaku sli jsme napul. Vubec ho nenapadlo ze bych mela mensi prijem. Ja to brala tak ok jsme rodina. Jo jenze pak to zaclo skripat. Ex nic nechtel pro vztah udelat, ja ano ale nezvladla jsem to. Odesla jsem s prackou, myckou a pak drobnostmi. Ovsem investice za 8 les souziti vc deti byly uplne nekde jinde. Vyrovnání? Ani napad. Tys odesla! Pry vem si vsechno cos hradila. Hmm to by tam jaksi nebyla vubec kuchyn atd. Deti tam zustavaly ve stridave peci a to jsem jim fakt nemohla udelat. Takze jsem pipka. A zase si musim nafackovat, ze mam myslenky ze bych se treba vratila. Takze jak to mate nastavene je teda fakt smutny

autor
27. říj 2023

@podaji Větší výdaje do domu neplatim. Dovolenou jak sem už psala platíme většinou napůl. Výlety se běžně v placení střídáme nebo on vezme děti a jede sám - když sem v práci.

jajulin
27. říj 2023

Uvažování ve stylu "kdybych bydlela sama v pronájmu, zaplatím stejné peníze" je podle mě mimo. Vždy vyjde levněji jedna společná domácnost pro 4 lidi než 2 domácnosti a v každé 2 lidi. Tudíž na současném stavu byste měli oba ušetřit, ale vypadá to, že ušetří pouze on. Pokud mu předneseš logické argumenty a dohodneme se na řešení přijatelném pro oba, super, ale pokud by trval na svém, byl by to pro mě hodně varovný signál pro budoucí soužití.

hojda
27. říj 2023

@aiky33 a nemáš ve smlouvě, že další osoby musíš nahlásit? Ono jde taky o poplatky v domě (energie společných prostor, odpady, úklid aj.), které se rozpočítávají na osoby, takže ze společenství vlastníků můžou chtít platit za 3 osoby a majitelka nebude vědět, proč za tři.

ilone
28. říj 2023

Prostě se chceš ujistit, že je to rovnocenné partnerství a že to takto nastavené je dobře. Je to samozřejmě každého věc, ale podle mě není. Ani rovnocenné partnerství ani nastavené dobře. Děláš mu v podstatě hospodyni a ještě mj za to platíš.

autor
28. říj 2023

@ilone Hospodyni? To že uklízím je snad normální ať bych žila kdekoli ne? Já chodím do práce takže kolem něj rozhodně neskáču když on je téměř pořád doma. On dělá práce kolem domu a já v domě. Nevím proč to tady všichni tak řešíte.

hojda
28. říj 2023

Podívej se na to ze svého a z jeho pohledu. Jsi u něj uklízíš a platíš, když odejdeš tak u sebe budeš taky uklízet a platit. Pro tebe je to téměř stejné (i když nájemné bude asi vyšší). Z jeho pohledu, když ty odejdeš, tak musí začít uklízet a má méně peněz, tudíž ty dáváš víc než on. Z toho spojení benefituje jen on. Prostě by ti to placení měl ponížit, když pracuješ na jeho a vyděláváš tolik, kolik vyděláváš. Ty si to tam prostě odpracuješ.

autor
28. říj 2023

@hojda Dnes jsem sním o tom mluvila a chce tedy celkem 13.000 Kč a víc se nemám o nic co se týká nákupů atd starat.

aiky33
28. říj 2023

To už je fajn. Opravdu bych už ale nic nekoupila a dávej si bokem...

autor
28. říj 2023

@aiky33 Tak asi ne vždy se mi podaří nic nekoupit, ale pokusím se;)

oveckaluky
28. říj 2023

A v případě, že už s ním nebudeš bydlet? Dá ti něco z toho, co platí za hypotéku? Těžko. Platí si svůj dům... i vzhledem k výším vašich platů mu dáváš moc... V podstatě ho živíš, doma děláš všechno a on si šetří. Tohle mám za sebou... šetřili jsme na větší byt, bydleli jsme v jeho. Dva roky jsem táhla téměř vše, on jen náklady na byt. Odešla jsem tak, jak jsem přišla, a on měl našetřeno...

Strana
z7